Feministiskt u-landsbistånd till Danmarks kvinnor nu!

DN lät för några dagar sedan den danske antropologen Dennis Nörmark (ett gubbslem alltså) ge sin syn på jämställdheten och jämställdhetsdebatten i Sverige. I sin artikel på DN Kultur tilläts Nörmark kritisera svensk feminism öppet. Det är självklart skandal att sådant får förekomma i Sverige 2013. Som tur var fick den kloka och kunniga feministen Nina Björk sista ordet med en replik, följande dag, och kunde på så sätt återställa ordningen (även om de patriarkala kvinnohatarna på nätet så klart genast brölade ut “svar” till Nina Björk, t.ex. här och här).

I Danmark har feminismen inte alls kommit så långt som i Sverige. Där anses det normalt att inte vara feminist. Ja det är faktiskt så illa ställt att danskarna inte förstår att män är förtryckande svin som glider fram på en räkmacka – och i Danmark är det till och med tillåtet att förneka Patriarkatet, Könsmaktsordnigen och De Osynliga Strukturerna.

Här, i det betydligt mer civiliserade och framstående Sverige, så vet vi att den som ifrågasätter våra feministiska skrifter är en kvinnohatande sexist. Och rasist. Jag blev därför mycket glad över att se att Nina Björk direkt i sitt svar till Dennis Nörmark slog fast att “Vi tolererar inte dansk sexism”. Det är viktigt att säga det: vi feminister tolererar inte avvikande åsikter! Varken här i Sverige eller i andra länder. Alla världens länder måste rätta sig efter oss, svenska feminister. Genast. Det är ett krav!

Trots att det för oss, kloka, balanserade och feministiska svenskar låter helt ofattbart, så ifrågasatte Dennis Nörmark i sin artikel att svenska kvinnor är förtryckta. I sin replik konstaterade dock Nina Björk, precis som Maria Sveland och många andra kloka feminister tidigare, att svenska kvinnor faktiskt lever under ett förtryck som är så omänskligt och fruktansvärt, att det är fullt jämförbart med de svartas situation i Sydafrika under apartheidregimen. Det är bra att feminister gång på gång jämför den svenska kvinnans ställning med svarta människor i Aparheid-Sydafrika, för det ger en korrekt bild av situationens allvar. Personligen skulle jag dock vilja gå ett snäpp längre och säga att ingen man någonsin i världshistorien ens har kommit i närheten av att uppleva ett sådant förtryck och ett sådant lidande som vita, svenska medelklasskvinnor på Södermalm tvingas utstå varje dag.

Mina ögon fylls med tårar när jag tänker på alla dessa stackars kvinnor som lider så oerhört i ett Sverige, där ju Patriarkatet styr med järnhand. Men hur ser då inte situationen ut för kvinnorna i Danmark, där den feministiska kampen för kvinnor (dvs jämställdhet) inte alls har nått lika långt som i Sverige?! Det är ju tack vare oss feminister som kvinnor överhuvudtaget kan finna en gnutta livskvalitet och några sekunders andrum från det patriarkala förtrycket då och då i Sverige. Det betyder att kvinnorna i Danmark faktiskt har det ännu mycket värre än de svenska kvinnora! Ja blotta tanken får mig att må illa…

Låt oss därför genast starta en insamling till förmån för Danmarks förtryckta kvinnor! Vi svenska feminister är många – och tillsammans är vi starka. Om vi kan samla ihop ett par hundra miljoner, så skulle det vara en liten lindring i vardagen för våra stackars maktlösa danska medsystrar. Ett litet värmande ljus i deras mörka, avgrundsdjupa misär.

Svenska feminister – förena er! Det är vår plikt att sprida det kärleksfulla Genusevangeliet till våra grannar söderut!

Danmark, ett feministiskt u-land där kvinnorna faktikst lever under än djupare förtryck och misär än i Sverige.

Advertisements

Tagged: , , , , ,

9 thoughts on “Feministiskt u-landsbistånd till Danmarks kvinnor nu!

 1. AV June 7, 2013 at 4:54 am Reply

  Ett passande namn: Systerfolkets väl!

 2. @Benanderii June 7, 2013 at 5:54 am Reply

  Jag har också tänkt på det, att vi skall visa större engagemang och verkligen stötta de mest förtryckta!

  Kan vi inte samlas på Södermalm och gemensamt tåga genom gatorna med plakat och sång. En tidig morgon. På så vis kan vi visa vår solidaritet med våra förtryckta systrar som hukar bakom gardinerna. På morgonen innan de drar i väg med SUVen till redaktionerna.

  Vi skall kanske ha trummor också?

 3. […] Jämställdhetsfeministern […]

 4. Pelle2 June 7, 2013 at 1:24 pm Reply

  Självklart finns det inga människor,varken nu eller i historien, som är mer förtryckta än vita,svenska medelklasskvinnor som jobbar i media och bor på södermalm.Det har hyllmeter med feministisk forskning kombinerat med extra starka genusglasögon visat.

  Efter solidaritetsmarschen kan de kvinnliga deltagarna kanske samlas för lite fittpyssel i kombination med att de lär sig att sy fittbyxor.

 5. […] Glöm för övrigt inte att delta i vår feministiska hjälpinsamling till förmån för Danmarks förtryckta kvinnor! […]

 6. […] danskarna vägrar införa svensk statsfeminism som religion. Blan annat skrev en kloka feministen Nina Björk att Sverige inte tolererar danskarnas åsikter och en manlig feminist på DN konstaterade att […]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: