Kvinnors mens är mäns ansvar – ja till mansskatt!!

Den duktiga kvinnan och kunniga feministen Malin Wollin förklarar i en klok och vältalig krönika i Aftonbladet varför vi måste införa mansskatt. Wollin har tre tunga argument.

 1. Kvinnor borde tjäna mer än män, eftersom kvinnor gör mer än män (det har feministisk forskning tydligt visat).
 2. Kvinnor har mens.
 3. Kvinnor köper saker som kostar pengar.

Eftersom jag vet att det finns vita kränkta män och näthatare som inte håller med Malin Wollin i den här frågan (för att de är rädda för att förlora sina manliga priviliegier) och till och med går så långt att de kritiserar Malin Wollin (bara för att hon är kvinna), så tänkte jag kväsa kritiken i sin linda, genom att besvara den direkt.

1) Kvinnohatare brukar komma dragande med SCB-statistik som visar att kvinnor och män jobbar lika mycket. Men vi feminister bryr oss inte om SCB-statisitik. Vi har kännt efter och VET att kvinnor jobbar både mer och mycket bättre än män. Och därför ska kvinnor ha MER betalt än män, precis som Malin Wollin säger. Annars är det kvinnoförtryck.

2) Kvinnor har mens. Jag tror att alla, innerst inne, håller med Malin Wollin om att det är rimligt att män ersätter kvinnor för att de har mens. Kvinnors mens ÄR mäns ansvar. Det är obestridligt.

3) “Det kostar att vara kvinna” skriver Malin Wollin. Och det är ju helt sant. Däremot är det, som alla vet, helt gratis att vara man. Malin Wollin konstaterar att kvinnor köper trosor, p-piller och tamponger och “tusen miljoner andra saker som kostar JÄTTEMYCKET PENGAR”. Män däremot köper ingenting och behöver ingenting (kalsonger, kondomer och herrkläder är självklart bara attrapper som ingen man någonsin köper) och män behöver ingen mat, eftersom män ju livnär sig på att parasitera på de duktiga och hårt arbetande kvinnornas lidande. Mot den bakgrunden är det ju egentligen helt sjukt att män har pengar överhuvudtaget. Som sagt: “det kostar att vara kvinna”.

Malin Wollin gör också en oerhört klok reflektion, som på ett briljant sätt åskådliggör det enorma kvinnoförtrycket som råder i Sverige. Jag citerar:

Tänk så rubbat, stört och jättesjukt det är att man som nyförlöst pojkmamma vet att ens bebis kommer klara sig bättre ekonomiskt längre fram i livet på grundval av det där könet som är det ENDA som skiljer honom från sina vänner flickbebisarna.

Så sant, så sant. Det är bara att se sig omkring. Existerar det fattiga män? Nej. Sådana män finns inte. Alla män är rika latmaskar som glider fram på en räkmacka i livet, medan alla kvinnor lever i förtryck, fattigdom och misär. Så är det. Redan på BB kan man alltså se att vissa bebisar (de med manligt kön) kommer att få det bra ekonomiskt längre fram i livet. Rubbat, stört och jättesjukt!

Malin Wollin – klok feminist.

Det är Socialdemokraterna, Centern, Folkpartiet och Vänsterpartiet i Umeå som har modet och kunskapen att i en debattartikel i VK föreslå att mansskatt införs. Eller “jämställdhetsskatt” som politikerna i Umeå väljer att kalla det. Politikerna konstaterar att män i genomsnitt tjänar 7% mer än kvinnor och att denna löneskillnad inte förklaras av de parametrar som man valt att mäta. Eller som Umeåpolitikerna skriver:

När aspekter som yrke, utbildning, föräldraledighet, obetalt arbete med mera räknas in står det klart att kvinnor är förlorare och män ständigt vinnare när det handlar om kronor i kassan.

Skulle en jämställdhetsskatt utformas så skulle det handla om att män betalar en högre skatt på grund av att det fortfarande finns en oförklarlig löneskillnad på cirka sju procent till mäns fördel.

Helt korrekt konstaterar politikerna alltså att om något inte kan förklaras genom att mäta vissa utvalda aspekter, så är det per definition oförklarligt. Och om något är oförklarligt så MÅSTE det bero på kvinnodiskriminering. Med andra ord: oförklarat = oförklarligt = kvinnodiskriminering. Det har feministisk forskning tydligt visat.

Efter att på så sätt bevisat att kvinnodiskriminering råder i Sverige i fråga om löner, så fortsätter de skarpsynta politikerna i Umeå med att konstatera att om män i genomsnitt tjänar 7% mer än kvinnor, så måste det vara så att alla män tjänar 7% mer än kvinnor. Det är grundläggande feministisk matematik. Och därför är det enda rätta att tvinga alla män att betala en straffskatt. Så att det blir jämställt.

Mycket kritik (näthat) riktades mot förslaget, från personer som har den sjuka och uppenbart extremistiska åsikten att samma skatteregler borde gälla för alla människor, oavsett kön och hudfärg. Tamara Spiric (V) konstaterar dock klokt att man inte behöver ta någon hänsyn till kritiken, eftersom den till stor del uttrycks av män. Och männen (dessa rika, själviska knösar) borde ju istället vara upprörda över att de allihop får 7% mer i lön än alla stackars förtryckta, fattiga kvinnor – bara för att de är män.

Umeå. Här vill politikerna införa straffskatt för alla män – så att det blir jämställt.

Advertisements

Tagged: , , ,

49 thoughts on “Kvinnors mens är mäns ansvar – ja till mansskatt!!

 1. Matias May 25, 2013 at 1:57 pm Reply

  Och den hemska följden av denna omänskliga diskriminering blir att kvinnor MÅSTE gifta sig uppåt för att klara livhanken, istället för att få gifta sig av kärlek och jämställdhet vilket kvinnor ESSENTIELLT vill göra.

  • hypersexuell December 19, 2016 at 6:13 pm Reply

   Det är ju det som händer nu.

  • Olof May 13, 2017 at 9:44 pm Reply

   Alla vill gifta sig för kärlek och av rätta skäll. Det gör inte att man behöver skatta halva befolkningen pga kön. Dessutom så är arbetsgivare tvingade av svensk lag att betala samma lön oberoende av kön. Om det kommer fram att ett företag inte gör det så får man betala stora bötar på det som kan leda till att företaget konkar. Ingen är så korkad. Istället för att lägga till en skatt så kanske man borde göra så att göra lönerna lika för de som gör samma jobb. Annars är det en fråga av kunskap och erfarenhet. Om en kvinna har mer erfarenhet än en man så får hon ju så klart mer lön än han får. Det skulle så klart vara likadant tvärtom om en man har mer erfarenhet än en kvinna.

 2. Mia. May 25, 2013 at 4:32 pm Reply

  Ska man införa denna skatt bör det dock ske i hela landet samtidigt. Annars tror jag det är risk för att vi får se en massa manliga skatteflyktingar, t ex här i Stockholm. Och det vore väldigt taskigt mot oss systrar här om Umeå lämpa över alla sina svinaktiga skitstövlar på oss.

  http://hd.se/mer/2013/05/25/vi-man-kan-glassa-runt-i-de/

  • Jämställdhetsfeministern May 25, 2013 at 6:59 pm Reply

   Helt riktigt!
   Och en mycket bra artikel av Ola Olofsson. Har har ju helt rätt i att män är skitstövlar som glassar runt.

 3. bashflak May 25, 2013 at 6:10 pm Reply

  Fast vi har ju redan skapat Björn Borg Mens Wear. Aldrig blir ni nöjda!

  • Jämställdhetsfeministern May 25, 2013 at 7:00 pm Reply

   Stolt men inte nöjd. Den feministiska kampen mot män fortsätter!

   • hypersexuell December 19, 2016 at 6:11 pm Reply

    Men om man avskaffar män kan vi ju inte betala mansskatt

  • Malte Skogsnäs June 8, 2013 at 6:20 am Reply

   Björn Borg Mens Wear är bara ett fånigt namn för att herrkläder ska låta som om de vore kläder som kvinnor bär när de menstruerar.

 4. Viktiga grejer « Toklandet May 31, 2013 at 2:32 pm Reply

  […] Kvinnors mens är mäns ansvar – ja till mansskatt!! […]

 5. Jolene August 10, 2013 at 1:55 pm Reply

  Så korkat. Ni säger att ni kämpar för jämnställdhet? Mellan könen eller för folket? Om ni ökar skatten för män, så kvarstår ändock problemet, kvinnors låga löner. Och ni sätter familjer i ytterligare knipa, och kvinnorna måste arbeta ännu mer. Kvinnors låga löner kan ju bero på att de flesta kvinnor arbetar på “kvinnodominerande arbeten”. ex, inom vården, skola, städ. Och det är väl knappast alla mäns fel att det är dåliga löner inom dessa områden? vem/ vilka är det som styr budgeten och bestämmer det? inför istället gratis tamponger och bindor då om det svider så i plånboken att lägga ut 50 kr i månaden. Det är inte männens fel att vi har mens, det är skaparen Gud, eller våran förmåga att kunna föröka oss. NEJ till mansskatt! Och jag är kvinna och tycker det är skam att man trycker ner männen bara för kvinnor ska få rättvisa? Jag vet inte vad ni har för sjuk syn på män eller jämnställdhet

  • Ninni August 10, 2013 at 3:04 pm Reply

   @ Jolene
   Tolka inte det som sägs här seriöst.:) Detta är vår satir-hörna och Jämställdhetsfeministern är vår högt skattade satiriker. Du får en bättre bild av vår syn på män och jämställdhet på t.ex. Genusdebatten.se. Välkommen!

  • Malte Skogsnäs August 10, 2013 at 3:21 pm Reply

   You go girl!

 6. Ludvig Åkesson September 10, 2013 at 7:41 pm Reply

  Jämställdhet?
  Låter mer rakt av som hat mot män.

 7. Linus Larsson September 10, 2013 at 8:19 pm Reply

  Hur i hela helvete kan du vara vårat fel, männens fel att ni kvinnor har mens? Vi kan ju för stan inte hjälpa att ni blöder ur fittan 1 gång i månaden? Liksom, skulle vi sätta en kvinna i ett riktigt mans jobb som t.ex byggjobbare, rörmokare eller eller bara lite mer praktiska jobb som inte är lärare, undersköterska och de. Så skulle nog inte kvinnorna klara av de (iaf inte vissa). För vissa kvinnor väljer att ta lättare jobb. Peace, im out.

  • Pauiie Andersson September 11, 2013 at 6:15 am Reply

   This, this so much. Men det skulle underlätta om bindor och shit var gratis, för vafan en 17 årig brud har inte så jävla mycket pengar.

   True true, Jag tror inte heller en “kvinnlig kvinna” (eller vad man ska säga) skulle klara av ett sådant jobb då det krävs muskler och uthållighet och män är naturligt byggda till att klara ett sådant arbete då dom har mer testosteron än kvinnor, dock en mer “manlig kvinna” som då har förmåga att tillverka mer testosteron än vad en kvinna egentligen ska ha, skulle klara jobbet utmärkt.

  • Johanna September 13, 2014 at 2:55 pm Reply

   Nej, men inte alla män klarar av det heller, män väljer också lättare jobb. I alla fall vissa.

  • Elizabeth Amoa Dakwa November 13, 2015 at 4:46 pm Reply

   To much information!!

 8. dolf September 11, 2013 at 10:29 am Reply

  @Paulie
  1. 17-årig brud är inte ännu myndig, så har föräldrar eller andra vårdnadshavare som är ansvariga för henne
  2. mat och sån shit är inte heller gratis. skulle underlätta om det var gratis också.

  • Johanna September 13, 2014 at 2:58 pm Reply

   Båda könen behöver mat, enbart kvinnor behöver bindor o tamponger. Säg NÅGOT som enbart MÄN BEHÖVER, något som inte har sin motsvarighet på kvinnosidan?

   • hypersexuell December 19, 2016 at 6:14 pm Reply

    Räknas porr?

 9. Oli September 11, 2013 at 11:52 am Reply

  Feminismen är en bunt klåpare, finns tyvärr inget botemedel mot lågt iq…

  • Johanna September 13, 2014 at 3:00 pm Reply

   Feminism är en ideologi, inte människor. En ideologi kan inte var “en bunt med klåpare”, så här bevisar du vem det egentligen har låg IQ… Och låt mig gissa… Du är en vit man? Am i right?

  • hypersexuell December 19, 2016 at 6:16 pm Reply

   She roasted you

 10. […] argument för varför vi självklart måste införa mansskatt – bland annat därför att kvinnors mens är mäns ansvar. Journalisten Ola Olofsson berättade att han är en riktig skitstövel – och dömde alla […]

 11. […] som en övertidsarbetande manlig hjärnkirurg. Så att det blir jämställt. Dessutom kräver vi mansskatt, så att en man som tjänar 25 000 i månaden får ut mindre i handen än en kvinna som tjänar […]

 12. […] en tuff debatt för Soraya Post och Gudrun Schyman att ta, men de har ju feministisk vetenskap och feministiska fakta på sin sida, så det råder ju ingen tvekan att de till sist kommer att få sina […]

 13. Sven July 23, 2014 at 1:44 pm Reply

  Har dom varit för lite i Irak?… Hur många kvinnor får vara psykiskt sjuka och ändå få vårdande av barnen när det är separation i äktenskap? Där är inte jämställt för männen direkt heller.. Just sayin

 14. Walla July 28, 2014 at 11:09 pm Reply

  Är detta satir? Snälla säg att detta är satir, vill inte tro att det finns människor i detta landet som innehar både dessa åsikter samt rösträtt.

 15. Facepalm July 31, 2014 at 9:31 pm Reply

  tror jag just tappa ett par hjärnceller efter att jag läste det här^^ Äre här seriöst så är jag inte förvånad vrf män faktiskt tryckt undan kvinnan^^ ni är ju fan efter lol

 16. #HATASVENSKFEMINISM July 31, 2014 at 9:35 pm Reply

  Män behöver inte mat… Inga kläder ingenting… Så du anser att män är skapade för att håna kvinnornas löner? Tänk om. Utan en man så skulle inte du finnas här idag. Ingen av oss skulle finnas här idag om inte en man och en kvinna skulle haft samlag. Men nej du ploppade ju bara magiskt hit och antydde att män inte behöver mat. Utan mat dör vi. DU ÄR JU FAN HELT JÄVLA TAPPAD SOM BARN!!

 17. törkel July 31, 2014 at 9:59 pm Reply

  wow, detta handlar inte ett dugg om jämnställdighet utom om ditt hat mot män. förmodligen för att pappa inte gav dig den uppmärksamheten du tyckte du förtjänade.
  så snälla lilla feminazi, lär dig att om det ska vara jämnställdighet så ska det vara lika för alla. inte att män ska betala någon skatt för att kompensera med att kvinnan är gjord så som att ni måste köpa mensskydd och ha blod rinnandes ur vaginana en gång ur månaden. det var allt för mig, peace out manshatare.

 18. Krossa Feminazismnen August 1, 2014 at 7:12 am Reply

  Feministernas intelligens kan ju jämföras med en badboll, huvudet är bara fyllt med luft.

 19. anonym August 1, 2014 at 7:53 am Reply

  skjut allla killar å höj vår skatt till 89% och av dom ska 69% skatt gå ut direkt till alla tjejer. å vi ska slava betala allt för er flytta ut från hus och hem när fler tjejer behöver boende osv. bra så?

 20. Din fotvård August 1, 2014 at 9:06 am Reply

  Feminism och rasism är snart samma sak… Tragiskt

 21. Victor August 1, 2014 at 9:38 am Reply

  Frågan är bara NÄR folk ska fatta vad feminism är?
  Detta är inte feminism i någon eftersom den förtrycker en sorts människa, feminism är en politik som är baserad på socialismen och står för jämlikhet.

  Det är ICKE jämlikt att sätta skatt hos personer med ett särskilt kön.
  Kvinnors löner är 7% mindre för att de kvinnodominerade yrkena är underbetalda och de är främst statliga yrken som t.ex att arbeta på dagis och som sköterska.

 22. FuckFeminism August 3, 2014 at 11:56 am Reply

  Dafuq? Det här känns som ett 1 april skämt. Det som skrämmer mig är att det är den 3 augusti. Så feminister står för jämställdhet, bara att kvinnor ska ha det mycket bättre. Plus, vad e det för bullshit om att kvinnor jobbar bättre än män. Det är väl skillnad från person till person, vilken utbildning och ja, vilket jobb man har över huvud taget. Den ändå skillnaden är väl att män har ett litet övertag i kroppsarbete. Det är bara biologiskt. Därför är sånna jobb mansdominerade. Jag vet inte om kvinnor har en större fallenhet för kvinnodominerade jobb men troligen. Sen gjorde Malin Wollin och den jävla feministen som skrev det här ett stort misstag, de drog alla män över en kant o beskrev dem som svin. Det e väl för helvete klart att folk kommer känna sig kränkta då. Oh gud, va i helvete. Tror ni att alla män sitter i en soffa blir matad av en kvinna som också köper kläder åt honom som en fking levande Homer Simpson? Tror ni de ända utgifterna i ett hem är mat o kläder som då, kanske mesta dels av kvinnorna står för i en familj. Ne det är så mkt mer än så dom båda könen måste sammarbeta med.
  Och hur i helvete är det vårt fel att kvinnor har mens. Det är inte vårt ansvar.
  Den ja “kvinnor köper saker som kostar pengar” no shit det är innebörden med att köpa. Tror ni att män får allt gratis, från kvinnorna?? Gud vad folk kan vara dumma i huvet den som skrev det här kan ju inte ha nåt förhållande. Som sagt, dafuq?

 23. Beata September 11, 2014 at 9:47 pm Reply

  Har de rökt på eller supit 90 % spiritus de feminister ? Helt galna ,detta är löjligt .Jag är en kvinna men jag trodde först att detta var ett skämt ,sådana åsikter har jag faktiskt inte , som tur är .

 24. Havde September 17, 2014 at 6:53 am Reply

  hahaha det bästa är att folk tar det här seriöst!

 25. […] att det är typiskt manligt. Eller definiera en positiv företeelse som kvinnlig – och kräv sedan stöd till kvinnor (och/eller straff för […]

 26. Alexander March 3, 2015 at 12:20 am Reply

  Är mer än gärna för lagändringar av den hårdare typen då jag tycker att man ska avlägsna en mans kön vid våldtäkt. Även kvinnors rätt att försvara sig med extremt fysiskt våld vid misshandel. Och ett samhälle där man och kvinna lever under samma villkor. Så med andra ord så ska en kvinna som utnyttjar någon sexuellt få en stavmixer uppkörd i fittan och en käftsmäll när hon slår en man etc… Jag står för könens lika villkor men även för lika konsekvenser och nackdelar! Tänk en extra gång på vad eran jämställdhet kan kosta er och eran ideologi/idioti.

 27. Alexander March 3, 2015 at 12:39 am Reply

  Kom även på att ni har glömt en på eran näthatarlista. Koranen/islamen. Jobbigt det måste vara för er extremfeminister att hela tiden kämpa för eran sak som är baserad på 100% dubbelmoral då ni föraktar något som ni samtidigt försvarar och då ni endast uppehåller er på nätet och enstaka mediokra torgmöten. Gör någon betydande nytta för kvinnornas skull och åk till tex Iran/Irak och skydda kvinnorna där för det är dom det verkligen är synd om!! Med vänlig hälsning, en som inte gömmer sig bakom skärmen och tycker!! Bor i danderyd i Stockholm säg gärna till om nån har vägarna förbi och vill skälla på mig för mina hemska kommentarer “hen” mot mig:)

 28. lampan April 5, 2015 at 8:06 pm Reply

  Det här är vad som är fel med dagen samhälle. De tre argument som framförs är helt idiotiska och har ingen logik. Köper inte män saker som kostar pengar? Ska män bli straffade för att de föds med en penis och inte en vagina? Det är ungefär samma sak som att skatta en homosexuell för att han/hon gillar samma kön. Varför är mens männens ansvar? Jag kan hålla med om att det är lite orättvist att kvinnor måste spendera pengar på bindor och tamponger. Men om man tycker att det är männens ansvar tycker jag att man lika gärna kan gå utan.

  • hypersexuell December 19, 2016 at 6:19 pm Reply

   Kvinnor är homosexuella så det är inte samma sak.

 29. Me. No one else. December 25, 2015 at 12:56 am Reply

  Behöver jag nämna att det bland annat är kvinnors fel att män föds?

  • hypersexuell December 19, 2016 at 6:17 pm Reply

   Det är inget fel. Män behövs för att plocka bommul I USA.

 30. Joakim April 23, 2016 at 3:26 pm Reply

  Det är extremist bloggar som denna som drar ner ryktet för feminism i Sverige, Europa och hela världen. Du borde skämmas.

  “Däremot är det, som alla vet, helt gratis att vara man” Jaså det är det? kan du inte länka din forskning som visar vart någonstans det är gratis att vara man?

  Det ända som är sant i detta är att kvinnor köper saker som kostar pengar. Det gör ni definitivt. Högar av onödigt skräp som kostar pengar.

  • hypersexuell December 19, 2016 at 6:18 pm Reply

   Män köper raklödder.

 31. Anders Eriksson April 7, 2017 at 11:32 pm Reply

  Det här skulle jag om något kalla sexistiskt.
  Att män tjänar mer pengar är inte statens fel, det är den privata sektorns fel. Om staten skulle införa en sådan skatt skulle det bryta mot all jämställdhet som alla kämpar för. Det är alltså den privata sektorns ansvar att se till att de inte gör skillnad på män och kvinnors löner.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: