Förbjud porr och bekämpa svenska mäns sexualitet!

De senaste dagarna har debatten om att förbjuda porr i Sverige äntligen blossat upp på allvar, sedan Ung Vänsters Johanna Granbom i en klok debattartikel presenterat en vacker vision om ett framtida, moraliskt och sunt Sverige, helt fritt från skadlig porr.

Johanna Granbom hämtar inspiration från Storbritannien, där religiösa fundamentalister pressat landets konservativa regering att lägga fram ett förslag om förbud mot vissa typer av porr, som anses särskilt omoralisk. Och då tänker Johanna Granbom, precis som Jämställdhetsfeministern, att om religiösa moralister kan tvinga fram ett partiellt porrförbud i Storbritannien, varför skulle då inte vi svenska feminister, med vår vida överlägsna moral och kunskap, kunna tvinga fram ett totalt förbud för all porr som innehåller bilder på kvinnor i Sverige?

Johanna Granbom har helt rätt. Självklart ska vi svenska feminister ansluta oss till de religiösa fundamentalisternas internationella kamp för att förbjuda porr! Feministisk moralforskning har tydligt visat att porr (det vill säga foton och filmer med lättklädda eller nakna kvinnor) är skadligt för unga och dessutom avskyvärt kvinnoförtryck. Det är också genusvetenskapligt bevisat att porr är nära kopplat till våldtäkt och människohandel.

Johanna Grandbom, Ung Vänster.

Vi feminister står på samma sida som de religiösa fundamentalisterna och moralisterna, även om dessa gör rätt av fel orsaker, när de hävdar att det är omoraliskt, fel och fult med sex, för att det står så i deras heliga skrifter. Vi feminister förstår ju att det är mäns sexualitet som är omoralisk, ful och fel (det står i våra feministiska skrifter).  Sverige – och då särskilt våra ungdomar – behöver därför mer moralism! Som Johanna Granbom så klokt uttrycker det:

Det som främst begränsar ungas sexualitet idag är inte moralism. Tvärtom är det största problemet den ökade sexualiseringen av kvinnors kroppar.

Så sant som det är sagt: feministiska moralkakor är vad svensk ungdom hungrar efter och behöver! Att se lättklädda kvinnokroppar är däremot skadligt, både för unga och människor i alla andra åldrar.

Jag tror inte att jag behöver gå in i detalj på varför det är omoraliskt kvinnoförtryck och skadligt när lättklädda/nakna kvinnor avbildas. Det tror jag alla känner till vid det här laget. Men kort sagt är det så att om man avbildar en lättklädd kvinna på film, foto eller en teckning, så blir kvinnan ett passivt objekt i det ögonblick en man ser henne och tycker att hon är snygg. En lättklädd kvinna som en man tittar på är alltså en objektifierad kvinna. Och objektifiering är en grov form av kvinnoförtryck och ska självklart förbjudas. Det vill säga porr med kvinnor i ska förbjudas. Punkt. Alla som inte håller med om det har unken kvinnosyn. Som Johanna Granbom säger:

Pornografin speglar och spär på en ojämlik bild av hur sex ska vara, där kvinnors roll uteslutande är att tillfredsställa mäns behov.

och

[Porr] skapar och återskapar en absurt skev och ojämlik bild av sex, där kvinnans roll är att bli dominerad och förnedrad, medan mannen är den som har initiativet och ska tillfredsställas.

Oerhört skarpsinnigt och träffsäkert av Johanna Granbom. Om en man tittar på en bild av en lättklädd/naken kvinna, så är det ojämlikt och betyder att kvinnors roll uteslutande är att tillfredsställa mäns behov och att bli dominerad och förnedrad. Så är det bara. Om du frågar varför, så hatar du kvinnor.

Bra också att Johanna Granbom påminner om att det absolut inte finns några förväntningar eller krav på män när det gäller sex. Det har feministisk forskning tydligt visat.

Särskilt hemsk, kvinnoförtryckande och skadlig blir porren när den finns på den suspekta, patriarkala härskarstruktur som män kallar ”internet”. Det är också här den är som svårast att komma åt. Men som tur var så har vi ju alldeles för lite övervakning i Sverige. Vi skulle därför med gott samvete kunna installera ett övervakningsprogram i alla datorer, surfplattor och smarta mobiltelefoner i Sverige, som slår larm så fort någon surfar in på en hemsida som innehåller en bild på en lättklädd kvinna. Då skulle en specialutbildad feministisk moralstyrka inom Polisen rycka ut och gripa den som porrsurfat.

Alla män som innehar eller någon gång tittar på porr (med kvinnobilder) ska dömas för våldtäkt och människohandel. Den lagen ska givetvis gälla för alla svenska män alltid och överallt, även när de är utomlands. Män som efterlever lagen kan få en belöning, till exempel 5% rabatt på mansskatten.

Men vad ska svenska ungdomar få som ersättning, när vi förbjuder dem att titta på porr? Johanna Granbom har svaret:

Feministiskt självförsvar, eftersom det ger tjejer utrymme att diskutera gemensamma erfarenheter. Vad som är okej, vad som är bra sex och vad som inte är det. Att tjejer får ett eget rum för att prata om och sätta gränser behövs, speciellt när vi konstant matas med porrens krav om att vara killar till lags.

Ja, där ser ni. Den enda vägen till en sund syn på sex och samlevnad bland svenska ungdomar är att göra det brottsligt att titta på bilder på lättklädda kvinnor och att genom undervisning i feministiskt självförsvar i alla skolor lära flickor att pojkar och män är farliga. Det tror jag att alla förstår och håller med om, innerst inne.

Bilder som denna är avskyvärt kvinnoförtryck, eftersom den skapar en absurt skev och ojämlik bild av sex, där kvinnans roll är att bli dominerad och förnedrad, medan mannen är den som har initiativet och ska tillfredsställas.

En feministisk framtidsvision, om ett moraliskt och jämställt Sverige.

Moralisk porr
Men är verkligen all porr omoralisk och skadlig? Nej, självklart inte. Det kan till exempel givetvis aldrig vara fel med bilder på nakna män. Det är, som alla förstår, en helt annan sak. För till skillnad från kvinnor är nakna män alltid priviligierade, aktiva subjekt. För att könsmaktsordningen. Och många kvinnor gillar att titta på nakna och lättklädda män – och ingen ska tala om för kvinnor vad de får eller inte får göra. Kvinnlig sexualitet är vacker och ska bejakas.

Bilder på feministiska kvinnor som poserar nakna eller lättklädda ska också tillåtas. För feministiska kvinnor är till skillnad från andra kvinnor, som ju inte förstår sitt eget bästa, starka subjekt. Dessutom attraherar de inte lika många män och feministisk forskning har ju som bekant visat att allt som vi feminister har kommit fram till att män inte gillar är bra och ska lyftas fram.

Advertisements

Tagged: , , ,

27 thoughts on “Förbjud porr och bekämpa svenska mäns sexualitet!

 1. @Benanderii July 30, 2013 at 6:19 am Reply

  Å vad bra du skriver ❤
  Johanna Granlund är så klok, jag håller helt med henne! Jag längtar efter när hon förklarar på ett klokt sätt vad bra sex är. Verkligen längtar!

  • Jämställdhetsfeministern July 30, 2013 at 2:53 pm Reply

   Tack tack!
   Ja Johanna Grandlund är, precis som Jämställdhetsfeministern, expert på hur moraliskt och sunt sex ser ut. Det börjar alltid med att kvinnan tydligt säger “JA JAG VILL HA SEX MED DIG”. Annars är det inte samtycke – dvs våldtäkt. Och sedan fortsätter det på samma romantiska, moraliska och sunt jämställda sätt…

 2. bashflak July 30, 2013 at 7:24 am Reply

  Ja, Johanna Granlund vet nog mycket om vad bra sex är. Hon borde starta workshops och lära ut det.

  • Jämställdhetsfeministern July 30, 2013 at 2:56 pm Reply

   Åh sådana workshops finns redan. De kallas feministiskt självförsvar. Där får flickor och kvinnor lära sig att matnyttiga saker som att skrika NEJ!!! NEJ!!! NEJ!!!, att män är farliga förtryckare och alla andra nödvändiga kunskaper för ett moraliskt sexliv.

 3. @Benanderii July 30, 2013 at 8:07 am Reply

  När man ser bilden på den naturligt klädda Hope Solo när hon så naturligt vattnar gräsmattan kan man inte förstå varför gubbslemmet skulle tro att hon poserar just för dem! Äckliga blickar kan man verkligen undvara.

  Jo, just!

 4. bashflak July 30, 2013 at 1:35 pm Reply

  Lady D är personen som ger näthatet ett ansikte.

  Om suffragretterna var så våldsamma och ville ha rösträtt, varför låg dom inte i skyttegravarna med nyslipade bajonetter då, som alla röstberättigade män gjorde?

  Vad hade hon sagt om mansrättsrörelsen blivit våldsam? Jag tror inte det hade lett någon vart.

  • Jämställdhetsfeministern July 30, 2013 at 2:59 pm Reply

   Nej, Lady D är ett offer och en modig och duktig kvinna, som bara kämpar för jämställdhet. Precis som Jämställdhetsfeministern.

   Våldsamma män är förtryckare. Kvinnors våld ska uppmuntras.You go girl!

  • bashflak July 30, 2013 at 4:11 pm Reply

   Ovanstående var avsett för Toklandet, vet inte hur den hamnade här.

 5. Hjalmar August 1, 2013 at 12:54 pm Reply

  Tack Jämställdhetsfeministern, Du förklarar allting så klokt!
  Jag skrev en bön till Dig på:
  http://genusdebatten.se/man-ar-solklart-privilegierade-i-vart-samhalle-eller/

  “Jämställdhetsfeministern Vår, som är i Molnet.
  Helgat varde ditt namn.
  Tillkomme din blogg.
  Ske din vilja, såsom i Molnet så ock på jorden.
  Din dagliga visdom giv oss idag,
  och förlåt oss vår okunskap,
  såsom ock vi förlåta dem som okunniga äro,
  och inled oss icke i frestelse utan fräls oss ifrån Patriarkatet.
  [Ty Molnet är ditt och makten och härligheten i evighet.]
  Amen. O:-) “

 6. Pelle 2 August 2, 2013 at 10:36 pm Reply

  Johanna Granbom borde lära sig av drottning Viktoria i England. Självklart kan ingen kvinna njuta av ett heterosexuellt samlag. De utförs enbart för att att alstra barn om kvinnnan själv vill bli mamma. Om hon vill bli mamma skall hon ligga på rygg,blunda och tänka på sverige medans samlaget pågår ;-).

  • Jämställdhetsfeministern August 2, 2013 at 10:41 pm Reply

   Det är riktigt. Jag tror att Johanna grandbom, med sin sunda moraliska värdlssyn och sina djupa feministiska kunskaper har precis samma inställning i fråga om sex som drottning Viktoria hade på sin tid.

 7. […] I juli berättade Cissi Wallin att män som inte gillar pösbyxor har en unken kvinnosyn. Sveriges journalister var i uppror då det visade sig att ett antal personer hade twittrat plump kritik mot damlandslaget i fotboll och därmed brutit mot God Feministisk Sed, som tydligt stipulerar att plump kritik och glåpord endast får riktas mot fotbollsspelare av manligt kön. Så att det blir jämställt. Jämställdhetsfeministern hyllade Rättviseförmedlingen. Svenska feminister, med Ung Vänster i spetsen, sällade sig till religiösa fundamentalisters kamp för att förbjuda porr. […]

 8. Johan January 9, 2014 at 6:21 pm Reply

  Ni är ju helrubbade på alla sätt och vis. Men sen är ju de flesta feminister så jävla fula också så ingen vill ens närma sig er. Fy fan. Blääääää.

 9. Robin January 16, 2014 at 6:06 pm Reply

  Hahahahaha, förbannat rolig läsning! Det var en skojig sida dethär 😀

 10. simon March 13, 2014 at 9:36 pm Reply

  Ganska roligt att se hur andra personer tänker och tycker om saker, vissa ska bara hålla tyst.

 11. Emil svensson June 11, 2014 at 9:05 am Reply

  moral……. borde inte ens finnas låt folk leva sina egna liv och låt dom titta på vad dom vill. denna kommentaren du gav är feminism i ett nöt skal ;Bilder på feministiska kvinnor som poserar nakna eller lättklädda ska också tillåtas. För feministiska kvinnor är till skillnad från andra kvinnor, som ju inte förstår sitt eget bästa; idioti på hög nivå

 12. Herbert June 12, 2014 at 6:15 am Reply

  “Så är det bara. Om du frågar varför, så hatar du kvinnor.” – Sällan har feminismens visdom framburits på ett klokare sätt! Gud run (über alles) signe dig!

 13. bossnigga October 11, 2014 at 5:42 pm Reply

  snälla ni
  sug min kuk
  mvh: man som tittar alltför mycket på porr

 14. Mr.Cool April 20, 2015 at 9:10 pm Reply

  Skrattar så jag gråter 🙂

 15. maglite xl 200 May 12, 2015 at 12:54 am Reply

  Ӏ was able to find good info from yoսr blog postѕ.

 16. […] Fredrik Strage har skrivit en hatkrönika där han driver med oss feminister och vår kamp för att förbjuda all porr. Inte nog med det – krönikan publicerades i den feministiska dagstidningen Dagens Nyheter, […]

 17. Sexberoende October 25, 2015 at 5:12 pm Reply

  Jag är en man som är sexberoende. För mig började allt med porr. Senare gick det över till alkohol och drogmissbruk när behovet av sex blev så stort att det inte kunde tillfredsställas längre. Jag tycker man ska tänka både en och två gånger innan man normaliserar sex överhuvudtaget. Det är något fint och det mest intima vi har. Jag ser det som ett övergrepp mot mig själv när jag gång på gång kränkte min integritet genom att ligga till höger och vänster med folk (både män och kvinnor) jag inte hade känslor för. Jag stödjer dig till fullo!

 18. D.N. August 21, 2017 at 4:55 pm Reply

  Inser du att du går helt och hållet emot dina egna åsikter genom att skriva “Det kan till exempel givetvis aldrig vara fel med bilder på nakna män. Det är, som alla förstår, en helt annan sak.”? För att det är egentligen exakt samma sak då män som kvinnor får ett val att göra reklam eller annat genom att vara lättklädda eller inte… Då gäller det inte bara reklam, utan andra former av publicitet också. Tro mig när jag säger detta att alla gör det för pengarna som tjänas in efter arbetets slut.

  Mvh// D.N.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: