Maka på dig Jonas Sjöstedt!

Jonas Sjöstedt är en duktig feminist. Han är en av de partiledare som oftast tar upp det ofantliga, omänskliga och fruktansvärda förtrycket som svenska kvinnor lider under och tvingas genomgå varje dag. Gång på gång konstaterar Jonas Sjöstedt att Sveriges män förtrycker, slår, våldtar och diskriminerar kvinnor. Gång på gång uppmanar Sjöstedt de svenska männen att maka på sig och lämna plats åt duktiga kvinnor.

Allt detta är förstås jättebra. Och jag är säker på att Jonas Sjöstedt, såsom feminist, till skillnad från andra svenska män inte slår och våldtar kvinnor. Men som feministisk man har ju Jonas Sjöstedt också en skyldighet att föregå med gott exempel, inte bara genom att avhålla sig från att slå och våldta kvinnor, utan även genom att t.ex. maka på sig och ge sitt jobb till en duktig kvinna.

Som feminist förstår ju Jonas Sjöstedt att det är ett oerhört allvarligt problem att de flesta partiledare i Sverige är män och att det beror dels på det kompakta kvinnoförtrycket i landet och dels på att män tar alldeles för mycket plats. Jonas Sjöstedt förstår också att allt blir både bättre och mer jämställt, ju fler kvinnor som lyfts fram till ledande positioner. Trots det vägrar alltså Jonas Sjöstedt att maka på sig! Han fortsätter istället att ta plats och förtrycka kvinnorna inom Vänsterpartiet. Skandal!

Varför beter sig Jonas Sjöstedt på detta vidriga och sviniga sätt gentemot Västerpartiets och Sveriges kvinnor? Svaret är förstås enkelt: för att han är en man – en vit, medelålders man. Som Jonas Sjöstedt själv mycket väl vet och ofta själv påpekar, så har feministisk forskning visat att vita, medelålders män är rädda att förlora sina tusentals manliga privilegier och sin makt. Jonas Sjöstedt är med andra ord ett typexempel på precis den sortens förtryckare som vi feminister kämpar emot: själviska vita män som är rädda att förlora sin makt och sina privilegier.

Apropå detta så har ett par kloka feminister skrivit en debattartikel i tidningen ETC, under rubriken ”Sexismen inom Vänstern måste upphöra”. Precis som Jämställdhetsfeministern alltid har sagt: det är alldeles på tok för lite feminism inom svensk Vänsterrörelse. Vänsterns män måste verkligen skärpa sig.

Maka på dig Jonas Sjöstedt och släpp fram en duktig kvinna!

Jonas Sjöstedt – en typisk vit medelålders man, som vägrar maka på sig och lämna plats åt en duktig kvinna. Han är rädd för att förlora sina manliga privilegier och rädd för jämställdhet och kvinnor.

Advertisements

Tagged: , , , , ,

22 thoughts on “Maka på dig Jonas Sjöstedt!

 1. kimhzabremersbodega June 19, 2013 at 2:37 pm Reply

  Lysande, som alltid, Jämställdhetsfeministern!

 2. Ekvalist June 19, 2013 at 3:15 pm Reply

  Ja, att maka på sig för en duktig kvinna är den enda konsekventa konsekvensen av Sjöstedts tidigare uttalanden.

 3. lilycrowart June 19, 2013 at 3:19 pm Reply

  Ja, det är verkligen dags för Jonas Sjöstedt och alla andra män i vänsterpartiet att maka på sig och släppa fram alla de kompetenta kvinnorna. Så att det blir jämställt.

 4. Hjalmar June 19, 2013 at 3:25 pm Reply

  Ja, usch vilken hemsk förtryckare Jonas Sjöstedt är! Låt en kompetent kvinna, som Gudrun Schyman tex, ta plats istället! För jämställdhetens och lådvinets skull…

  • Jämställdhetsfeministern June 19, 2013 at 7:27 pm Reply

   Ja, Gudrun Schyman tvingades ju bort från partiledarposten inom V, bara för att hon är kvinna.

 5. Anders Senior June 19, 2013 at 3:27 pm Reply

  Ja vad bra du skriver jämställdhetsfeministern!
  Fett pepp på dig, Hihi!

 6. Fredrik June 19, 2013 at 4:02 pm Reply

  Inte nog med att Jonas Sjöstedt är vit och man. Han är nämligen heterosexuell och gift med en kvinna också.

  Jag tar för givet att hans arbete som riksdagsledamot och ordförande i Vänsterpartiet tar mycket tid i anspråk. Han borde föregå som ett gott exempel och säga upp sig från sina partipolitiska uppdrag och bli en “hemmaman”, så att blir jämställt där hemma också.

  • Jämställdhetsfeministern June 19, 2013 at 7:25 pm Reply

   Ja det är riktigt. Tar Jonas Sjöstedt verkligen ansvar för det obetalda arbetet i hemmet? Eller låter han sin fru dubbelarbeta, medan han själv glider runt på en räkmacka?

   • AV June 20, 2013 at 7:20 am Reply

    Hans fru är ju en duktig kvinna som diplomat på UD. Han påstår att det är han som sköter markservicen hemma. Jojo. Skulle han verkligen göra det skulle han gå hem på heltid som full support för sin fru. Hon jobbar ju redan heltid, så då borde han lägga sin heltid på hemmet. När en man “dubbelarbetar” blir det ju inte lika bra eftersom kvinnor är gudomligt födda med bättre simultankapacitet. Annars blir hon ändå tvungen att ta den tunga styrningen av hemmet.

    Kan inte låta bli att notera att han har en ny kull barn med en yngre kvinna. Så typiskt män att byta fru när den första blir gammal. Gubbsjukt. En äldre kvinna som bejakar sig själv med en ny yngre man är givetvis en helt annan sak. Klart hon tröttnar på gubben, som gubbar sig hela tiden och är så grabbig.

    http://www.icakuriren.se/Aktuellt/Jonas–Sjostedt—for-vansterpartiets-nye-ledare-kommer-familjen-alltid-forst-/

 7. dolf June 19, 2013 at 4:25 pm Reply

  En enkel lösning vore helt enkelt att V underställdes Fi och Fi bara bytte partibeteckning till V. Voila!.

  • Jämställdhetsfeministern June 19, 2013 at 7:23 pm Reply

   Ja det skulle ju också bli en rättvist revansch för Gudrun, som ju tvingades bort från partiledarposten i V, bara för att hon är kvinna.

 8. rocki June 20, 2013 at 1:17 am Reply

  Jag fattar inte hur Sjöstedt bara har mage att sitta där och vara man. Så jävla fräckt och kvinnoförtryckande alltså! Han borde genast avgå, så att det blir jämställt någon gång!

  • Jämställdhetsfeministern June 20, 2013 at 9:52 am Reply

   Ja och extra graverande är det ju att han håller på med detta, trots att han vet hur fel det är…

 9. Mariel June 20, 2013 at 11:08 am Reply

  har skrivit till dig på GD!

 10. […] Sjöstedt nåddes av Jämställdhetsfeministerns uppmaning – på denna blogg och på Twitter – att maka på sig och släppa fram en duktig kvinna. Men trots det sitter Jonas Sjöstedt alltså kvar på sin maktpost och vägrar envist och […]

 11. […] Jämställdhetsfeministern förde fram ett krav på att Vänsterpartiets feministiske partiledare, den vite medelålders mannen Jonas Sjöstedt, skulle maka på sig och släppa fram en duktig […]

 12. […] att bete sig tvärtemot hur du beter dig Kräv varje dag av andra män att de ska stiga åt sidan, maka på sig, hålla tyst, sluta ta upp plats och lämna sina jobb, sina pengar och tillgångar till kvinnor. […]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: