Antingen gillar du pösbyxor, eller så har du unken kvinnosyn!

Härom dagen berättade Mårten Andersson på Twitter att han inte tycker att det är snyggt med pösbyxor på kvinnor. En fruktansvärd och fullständigt oacceptabel åsikt, givetvis.

Kloka och kunniga feminister som jag och Cissi Wallin grep dock snabbt in och påpekade att Mårten Andersson i och med sitt uttalande har taskig kvinnosyn. Så där fick han stå, överhöljd med skam och avslöjad som en kvinnohatare. Rätt åt honom. Men tyvärr är ju inte Mårten Andersson den ende mannen i Sverige som ogillar pösiga byxor. Hundratusentals svenska män har ju gett uttryck för samma unkna kvinnosyn. Och mörkertalet är stort. Det är faktiskt högst troligt att större delen av Sveriges manliga befolkning inte tycker att pösiga byxor är snyggt. Och, som Cissi Wallin skulle säga, det säger en hel del om vilken avskyvärd kvinnosyn svenska män har.

Cissi och Mårten twittrar

Det här måste vi feminister göra något åt. Jämställdhetsfeministern startar därför nu en kärleksfull kampanj, som motvikt mot de svenska männens massiva näthat mot kvinnor. Kampanjen kallas #stödpösbyxan och kommer snart att översvämma Twitter. Anslut er till mig, Cissi Wallin och alla andra kloka och modiga feminister i Sverige! Tillsammans ska vi knäppa Patriarkatet på näsan ännu en gång! Det är dags att en gång för alla lära Sveriges män att vi i detta land inte tolererar män som inte gillar pösbyxor.

Är du man så gillar du de här byxorna, annars har du taskig kvinnosyn.

För övrigt går kampen  för jämställda musikfestivaler (det vill säga festivaler med minst 50% kvinnliga artister) vidare. Nu har vi som deltar i denna kampanj en officiell video. Se nedan! Det är något av det bästa som gjorts! Man blir verkligen stolt över att vara svensk när man ser den. Det borde för övrigt också vara lag på att alla svenskar har minst 50% kvinnliga artister i sina skivsamlingar. För det är ju inte bara musiken vid festivaler som ska vara jämställd, utan också i människors vardag och hem.

Advertisements

Tagged: , , , ,

7 thoughts on “Antingen gillar du pösbyxor, eller så har du unken kvinnosyn!

 1. Ekvalist July 12, 2013 at 8:41 am Reply

  En poäng var också att det var sexistiskt gjort av Mårten Andersson att smygfotografera kvinnan med pösbyxorna. Däremot är det humoristiskt när My Vingren smygfotograferar mäns skrev i tunnelbanan. Alla med en normkritisk maktanalys förstår detta.

  http://toklandet.wordpress.com/2013/07/11/palitliga-twitter/

  • Jämställdhetsfeministern July 12, 2013 at 7:28 pm Reply

   Ja det förstår ju alla att det inte går att jämföra Mårten Anderssons fruktansvärda tilltag att smygfotografera en kvinnas pösbyxor, med My VIngrens hjältemodiga och normkritiska jämställdhetsarbete att fotografera mäns skrev.

 2. lilycrowart July 12, 2013 at 9:14 pm Reply

  Tack för ännu ett viktigt bidrag i den dagliga kampen mot kvinnohatet, Jämställdhetsfeministern!

  • Jämställdhetsfeministern July 12, 2013 at 10:04 pm Reply

   Åh tack! Sådana här hjältedåd är dock vardagsmat för kunniga och modiga feminister som Cissi Wallin och jag!

 3. Gösta Leonard Nero Bondesson July 29, 2013 at 12:52 am Reply

  Med en lätt road min ser jag att Jämställdhetsfeministerns adept frk. Lisa Magnusson tycks ha drabbats av viss, ska vi kalla det, klåda. Några ekivoka skämt om folkrörelser avhåller jag mig ifrån, tills det är dags för vår terapeutiska och karaktärsdanande tête-a-tête senare i höst.

  http://debatt.svt.se/2013/07/28/ung-vanster-har-missat-att-porren-blivit-en-folkrorelse/

  • Jämställdhetsfeministern July 29, 2013 at 9:28 pm Reply

   Uppenbarligen har Lisa Magnusson utsatts för hot oh hat från Patriarkatets nätkrigare. Men jag är säker på att hon snart kommer vara tillbaka på rätt sida i könskriget.

 4. […] juli berättade Cissi Wallin att män som inte gillar pösbyxor har en unken kvinnosyn. Sveriges journalister var i uppror då det visade sig att ett antal personer hade twittrat plump […]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: