DN: Danskar är efterblivna, för de är inte feminister som vi

DN:s tv-krönikör Johan Croneman har gripit in för att klargöra hur korkade danskar är eftersom de, i likhet med resten av världen, inte har anammat svensk feminism. På ett finurligt och samtidigt mycket klokt vis sätter han de danska gubbslemmen på plats. Så här skriver Croneman till det danska folket:

Nej, men lilla gubben, om det inte går in hos er danskar så kan vi nog inte hjälpa er med det. Ni får nog bara sitta ner och vänta på att komma ur mänsklighetens förpubertet. Sen hörs vi!

Ja Danmark och resten av mänskligheten – korkad och efterbliven som den är – får vänta tills de lämnar förpuberteten och blir kunniga, mogna och kloka feminister som vi i Sverige. Sen hörs vi! Tills dess vill vi svenska feminister inte veta av er i resten av världen, så håll er borta från oss.

I sin krönika berättar Croneman också att Systembolaget tagit bort ett danskt öl ur sortimentet, eftersom det fanns en bystig kvinna på etticketen. Det tyckte danskarna var löjligt. Men inte Croneman, för han har tillräckligt med feministiska kunskaper för att förstå att det inte är annat än avskyvärt kvinnoförtryck att avbilda kvinnor med stora bröst. Bilder på kvinnor med stora bröst kan självklart inte tolereras i ett feministiskt land som Sverige, utan de ska förbjudas, samlas in och brännas på bål. Så att det blir jämställt. Danskarna är förbluffande korkade och prepubertala som inte förstår det.

Omoralisk bild

Sådana här hemska, omoraliska och kvinnoförtyckande bilder får självfallet inte förekomma i Sverige. Det förstår Johan Croneman, men inte de efterblivna danskarna.

I Almedalen bjuder för övrigt Jämställ.nu, länsstyrelserna, Nationella sekretariatet för genusforskning, Sveriges Kommuner och Landsting, Tema Likabehandling och VINNOVA in till samtal på temat ”Vad kostar manlighet?”. Ett mycket angeläget ämne. Det är verkligen på tiden att vi utreder vad manligheten kostar Sverige. Frågan är om vi ens har råd med män i detta land! Förmodligen inte. Som Jämställdhetsfeminister har jag redan börjat klura lite på en slutgiltig lösning för att åtgärda problemet. Funderar på att ringa Johan Croneman och höra om han har några förslag. Han verkar oerhört kunnig…

Johan Croneman

Hur mycket kostar manligheten? Har vi råd med män i Sverige?

Advertisements

Tagged: , , , , , ,

17 thoughts on “DN: Danskar är efterblivna, för de är inte feminister som vi

 1. @Benanderii June 17, 2013 at 11:15 am Reply

  Jag blir så glad att se en man som Croneman som utan att ge avkall på nästan någonting så självklart kan ställa sig utanför den normativa mansrollens gallerlösa fängelse egentligen vill kvarhålla honom uti. Det kan uppmuntra oss andra som egentligen vill samma sak men som förhindras av patriarkatet och därmed mot vår vilja upprätthåller könsmaktsordningen. Man kan, bara man vill och det bästa av allt är att man slipper helt och hållet vara sexig för kvinnorna gör sina val annorstädes har jag nyligen blivit informerad.
  Jag är lika mycket nästan född i Danmark och förstår vilken genusmässigt handikapp detta utgör. Därför är det skönt att det finns förebilder som Croneman.
  Ställ upp! Var en man!.

 2. Pelle2 June 17, 2013 at 3:16 pm Reply

  Ja, vad gjorde feminismen utan en så klok tänkare som Croneman ? Inget av det han sa har ju någonsin sagts av någon annan feminist tidigare.
  Det tråkiga i sammanhanget är att han bär på ett heteronormativt skägg och inte minst att han ser ut att vara än man till det yttre.
  Fast å andra sidan har ju kloka feminister lärt mig att man kan byta kön lite över tiden.
  Man kan vara man på morgonen och avsluta dagen som kvinna. Tråkigt för Croneman att han fångades i en manlig inkarnation av fotografen.

  Bättre lycka nästa gång Croneman !

 3. David8 June 17, 2013 at 4:26 pm Reply

  Bjuds det verkligen in till samtal? Gängse modell brukar vara att det bjuds in till intellektuellt befriad propaganda monolog. Vad manlighet kostar i form av “utsläpp” ger en stark indikation på att så även är fallet denna gång. Könsrasistiskt kafferep.

  • Jämställdhetsfeministern June 17, 2013 at 8:59 pm Reply

   Visst blir det samtal! Men okunniga personer, som inte håller med oss feminister får så klart inte vara med. Vi feminister sänker oss inte till den nivån. Vi är modiga och vågar vägra debatten!

 4. Pelle2 June 17, 2013 at 6:10 pm Reply

  Kom att tänka på att han bär det patriarkala namnet CroneMAN. Han borde naturligtvis döpa om sig till Cronekvinna.Då blir det riktigt jämställt ;-).

  • AV June 17, 2013 at 7:13 pm Reply

   CroneHEN om jag får be.

 5. Fredrik June 18, 2013 at 9:56 am Reply

  Croneman har givetvis hel rätt!

  Sverige blir aldrig ett jämställt land om män likt stenåldersgrottmän och neanderthalare tänder bli avklädda tjejer och bikinibrudar. Vilka signaler ger det våra söner om de tror att de måste se en avklädd kvinna för att “komma igång” sexuellt. Snacka om sexism!

  Förbjud all porr nu!

  Sedan vill jag hålla med Katarina Janouch och hennes medsystrar. Svenska män måste börja ta sitt ansvar och tillfredsställa våra vackra svenska kvinnor, för det är de värda!

  • Fredrik June 18, 2013 at 12:27 pm Reply

   Rättning!

   “Sverige blir aldrig ett jämställt land om män likt stenåldersgrottmän och neanderthalare tänder PÅ avklädda tjejer och bikinibrudar. Vilka signaler ger det våra söner om de tror att de måste se en avklädd kvinna för att “komma igång” sexuellt. Snacka om sexism”

   Svenska män verkar verkligen vilsna i sin mansroll, Jag tror nog Jämställdhetsfeministern håller med om det.

   • Jämställdhetsfeministern June 19, 2013 at 2:05 pm Reply

    Absolut! Mycket klokt sagt! Det är skandal att svenska män (förutom ett antal kloka feminister, som Cronehen, fortfarande ibland tänder på lätklädda kvinnor. Här krävs krafttag och feminism för att komma till rätta med problemet!

 6. Jonte June 18, 2013 at 4:46 pm Reply

  Uppenbart är även norrmän efterblivna eftersom dom inte heller förstår sig på svensk feminism. Det verkar vara så att svenskar är det enda folk i världen som inte är efterblivna

  https://twitter.com/segrov/status/346308155883520003

  Skrämmande!

 7. Jonte June 18, 2013 at 4:50 pm Reply

  Vi måste uppfostra både norrmän och danskar som blundar för det oerhört sexistiska förtrycket i samsungs bruksanvisning

  https://twitter.com/GebbaGamer/status/346335763903950849

 8. Fredrik June 18, 2013 at 5:04 pm Reply

  Givetvis har “talgboll” rätt! Vår svenska feminism är 100% fri från sexism. Vi tillskriver varken män eller kvinnor några egenskaper, så som de gör i resten av det förpubertala och sexistiska Europa.

  • Ligneto June 19, 2013 at 8:22 am Reply

   Ja! Att tillskriva människor egenskaper utifrån kön är det bara ondskefulla män som gör för att förtrycka kvinnor eftersom de är så giriga efter makt!

 9. Hjalmar June 19, 2013 at 3:03 pm Reply

  Croneman har förstås rätt: den bystiga kvinnan är självfallet ett exempel på “entartete kunst”, urartad konst, som måste bränas på bål för att rena den danska konsten från ickefeministiska och kvinnofientliga smittor… Att tänka stort är bra, att tänka feministiskt är bättre!

 10. Gösta Leonard Nero Bondesson July 18, 2013 at 1:07 pm Reply

  De danska kvinnorna äro goda feministiska föredömen, då de gärna röka en cigarill och tömma en öl på väg hem från lördagsförmiddagens inköpsrunda.

 11. […] feministen Nina Björk att Sverige inte tolererar danskarnas åsikter och en manlig feminist på DN konstaterade att danskarna måste vara efterblivna, eftersom de i likhet med resten av världen inte rättar sig efter oss svenska feminister. […]

 12. Fredrik Toolanen July 21, 2014 at 4:47 pm Reply

  Feminismen har gett sverige ett löjes skimmer, vi räknas idag som europas byfånar.Svenska kvinnor har bra rykte i sverige men i resten av världen får du ett hånflin och -svenska flicka hehehehe..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: