Patriarkatet slår till igen

Jag nåddes nyss av en för oss feminister fruktansvärd nyhet: en våldtäktsdömd man beviljas resning.  Mannen har suttit i fängelse sedan 2003, på grund av att hans dotter anklagat (och därmed bevisat) att han våldtagit och torterat henne 200 gånger under åren 1983 till 1990. Nu påstår HD att bara för att det inte fanns några bevis förutom kvinnans anklagelse och bara för att hon berättat om andra våldtäkter, med inslag av sadistiskt och rituellt våld, där polisen kunde visa att en del av uppgifterna var falska, så ska mannen få resning. Det här bevisar att kvinnor är rättslösa i Sverige – precis som vi feminister alltid har sagt.

Eftersom vi feminister är kunniga, så vet vi att det är ett oerhört stort samhällsproblem att alldeles för få svenska män sitter i fängelse för våldtäkt. Gång på gång ställer vi kloka krav på att det måste bli mycket, mycket, mycket lättare att få en man dömd för våldtäkt. Att ifrågasätta en kvinna som säger att hon blivit våldtagen (eller en feministisk advokat som säger att en kvinna blivit våldtagen, utan att hon vet att hon blivit våldtagen eftersom hon inte är feministisk jurist) är grovt kvinnoförtryck.

Trots det så väljer alltså den uppenbart patriarkalt anstrukna HD att bevilja resning åt en våldtäktsdömd man. Det är inget annat än en tragedi för oss feminister. Men tro inte att vi ger oss i vår kamp! HDs beslut visar ju tydligt att kvinnor är förtryckta i Sverige och att vi feminister och vår kamp för att göra det mycket, mycket, mycket lättare att få män dömda för våldtäkt behövs mer än någonsin! Samtyckeslag och omvänd bevisbörda nu!

Advertisements

Tagged: , ,

3 thoughts on “Patriarkatet slår till igen

  1. enstillaundran May 24, 2013 at 10:45 am Reply

    Pojkar borde inte födas på sjukhus utan i fängelser. Sen är det deras livsuppgift att bevisa för kvinnligheten att de förtjänar att släppas ut i det fria. För att citera ROKS Irene von Wachenfeldt:

    “Tycker inte du det?”

    Det är dags att ta ställning! För eller emot!

  2. Viktiga grejer « Toklandet May 31, 2013 at 2:32 pm Reply

    […] Patriarkatet slår till igen […]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: