Resten av världen har mycket att lära av svensk media

För några dagar sedan kom jag tillbaka hem till Genus-Sverige, efter två veckors utlandssemester. Under hela min utlandsvistelse hade jag tillgång till lokal media i form av TV och en dagstidning.

Detta var en oerhört chockerande och omskakande upplevelse. För oss moderna, kloka och feministiska svenskar ter det sig som helt overkligt. Som en fasansfull mardröm. Men i det land jag besökte kunde det faktiskt, hur otroligt det än låter, gå hela dagar utan att landets media informerade om att pojkar och män är svin och att kvinnor alltid drabbas värst! Ja ni förstår hur efterblivet och ojämställt detta land är. Kanske till och med värre än Danmark!

Det är synnerligen deprimerande och upprörande att något sådant får fortgå år 2013. Hur länge ska Sveriges regering tolerera att resten av världen på detta flagranta sätt vägrar att ta till sig och rätta sig efter våra fina, svenska feministiska värderingar? Vakna Fredrik Reinfeldt!

För att återhämta mig från mina fruktansvärda och traumatiska mediaupplevelser utanför Genus-Sveriges gränser, tog jag mig en snabbkoll på vad Sveriges kloka, kunniga och feministiska journalistkår bjudit på under tiden då jag var borta. Här kommer några axplock från Aftonbladet, DN, Expressen och SvD:

Aftonbladets ledarsida påminner om att Sveriges män ser det som en stor triumf varje gång en kvinna blir mobbad eller råkar illa ut i trafiken.

Och DN:s ledarsida konstaterar klokt att unga män går som mordiska spöken genom världshistorien. Mycket pricksäkert av DN! Jag kan verkligen inte komma på ett bättre sätt att beskriva unga män än som just mordiska spöken.

DN skriver också om hur oerhört svårt det är att vara kvinna i musikbranschen i Sverige 2013. Jag blev så gripen av denna atrikel att jag började gråta över hur oerhört svårt den intervjuade kvinnliga artisten har det. Men hon ger sig inte! Vilket mod och vilken styrka!

I Expressen konstaterar Anna-Lena Mann kunnigt att alla män i Sverige kan vara kvinnomisshandlare. Det kan vara din granne, din arbetskamrat, din släkting eller en av dina bekanta…

I Metro påminner den kloka feministen Lisa Magnusson om att danskar är svin, eftersom de i likhet med alla andra ickesvenskar inte anammat svensk statsfeminism och därmed sådär lite till mans tycker att det är helt okej att våldta kvinnor. Lisa Magnusson uttrycker också sin frustration över att det skandalösa faktum att svenskt rättsväsende fortfarande inte automatiskt accepterar allt varje kvinna säger som absolut sanning.

SvD bevisar med hjälp av ovedersäglig statistik att det är på grund av könsdiskriminering och kvinnoförtryck som statsministern och finansministern (män) får mer utrymme i media än t.ex.
infrastrukturministern och kulturministern (kvinnor).

SvD informerar också sina läsare om att män, till skillnad från kvinnor, är lata. Det är förstås en självklarhet för oss feminister – men det är viktigt att Sveriges befolkning påminns om sådana fakta.

Och DNs Susanna Birgersson berättar att korruption är mäns fel och att kvinnor helt enkelt har bättre moral än män och att Sveriges kommuner därför borde anställa kvinnor  som chefer istället för män.

Visst lever Sveriges kvinnor under ett ok av omänskligt patriarkalt förtryck och misär. Men vi svenskar kan ändå vara stolta över att vi har världens överlägset mest feministiska – det vill säga världens överlägset klokaste och mest kunniga och jämställda – journalister. Fast det gäller ju förstås fortfarande för oss feminister att tysta Janne Josefsson och några andra rötägg. Och så måste andelen kvinnor på SR och SVT ökas. Så att det blir jämställt!

non feminist countries

Den som vill kan förresten följa Jämställdhetsfeministern på Twitter. Där får du veta mer om hur du ska bete dig för att inte bli en vit kränkt man som hatar kvinnor.

Advertisements

Tagged: , , ,

2 thoughts on “Resten av världen har mycket att lära av svensk media

  1. lilycrowart July 11, 2013 at 8:44 pm Reply

    Skönt att höra att Jämställdhetsfeministern trots allt överlevt det infernaliska utlandet och är tillbaka hos oss med sina skarpsynta och belysande analyser.

    • Jämställdhetsfeministern July 11, 2013 at 9:29 pm Reply

      Tack! Ja, jag klarade livhanken med nöd och näppe. Det är sannerligen inte lätt att överleva i de där hemska, ofeministiska länderna utanför Sveriges gränser…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: