Bara gubbar får Nobelpriset!

Nu är det Nobelpristider – en av de tider på året de det blir extra tydligt hur Patriarkatet förtrycker all världens kvinnor. Sällan är Könsmaktsordningen så bevisad som just när Nobelpriset delas ut. För istället för att dela ut priset till duktiga kvinnor – så att det blir jämställt – så delas nästan alla Nobelpris ut till gubbar. Bara för att de är gubbar. Upprörande!

“Bara gubbar får Nobelpris”, skrev en grupp kloka feminister i en debattartikel i DN (för er som inte hänger med i svängarna så är ”gubbar” det ord vi jämställdhetsälskande feminister använder för att beteckna människor som varken är kvinnor eller hens). Artikelförfattarna kräver bland annat att minst hälften av alla som tilldelas Nobelpriset ska vara kvinnor. Så att det blir jämställt.

Englert och Higgs, två gubbar, fick oförtjänt Nobelpriset i fysik – bara för att de är gubbar (med den krystade förevändningen att de förutspått existensen av en partikel som förklarar universums uppbyggnad – som om det vore något att hänga i julgranen).

Vi feminister har nämligen känt efter noga och kommit fram till att av de genialiska forskare som gjort revolutionerande upptäckter inom kemi, medicin, fysik och ekonomi, så är minst hälften kvinnor. Och även om det mot all förmodan skulle vara så att de flesta stora forskningsupptäckter gjorts av manliga forskare, så spelar det självklart inte någon roll, för då får vi kvotera in kvinnliga Nobelpristagare – så att det blir jämställt.

För, som artikelförfattarna skriver, så är det ju så att om det inte är minst hälften kvinnor som får Nobelpriset, så riskerar vi att försvaga prisets renommé. I alla fall bland oss feminister. Och det är, som alla vet, vår åsikt som räknas. Jag citerar:

Bort med ”Gubbprisen” – länge leve Nobelprisen!

Ja, nya forskningsrön har ju visat att ett Nobelpris bara är ett Nobelpris om det ges till en kvinna. Annars är det ju ett ”Gubbpris”.

Jämställdhetsfeministern föreslår (nej, rent ut av kräver) att Victoria Dyring och de duktiga kvinnorna bakom Vetenskapens värld får Nobelpriset, för sin revolutionerande upptäckt att det är Könsmaktsordningen och inte den unkna evolutionsbiologin som förklarar människans utveckling. Som folkbildande feminist och kvinna förtjänar ju Victoria Dyring Nobelpriset mycket mer än alla de där värdelösa gubbarna som fick pris i år.

Den duktiga feministen Victoria Dyring borde få Nobelpriset, för att ha motbevisat evolutionsteorin och avslöjat att det i själva verket är Könsmaktsordningen som förklarar människans utveckling.

För övrigt vill jag rekommendera DN:s kloke, feministiske skribent Erik Helmerssons insiktsfulla krönika ”Romerna går under – hurra!”. Nej oj vad tokigt det blev där! Det är ju förstås förväntningarna på att män ska gå under som Erik Helmersson hurrar över. Annars skulle det ju vara rasism och/eller sexism – och det är inget som en klok feminist som Helmersson ägnar sig åt.

Erik Helmersson, DN, håller tummarna för att män ska gå under.

Tagged: , , , , , ,

6 thoughts on “Bara gubbar får Nobelpriset!

 1. Pelle2 October 12, 2013 at 12:29 pm Reply

  Jag håller med.
  Mona Sahlin kan få nobelpriset i ekonomi efter att hon visade hur bra hon var på att hålla isär statens pengar och hennes egna och hur man betalar räkningar i tid.

  Gudrun Schyman och Tiina Rosenberg kan få Nobels fredspris eftersom de vet hur man håller ihop ett samhälle genom att anklaga halva befolkningen för allehanda onda saker.

  Nobelpriset i kemi kan man ge till Moira Von wright eftersom hon vet att det är hennes vardagsförståelse om ämnet som är viktigt och inte gubbiga och patriarkala saker som fakta.Hon är ju dessutom kvinna så då blir hon med automatik dubbelt kvalificerad.

  Nobelpriset i litteratur kan vi ge sagotanter som Fanny Åström,My Vingren och Lady Dahmer. Dom har visat att de på ett utmärkt sätt kan skriva sagor om män och patriarkatet
  på daglig basis.

  Oops, nu är det ju inga män som får pris. Inga problem. Vi sa ju att det skall vara minst 50% kvinnor. Om det är 100% kvinnor så blir det ju maximalt jämställt.
  Dessutom har ju kvinnorna blivit förtryckta av patriarkatet i 200000 år så då är det inte mer än rätt att alla pristagare är kvinnor.

  Vad Gäller Erik Heimersson så är det ju tur att de duktiga genusforskarna har kommit fram till att man kan byta kön hur ofta som helst. Så det är väl dags för Erik att ta klivet över till den goda kvinnosidan. Jag ställer gärna upp med pengar till en rosa tyllkjol och rosa pumps åt Erik. Detta om han inte redan har tillräckligt med kvinnokläder i garderoben.

 2. Olika verkligheter | WTF? October 12, 2013 at 2:57 pm Reply

  […] ”Bara gubbar får Nobelpriset!” Denna skrev jag om för ett par dagar sedan, kan läsas här. […]

 3. Rick October 12, 2013 at 3:20 pm Reply

  Det är minsann en bedrift som heter duga att på mindre än en timme spola ner Darwins evolutionsteori.

  Nu när vi är befriade från evolutionen kan vi vrida och vända på strukturerna som vi vill och skapa precis hurdana kön som helst, så länge de inte är manliga. Nej, förresten, alla nya kön (de är väl 8 i dagsläget) ska vara kvinnliga. Dessutom ska alla dessa nya kvinnor vara minst långa som fossila män.

  • Jämställdhetsfeministern October 14, 2013 at 12:39 pm Reply

   Ju mer kvinnligt och ju fler kvinnor, desto bättre blir allt. Det visar nya forskningsrön.

 4. Malte Skogsnäs October 12, 2013 at 8:41 pm Reply

  Nobelpriset är ett bra mått på hur ett handställt samhälle borde vara.
  http://malteroxxx.wordpress.com/s/

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: