Säger någon att en man är pedofil, så är han det. Punkt.

Nyligen sände SVTs Uppdrag Granskning ett synnerligen patriarkalt och kvinnoförtyckande program, där det antyddes att en man som anklagas för att vara pedofil, skulle kunna vara oskyldig. Och som om inte den idén var tokig nog, så framställde Uppdrag Granskning verkligheten som om det på något sätt skulle vara problematiskt och fel att straffa en oskyldig man, genom att ta hans barn ifrån honom. Fullständigt sjuka tankar alltså. Hur kan ett sådant program ens få sändas i svensk television år 2013?

Uppdrag Granskning, med den slemmige patriarken Janne Josefsson i spetsen, tycker alltså att det ska krävas någon sorts ”bevis” för att en man verkligen är en pedofil, innan samhälle och myndigheter bestraffar honom för pedofili. Sådana unkna, odemokratiska och bakåtsträvande tankar har självklart gjort oss feminister både arga, bestörta och kränkta. Och många av oss har riktat skarp kritik mot SVT och Uppdrag Granskning.

Bland annat skriver min kunniga feministbloggarkollega My Vingren, om varför män som anklagas för brott aldrig ska antas vara oskyldiga till motsatsen bevisas, utan självklart alltid ska betraktas som skyldiga. Så att det blir jämställt. Jag citerar My Vingrens kloka text:

När myndighetsärenden handlar barn finns det något viktigare än juridisk bevisbörda. Att skydda barn från övergrepp. Ibland kommer det gå ut över oskyldiga föräldrar. Men när föräldrars rätt till sina barn och barns rätt till trygghet ställs emot varandra, som det görs vid svåra vårdnadsfrågor, hoppas jag att vi även fortsättningsvis väljer att hellre ta barnets perspektiv än pappans.

– Lek med tanken på att jag inte gjort detta, säger Erik i ett inspelat samtal med en av socialtjänstens barnutredare.

Jag säger: lek med tanken på att han har”.

Ja, så enkelt och självklart är det. Om någon leker med tanken att en man är en pedofil, då ska han givetvis betraktas som skyldig till pedofili och Socialtjänsten ska genast ta hans barn ifrån honom. Precis som My Vingren och vi andra feminister säger. Det tror jag faktiskt att alla innerst inne håller med om. Bara folk tänker efter lite. Och håller du inte med, så bryr du dig inte om utsatta barn. Så det så.

Det är ju trots allt så att vi först och främst måste se till barnperspektivet – och feministisk forskning har tydligt visat att det är bra för barn att inte träffa sina pappor, eftersom Jämställdhetsfeministern och My Vingren ju leker med tanken att papporna är pedofiler.

My Vingren kanske leker med tanken att du är pedofil. I så fall ska Socialtjänsten självklart ta ditt barn ifrån dig. För att barnperspektivet.

Även näthatarna har gett sig in i debatten – till exempel här, här och här. Bland annat yrar bloggaren Ekvalist om att rätten att ses som oskyldig tills motsatsen har bevisats i domstol finns med både i FN:s deklaration om mänskliga rättigheter och i Europakonventionens artikel 6.2 och därmed även ska gälla som svensk lag. Ekvalist gör sig alltså skydlig till tankevurpan att betrakta män som människor. Men feministisk forskning har ju tydligt visat att män är djur…

Eller som min kloka feministbloggkollega Fanny säger:
“Vissa personer tycker att lite lagtext smäller högre än tusentals kvinnors berättelser om förtryck. Sådana blir jämställdister”.
— Fanny Åström (@sinoes) September 7, 2013

Tagged: , , , , ,

8 thoughts on “Säger någon att en man är pedofil, så är han det. Punkt.

 1. Ekvalist September 12, 2013 at 10:39 am Reply

  Jag ber genast om ursäkt för mina drömmerier. För att gottgöra detta har jag ett förslag till handlingsplan:

  1) Vi gör som My och “leker med tanken” att alla män är pedofiler
  2) Vi dömer dem följaktligen till fängelse
  3) När alla män sitter i fängelse, så inför vi dödsstraff för att vara man
  4) Sedan avrättar vi dem. SCUM-manifestet genomfört och patriarkatet krossat.

  • Jämställdhetsfeministern September 12, 2013 at 3:06 pm Reply

   Ja denna ljusa framtidsvision om ett jämställt Sverige värmer så klart mitt feministhjärta! 🙂

 2. David8 September 12, 2013 at 4:08 pm Reply

  Låt häxjakten börja! Om en man flyter när My Vingren pepparsprayar ner honom i vattnet så är han pedofil. Bygg om tingsrätten till en simbassäng och kämpa för barnen. SCUM!

 3. Pelle2 September 12, 2013 at 5:46 pm Reply

  Juridisk rättvisa är en del av det patriarkala förtrycket och strukturerna så självklart skall männen dömas ohörda för alla typer av brott som en kvinna säger att de har begått.

 4. […] konstaterade den kunniga feministen My Vingren klokt att det ska räcka med att någon någonstans leker med tanken att en man är pedofil, för att samhället ska ta hans barn ifrån honom. Jämställdhetsfeministern hyllade Plan […]

 5. […] Ja, så enkelt och självklart är det. Om någon leker med tanken att en man är en pedofil, då sk… […]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: