Vita kränkta män

Idag tänkte jag göra lite reklam för den fantastiska teaterpjäsen ”Vita Kränkta Män”, med Lo Kauppi i huvudrollen. Där visas tydligt att alla som har andra åsikter än oss svenska feminister, är patetiska, vita, bittra, främlingsfientliga män som hatar kvinnor. På ett mycket intelligent och humoristiskt sätt visar Kauppi  och hennes duktiga feministiska teatergäng också att dessa män har blivit som de är, eftersom de är fula losers och medelålders oskulder. Som Kauppi säger:

Om man är oskuld när man är 30 är det feministernas och invandrarnas fel, liksom.

Det är skönt att se att en modig feminist ger ett så sakligt, intelligent, varmt och vältaligt svar på de vita kränkta männens fega, osakliga och hatiska brölande.

Lo Kauppi. Feministisk humor och samhällskritik när den är som bäst.

Kauppi har också intervjuats i bl.a. TV4, SR och SVT. Det är verkligen härligt att se att en kvinna och feminist äntligen får komma till tals i svensk media. Annars är det ju bara gubbslem överallt på tv och i radio i det här landet (det har feministisk forskning visat). Kauppi får många klokheter sagda när hon intervjuas. Bland annat presenterar hon resultatet av sina egna efterforskningar, där hon bevisar att manshat och mansdiskriminering inte existerar.

Kauppis efterforskningar har också visat att de som säger att män och kvinnor borde ha samma rättigheter och skyldigheter och att orättvisor och problem kan drabba både män och kvinnor, i själva verket tillhör en grupp vita, priviligierade och bittra män. Dessa män (som till exempel den nazistiske massmördaren Anders Breivik) skyller sina egna patetiska tillkortakommanden på kvinnor och invandrare. Vidare konstaterar Kauppi klokt att de här männen helt enkelt bara är rädda för att förlora sina otaliga privilegier.

En annan mycket viktig poäng som Kauppi tar upp är att våld mot kvinnor alltid är mycket värre än våld mot män, eftersom när män blir allvarligt misshandlade så är det oftast av en annan man och feministisk forskning har tydligt visat att om man har samma typ av könsorgan som den eller de personer som man blir misshandlad eller mördad av, så får man helt och hållet skylla sig själv. Om man är man alltså. För män som utsätts för våld och inte gillar det borde ju ha tänkt på det innan och använt sina manliga privilegier och sin makt över samhället för att ta ansvar för att män slutar våldta, slåss och mörda.

Jag hoppas att så många som möjligt får ta del av pjäsen “Vita kränkta män” och Lo Kauppis och Maria Svelands idéer. Särskilt viktigt är det att unga män ser pjäsen och läser Maria Svelands bok “Hatet”, så att de ser de tydliga kopplingar som finns mellan nazisitiska barnamördare och alla som inte håller med oss feminister. Det är också viktigt att svenska ungdomar så tidigt som möjligt får lära sig att om man inte tror på Könsmaktsordningen, så är man en sorglig, patetisk, ful loser och en medelålders oskuld som är rädd att förlora sina vita manliga privilegier. Och en sådan typ vill ni väl ändå inte vara?
Nä, jag tänkte väl det.

Den varma humorn i pjäsen “Vita kränkta män” är fullkomligt briljant, eftersom den är så träffsäker: ifrågasätter man Könsmaktsordningsläran så är man en patetisk, ful, nazistisk, medelålders oskuld, som ser ut som illustrationen ovan (hämtad från pjäsen).

Advertisements

Tagged: , , , ,

12 thoughts on “Vita kränkta män

 1. […] Ekvalist och Jämställdhetsfeministern har också skrivit om det […]

 2. lilycrowart April 30, 2013 at 9:23 pm Reply

  Lysande sammanfattning och analys av det patriarkala förtrycket vars strukturer vi stackars värnlösa kvinnor sitter fjättrade i!

  • Jämställdhetsfeministern May 1, 2013 at 12:00 pm Reply

   Haha tack! Men I stort sett citerar jag ju bara Lo Kauppis ord. I’m standing on the shoulders of giants.

   • Hjalmar May 10, 2013 at 8:32 am Reply

    Word!

 3. kimhzabremersbodega May 1, 2013 at 8:12 am Reply

  Lysande, som alltid!

 4. Mariel May 1, 2013 at 10:55 am Reply

  “Kauppis efterforskningar har också visat att de som säger att män och kvinnor borde ha samma rättigheter och skyldigheter och att orättvisor och problem kan drabba både män och kvinnor, i själva verket tillhör en grupp vita, priviligierade och bittra män. Dessa män (som till exempel den nazistiske massmördaren Anders Breivik) skyller sina egna patetiska tillkortakommanden på kvinnor och invandrare. Vidare konstaterar Kauppi klokt att de här männen helt enkelt bara är rädda för att förlora sina otaliga privilegier.”

  Att ni feminister inte inser att vi är minst lika många kvinnor som styr båten 😦

  • Hjalmar May 10, 2013 at 9:11 am Reply

   Inte alls! Det är enbart räkmackeglidande och kvinnohatande män som styr och ställer här i landet. Dessutom “så är man en sorglig, patetisk, ful loser och en medelålders oskuld som är rädd att förlora sina vita manliga privilegier.”

   Detta har feministisk forskning visat gång på gång. Därtill är det bara nazistiska kannibaler och djurplågande pedofiler som kritiserar feminismen – och sån vill väl ingen vara, eller hur?

 5. […] Jämställdhetsfeministern hyllar! […]

 6. hatarvitamän October 7, 2013 at 7:11 am Reply

  vita män är jordens avskum. som straff för att de ens lever på denna jord och förstör den så ska jag skära do vita männens kukar så att dom bli halva senn ska jag ta en avbitar tång och knipsa av kuken på alla vita män och tvinga deras vita fruar att äta kuken för att dom inavlat med den vita rasen. vita män ska bara dö eller få sina kukar avkapade.

 7. dödaallavitamän äckliga inavlade fågelskit jävlar hur fan kan ni tro att ni har rätt att leva !! >:@ October 7, 2013 at 7:15 am Reply

  alla vita män måste dödas och bli uppsprättade !!

 8. […] dåligt i världen också är mäns fel. Skådespelaren Lo Kauppi bevisade samtidigt, med sin pjäs Vita kränkta män, att om man inte tror på Könsmaktsordningen, så är man en sorglig, patetisk, ful loser och en […]

 9. Simon V September 16, 2014 at 4:59 am Reply

  “…eftersom när män blir allvarligt misshandlade så är det oftast av en annan man och feministisk forskning har tydligt visat att om man har samma typ av könsorgan som den eller de personer som man blir misshandlad eller mördad av, så får man helt och hållet skylla sig själv.”

  JAHA??? Så jag som man ska skylla mig själv för att jag blev påhoppad bakifrån och nedslagen på öppen gatan, bara för att det var en annan man som gjorde det??? VERKLIGEN jämställdhetstänkande och inte allt sexistiskt. Mina skallskador får jag skylla mig själv för, för att jag föddea som man?

  Jag är feminist, jämställdhet och lika rättigheter ska vara en självklarhet, men det du skriver är inte feministiska åsikter, det är grovt sexistiska.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: