Bli inte fadder till en pojke! (Jämställdhetsfeministern stöder ActionAid)

Vill du stödja en hjälporganisation för fattiga i tredjevärlden? Men du blir upprörd över att nästan alla hjälporganisationer arbetar efter den ojämställda, kvinnoförtryckande och rent avskyvärda principen att alla ska få hjälp, oavsett kön, ras eller religion? Ja då är du inte ensam. Vi är många kloka feminister som känner så.

Men var inte ledsen! Det finns ett riktigt bra alternativ för dig som vill vara helt jämställd – det vill säga helt säker på att dina pengar absolut inte kommer pojkar eller män till del, utan bara går till kvinnor och flickor. Nämligen ActionAid.

ActionAid är kända för sina kampanjer för att hjälpa flickor och kvinnor (och inte pojkar och män) i fattiga länder. Organisationens mest kända slogan är ”Bli fadder till en flicka”. I sina annonser och på sin hemsida är ActionAid noga med att så ofta det bara går påminna om att det bara är flickor och kvinnor som organisationen riktar sin hjälp emot.

Och innan ni vita, medelålders, kvinnohatande patriarkala nätkrigare blir alldeles kränkta och börjar gnälla om att det på något sätt skulle röra sig om ”diskriminering” av pojkar och män (som om diskriminering av pojkar och män ens skulle vara möjligt), så läs på! Genom feministisk forskning har ActionAid kommit fram till att nästan alla fattiga människor i världen är kvinnor. Pojkar och män i tredje världens u-länder glider alltså fram i livet på en räkmacka, precis som alla pojkar och män här i Sverige. Det framgår tydligt på ActionAids hemsida att det är så och tusentals andra feminister har skrivit att det är så och ännu fler feminister har hänvisat till att dessa feminister har skrivit att det är så. Och därmed är det bevisat att det är så. För att könsmaktsordningen. Och då är det enda rimliga och jämställda alltså att bara hjälpa flickor och strunta i pojkarna.

För att stödja ActionAid har Jämställdhetsfeministern svängt ihop en ny reklamannons till organisationen, i samma anda som organisationens tidigare annonser. Helt gratis! Ja det är fritt fram att använda annonsen nedan, ActionAid! Varsågoda!

reklamparodi 2

Jämställdhetsfeministern har gjort en egen reklamannons för ActionAid, för att främja feministisk u-landshjälp.

 

Advertisements

Tagged: , , , ,

18 thoughts on “Bli inte fadder till en pojke! (Jämställdhetsfeministern stöder ActionAid)

 1. bashflak August 2, 2013 at 6:09 am Reply

  Pojkarna köper ju ända bara alkohol och tobak för pengarna.

 2. Anders August 2, 2013 at 7:17 am Reply

  Människor (kvinnor) med albinism förtrycks extra hårt i Centralafrika. Tas för häxor och mördas. Bli fadder till en albino idag!

  Fast hur det ska passa in i vithetsanalysen vet jag inte.

  • Hjalmar August 7, 2013 at 11:13 am Reply

   Enkelt! Vita män är förtryckare, ät upp dem!

 3. Noger August 2, 2013 at 8:53 am Reply

  “nästan alla fattiga människor i världen är kvinnor. ”

  Ja, det blir ju nästan löjligt när kvinnohatarna ifrågasätter dessa fakta som är så självklara inom genusvetenskapen.

  “tusentals andra feminister har skrivit att det är så och ännu fler feminister har hänvisat till att dessa feminister har skrivit att det är så.”

  Precis!
  Och till dem som tycker att det är för besvärligt att själv leta upp och studera de hela bibliotek av genusvetenskaplig forskning som bevisar flickor underordning, här är ett tips:
  1. Räkna antalet utropstecken i de kommentarer som säger att flickor är extra skyddsvärda eller att pojkar är överordnade.
  2. Räkna antalet uppföljningar med bekräftande uttryck som “PEPP!”, “Åh vad bra du skriver!”, “Fantastiskt att du orkar kämpa!”, “Gulle dig” eller “<333"
  Om du efter detta fortfarande inte inser att det är sant, så är du en del av problemet!!!

  PS.
  Feministern: Jag sprang på en snubbe (antifeminist, dvs kvinnohatare) som är intresserad av att ta del av de här "hela biblioteken" av feministisk forskning för att försöka bli lika påläst som feministerna. Jag tycks ha tappat bort mina länkar till dessa fantastiska kunskapskällor. Har du lust att bistå med hjälp? Till en början tror jag det räcker med länkar till de mest genomarbetade publikationerna eller de mest välrenomerade biblioteken. Tack på förhand. DS

 4. Fredrik August 2, 2013 at 9:18 am Reply

  Finns en utmärkt feministblogg (www.arsinoe.se) som drivs av den förtryckta Uppsalastudenten Fanny Åström. LÄS DEN!

  Senaste inlägget (13-08-02) handlar om kvinnans graviditet och förlossning som ett uttryck för patriarkalt och kapitalistiskt förtryck

  • Jämställdhetsfeministern August 2, 2013 at 8:59 pm Reply

   Ja Fanny Åström är en av Sveriges klokaste och kunnigaste feminister. En dag kommer hon att ta över efter Maria Sveland och Gudrun Schyman som jämställdhetens främsta fanbärare i Sverige…

 5. Pelle 2 August 2, 2013 at 10:31 pm Reply

  Självklart kan ju ingen skicka pengar till pojkar/män i tredje världen. .De glider ju runt på sin räkmacka och förtrycker kvinnorna i sina hemländer. Skönt att det finns organisationer som Action aid som har koll på sådana saker ;-):

  • Jämställdhetsfeministern August 2, 2013 at 10:39 pm Reply

   Exakt! Ja ActionAid är den enda verkligt jämställda hjälporganisationen. Som feminist blir jag upprörd av den patriarkala förtryckaridén att människor ska behandlas lika, oberoende av hudfärg, religion och kön.

 6. […] i fattiga länder, istället hjälper endast kvinnor och flickor. Så att det blir jämställt. ActionAid och Plan Sverige är två exempel på sådana fina feministiska hjälporganisationer, som […]

 7. […] området på Filippinerna är män. Det feministiska hoppet står till att organisationer som Actionaid och Plan Sverige sköter hjälparbetet, så att endast flickor och kvinnor får hjälp. Så att det […]

 8. […] augusti bidrog Jämställdhetsfeministern till hjälporganisationen ActionAids hjältemodiga kamp för att svenskar inte ska bli faddrar till pojkar i tredje världen, utan endast flickor. Tillsammans med Expressens chefredaktör och förtryckta […]

 9. ActionAid January 13, 2014 at 1:34 pm Reply

  Vi fokuserar på flickor och kvinnor eftersom de är ofta är mer utsatta i de länder där vi är verksamma. Det är inte samma sak som att strunta i pojkar och män.
  Diskrimineringen börjar redan innan födseln. I Indien aborteras många flickfoster efter att könet har fastställts – en flicka ses som en belastning, en pojke som en tillgång . Orättvisorna fortsätter sedan genom hela livet: Pojkars skolgång prioriteras framför flickors. Det är vanligare att flickor måste ingå barnäktenskap, vilket leder till ännu sämre chanser att skapa en egen framtid. Barnäktenskap slutar i många fall med att flickan dör i barnsäng, eftersom hon blir gravid innan hennes kropp är redo. I många länder har kvinnor har inte samma rättigheter som män att äga och ärva mark. Kvinnor utsätts för våld och våldtäkter både hemma, ute och på skolan och jobbet. Många föräldrar håller sina döttrar hemma från skolan, eftersom risken att våldtas eller kidnappas på väg dit eller hem är för stor. Då får de inte den utbildning de enligt Barnkonventionen har rätt till. Rapporter från FN, Unicef och World Food Program visar att det i många länder är fler flickor än pojkar som är undernärda. Det beror bland annat på flickorna står lägst i rang i familjen. Flickor behandlas sämre än pojkar i många länder där vi är verksamma. Därför står arbetet med att stärka flickor och kvinnor i fokus. Vårt mål är att ta HELA samhällen ur fattigdom. Alltså, vårt mål är att ta HELA samhällen är fattigdom. Vi jobbar rättighetsbaserat, inga barn diskrimineras i våra program, även pojkar är med. Som fadder har du kontakt med ett barn, men stödet går till hela området, även pojkar och män. Forskning visar att det mest effektiva sättet att utrota fattigdom är att satsa på flickor. Utbildade flickor gifter sig senare, lever längre, dör inte i barnsäng lika ofta, föder färre och friskare barn, kan få arbete och bidra till sin familj och samhället. Winwin alltså, för alla =)

  • Jämställdhetsfeministern January 13, 2014 at 6:40 pm Reply

   Vi är helt överens: självklart är det winwin för alla att bara hjälpa flickor! Det är därför ActionAid är så bra, till skillnad från alla de avskyvärda hjälporganisationer som ger stöd till barn oavsett kön eller hudfärg! Jämställdhetsfeministern håller helt och hållet med er på ActionAid! Hur kan någon ens komma på tanken att det skulle kunna vara någon sorts diskriminering att bara hjälpa flickor?! Att påstå det är ju lika absurt som att påstå att det skulle vara rasism ifall en hjälporganisation bara hjälpte barn med vit hudfärg! Haha – ja ni hör så tokigt…

   Ja, av alla världens barn som inte går i skolan, så är (enligt UNESCO) en förkrossande majoritet på hela 53% flickor – medan bara ynka 47% är pojkar. Dessa siffror visar ju varför vi självklart bara ska hjälpa flickor som förvägras skolgång! Att hjälpa alla barn som förvägras skolgång, oavsett vad de har för kön eller hudfärg, är ju en fullständigt absurd idé! Bra att ni på ActionAid förstår det! Pepp pepp!

   Och att feministisk forskning har visat att det mest effektiva sättet att utrota fattigdom är att utbilda flickor – det har Jämställdhetsfeministern också tagit upp på denna blogg. Se:
   https://jamstalldhetsfeministern.wordpress.com/2013/09/14/skit-i-fattiga-pojkars-skolgang-jamstalldhetsfeministern-stoder-plan-sverige/?relatedposts_exclude=293

   Som både ActionAid och Jämställdhetsfeministern konstaterar så lyfter man hela samhällen ur fattigdom, när man utbildar flickor. Att utbilda pojkar är dock självfallet helt värdelöst, för vi vet ju alla vilka själviska, korkade svin pojkar och män är. Har utbildade män någonsin bidragit till välstånd genom att uppfinna mediciner, maskiner och produkter, genom att forska, bygga städer eller starta företag? Nej, självklart inte. Det förstår ju kunniga feminister som Jämställdhetsfeministern och ActionAid! Tänk om alla var lika kunniga som vi och helt och hållet struntade i utbildning för pojkar – vilken fantastisk värld vi skulle haft!

   Och det är helt riktigt att vi feminister har känt efter och kommit fram till att flickor behandlas sämre och har det mycket sämre än pojkar i u-länder. Att fler pojkar än flickor dör i u-länderna är i ljuset av sådan feministisk kunskap något av ett mysterium. Men det visar i alla fall tydligt att det är just flickor vi måste stödja. För Jämställdhetsfeministern håller med ActionAid om att flickors övertag i överlevnadsstatistiken måste uttökas. Så att det blir jämställt!

   Ni får som sagt gärna använda affischen ovan i era kampanjer. Och det är nog dags att göra en ny version snart… För som Jämställdhetsfeminister hjälper jag självfallet till med att sprida ert budskap om att det är winwin att bara hjälpa och utbilda flickor och att låta pojkar i u-länder förbli fadder- och utbildningslösa! =)

 10. ActionAid January 15, 2014 at 1:36 pm Reply

  Oj! Vi måste ha varit otydliga. Vi stödjer ju inte alls bara flickor, där har du fel. Hmmm. Hur ska vi säga för att det inte ska missförstås igen. Så här kanske:

  ACTIONAID STÖDJER ÄVEN POJKAR.

  • Jämställdhetsfeministern January 31, 2014 at 8:00 am Reply

   Oj nu måste Jämställdhetsfeministern varit otydlig. Hmmm hur kan en säga för att en inte ska missförstås igen. Så här kanske:

   JÄMSTÄLLDHETSFEMINISTERN STÖDER ACTIONAID.

   För det bästa sättet att se till att alla som behöver får hjälp är självklart att fokusera på kvinnor och flickor. Inte som de där andra hemska hjälporganisationerna, som fokuserar på alla som behöver hjälp, oavsett vad de har för kön eller hudfärg.

 11. ARG KVINNA November 23, 2017 at 7:40 am Reply

  Är ni dumma i huvudet

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: