Ja till omvänd bevisbörda för män!

Omvänd bevisbörda – eller ”samtyckeslagstiftning” för män som anklagas för sexbrott är en hjärtefråga för oss feminister. Som den kloka skribenten Nikita Feiz skriver på LO:s och Aftonbladets gemensamma internetportal Politism.se:

“Det ställs orimligt höga krav på att offret ska bevisa att en våldtäkt har skett snarare än att förövaren ska bevisa att så inte är fallet”.

Så sant som det är sagt. En man som anklagas för sexbrott ska betraktas som skyldig, tills han eventuellt lyckas bevisa motsatsen.

Tre riksdagspartier ställer sig positiva till att införa omvänd bevisbörda för män: Miljöpartiet, Vänsterpartiet och Sverigedemokraterna. En stor eloge till dessa partier, som vågar stå upp mot Patriarkatet! Den kunniga feministen My Vingren konstaterar att det ska räcka med att någon leker med tanken att en man är en sexbrottsling, för att mannen ska betraktas som skyldig och straffas.

Advoktassamfundet är däremot negativa till omvändbevisbörda för män. Men det visar ju bara att de hatar kvinnor. Och de duktiga feministerna i organisationen Män för Jämställdhet (som ofta anlitas av regeringen som experter) ger Advokatförbundet svar på tal. Män för Jämställdhet verkar kräva att de pojkar och män soma anklagas för sexbrott även ska nekas rätten till en advokat. Ett mycket bra förslag som inte kommer en sekund för sent. Advokater är ju till för att försvara oskyldiga (dvs kvinnor) och inte skyldiga (dvs män).

Mfjsn

Även Män för Jämställdhet förstår att män som anklagas för sexbrott automatiskt ska betraktas som skyldiga – och är därför upprörda över att de i dagens patriarkala Sverige har rätt till advokat.

Apropå Män för Jämställdhet, så har jag vid ett flertal tillfällen sett att många människor leker med tanken och anklagar organisationens kunnige ordförande, Tomas Wetterberg, för att i själva verket vara en våldtäktsman – precis som en annan känd feministman, Kapten Klänning. Eftersom Tomas Wetterberg inte bevisat sin oskuld för någon av de våldtäkter som vissa säger att han har begått, så är det ju en jätteskandal att han inte sitter i fängelse idag. Vi feminister kräver att Tomas Wetterberg genast låses in i ett fängelse och där ska han sitta tills han eventuellt lyckas bevisa att han inte begått några våldtäkter.

Tomas Wetterberg.

Tomas Wetterberg (ordförande i Män för Jämställdhet) har inte bevisat att han inte är en våldtäktsman – och vi feminister kräver att män som han genast ska bli inlåsta i en fängelsecell, utan rätt till någon advokat.

 

Advertisements

Tagged: , , , , ,

26 thoughts on “Ja till omvänd bevisbörda för män!

 1. bashflak October 16, 2013 at 7:33 pm Reply

  Han har ju t.o.m. erkänt, och eftersom våldtäkt har lång preskriberingstid och faller under allmänt åtal, så är det ju bara för polisen att hämta honom.

  http://orebro.etc.se/nyhet/%E2%80%9Dkanske-har-vi-alla-v%C3%A5ldtagit%E2%80%9D

  “– Vi har kommit fram till att vi alla kan ha våldtagit eller haft kontrollerande beteenden gentemot kvinnor. Vi kommer alla på situationer i vilka vi inte varit helt säkra på att kvinnan velat detsamma som vi. “

  • Jämställdhetsfeministern October 16, 2013 at 7:39 pm Reply

   Oj det var spännande information. Förtjänar en egen bloggpost! Varför har inte Tomas Wetterberg anmält sig själv för en eller ett par av de våldtäkter han kommer på att han förmodligen begått?

   • bashflak October 16, 2013 at 7:42 pm Reply

    Fråga honom på Twitter, vettja!

    • Jämställdhetsfeministern October 16, 2013 at 7:45 pm Reply

     Ja det ska jag absolut göra. Vi får ta ett prat, feminister emellan, för att reda ut detta.

     • bashflak October 16, 2013 at 9:32 pm Reply

      Du kan ju passa på att fråga om han slutat slå sin fru också

  • AV October 17, 2013 at 4:43 pm Reply

   “Tomas Wetterberg har en vid tolkning av vad som kan räknas som mäns våld mot kvinnor. Han pratar inte bara om det fysiska våldet utan lägger också till svartsjuka, kontrollbehov och tanken om att en man ”äger” sin kvinna.”

   Här skulle ondsinta kvinnohatare mena att han pratar mot sig själv när han så förtjänstfullt kritiserade undersökningarna som påstod att män var lika utsatta för våld i nära relationer. Då visade han att deras vida våldsbegrepp var helt fel. Då handlade det ju om män. Våld mot män bör endast räknas om det är sexuellt våld. En kvinna är dessutom inte svartsjuk, utan hon vill bara vara säker på att han är trogen och inte smittar ner henne med könssjukdomar (manlighet är f ö en ickesmittsam sådan). Elaka tungor gör gällande att kvinnor ofta har ett projekt att göra om sin man. Det är bara elakt förtal. Män däremot är notoriskt otrogna, svartsjuka, kontrollerande och förtryckande. Det har feministisk forskning visat.

 2. Pelle2 October 16, 2013 at 8:41 pm Reply

  Som alla riktiga feminister så är jag ju för att män skall ha ett kollektivt ansvar för alla brott som begås i samhället. Därför tycker jag att vi i patriarkatet(medelålders,svenska,vita män) alla skall anmäla oss vid grindarna till närmaste riksanstalt som t.ex Hall och Kumla för att avtjäna våra livstidsstraff.Då pratar jag inte om mesigt,svenska livsttidsstraff utan du skall bäras ut i en kista.
  Varför slösa tid och pengar på advokater,domare och rättegångar när alla kloka feminister vet att alla medelålders,vita, svenska män är skyldiga ?

  Jag tycker givetvis att de kloka feministerna i män för jämställdhet skall gå i bräschen för denna revolution genom att ställa sig främst i kön till fängelset.

  Eller vad säger du Tomas ;-).

  • Jämställdhetsfeministern October 16, 2013 at 8:45 pm Reply

   Jag är övertygad om att Tomas Wetterberg, precis som jag, håller med dig i dina kloka påpekanden och förslag.

 3. Jan October 16, 2013 at 10:43 pm Reply

  Män för Jämställdhets förslag att neka män rätten till en advokat är ju genialt då man slår två flugor i en smäll. Dels tjänar staten in pengar på onödiga rättegångar, dels slipper kvinnan (målsägaren) svara på frågor från advokaten (något som många kvinnor upplever som oerhört kränkande). En tredje fördel är ju att brottsstatistiken går i en mer jämställd riktning då ju 100% män kommer att åtalas och fällas!

 4. Malte Skogsnäs October 17, 2013 at 9:03 pm Reply

  Jag har länge undrát över när Tomas Wetterberg våldtog någon senast.

 5. Hjalmar October 18, 2013 at 3:56 pm Reply

  Ja, att låsa in TW skulle ju ha en preventiv effekt, som feministiska åklagare brukar säga…

 6. […] man skratta åt satir av det för att påvisa det konstiga i hur en del människor resonerar. Detta citat från satirbloggen Jämställdhetsfeministern, där ett uttalande från My Vingren blandas in, är […]

 7. CarlK October 27, 2013 at 6:43 pm Reply

  Vänligen länka till var TW sagt att de inte ska gav rätt till off. fsv. Tyvärr tror jag inte det sagts. Däremot noterar jag att TW säger att advokater “försvarar deras gärningar” vilket är lika illa som sinnessjukt korkad kommentar. Så om en mordåtalad person har en off. fsv så “försvarar” advokaten alltså själva mordet?

  En såpass senior person som TW borde väl för helvete veta hur rättens aktörer positionerar sig, och vilka roller de har i en rättegång? Ofattbart eller, förmodligen, ett väldigt blött finger i luften.

  Off fsv = offentlig försvarare.

 8. CarlK October 27, 2013 at 6:45 pm Reply

  …ska ha rätt till off fsv…

 9. […] är mer jämställt än Sverige. Miljöpartiet, Vänsterpartiet och Sverigedemokraterna önskade omvänd bevisbörda för män och Män för Jämställdhet uttryckte kritik mot att män som anklagas för sexbrott har tillgång […]

 10. […] man skratta åt satir om det för att påvisa det konstiga i hur en del människor resonerar. Detta citat från satirbloggen Jämställdhetsfeministern, där ett uttalande från My Vingren blandas in, är […]

 11. Annah S January 2, 2016 at 1:58 pm Reply

  Bra ide! Först måste vi tyvärr ändra lite i grundlagen så att kvinnor och män äntligen får lov att särbehandlas, utan att vara skyddade av någon skenjämställdhet som ändå inte finns. Det kan vara knepigt att ändra men den har ändrats förr, det behövs ju – den passar inte i vårt samhälle – kvinnor och män måste särbehandlas. Då får vi även slut på diskussionen om värnplikt och militärtjänstgöring för kvinnor. Då kan underrepresenterade prostituerade unga män också få mer hjälp. Det blir svårare med de mänskliga rättigheterna “Universal Declaration of Human Rights
  Article 11.1. Everyone charged with a penal offence has the right to be presumed innocent until proved guilty according to law in a public trial at which he has had all the guarantees necessary for his defence”. Någon som har nån ide? Måste man följa dom mäbskliga rättigheterna eller är det bara en rekommendation, har Sverige skrivit på något kontrakt? Det hade gett väldigt många bra möjligheter för samhället om vi kunde stryka vissa delar av mänskliga rättigheter, vi har ju ändå en folkvald regering, oavsett om det blir S eller SD. Jag tror att SD är lätta att övertala att stryka delar av mänskliga rättigheter, med invandring, etnicitet, religion, muslimer och judar och det där, dom tycker nog också att rättigheterna bromsar lite. Så grundlagen och mänskliga rättigheter måste bort eller ändras, annars kan vårt samhälle aldrig utvecklas framåt. Tyvärr är dom skrivna av män och svåra att ändra.

  • dolf January 2, 2016 at 2:41 pm Reply

   Grundlagen behöver du inte bekymra dig om, det är redan hanterat. Regeringsformen, 2 kapitlet (min emfas):

   13 § Lag eller annan föreskrift får inte innebära att någon
   missgynnas på grund av sitt kön, om inte föreskriften utgör
   ett led i strävanden att åstadkomma jämställdhet mellan män
   och kvinnor
   eller avser värnplikt eller motsvarande
   tjänsteplikt. Lag (2010:1408).</blockquote

  • dolf January 2, 2016 at 2:41 pm Reply

   Grundlagen behöver du inte bekymra dig om, det är redan hanterat. Regeringsformen, 2 kapitlet (min emfas):

   13 § Lag eller annan föreskrift får inte innebära att någon
   missgynnas på grund av sitt kön, om inte föreskriften utgör
   ett led i strävanden att åstadkomma jämställdhet mellan män
   och kvinnor
   eller avser värnplikt eller motsvarande
   tjänsteplikt. Lag (2010:1408).

   • Annah S January 2, 2016 at 3:42 pm Reply

    Vad bra! Då behöver vi bara motivera detta, med att männen visserligen får sämre juridiska utgångslägen än kvinnor, vilket visserligen är ojämställt, men eftersom männen har det bättre i samhället över lag, så blir det i det stora hela mer jämställt. Lite som Israel och Palestina – det är inte schysst mot muslimerna i Palestina men muslimerna som helhet har det rätt bra, kolla bara på Saudiarabien. Jag läste att en prins hade ett eget garage med lyxbilar – ett helt garage!! Mänskliga rättigheter kvarstår dock, kan man tumma lite på dom, hur viktiga är dom?

 12. Patrik Arat January 2, 2016 at 9:17 pm Reply

  Om ord står mot ord borde positiv särbehandling kunna tillämpas.

 13. cerrajerospoblesec.net September 10, 2016 at 3:57 am Reply

  Y es quе el 35,2 por ciento ⅾᥱ loѕ encuestados dice no sɑber
  գue el mal ᥙso dᥱl aire acondicionado puede conllevar peligros ⲣara
  nuestra salud. http://cerrajerospoblesec.net/cerrajeros-poblesec-economicos

 14. Janna April 3, 2017 at 11:37 am Reply

  In actual fact, a research means that four out of five poker players
  within the US use such medicine. http://lanzarotesunholiday.com/UserProfile/tabid/57/userId/1022770/Default.aspx

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: