Jag står inte ut!

Jag drog mig tillbaka från bloggarna och Internet i slutet av förra året, efter att modiga feminister äntligen lyckats tysta Pelle Billing och Pär Ström (som ju ställde orimliga och bisarra krav på att män ska ha samma rättigheter som kvinnor i Sverige – och därmed utsatte alla Sveriges kvinnor för förtryck och näthat). Men nu känner jag mig tvungen att komma tillbaka. Jag står nämligen inte ut med hur det är i Sverige idag.

Jag är väldigt bekymrad över utvecklingen. Vi har en växande sexism och ett galopperande kvinnoförtryck i det svenska samhället, ett kvinnohat så det dånar om det och vi ser hur det står fullkomligt stilla på arbetsmarknaden och i skolorna. Kvinnor och flickor i Sverige lever under ett enormt och omänskligt förtryck som är minst lika hemskt som det som svarta fick utstå i Sydafrika under aphartheidregimen. Det finns förstås oräkneliga konkreta bevis på detta förtryck. Till exempel:

– Det finns fortfarande ett par högskoleutbildningar, främst inom teknik, där män är i majoritet. Det beror på kvinnoförtryck och kvinnohat!

– Trots flera försök att anpassa högskoleprovet för flickor/kvinnor så är det fortfarande pojkarna som får bättre resultat. Det beror på kvinnoförtryck och kvinnohat!

– Det finns arbetsplatser där det är fler män än kvinnor. Det beror på kvinnoförtryck och kvinnohat!

– Män och kvinnor väljer fortfarande olika jobb och har därmed olika lön. Det beror på kvinnoförtryck och kvinnohat!

– Alla män som anklagas för våldtäkt blir fortfarande inte dömda för våldtäkt. Det beror på kvinnoförtryck och kvinnohat!

– Det är fortfarande inte olagligt för manliga bloggare att kritisera feminister – och det händer till och med att män uttalar sig kritiskt om feminism i tidningar och på tv. Det beror på kvinnoförtryck och kvinnohat!

– Kvinnor väljer fortfarande oftare att vara mammalediga än vad pappor väljer att vara pappalediga. Det beror på kvinnoförtryck och kvinnohat!

– Kvinnor, både de som lever i parrelationer och de som lever som singlar, ägnar i genomsnitt mer tid och att städa än vad män gör. Det beror på kvinnoförtryck och kvinnohat!

– Damfotboll drar mycket mindre publik än herrfotboll. Det beror på kvinnoförtryck och kvinnohat!

– Det är fortfarande inte ett brott att visa upp lättklädda kvinnor på bild. Det beror på kvinnoförtryck och kvinnohat!

Som ni ser kan listan göras oändlig.

Droppen som fick bägaren att rinna över var när Janne Josefsson den 8 mars tilläts att öppet kritisera en duktig kvinna och feminist som Maria Sveland. Det är skandal att män – dvs gubbslem – fortfarande tillåts kritisera feminister i Sverige 2013. Det visar att vi har en lång väg kvar till jämställdhet i det här landet. Som tur var vågade den duktiga och modiga feministen Sofia Mirjamsdotter avbryta debatten genom att springa fram och skälla ut de manliga deltagarna och rättframt konstatera att de är gubbslem. Det är en evinnerlig tur att vi har så många modiga feminister i Sverige, som inte accepterar att feminismen ifrågasätts. All kritik mot feminismen är ett hot mot demokratin. Det har Maria Sveland och annan feministisk forskning bevisat. Men tack vare alla duktiga feminister finns det hopp om att vi kan skydda demokratin och uppnå jämställdhet i Sverige!

Advertisements

Tagged: , ,

33 thoughts on “Jag står inte ut!

 1. Ninni April 12, 2013 at 2:40 pm Reply

  Jag förstår helt din desperation. Vi hemska från kommentarfältsherrar i Breiviks fanclub får allt större gehör på internetarenan. Vill du så erbjuds du härmed en plats som motvikt till oss i klubben för inbördes beundran, som skribent på Genusdebatten.

  • Ninni April 12, 2013 at 2:48 pm Reply

   gehör på internetarenan

   Tänk va otydlig man kan vara! Här måste halvklart göras ett förtydligande.

   gehör ostörd spridning av vårt kvinnohatiska budskap på internetarenan

   • Jämställdhetsfeministern April 12, 2013 at 3:11 pm Reply

    Det var ett fint erbjudande och inget man kan tacka nej till. Jag kanske kan sprida lite feministiskt ljus i ert patriarkala näthatsmörker!

    • Ninni April 12, 2013 at 3:16 pm Reply

     kasta in ett mail till mig. mina.tankar11@gmail.com

     • Jämställdhetsfeministern April 27, 2013 at 12:20 pm Reply

      Will do!
      Är lite bissy just nu dock. Till skillnad från män, som ju glider fram på en räkmacka och får allt gratis i livet, måste ju vi kvinnor arbeta för att få vardagen att gå ihop. Dubbelarbeta menar jag, eftersom vi tvingas göra de lata männens jobb också…

 2. dolf April 12, 2013 at 3:49 pm Reply

  Ja, du behöver nog se till att genusdebatten uppmärksammas. Det kan ju inte få pågå ostört. Flera feminstkritiska inlägg har skrivits där bara de senaste 48 timmarna.

 3. Malte Skogsnäs April 12, 2013 at 7:11 pm Reply

  Tack gode Gud för att du till slut följde min uppmaning och startade din egna blogg. Jämställdheten är räddad!

  • Jämställdhetsfeministern April 12, 2013 at 11:21 pm Reply

   Tack! Jag drar bara mitt strå till den feministiska stacken. Tillsammans får vi Patriarkatet på fall!

 4. MiT April 12, 2013 at 8:51 pm Reply

  Skönt att det hemska Patriarkatet inte längre får komma med sina antifeministiska ideer som fakta, verklighet och sånt tjafs oemotsagda!

  • Jämställdhetsfeministern April 12, 2013 at 11:23 pm Reply

   Fakta och verkligheten är inget annat än gamla manliga härskartekniker som män sedan urminnes tider använt för att förtrycka kvinnor. Genusvetenenskapen är den enda riktiga vetenskapen.

 5. bashflak April 12, 2013 at 10:05 pm Reply

  Du har definitivt fått för lite kuk under din frånvaro!

  Jag är säker på att det är därför du söker upp oss tuffa och coola män igen

 6. rocki April 12, 2013 at 10:23 pm Reply

  När en inte ens kan få gehör för att lagföra människor som kritiserar svenska feminister, som ju för den viktigaste och största kampen i världen, då förstår en att en är förtryckt. Jag gråter så jag skakar, så upprörd är jag.

  • Jämställdhetsfeministern April 12, 2013 at 11:32 pm Reply

   Jag förstår och delar din ilska och sorg. Vi feminister blev alla oerhört chockade och upprörda över Janne Josefssons tilltag på Gräv 2013. Men jag säger som Mymlan och Sveland: vägra ta debatten och tysta alla kritiker!

 7. Ekvalist April 13, 2013 at 9:42 am Reply

  Skönt att du är tillbaka och kan tysta Breivik, Janne Josefsson, Breivik, Ulf Brunnberg, Breivik, Pär Ström, Breivik, Pelle Billing, Breivik och alla andra som kritiserar feminismen.

 8. Hjalmar April 13, 2013 at 12:59 pm Reply

  Jämställdhetsfeministern välsigne er alla! Det feministiska paradiset är nära!
  Bara alla breivikare (män) förhindras att öppna munnen så…

 9. Fredrik April 14, 2013 at 7:51 pm Reply

  Det vore ju jättebra om du startade en grupp på facebook, så kan vi feminister ge varandra styrkekramar där nu när vkm har lagt ner.

 10. MiT April 14, 2013 at 9:11 pm Reply

  Fredrik, den som söker han finner…

 11. Axel Edgren (@AxelEdgren) April 16, 2013 at 12:32 pm Reply

  “Det finns fortfarande ett par högskoleutbildningar, främst inom teknik, där män är i majoritet.”
  Precis. Detta sätter inte i människans gener. Svenska kvinnor har alltså manipulerats av köns-Jante att fatta intresse för vissa ämnen.
  Och sedan detta att buhu buhu män är minoritet i högskoleutbildningar. Ja, det är bara att tacka köns-Jante, könsrollerna och anti-feminismen för att pojkar manipuleras till att tycka bättre om sport, bilar, dinosaurier, tjuvrökning och sådant “tufft” i stället för böcker och studier. Det är inte feminister som påtvingar pojkar sådana åsikter.

  Jag för min del läste och läste istället för att bry mig om mopeder, skotrar eller vad det nu är alla stackars pojkar på landsbygden manipuleras att bry sig om. Jag fick 305 p i högstadiet, 20.0 i gymnasiet och nu går jag på Handelshögskolan. Och detta är för att jag bespottade mansrollen och köns-Jante.

  “Alla män som anklagas för våldtäkt blir fortfarande inte dömda för våldtäkt.”
  Och en liten minoritet av alla våldtäktsmän blir våldtagna, för att kvinnor vet att domstolar är misogyna.

  “Det är fortfarande inte olagligt för manliga bloggare att kritisera feminister – och det händer till och med att män uttalar sig kritiskt om feminism i tidningar och på tv.”

  Ingen feminist har föreslagit detta. De vill bara att fler dödshot och förtal ska polisanmälas. Mera lögner från Sveriges kränkta pojkar.

  “Kvinnor väljer fortfarande oftare att vara mammalediga än vad pappor väljer att vara pappalediga”

  Jepp, men det beror snarare på girighet och kortsiktighet, samt fördomar om att mammor är viktigare än pappor och att det inte är lika viktigt för kvinnor att ha karriär.

  • Jonte April 19, 2013 at 4:53 pm Reply

   Principen om att alla som anklagas för något brott är oskyldiga tills motsatsen är bevisat gäller hemskt nog våldtäktsbrott också. På gott och ont, det är säkert fler skyldiga våldtäktsmän som går fria än oskyldiga som får fängelsestraff men det gäller även brott som rån, mord, bedrägeri, stöld och gå mot röd gubbe.

  • Taste in men May 3, 2013 at 7:08 am Reply

   Vafan är du för en man!!!??

   Ska du leva som du lär bör du avgå från denna utbildning och lämna plats åt en kvinna.

   Jävla kvinnohatare!!

 12. Fredrik April 16, 2013 at 5:44 pm Reply

  Ha ha Axel, ute på mission bakom fiendens frontlinjer? Skämt åsido, Reformrapporten från Nordiska rådet där Mattias Gardell och Maria Sveland deltog som experter, rekommenderar (sidan 35): 1. antifeminist threats and harassment must be made illegal. Alltså inte misogynic hate speech utan specifikt “antifeminist harassment”. Motstånd mot ideologin feminism som en försvårande omständighet, för att tolka det välvilligt.
  Inte riktigt samma sak som att vilja att fler anmäler dödshot och förtal, eller hur?

  Oj, vad tog det åt mig? Självklart stödjer jag dessa kloka förslag från modiga och duktiga Mattias och Maria.

 13. Svenne April 17, 2013 at 3:14 pm Reply

  🙂 Axl Rose, kamma dig…

 14. dolf April 19, 2013 at 7:28 am Reply

  @Axel @Fredrik
  1. antifeminist threats and harassment must be made illegal.
  Inte bara det. I den norska orginaltexten talar man inte om “harassment” utan “antifeminstiske ytringer” (med reservation för felstavning, återgivet ur minnet)
  En ganska väsentlig skillnad.

 15. Chattanoga April 19, 2013 at 10:45 am Reply

  “Det finns fortfarande ett par högskoleutbildningar, främst inom teknik, där män är i majoritet. Det beror på kvinnoförtryck och kvinnohat!”

  Ja det är märkligt att inte fler reagerar på den uppenbara orättvisan mot kvinnor. Vad är det för patriarkala maktordningar på dessa utbildningsplatser som lyckas motverka kvinnlig majoritet? Kvinnohat, minst sagt!

  Jag tror att feminismen skulle kunna nå ut till bredare lager om man gjorde detta till en huvudfråga:

  “Det finns fortfarande högskoleutbildningar som inte är kvinnodominerade – Vi tar fighten!”

  • Jämställdhetsfeministern April 27, 2013 at 12:14 pm Reply

   Ja men det gör vi ju feminister ju! Det är en fråga vi ofta lyfter. Och vi har nått stora framgångar: det finns gott om sommarkurser i naturvetenskapliga ämnen bara för tjejer och de flesta lärosäten har speciella tjejdagar och extra stöd för tjejer, så att det ska bli jämställt. Men vi är förstås långt ifrån nöjda, Med nuvarande takt kommer det dröja åtrioenden innan det blir 100% kvinnliga studenter på alla högskole- och universitetskurser. Vi måste alltså få fram mycket mer stöd till kvinnliga studenter!

   • chattanoga April 27, 2013 at 1:44 pm Reply

    Ja, det är förskräckligt. Tydligen kommer det att dröja ända till 2034 innan det är 100% kvinnor på högskola och universitet. Och så säger de att vi kommit långt med jämställdheten!
    Uträkningen kommer från Södertörns högskola så siffrorna stämmer säkert ganska bra. De har ju inte lika stora problem med den manligt kodade matematiken som andra högskolor.

 16. Greger April 21, 2013 at 10:26 am Reply

  Axel. Det är fint att du har pluggat bra och kommit in på handelshögskolan men du måste genast hoppa av och ge plats till en kvinna. En plats där är som en gräddfil för framtida ledare. Intelligenta ambitiösa män som du har varit ledare genom årtusendena. Det är nu dags för kvinnorna at få dom rollerna. Tyvärr räcker det inte att du tänker “jämställt”. Du har fel kön. Jag hoppas att du tar ditt förnuft till fånga och hoppar av omedelbums. Och gör du inte det så hoppas jag innerligt att alla organisationer inser att de bör anställa och befodra en kvinna istället för dig. Du kommer ju alldeles strax vara en vit medelålders man.

  • Jämställdhetsfeministern April 27, 2013 at 12:15 pm Reply

   Exakt Greger! De är dags att vi släpper fram alla duktiga kvinnor nu. De vita männen måste ge upp sina privilegier och maka på sig. Så att det blir jämställt!

 17. […] initiativ entrade Jämställdhetsfeministern den svenska bloggscenen den 12 april, under rubriken Jag står inte ut!. Sedan dess har Sveriges pojkar och män – Patriarkatet – fått det hett om […]

 18. Shlomo February 12, 2014 at 12:24 am Reply

  Du är ju fan ifrån vettet. Jag vet inte ens vart jag ska börja, trodde nästan att det var ett skämt när jag först läste. Det går nog inte att övertyga en sån som dig vilket jävla skitsnack du slänger ur dig.

  Läskigt att sånna som du finns.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: