Ola Olofsson är en skitstövel – precis som alla andra män

Vi feminister vet ju mycket väl att de flesta män ägnar all sin tid åt att glida fram på en räkmacka i livet och att förtrycka kvinnor. Men som för alla regler, så finns det så klart ett och annat undantag. Jag pratar förstås om manliga feminister. Ola Olofsson på Helsingborgs Dagblad är en sådan. I en alldeles lysande, skarpsynt och balanserad krönika skriver han idag om vilka egoistiska, kvinnoförtyckande svin män är. Så här skriver Ola Olofsson:

Män har fortfarande en särställning i de flesta samhällen på jorden och vi befinner oss högst upp på rankinglistan. Vi toppar serietabellen och ändå är vi skitstövlar.

Oerhört kloka ord. Män har mycket riktigt en särställning med tiotusentals manliga privilegier. Det har ju feministisk forskning tydligt visat. Och det är mycket starkt av Ola Olofsson att dra slutsatsen att eftersom han själv är en skitstövel, så är alla andra män det också. Ola Olofsson fortsätter i samma kloka, kunniga anda:

Jag blir sjukt provocerad av män som fortfarande lever fullt ut efter de cementerade könsrollerna i vilka vi män till stora delar kan glassa runt lite som vi känner för. Ibland är det på grund av okunskap, vi förstår inte bättre, men mer ofta än sällan handlar det om bekvämlighet. Vi män har haft det alldeles för bra ända sedan… ja, sedan de första människorna började gå på två ben faktiskt. Och, hej, varför ändra på något som funkar. För oss män.

Vilken kunskap och insikt Ola Olofsson visar upp! Trots att han är man alltså. Precis som Ola Olofsson konstaterar så har män ända sedan människan uppstod bara glassat runt, medan kvinnorna slitit i sitt anletes svett för mänsklighetens överlevnad. Kvinnor har stått för alla tekniska, vetenskapliga och filosofiska framsteg, byggt alla våra städer och alltid tagit på sig de tunga och farliga jobben – allt medan männen har gått hemma och glassat i sina mystofflor. I kristider och krig har kvinnor alltid offrat sin hälsa och sina liv, bara för männens skull (ni känner säkert alla till det gamla uttrycket “män och barn först”)!

Och får kvinnorna någonsin någon tack för det? Nej självklart inte. För män är, precis som Ola Olofsson skriver, själviska och okunniga skitstövlar som bara tänker på sin egen bekvämlighet och glassar runt lite som de känner för. Tanken svindlar: tänk var människan som art skulle ha kunnat befinna sig idag, om män någonsin orkat bidra med att bygga eller uppfinna något – eller om män någon enda gång hade orkat resa sig ur sina bekväma soffor och offra sig lite…

Nu när Ola Olofsson erkänt att han är en skitstövel hoppas jag att han snarast tar nästa steg i jämställdhetskampen och makar på sig och äntligen släpper fram en duktig kvinna!

Ola Olofsson, HD, erkänner att han är en skitstövel och dömer alla andra män efter sig själv.

Advertisements

Tagged: , ,

12 thoughts on “Ola Olofsson är en skitstövel – precis som alla andra män

 1. Pelle2 May 25, 2013 at 11:12 pm Reply

  Ola Olofsson är en skitstövel, ja jag håller med :-).

 2. Sven May 26, 2013 at 12:39 am Reply

  Och ni undrar varför feminister har dåligt rykte?

 3. Ekvalist May 26, 2013 at 8:38 am Reply

  Det är säkert Ola Olofssons kloka fru som har gett honom alla insikter om patriarkatets uselhet. Och så får han själv cred för det. Typiskt män att ta åt sig äran!

 4. Viktiga grejer « Toklandet May 31, 2013 at 2:32 pm Reply

  […] Ola Olofsson är en skitstövel – precis som alla andra män […]

 5. Sten Sture June 2, 2013 at 5:05 am Reply

  Sååååå himla bra skrivet!!! Fett ock pepp!

 6. Gösta Leonard Nero Bondesson July 18, 2013 at 1:20 pm Reply

  Jag måste dock villigt tillstå, att det är förbaskat trevligt att vara en skitstövel, och absolut ingenting som man, eller ska vi drista oss till att skriva hen, skall ursäkta sig för.
  Dagar som dessa kunna lämpligen spenderas i Rålambshovsparken, under förevändningen att utfodra änder, med att istället studera ändor.

 7. […] ju oftare en man erkänner att han och alla andra män äckliga svin som inte gör annat än att slå, våldta och förtrycka kvinnor, samt orsaka alla problem i världen, desto mer gillar vi feminister den […]

 8. […] annat därför att kvinnors mens är mäns ansvar. Journalisten Ola Olofsson berättade att han är en riktig skitstövel – och dömde alla andra män efter sig […]

 9. Jag – skitstöveln – Olater - hd.se September 23, 2014 at 8:31 pm Reply

  […] är en skitstövel. Jag kan bara hoppas att eventuella framtida arbetsgivare som googlar mitt namn läser blogginlägget på Jämställdhetsfeministerns blogg och ser att det handlar om satir (eller?). Annars är det […]

 10. […] att du har bettet dig som ett svin, förtryckt kvinnor, varit våldsam, brölig, korkad, elak, självisk och att allt du uppnått i […]

 11. Fraams Palsing-Liite December 5, 2015 at 10:35 pm Reply

  God afton!
  Beklagar livligt att man undervärderar “långskaftad avföringsfotbeklädnad” ; en hyfsad synonym!

  Fraams Palsing-Liite

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: