Kvinnors självklara rätt att knäcka mäns näsben

För ett par veckor sedan uppmärksammade Aftonbladet ett av de mest fruktansvärda exemplen på hur kvinnor i Sverige förtrycks och diskrimineras. En kvinna blev irriterad på en mans beteende och gjorde det enda rätta – smockade till honom i ansiktet så att hans näsben bröts. Jag tror att alla människor i Sverige, utom de allra mest inbitna nazisterna och kvinnohatarna, till fullo stöder kvinnors rätt att knäcka mäns näsor. Men otroligt nog dömde den uppenbart partiarkala och kvinnohatande domstolen kvinnan i fråga till böter! Ja du läste rätt. En kvinna knäckte en mans näsben och hon fick böta. Skandal och kvinnoförtryck!

Feministisk forskning har ju tydligt visat att kvinnor aldrig använder våld mot män. Det är ju män som brukar våld mot kvinnor. Och när kvinnor ändå använder våld mot män, då ska ju polis och rättsväsende självklart fråga sig och utreda vad mannen gjort eftersom han tvingade kvinnan att använda våld för att försvara sig. Och sedan straffa mannen hårt för sitt brott mot kvinnan.  Det tror jag alla förstår och håller med om. Annars är man okunnig och hatar kvinnor.

Vissa Breivikare och näthatare försökte provocera oss som kämpar för jämställdhet mellan kvinnor och män, genom att säga att om det hade varit tvärtom – en man som irriterade sig på en kvinna och sedan boxade henne i ansiktet så att hennes näsben knäcktes, då hade mannen fått fängelse. Med detta vill de ha sagt att kvinnan som dömdes till böter för att ha knäckt näsbenet på en man inte alls utsatts för förtryck och diskriminering av det svenska rättsväsendet. Men det är ju så klart en absurd och antidemokratisk tes. Om en man slår en kvinna är det ju en helt annan sak. Mäns våld mot kvinnor är ett oerhört allvarligt brott och ett av våra största samhällsproblem.

Jag vill tacka Aftonbladet och Expressen/KVP för att de visat mod och tydligt stått upp för kvinnors självklara rätt att knäcka mäns näsben. Om det är så att lagen verkligen (hur otroligt det än låter) fortfarande idag, i Sverige 2013, nekar kvinnor rätten att krossa mäns näsben – så måste vi feminister genast kämpa för att tvinga fram en lagändring. Kvinnors rätt att knäcka näsbenet på män måste tydligt skrivas in i lagen. För som Lisa (kvinnan som så orättvist drabbades av böter för att ha knäckt näsbenet på en man) så klokt säger om att kvinnor inte har rätt att knäcka näsbenet på män:

det här innebär att en tjej inte har rätt att freda sin kropp.

Ja så är det – antingen har kvinnor rätt att knäcka näsbenet på män, eller så har tjejer inte rätt att freda sin kropp. Det är bara att välja. Stöd den feministiska kampen för kvinnors självklara rätt att knäcka mäns näsben! Så att det blir jämställt.

Advertisements

Tagged: , ,

19 thoughts on “Kvinnors självklara rätt att knäcka mäns näsben

 1. […] även det här kloka […]

 2. Kimhza Bremer April 27, 2013 at 12:56 pm Reply

  Lysande! Du har rätt som alltid, jämställdhetsfeministern!

  • Jämställdhetsfeministern April 27, 2013 at 1:01 pm Reply

   Tack Kimhza! Men det är bara för att jag läst så mycket genusvetenskap och lyssnat på vad kloka feminister har att säga,

 3. AV April 27, 2013 at 2:23 pm Reply

  Vissa elaka tungor försöker använda det faktum att hon sprang efter och klippte till honom som bevis för att hon inte hade rätt att försvara sig så. Omänskligt och kvinnohatande. En kvinna måste självklart när helst hon önskar försvara sig. Att det gått tid mellan tafsandet och smällen är helt ovidkommande. Om det så har gått år mellan händelserna måste hon få freda sig. Allt annat är kvinnohatande och Breivikism.

  • Hjalmar April 27, 2013 at 7:52 pm Reply

   Javisst – sant som amen i genuskyrkan! (Belägen på Södertörn.)
   Vi är alla skyldiga att låta kvinnor ‘försvara sig’ närhelst de önskar avreagera sig…

  • Jämställdhetsfeministern April 27, 2013 at 10:43 pm Reply

   Det är helt riktigt. Viktigt att påpeka att kvinnors rätt försvara sig inte har något bäst före-datum.

 4. oldman94 April 27, 2013 at 3:08 pm Reply

  Japp! Såklart skall kvinnor ha denna rätt. Och ifall kvinnan ifråga inte hinner ikapp mannen som tafsat så skall hon givetvis följa efter för att utföra sitt nödvärn……i dagar och veckor om så erfodras allt för att verkligen försvara sig…….

 5. MiT April 27, 2013 at 11:09 pm Reply

  Saknar ditt namn här, din medverkan borde vara självklar!

  http://femiforum.files.wordpress.com/2013/04/femforum_program_webb1.pdf

  • Jämställdhetsfeministern April 27, 2013 at 11:59 pm Reply

   Oj ja det där är en högtidsstund för alla oss som kämpar för jämställdhet, med otroligt viktiga och angelägna ämnen som feministisk snöröjning, hur vi ska komma till rätta med problemet att människor gillar att lyssna på musik som framförs av män och problemet att män tar alldeles för stor plats inom feministiska organisationer (precis som överallt annars i samhället).

  • AV May 4, 2013 at 5:20 pm Reply

   Hmm, konstaterar att rosa verkar vara en hemsk färg om den kopplas till kvinnor/flickor i en leksakskatalog, men en alldeles utmärkt färg att förknippas med kvinnor/flickor på ett feministiskt forum. Dessutom verkar deras logga vara klart inspirerad av TV-kristallen.

   • AV May 4, 2013 at 5:21 pm Reply

    dvs varumärkesintrång?

 6. […] visade  Expressen och Aftonbladet stort civilkurage när de gick ut och med kraft försvarade kvinnors självklara rätt att knäcka mäns näsben. Och den briljanta journalisten Katrine Kielos bevisade dels att klimatkrisen är mäns fel och att […]

 7. […] Det är inte heller första gången som svensk media rycker ut till försvar för kvinnors självklara rätt att misshandla män. Förra året kämpade Expressen och Aftonbladet tillsammans, i en rörande manifestation konkurrenter emellan, för kvinnors självklara rätt att knäcka mäns näsben. […]

 8. S August 14, 2014 at 6:39 pm Reply

  Snälla säg att du skämtar. Killar kan också bli ofredade. Och ha rätt att försvara sig. Det gäller ojämnlikhet på båda sidor. Varför läggs allt fokus på när kvinnan har rätt och aldrig tvärtom?

 9. […] kommer de kloka journalisterna på DN, SVT, SR, Metro, Aftonbladet, Expressen, Nyheter24 och andra feministiska media på alla dessa briljanta idéer som de sprutar ur sig varje […]

 10. Mensan June 10, 2017 at 10:09 am Reply

  Jomen självklart så har tjejer rätt att klippa till män som tafsar & våldtar. Vilket fö är nästan bara svenska män på dansgolv, discothek etc.

  • Gubbstrutt June 10, 2017 at 5:42 pm Reply

   Väldtäkterna sker öppet på diskoteksgolv. Fulla medelålders gubbar springer runt och våldtar på på dansgolvet utan att någon ingriper. Måste stoppas.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: