Rättviseförmedlingen – rättvisa är att förmedla jobb till en kvinna

Idag tänkte jag hylla Rättviseförmedlingen. Som namnet antyder så är Rättviseförmedlingen en sorts arbetsförmedling / bemanningsfirma. Men till skillnad från gamla orättvisa och patriarkala organisationer, som t.ex. Arbetsförmedlingen eller bemanningsföretag som Manpower och Proffice, så tar Rättviseförmedlingen hänsyn till Könsmaktsordningen och kämpar för en rättvis arbetsmarknad i Sverige.

Vad betyder det i praktiken? Jo, Arbetsförmedlingen, Manpower, Proffice och andra traditionella bemanningsföretag bidrar till att öka orättvisorna i samhället och att utestänga halva befokningen (kvinnor alltså), genom att de förmedlar jobb och tjänster till människor oavsett vilket kön de har. Rättviseförmedlingen däremot, bidrar till rättvisa och att hela befolkningens kompetens tas tillvara, genom att endast stödja och förmedla jobb till kvinnor.

Rättvisa är att förmedla jobb till en kvinna. Orättvisa är att anställa en man.

Eftersom Rättviseförmedlingen drivs av kunniga och kloka feminister, utgår de från feministisk arbetsmarknadsteori, det vill säga följande fakta:

1) På en arbetsplats eller inom ett yrke där män är i majoritet, så råder det kvinnoförtryck, diskriminering och orättvisa.

2) Ju fler kvinnor det är på en arbetsplats eller inom ett yrke, desto mer jämställd och rättvis blir arbetsplatsen/yrket.

3) Av princip 1 och 2 följer att kvinnor alltid ska stödjas och lyftas fram på alla arbetsplatser och inom alla yrken, medan män ska hållas tillbaka och maka på sig.

På Rättviseförmedlingens webbplats finns en lång, rättvis och jämställd lista på enbart kvinnliga experter och proffs inom alla möjliga områden, från affärsjuridik till ölexperter. Här kan företag som är måna om att vara rättvisa och jämställda – det vill säga att endast anlita och prata med kvinnor – välja och vraka mellan olika experter, utan att någon utestängs eller diskrimineras på grund av kön.

Jämställdister (okunniga kvinnohatare som de är) brukar ifrågasätta ifall kvinnor i Sverige verkligen har det så mycket svårare än män på arbetsmarknaden. Som tur var kan vi feminister lätt knäppa dessa vita kränkta män på näsan, eftersom det finns färsk statistisk, som svart på vitt tydligt visar hur oerhört diskriminerade och förtryckta svenska kvinnor är, när det gäller arbete och utbildning i Sverige.

I juni kom siffror från Eurostat som visade att det fortfarande finns arbetslösa kvinnor i Sverige. Och trots att arbetslösheten bland män tack och lov är högre än arbetslösheten bland kvinnor och att utvecklingen glädjande nog går åt rätt håll, eftersom gapet mellan mäns och kvinnors arbetslöshet ökar, så går ju utvecklingen på tok för långsamt. I nuvarande takt så kommer det att ta årtionden innan arbetslösheten bland svenska kvinnor är helt utrotad och alla arbetsösa i Sverige är män. Situationen är alltså ytterst allvarlig, kvinnor är oerhört utsatta på arbetsmarknaden och diskrimineringen och förtrycket av kvinnor är kompakt.

Och kvinnor är lika diskriminerade och utsatta på utbildningssidan. Den 12 juli presenterades siffror som visade att hela 38% av de antagna på Sveriges högskolor är män. Dessa chockerande och upprörande siffror är ett tydligt bevis på det avgrundsdjupa strukturella förtrycket mot kvinnor som frodas på Sveriges universitet och högskolor. Det visar också på det skriande behovet av kvotering och massiva stödinsatser för kvinnor på våra högskolor och universitet. Och även om regeringen förvisso har vidtagit denna typ av åtgärder för att öka andelen kvinnliga studenter, speciellt på tekniska och naturvetenskapliga utbildningar, så är det alldeles för lite. I nuvarande takt kommer det att ta minst 20 år innan 100% av studenterna på svenska högskolor och universitet är kvinnor…

Att sitta med armarna i kors och bara vänta är med andra ord inget alternativ för oss som strävar efter jämställdhet. Och det är därför jämställda organisationer som Rättviseförmedlingen är så oerhört viktiga. Låt oss hoppas att Arbetsförmedlingen, Manpower, Proffice och de andra tar efter Rättviseförmedlingens modell, stänger ute män och bara förmedlar jobb till kvinnor. Så att det blir rättvist.

Rättviseförmedlingen: 100% kvinnor = 100% rättvisa.

Advertisements

Tagged: , ,

23 thoughts on “Rättviseförmedlingen – rättvisa är att förmedla jobb till en kvinna

 1. AV July 27, 2013 at 9:04 pm Reply

  Nej, nu gick det nog lite fort. Det ska inte vara kvinnodominerat på alla arbetsplatser. Bara på de som förknippas med makt och status. Brandsoldat (hjälte), polis (våldsmakt) och styrelseposter (ekonomisk makt) är givetvis eftersträvansvärda platser för kvinnor. Där männen bara får maka på sig.
  Loserjobb som takskottare, asfaltsläggare, byggnadsarbetare, gruvarbetare, slamsugare mm får männen såklart behålla för sig själva. Dem ska ingen kvinna behöva nedlåta sig att ta. Kvinnodominerade vårdjobb och skola ska fortfarande vara kvinnodominerade eftersom det är sånt fint arbete som inte män kan göra. Däremot ska de uppvärderas och betalas mycket bättre än de manliga jobb som nämndes ovan. Som om det är viktigare att bygga vägar än att ta hand om sjuka? Det vet ju alla att vägbyggare bara gräver gropar i marken, medan sköterskor har hand om liv och död.
  Därför finns det heller ingen anledning att byta ut “sköterska” mot det neutrala/manliga “skötare” på samma sätt som det är jätteviktigt att säga “brandbekämpare” och “ombudsperson”.

  • Jämställdhetsfeministern July 27, 2013 at 9:10 pm Reply

   Du har sjävlklart helt rätt i allt du säger. Jag utelämnade en del kunskap av utrymmesskäl – så det är ju perfekt att du fyller på med det som fattas. Tack för det! 🙂

  • Malte Skogsnäs July 28, 2013 at 12:50 pm Reply

   Arbetslös är också ett passande yrke för män.

 2. Gösta Leonard Nero Bondesson July 29, 2013 at 12:34 am Reply

  Alla icke jämställda yrken som i huvudsak utförs av män bör nedvärderas, då de icke är jämställda. Svårare än så är det icke att motivera detta.

 3. Fredrik July 30, 2013 at 9:18 pm Reply

  Den borgerliga regeringen har sedan några år slutat att kalla arbetslösa för just “arbetslösa”. I stället kallas de för “bidragsberoende” eller helt enkelt “de som inte jobbar”. De borgerliga har fattat att de som är arbetslösa de facto är latmaskar som parasiterar på samhällets resurser.

  Kan Jämställdhetsfeministern komma på en bra benämning på framtidens arbetslösa män som inte är lika könsneutralt som “bidragsberoende” eller “de som inte jobbar”? Dessa män kommer ju bara lata sig samtidigt som alla duktiga kvinnor dubbelarbetar OCH betalar skatt.

  • Jämställdhetsfeministern July 31, 2013 at 4:13 pm Reply

   Helt riktigt! Det måste till hårdare tag mot dessa tärande, bidragsberoende män som inte jobbar och ligger till last för alla duktiga, dubbelarbetande och förtryckta kvinnor. Kan inte tänka mig annat än att Anders Borg snart inför halverad a-kassa för män! Så blir det jämställt och mindre problem med arbetslösa.

 4. Fredrik July 31, 2013 at 9:20 pm Reply

  Inför halverad A-kassa Och mansskatt för alla priviligierade män. Arbetslösa män har det idag alldeles för bra idag. De är överordnade alla förtryckta kvinnor som tvingas jobba som ex. jurister, läkare, ekonomer och journalister.

 5. Pelle 2 August 2, 2013 at 10:57 pm Reply

  Äntligen tog du dig tid att promota det lysande företaget Rättviseförmedlingen.Redan själva namnet Rättviseförmedlingen är ju helt lysande. Självklart skall de se till att kvinnor får jobb i första hand eftersom alla män hur enkelt som helst får jobb tack vare strukturerna och patriarkatet.
  Det är verkligen på tiden att någon startar ett företag som aldrig kommer att erbjuda en man som lämplig för något jobb.

  • Jämställdhetsfeministern August 3, 2013 at 9:08 am Reply

   Håller med! Varför anställa en man och vara orättvis, när en kan anställa en kvinna och vara rättvis!?

 6. Nils August 30, 2013 at 5:42 pm Reply

  Hej Nils, tack för tips!

  Tyvärr bygger texten på en rad missförstånd. Rättviseförmedlingen förmedlar inga jobb, vi skapar listor över både kvinnor och män och vårt mål är ett samhälle där alla har samma chanser att göra vad de vill och kan. Vi strävar alltså inte efter att arbetsplatser ska ha fler kvinnor än män – tvärtom!
  De vanligaste frågorna om oss finns besvarade här, kika gärna in där: http://rattviseformedlingen.se/om-oss/faq

  Varmt välkommen att börja följa oss på Facebook och vara med!

  Bästa hälsningar,
  Frida

  • Jämställdhetsfeministern August 31, 2013 at 10:40 am Reply

   Bra sagt av Frida. Jag håller så klart med henne – och förstår inte hur du kan missförstå Rätviseförmedlingen sådär Nils.

   Självklart har Rättviseförmedlingen listor på både kvinnor och män. Skillnanden är förstås att listorna på kvinnor (som denna: http://rattviseformedlingen.se/lista/experter-pa-den-manskliga-hjarnan-och-manskligt-beteenden, eller dessa: http://rattviseformedlingen.se/listor/vara-listor-a-o) lägger de ut på sin hemsida, för att kvinnorna ska anställas (så att det blir rättvist). Medan listorna på män genast oskadliggörs – så att ingen ska få för sig att vara orättvis och anställa en man.

   Och feministisk forskning har ju tydligt visat att det enda sättet att uppnå målet med ett samhälle där alla har samma chanser att göra vad de vill, är att stödja enbart kvinnor och tvinga män att maka på sig.

   Självfallet är det inte att att arbetsplatser ska ha fler kvinnor än män som vi feminister strävar efter. Men samtidigt det är genusvetenskapligt bevisat att om en arbetsplats har färre än 50% kvinnor, så är det kvinnodiskriminering och orättvist.

   Kika gärna på Rättiseförmedlingens hemsida och försök hitta en man bland listorna:
   http://rattviseformedlingen.se/listor/vara-listor-a-o

   Jämställdhetsfeministern planerar för övrigt att i samarbete med Rättviseförmedlingen skapa en liknande lista med män i olika yrken, för att hjälpa projekt, organisationer och medier att förstå vilka de absolut inte ska vända sig till om de vill ha rätt (och rättvis) kompetens.

   Bästa hälsningar,

   Jämställdhetsfeministern

 7. […] religion och att ingen får ifrågasätta oss feminister och att jämställdhet går ut på att kvinnor ska främjas på mäns bekostnad och att män ska maka på sig och lyfta fram kvinnor. Lessing uttrycker också stöd för tanken […]

 8. […] fotbollsspelare av manligt kön. Så att det blir jämställt. Jämställdhetsfeministern hyllade Rättviseförmedlingen. Svenska feminister, med Ung Vänster i spetsen, sällade sig till religiösa fundamentalisters […]

 9. […] medelålders Östermalsman som partiledare – kan tyckas tröstlös. Men än finns det hopp! Rättviseförmedlingen är experter på att se till att jobb, uppdrag och poster fördelas rättvist – det vill säga […]

 10. […] Thomsgård är mest känd för att ha förbättrat värden genom att starta Rättviseförmedlingen, som arbetar med att få företag och organisationer att alltid anlita/anställa rättvist (det […]

 11. […] Alice Teodorescu vet inte ens vad jämställdhet och rättvisa är. Hon skriver […]

 12. […] Thomsgård (en av landets främsta experter på feministisk rättvisa och kollektiv skuldbeläggning) delade ut klara direktiv till Sveriges män. Lina Thomsgård slog […]

 13. […] Rättviseförmedlingen är en organisation som ägnar sig åt att sprida kärlek och rättvisa genom att klumpa ihop människor efter hudfärg och kön och ställa dessa grupper emot varandra. Det är bara de allra peppigaste organisationerna i Sverige som gör så. Rättviseförmedlingens namn kommer av att de pressar andra företag och organisationer att anställa kvinnor, så att det blir rättvist, istället för män (för då blir det ju orättvist). Och självklart älskar statsminister Stefan Löfvén en sådan organisation! […]

 14. […] tävlar om vem som mest entusiastiskt kan hylla den kollektivistiska och radikalfeminisitiska Rättviseförmedlingens arbete för att alla människor i Sverige ska klassificeras och dömas efter sin hudfärg, […]

 15. […] ju endast kan uppstå på arbetsplatser där det finns män. Och då finns ju som tur var Rättviseförmedlingen att tillgå, för att åtgärda problemet (det vill säga […]

 16. […] de marxistiska, rasistiska och radikalfeministiska rasbiologiexperterna från Lina Thomsgårds Rättviseförmedlingen för att en gång för alla röka ut de allra sista ickemarxisterna, icke feministiskt troende och […]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: