Feminister motbevisar evolutionsteorin!

Ända sedan Darwins dagar på 1800-talet har religiösa fanatiker försökt att motbevisa evolutionsteorin. Utan framgång. Men där kristna och muslimska fundamentalister misslyckats, så har genusvetenskapen och SVT Vetenskapens värld nu äntligen lyckats!

Darwins unkna, patriarkala teorier är ingen match för modern genusvetenskap.

SVTs vetenskapens värld kunde härom veckan stolt presentera feministisk forskning som visar att evolutionsteorin är en felaktig förklaringsmodell till livets utveckling på jorden. De forskare som tror på evolutionen (unkna, patriarkala gubbar allihop) påstår att deras teori förklarar varför djur, inklusive människor, ser ut som de gör. Till exempel varför hanfåglar ofta är mer färglada än honfåglar och varför män oftast är längre än kvinnor. Som alla kloka feminister förstår, så är ju detta självklart helt fel. Det faktum att män är längre, större och starkare än kvinnor har självklart inget med evolutionsbiologi att göra. Frågar man om orsaken till längdskillnaden mellan män och kvinnor, så är svaret samma som för alla andra frågor: könsmaktsordningen!

Den duktiga feministen Victoria Dyring, programledare för Vetenskapens värld, tror självklart inte på evolutionsteorin. I Sverige vet vi ju att könsmaktsordningen är det rätta svaret.

Det är Patriarkatets fel att kvinnor är mindre än män. Så är det bara och det vet vi feminister, för att feminister har sagt att det är så. Evolution och vetenskap (utom genusvetenskap) är bara trams och manliga härskartekniker.

Som Vetenskapens värld så korrekt rapporterade:
Kvinnor är mindre än män idag, eftersom grottmännen tog grottkvinnornas mat, för att grottmännen var större och starkare än grottkvinnorna, för att könsmaktsordningen och därför är dagens kvinnor fortfarande kortare än män. Så uppenbart och så självklart.

Som feminist vill jag ge ett stort tack till SVT och till Vetenskapens värld för att de så tydligt, en gång för alla, slagit fast att det är könsmaktsordningen och inte evolutionen, som förklarar människans utveckling.

Vi var många kloka feminister som älskade detta feministiskt folkbildande avsnitt av Vetenskapens värld. Även om det var jävligt upprörande att se hur Patriarkatet först gjort kvinnor korta och sedan lurat jordens befolkning att tro på den unkna evolutionen…

feminismvsevolution4

feminismvsevolution5

feminismvsevolution1 feminismvsevolution2 feminismvsevolution3

Men är det inte dags att Vetenskapens värld byter namn till Genusvetenskapens värld, så att folk inte av misstag förknippar programmet med evolutionsläran och annan gammal patriarkal tramsforskning?

Victoria Dyring berättar i SVT Vetenskapens värld varför hon inte är 13,7 cm längre än hon är: Patriarkatet har tagit hennes mat.

Victoria Dyring berättar i SVT Vetenskapens värld varför hon inte är 13,7 cm längre än hon är: Patriarkatet har tagit hennes mat.

Tagged: , , , , ,

47 thoughts on “Feminister motbevisar evolutionsteorin!

 1. AV October 11, 2013 at 5:04 am Reply

  Unkna reaktionära och patriarkala personer har lagt fram sk “fakta” för att motbevisa denna film i tiden (man skulle kunna kalla den zeitgeist). De påstår att
  -skillnaden mellan män och kvinnor minskat genom historien, allt eftersom den kulturella påverkan ökat.
  -orsaken är sexuell makt, att kvinnor väljer längre män. Som om kvinnor skulle ha makt? Det visar ju könsmaktsordningen att kvinnor inte har och aldrig haft.
  -skillnaden mellan män och kvinnor ökat i västvärlden när mattillgång och jämställdhet ökat. Att män hålls mer nere av svält. Givetvis nys, eftersom värst av alla är just vita män som tar den mesta maten. Mest förtryckta är just kvinnor i västvärlden.
  -att resultaten inte blivit publicerade.
  -att Lamarckismen är död.
  -att kvinnor tidigare lägger växtkraft på att omvandla kroppen till att föda barn istället för att växa på längden. Men det är ju patriarkatets yttersta bevis att reducera kvinnan till fosterbehållare.

  Sådan sk “fakta” (redan motbevisade) försöker de överordna känsla och t o m rangordna “fakta” som publicerad/ickepublicerad. Så typiskt män att skapa hierarkier. Det finns hela bibliotek som visar hur det kan kännas i varenda cell att orsaken är patriarkalt förtryck. Hur kan man bara förkasta sådan vardagskunskap? Om ett syskonpar visar att bror är längre än syster måste det vara en patriarkal familj, där mor och mormor gett herrarna mera mat. Lamarck visade ju hur erfaren miljö går i arv och Lysenko fulländade teorierna om miljöns påverkan. Och eftersom vi genetiskt föds som oskrivna vita blad, att kunna bli lika på alla sätt och vis, måste det vara denna nedärvda miljöerfarenhet vi ser skapa skillnaden. Båda tyvärr vita män, men säkert kloka feminister av sin tid. Till skillnad från patriarkala svin som Mendel, Darwin, Watson, Kriek, Gould, Dawkins. Ja listan kan göras lång.

  • Jämställdhetsfeministern October 11, 2013 at 6:21 am Reply

   Helt rätt!
   Ja, precis som Vetenskapens värld säger, så har feministisk forskning alltså visat att Jean-Baptiste Lamarck hade rätt och Charles Darwin fel – även om Lamarck glömde att berätta att kvinnor drabbas värst och att det är Patriarkatets fel.

  • Suck! November 15, 2014 at 5:04 pm Reply

   Är kvinnor i västvärlden mest förtryckta? Jag föreslår att du sticker ner till Iran, eller Pakistan och berättar om dina tankegångar där, så får du se hur det går din stolle. I övrigt så har Evolutionsläran aldrig motsatt sig vetskapen att intag av näring kan påverka längden på människor. Men frågan är ju, hur kom det sig att männen inom homosapiens var störst först? Det kan ju knappas förklaras med att de tog mat från kvinnorna, för de behövde ju vara större för att kunna göra det i första hand. Så det finns ju otroliga luckor i de här slutsatserna. Feminster börjar mer och mer likna religiösa sekter och kreationister i sina tankebanor.

   • AV November 6, 2015 at 1:08 am Reply

    Det behöver jag inte bevisa, jag känner det. Krav på bevis och fakta är ett patriarkalt påfund. Poe-tiskt sett.

    • Jämställdhetsfeministern November 6, 2015 at 8:47 am Reply

     Just så! Att ifrågasätta en feministisk kvinnas känslor är i sig kvinnoförtryck. Och nazism.

 2. Kimhza Bremer October 11, 2013 at 6:14 am Reply

  Lysande, feministern! Som alltid.

  • Jämställdhetsfeministern October 11, 2013 at 6:23 am Reply

   Tack så mycket!
   Det har hänt mycket på genusområdet de senaste veckorna… får “ta igen” det här på bloggen… 🙂

 3. bashflak October 11, 2013 at 7:19 am Reply

  Äntligen har Kamrat Lysenko fått upprättelse! Synd att Nobelpris inte tilldelas postumt.

 4. lilycrowart October 11, 2013 at 9:18 am Reply

  Ja, äntligen! Jag erbjöd VV även den ytterst uppenbara kopplingen mellan de krympta kvinnorna och växthuseffekten (en patriarkal konstruktion):
  http://www.susannavaris.com/blogg/2013/10/vetenskapens-varld-ikvall/
  Uppenbarligen har redaktionen kvästs av patriarkala strukturer och förtryckts av könsmaktsordningen, eftersom den inte presenterades i veckans program.

  • Jämställdhetsfeministern October 11, 2013 at 5:53 pm Reply

   Det är nog bara en tidsfråga innan SVT rapporterar om dessa forskningsrön.
   Själv är jag nyfiken på att lära mig mer om hur gravitationen är Patriarkatets fel och hur det drabbar kvinnor värst…

   • lilycrowart October 12, 2013 at 3:16 pm Reply

    Självklart är gravitationen patriarkatets fel! Den bidrar ju till hängtuttar, påsar under ögonen och slappt skinn! Dåligt för kvinnorna…eller männen…eller hursomhelst orkar inte lixom tänka sådär gubbigt. Dåligt för kvinnorna, säger vi och allt som är dåligt för kvinnor är patriarkatets fel!!!
    Pepp på dig Jämställdhetfeministern

   • daemonmonkey November 7, 2015 at 12:34 pm Reply

    När jag tänker efter så är även solstormar patriarkatets fel. För alla vet ju att solen alltid har förknippats med männen och månen med kvinnor, och på månen så sker ju inga solstormar…

    När jag tänker efter så är ju säkert också så att alla svarta hål är patriarkatets fel, det säger ju sig självt att männen bara tar och tar utan att ge, precis som svarta hål….

   • Pansargrisen October 23, 2016 at 1:58 pm Reply

    Tja pattarna tappar ju spänsten 😂😂😂😂 Seriöst IQ nivån hos feminister idag får suffregetterna (första feministerna ) att snurra i sina gravar!!!! Alltså jag har inget mot feminism egentligen tyckte det va bra när kvinnor började slåss för jämnställdher. Men idag är ni ett skämt!!!!

 5. Rick October 11, 2013 at 9:34 am Reply

  @ bashflak

  Du har ju helt rätt. Kamrat Lysenko visste vad han talade om. Tyvärr har imperialisterna och patriarkatet gått samman för att svartmåla hans banbrytande forskning.

  Men tänk vilka perspektiv som nu öppnar sig. Eftersom evolutionen kan styras så är den globala uppvärmningen inget att bry sig om, för vi kommer ju att anpassa oss till värme i ett nafs. Det är bara att sätta sig i bastun ikväll och börja anpassningen.

  Och om de nya stekheta temperaturerna drabbar livsmedelsproduktionen, så får vi äta lite mindre och männen blir då i genomsnitt lika långa som kvinnor. Kvinnorna kan sedan välja om de vill förbli lika långa som idag och hungriga, eller kortare och mätta.

 6. Jakob October 11, 2013 at 12:50 pm Reply

  Det är ju inte förvånande att ett gäng kvinno- och sanningshatande forskare rycker ut:

  http://www.svt.se/nyheter/vetenskap/trams-enligt-svensk-evolutionsbiolog

  • Jämställdhetsfeministern October 11, 2013 at 5:54 pm Reply

   Ja jag tror ju definitivt mer på Könsmaktsordningen än gamla unkna evolutionsbiologiska teorier….

 7. […] Flera har redan gjort detta föredömligt – här tycker jag också att den vassa satiren från Jämställdhetsfeministern fångar det hela bra. För vad det handlar om är ju inget mindre än skandal när det gäller […]

 8. […] att Victoria Dyring och de duktiga kvinnorna bakom Vetenskapens värld får Nobelpriset, för sin revolutionerande upptäckt att det är Könsmaktsordningen och inte den unkna evolutionsbiologin som förklarar människans utveckling. Som folkbildande feminist och kvinna förtjänar ju Victoria […]

 9. Olika verkligheter | WTF? October 12, 2013 at 2:57 pm Reply

  […] ”Feminister motbevisar evolutionsteorin!” […]

 10. Malte Skogsnäs October 12, 2013 at 8:46 pm Reply

  Feminister är inte bara sjuka i huvudet, de är ta mig fan helt dumma i huvudet också. Jag trodde att hen-debatten var den ideologins lågvattenmärke men ack så jag bedrog mig.

  • Jämställdhetsfeministern October 14, 2013 at 12:40 pm Reply

   Genusvetenskapen gör ständigt nya landvinningar och intar den ena faktabastionen efter den andra.

   • Suck! November 15, 2014 at 5:02 pm Reply

    Evolutionsläran har aldrig motsatt sig vetskapen att intag av näring kan påverka längden på människor. Men frågan är ju, hur kom det sig att männen inom homosapiens var störst först? Det kan ju knappas förklaras med att de tog mat från kvinnorna, för de behövde ju vara större för att kunna göra det i första hand. Så det finns ju otroliga luckor i de här slutsatserna. Feminster börjar mer och mer likna religiösa sekter och kreationister i sina tankebanor.

 11. […] Svar på dagens vetenskapsfråga: “Varför är Victoria Dyring 13,7 centimeter kortare än många män?” Jo, för att Patriarkatet har tagit hennes mat. Så klart! Det har nya feminitiska forskningsrön visat. […]

 12. […] och folkbildningsinsats. Ja det här är faktiskt det viktigaste forskningsframsteget sedan Victoria Dyring motbevisade evolutionsteorin! När våra duktiga svenska genusvetare presenterar sådana här forskningsrapporter med jämna […]

 13. […] svenska kvinnor! Som t.ex. Maria Arnholm, Veronica Palm, Alice Bah Kuhnke, Kakan Hermansson, Victoria Dyring, Anna Serner och Katrine Kielos – som alla kommit med fantastiska och helt ovärderliga bidrag […]

 14. […] vitamininjektionen Victoria Dyring som programledare, om hela vetenskapsvärden, genom att motbevisa evolutionsteorin. Det visade sig att häpnadsväckande genusvetenskapliga rön visat att vi människor ser ut som vi […]

 15. […] män oftast större och starkare än kvinnor, eftersom Patriarkatet har ätit upp kvinnors mat (se här). Och därmed ska vi fortsätta att skita i de män som drabbas av partnervåld och dessutom […]

 16. […] Och nej: när Ida Östensson säger att det är alla mäns ansvar och den manliga normen när ett fåtal män våldtar, så är det inte alls samma sak som när rasister säger det är alla muslimers ansvar och den muslimska normen när ett fåtal muslimer våldtar. För vi feminister har känt efter och kommit fram till att Ida Östensson är god. Jag menar hallå, Ida Östensson hyllas ju till och med regelbundet i SVT och SVT är feminister och säger därmed sanningen. […]

 17. […] blir en tuff debatt för Soraya Post och Gudrun Schyman att ta, men de har ju feministisk vetenskap och feministiska fakta på sin sida, så det råder ju ingen tvekan att de till sist kommer att få […]

 18. JasåJaha June 3, 2014 at 11:04 am Reply

  “Interestingly, more men than women were overweight and obese in developed countries like the US and Canada, whereas the opposite was true in developing countries (overweight and obesity was more prevalent in women).”

  http://blogs.plos.org/obesitypanacea/2014/05/28/worldwideobesityprevalence/

 19. olle July 4, 2014 at 10:35 pm Reply

  Underhållning. Det är en skämtsida väl?

 20. Suck! November 15, 2014 at 5:01 pm Reply

  Evolutionsläran har aldrig motsatt sig vetskapen att intag av näring kan påverka längden på människor. Men frågan är ju, hur kom det sig att männen inom homosapiens var störst först? Det kan ju knappas förklaras med att de tog mat från kvinnorna, för de behövde ju vara större för att kunna göra det i första hand. Så det finns ju otroliga luckor i de här slutsatserna. Feminster börjar mer och mer likna religiösa sekter och kreationister i sina tankebanor.

  • Valerie's Daughter January 11, 2015 at 12:56 pm Reply

   Du upprepar ju bara den naivt maskulina penis-logiken!

   Från början var det en enda man som lurade i några av kvinnorna att han var längre och starkare än dem, och genom att vädja till deras goda hjärta fick han dem att lämna ifrån sig en del av den mat de hade samlat in eller de byten de hade nedlagt under jakten. Sedan lärde han och andra män sina söner att köra samma lumpna trick, och med tiden började sönerna bli längre och starkare än de (ständigt hungrande) kvinnorna, på riktigt. Alltså tenderade männens kroppslängd och muskelmassa att öka och de kunde gripa till mer öppet våld och underkuva allt fler av kvinnorna. Så småningom förslavades kvinnorna av Patriarkatet. Så det så!

 21. Underbart inlägg... January 10, 2015 at 6:42 pm Reply

  Jag vill tro att detta är en plojsida… Men… Ja, kreationister ser ju otroligt smarta ut just nu. Älskar källhänvisningen… “detta är så för att… FEMINISTER HAR SAGT DET.” Jo men, då måste det vara sant ju.

 22. […] Kritisera och fördöm biologi, kemi, historia, fysik och all annan vetenskap utom genusvetenskap. […]

 23. […] kommer de kloka journalisterna på DN, SVT, SR, Metro, Aftonbladet, Expressen, Nyheter24 och andra feministiska media på alla dessa briljanta […]

 24. […] våra barn i den feministiska tron, desto bättre). En av de absoluta höjdpunkterna var när SVTs Vetenskapens Värld (med den radikalfeministiska vitamininjektionen Victoria Dyring som programledare) tvärsäkert och […]

 25. […] mindre! Ett skrattretande och unket påstående, baserat på gamla unkna evolutionsteorier, som ju SVT och Vetenskapens värld, redan för två år sedan en gång för alla motbevisat. Det är ju, som SVT slagit fast, männens matdiskriminering mot kvinnor som gör att kvinnor i […]

 26. Landet Baklänges | Löjesguiden February 26, 2015 at 11:40 pm Reply

  […] Sanningen har ingenting med någonting att göra. Påstå något utan minsta bevis och genast tror i varje fall vissa på det hela Foto: Twitter/Jämställdhetsfeministern […]

 27. Sigurd July 31, 2016 at 2:17 pm Reply

  Hahahahahahahahahahahahahahahahahaha

  Evolutionen är fortfarande den fundamentala förklaringsmodellen!

  Hahahahahahahahahahahahahahahahahaha

  Jävla religiösa nuthead!

 28. Teddy Bizon October 24, 2016 at 2:07 am Reply

  Satiren i artikeln gå inte att mista sej på. Vissa av kommentarerna däremot tyder inte på annat än att förståndet verkar stå i direkt proportion till kroppslängden 🙂

 29. Håkan October 24, 2016 at 7:42 am Reply

  Humor. Men det är så när man inte tänkt klart 😊

 30. Per Lundgren October 24, 2016 at 11:33 am Reply

  Jag tycker på allvar att alla kvinnor borde få ekonomisk kompensation för all förtryck genom tiderna och inte minst för matbristen på forntiden! (59:- Big mac&Co) jag är säker på att det är lika rätt som att Black Lives Matter får kompensation för slaveriet på 1600′ talet. Jepp.

 31. F. Danielsen October 28, 2016 at 9:49 am Reply

  Sandt nok!
  Evolutionsteorien siger, at vi udvikler os og bliver klogere og dygtigere.
  Feministerne modbeviser Evolutionsteorien.
  For de bliver dummere og dummere og mere og mere sure, fordi de forstår mindre og mindre.

 32. Foppa November 2, 2016 at 6:10 pm Reply

  Aldrig tänkt på detta innan. En helt ny värld har öppnats för mig.

  Jag kommer lägga ner mina tankegångar angående fattigdom och svält i världen för att fokusera på detta istället.

  Bra jobbat!

 33. ericr45 January 1, 2017 at 9:39 pm Reply

  Det vara #¤%%&&/& i mej något av det roligaste jag läst på länge!
  Når nästan (bara nästan) upp till trådarna om “Flat earth” och Chemtrails på Flashback!..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: