Skit i fattiga pojkars skolgång! Jämställdhetsfeministern stöder Plan Sverige.

Idag tänkte Jämställdhetsfeministern hylla hjälporganisationen Plan Sverige, som bland annat samarbetar med TV4s nya frågesportprogram Bullseye. Jämställdhetsfeministern rekommenderar alla kunniga feminister att stödja Plan Sverige och deras kampanj “Flicka”!

Precis som många andra hjälporganisationer i världen, så samlar Plan Sverige in pengar för att hjälpa fattiga barn att få gå i skolan. Varför ska du som feminist då stödja just Plan Sverige? Jo, därför att medan andra hjälporganisationer stöder barn oavsett vad de har för hudfärg, religion eller kön, så har Plan Sverige satt på sig genusglasögonen och hjälper bara flickor. Pojkars skolgång struntar Plan Sverige fullständigt i att bidra till. Så att det blir jämställt.

bror och syster

Ett fattigt syskonpar i ett u-land förvägras skolgång. Tack vare Plan Sverige kan du som är feminist och bara vill hjälpa flickan och fullständigt skiter i pojken nu tryggt donera dina pengar. Svensk feminism på export.

För oss kunniga feminister som kämpar för jämställdhet är det ju självklart varför man alltid bara ska hjälpa flickor och inte pojkar. Men för er jämställdister (nazistiska män som hatar kvinnor och är med i Breivik fan club) så ska jag ändå kortfattat förklara varför Plan Sverige gör rätt, medan organisationer som hjälper alla behövande barn gör fel.

Först och främst är det så att av alla världens barn som inte går i skolan, så är (enligt UNESCO) en förkrossande majoritet på hela 53% flickor – medan bara 47% är pojkar. Enbart dessa siffror visar ju varför vi bara ska hjälpa flickor som förvägras skolgång, medan vi helt ska skita i pojkarna. Men som om inte det var nog, så finns det ytterligare skäl. Som Plan Sverige själva så klokt skriver på sin hemsida:

”Flickor i utvecklingsländer tillhör de mest utsatta grupperna i världen. Just för att de är flickor prioriteras inte deras skolgång.”   

Ja så är det förstås. Flickor i utvecklingsländer är utsatta, medan pojkar i utvecklingsländer glider fram på en räkmacka i Patriarkatets trygga famn. Flickorna som inte får gå i skolan förvägras skolgången just för att de flickor. Varför pojkarna förvägras att gå i skolan står inte på Plan Sveriges hemsida. Men det är ju å andra sidan helt ointressant information. Utifrån feministisk forskning kan vi göra antagandet att fattiga pojkar som inte får gå i skolan får skylla sig själva, eftersom de har en antipluggkultur.

Dessutom citerar Plan Sverige på sin hemsida feministisk forskning som visar att utbildning för flickor lyfter hela samhället ur fattigdom. Att utbilda pojkar är dock självfallet helt värdelöst, för vi vet ju alla vilka själviska, korkade svin pojkar och män är. Har utbildade män någonsin bidragit till välstånd genom att uppfinna mediciner, maskiner och produkter, genom att forska, bygga städer eller starta företag? Nej, självklart inte. Och det vet de kloka kvinnorna som startade och driver Plan Sverige. Därför kämpar Plan Sverige för flickors rättigheter och för att alla världens flickor ska få utbildning.

Men pojkarna då? Det frågar sig säkert en och annan okunnig kvinnohatare som läser dessa rader. Får de ingenting av Plan Sverige? Jovisst får de det! På sin hemsida berättar Plan Sverige att medan flickorna får hjälp till skolgång och utbildning, så får pojkarna hjälp med normkritiskt tänkande och lära sig om könsstrukturer. En grundkurs i beprövad svensk feminism alltså. För det är ju precis det som pojkar i utvecklingsländerna behöver – inte utbildning!

Så sammanfattningsvis. Är du en av oss kunniga feminister, som vill hjälpa ett fattigt barn till skolgång, men oroar dig för att dina pengar ska komma en fattig pojke till gagn? Gör då som Jämställdhetsfeministern och TV4:s Bullseye: stöd Plan Sverige! Då kan du vara säker på att du inte hjälper någon pojke att få gå i skolan. All hjälp ska gå till flickor! Så att det blir jämställt.

Tagged: , , ,

28 thoughts on “Skit i fattiga pojkars skolgång! Jämställdhetsfeministern stöder Plan Sverige.

 1. […] Skit i fattiga pojkars skolgång! […]

 2. TheLogic1 September 14, 2013 at 9:31 am Reply

  ..seems legit.
  Den bästa satiren är den som gräver djupt i sanningens bägare och drämmer den i bordet ..

 3. Daddy September 14, 2013 at 2:29 pm Reply

  Jamen det är ju självklart när man tänker på det. Diskriminering bekämpas ju självklart bäst med diskriminering. Då blir det jämställt. Äntligen trillade poletten ner.

  Jag undrar dock fortfarande varför Plan då på sin hemsida skriver så här?:

  “Plans arbete utgår från FN:s konvention om barnets rättigheter och är religiöst och politiskt oberoende. Vi arbetar för att alla barn ska ha rätt att gå i skolan, få tillgång till hälsovård, bli skyddade mot våld, övergrepp och försummelse och kunna delta i samhället och vara med och påverka sin egen framtid.”

  Måste sitta någon tomte på webredaktionen som ännu inte har gått genuskursen och lärt sig att tänka rätt. Upprörande!.

 4. […] vi håller givetvis med Jämställdhetsfeministern, det enda de där otäcka fattiga pojkarna behöver är givetvis ett normkritiskt tänkande och […]

 5. Sugna på könskött? « Toklandet September 15, 2013 at 1:12 pm Reply

  […] Sista tillfället att smaska på genusköttet är 12 dec och det är visst någon som pratar på utrikiska, en Jill Trenholm, Doctoral student at Department of Women’s and Children’s Health, International Maternal and Child Health and Centre for Gender Research, Uppsala University gives a popular scientific lecture at Reginateatern som heter “Violated Women, Lost Children and Traumatised Masculinities; War rape and its consequences in eastern Democratic Republic of Congo” Denna tror jag faktiskt på allvar skulle vara intressant att lyssna på! Men jag antar att det blir en väldigt ensidig betraktelse. För som vi lärt oss i Sverige så är man ingen bra feminist om man inte skiter i pojkarna… […]

 6. Ekvalist September 15, 2013 at 1:43 pm Reply

  Fantastiskt! Utbildning åt flickorna och normkritiskt tänkande åt pojkarna. Det är vad jag kallar jämställt bistånd. Fattiga pojkar behöver inte läsa-räkna-skriva, bara de kan redogöra för, och ständigt be om ursäkt för, patriarkatet.

  • Jämställdhetsfeministern September 16, 2013 at 10:41 am Reply

   Så sant som det är sagt! I sådana här lägen blir man verkligen stolt över svensk jämställdhetsinnovation!

 7. Pelle2 September 15, 2013 at 7:57 pm Reply

  Lysande analys som vanligt Feministern ! Jag tycker att Plan Sverige även borde skicka med extrastarka genusglasögon till pojkarna så att de inser att de glider fram på den patriarkala räkmackan och att de inser att jämställdheten kräver att bara tjejer får gå i skolan !
  Då blir det riktigt jämställt :-).

  • Jämställdhetsfeministern September 16, 2013 at 10:40 am Reply

   Ja det vore ju en jättebra idé! Sverige borde dela ut gratis genusglasögon till män och pojkar i u-länder – medan kvinnor och flickor får mat, kläder och utbildning!

 8. Jan September 16, 2013 at 2:00 am Reply

  Genialt! Vore inte det här en bra Plan för Sverige också? Då skulle vi ju en gång för alla komma tillrätta med pojkarnas ökända anti-pluggkultur och få de eftersträvansvärda 100% kvinnliga studenter på våra universitet!

  • Jämställdhetsfeministern September 16, 2013 at 10:41 am Reply

   Tack Jan! Det är ju en briljant idé. Frågan är om inte Jämställdhetsfeministern borde driva denna fråga…

 9. Feminismen säger: Klipp kuken! « Toklandet September 16, 2013 at 8:31 am Reply

  […] jag tycker är väl ingen hemlighet… Plan Sverige som tycker att fattiga pojkar ska stilla hungern med normkritik och Kvinnolobbyn som vill klippa […]

 10. […] länder, istället hjälper endast kvinnor och flickor. Så att det blir jämställt. ActionAid och Plan Sverige är två exempel på sådana fina feministiska hjälporganisationer, som Jämställdhetsfeministern […]

 11. Vad har hänt med Cissi Wallin? | WTF? November 9, 2013 at 6:55 am Reply

  […] och info om könsstrukturer kanske? Sånt som fattiga killar får på tallriken för överleva när Plan Sverige är igång och ”hjälper”. Det kittlar nog DÖDSskönt i […]

 12. […] på Filippinerna är män. Det feministiska hoppet står till att organisationer som Actionaid och Plan Sverige sköter hjälparbetet, så att endast flickor och kvinnor får hjälp. Så att det blir […]

 13. Say NO till City Gross? | WTF? November 24, 2013 at 4:00 am Reply

  […] vara ännu en som bara fokuserar på flickor/kvinnor och belönas för det. Vi har ju läst om t ex Plan Sverige som bara hjälper flickor i behov av hjälp medan de hjälpbehövande pojkarna får feminism i form […]

 14. wtf inb4 December 7, 2013 at 12:25 am Reply

  jaaaa… blev just fadder åt en liten flicka. Tänkte ta in intryck å se om jag skulle säga upp bidraget. Efter detta är jag hel säker på att jag ska fortsätta.
  >stöjder liten flicka i samma ålder som min dotter i en liten by i det landet där jag föddes
  >inb4 h*n vet inte vad h*n pratar om

 15. […] är pedofil, för att samhället ska ta hans barn ifrån honom. Jämställdhetsfeministern hyllade Plan Sveriges fina kampanj för att endast flickor ska få gå i skolan i u-länder, medan pojkarna endast ska få undervisning i könsmaktsordningen. Så att det blir […]

 16. […] gör som Jämställdhetsfeministern gjorde redan 2013: stöd Plan Sverige! Tillsammans ska vi se till att varenda flicka i världen får gå i skolan. […]

 17. […] bara för at de är pojkar är verkligen en av de allra finaste sorternas feminister. Här, här, här och här är några av Jämställdhetsfeministerns tidigare hyllningar av Plan Sveriges fina […]

 18. Fuckfeminister May 24, 2018 at 8:46 am Reply

  Jävla idioter fattar ni inte att detta inte kommer hjälpa någon.Ni tycker att alla killar är idioter och att tjejer är så bra och snälla.Medans ni femenister bara är ett gäng idioter som tycker att tjejer har det sämre och att killar har det jättelätt. Ni tycker att ni ska ha samma rättigheter som killar ( som ni har! ) och mer än en en vanlig människa har!!

 19. Mohammed May 24, 2018 at 10:11 am Reply

  Asså feminist jävlar mitt namn är Mohammed och har bott i Sverige sen jag var 3 år och i detta land alla har en rättighet att få utbildning även vilket kön, religion, land, eller hudfärg man är. Jag hoppas att ni får en läxa att pojkar är lika värde så håll inte på att uttrycka er så här för alla är lika värde, iallafall i Sverige.

 20. Ahmed May 24, 2018 at 10:14 am Reply

  Håller med Mohammed och fuckfeminster

 21. Mannen ryss May 24, 2018 at 10:21 am Reply

  Syka blyat vak ni hålla på mad. Jag bli lita lita ark nu! Läg av pungat sluta.

 22. Kingen him self May 24, 2018 at 10:24 am Reply

  What are you doing guys? Feminister is so bad, i tror att ni e något, jag e en engelsk/svenska som vet hur jämställdhet är, era Bøsseman

 23. Zlatan May 24, 2018 at 10:34 am Reply

  Er sida suger

 24. Oliver sallman (ex on the beach)` May 24, 2018 at 10:49 am Reply

  Inte ok nånstans

 25. Oliver sallman (ex on the beach)` May 31, 2018 at 8:03 am Reply

  Vilka tror ni att ni är

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: