Gudrun Schyman: manshat är folkbildning! Jämställdhetsfeministern instämmer.

Kakan Hermansson – folkbildar om varför vi ska hata män.

Den kloka feminstiska skribenten och tv-profilen Kakan Hermansson har många gånger hyllats i svensk media. Hon är oerhört kunnig och har tidigare presenterat knivskarpa och träffsäkra analyser som bland annat:

Män är ju typ som utvecklingsstörda barn” (länk)

“För mig är det ett under att kvinnor överlever och inte tar livet av sig i den här fula, fula världen vi lever i” (länk)

“Detta är en naturlig del av kvinnors liv, att ständigt vara rädda. Inte få äga sin egen stad, inte gatorna där, inga parker. Inte heller våra egna kroppar.” (länk)

Härom dagen förklarade Kakan varför manshat är något bra och viktigt. För att Könsmaktsordningen.
Jag citerar Kakan:

“Manshat är inte främmande för mig.”

“Manshatet handlar om ett förhållningssätt, en överlevnadsstrategi tror jag.”

Jämställdhetsfeministern kunde inte sagt det bättre själv. Jag är inte heller främmande för att hata män, för jag menar, manshatet är ett förhållningssätt, en livsfilosofi – ja en överlevnadsstrategi. Vi måste alla hata män, åtminstone lite, annars hatar vi kvinnor.

“Om jag skulle hata män, vad är så provocerande med det?”

Precis – hur kan någon tycka att det är fel och provocerande att hata män?
Kakan förklarar också att medan hat mot män är sunt och gott och ska uppmuntras, så finns det också ett dåligt och farligt hat i vårt samhälle: det avskyvärda hatet mot kvinnor.

“Manshat är inget hot mot samhället, kvinnohat är däremot det.”

“Lite manshat har aldrig skadat nån.”

“Rasism och kvinnohat har båda strukturella grunder, där kan du börja dra paraleller. Men att börja din dag med att jämföra manshat med rasism är något av det vidrigaste jag hört.”

Dessutom förklarar Kakan på ett ypperligt pedagogiskt sätt att den som hatar och sparkar på män alltid gör en god gärning, eftersom den som hatar och sparkar på en man alltid sparkar uppåt.

“Du förstår;  feminismen sparkar UPPÅT”

Så fort jag får chansen brukar jag som feminist sparka lite på uteliggarmän, spotta dem i ansiktet och förklara att jag hatar dem. För precis som Kakan vet jag att den som hatar och sparkar på en man, gör en god gärning och sparkar uppåt!

En annan av mina kloka och hyllade feministbloggarkollegor, Lady Dahmer känner precis som Jämställdhetsfeministern igen en mästerig text när hon ser den och backar följaktligen upp Kakan i kommentarsfältet:

“SKITBRA INLÄGG KAKAN!”

Yes!! Håller med – skitbra skrivet Kakan! Pepp! Pepp! Wooooo – manshat! Gubbslem, gubbslem, gubbslem!!

“Att man hatar sin förtryckare är inte konstigt. Det är tvärtom en ganska sund reaktion och ska aldrig skuldbeläggas.”

Exakt! Att hata män är ju bara sunt och ska aldrig skuldbeläggas.

“Män våldtar och dödar. Bara det är skäl nog att hata.”

Precis! Våldta och döda är ju vad män gör. Klart vi ska hata män!

“De flesta män deltar och upprätthåller en våldtäktskultur där kvinnor alltid är villebråd.”

Japp, precis så är det, klockren analys igen!

“Hela vår jävla kultur är en sexuell kränkning gentemot kvinnan”

Exakt! Att kränka kvinnor sexuellt är vad mänsklig kultur går ut på. För att Patriarkatet.

“Jag är så trött på kränkta män som inte kan ta av sig skygglapparna och se att de är del av en grupp med jävligt mycket på samvetet.”

Jag också! Män, hur kan ni ens leva med er själva, när ni har så många mord och våldtäkter på ert samvete?!

“Jag är så förbannat trött på den här manskulturen som hjärntvättat även kvinnorna att hålla männen om ryggen och smeka dem medhårs.”

Ja, kvinnor som inte hatar män – som vi feminister gör – har uppenbart blivit hjärntvättade av Patriarkatet. Så måste det vara.

En som Patriarkatet inte lyckats hjärntvätta är Gudrun Schyman. Följaktligen konstaterar hon att Kakans inlägg till försvar för manshatet är ”ypperlig folkbildning”.

gudrun hyllar manshat

Jämställdhetsfeministern håller som alltid med kloka Gudrun: att försvara och förespråka hat mot män är verkligen ypperlig folkbildning. Jag kunde inte sagt det bättre själv.

Näthatarna går dock som väntat till attack mot dessa duktiga kvinnor, till exempel här, härhär och här. Bara för att de är kvinnor…

Tagged: , , , ,

39 thoughts on “Gudrun Schyman: manshat är folkbildning! Jämställdhetsfeministern instämmer.

 1. […] Jämställdhetsfeministern här. […]

  • Die Mau5 May 28, 2014 at 11:02 am Reply

   Denna bloggen måste väl ändå vara ett skämt?

   • Niklas P September 16, 2014 at 8:49 pm Reply

    Antingen denna blogg eller den här bloggen. Aldrig denna bloggen.

  • Valerius Dover October 10, 2014 at 8:58 pm Reply

   The poster makes the age-old mistake of lumping all people sharing a common feature into the same group. We are to assume that all men, including day-old infants are rapists and/or murderers? What is it you intend to do with those of us in the other 50% if you have your way? I want equality even more than most people, but behaving so aggresively isn’t going to get anyone anywhere. It may surprise you to know that this Genocide you’re planning is frowned upon in most cultures.

 2. Road-Ragge November 1, 2013 at 4:45 pm Reply

  Kakan är en “allroundikon” kan man läsa hos kompisarna på Sydsvenskans kultursida idag. Jahaja…

 3. Hjalmar November 1, 2013 at 4:49 pm Reply

  Tack, gode Gudrun för Kakmonstrets insikter, utan hin skulle vi inte klara oss!

  • Jämställdhetsfeministern November 1, 2013 at 4:59 pm Reply

   Ja tack gode Gudrun för Kakans folkbildning!

   • Namn October 7, 2016 at 9:36 pm Reply

    Vafan!!! Jag är en man som tycker att män och kvinnor ska ha exakt samma rättigheter. Men det har inget med mans hat att göra. Tänk ifall män gjorde exakt samma sida fast riktad mot kvinnor, då fan hade det blivit första sidan i tidningen. Men varje gång en man blir hatad bara för att vara man (och du dessutom inte vet vad han gjort tidigare i sitt liv) det är sexism i högsta grad, skulle då mannen gå in till polisen och berätta om sina upplevelser så skulle han bli skrattad åt och inte tas på allvar.

 4. Malte Skogsnäs November 1, 2013 at 9:52 pm Reply

  Jag tror att jag måste spy!

 5. Jan November 1, 2013 at 11:38 pm Reply

  Så utmärkt då att Kakan är programledare i det superfeministiska “Idol” där unga flickor hårdsminkas och röstas bort av ännu yngre flickor som föredrar de falsksjungande men söta pojkarna. Feminism i sin prydno!

  • Jämställdhetsfeministern November 1, 2013 at 11:56 pm Reply

   Det är Patriarkatet som tvingat Kakan att bli programledare för Idol…

   • Dumstrut April 10, 2014 at 5:09 am Reply

    Det väl för helvete ingen som har tvingat den jävla idioten att sitta med i det jävla skit programmet?

    • Goran September 16, 2014 at 7:22 pm Reply

     KÄTTARE! För att könsmaktsordningen

 6. […] Här visar Johan Ehrenberg prov på en fantastisk självinsikt, som endast feministiska män har. Johan Ehrenberg är, som alla märker, ofattbart korkad och helt oförmögen att själv ställa om och göra förbättringar för sig och sina barn. Och med insikten att det som gäller för en man gäller för alla män (kom ihåg, män är inte individer!) så dömer Johan Ehrenberg alla andra män efter sig själv. Att det tagit Johan Ehrenberg 10 år att förstå hur korkad han – och därmed alla andra män – är, är ju i sig ett bevis för att han är extremt trögtänkt. Ungefär som ett utvecklingsstört barn… […]

 7. […] finns biologiska skillnader mellan män och kvinnor är korkade, patetiska, medelålders vita män. Feministisk folkbildning när den är som […]

 8. […] vita medelålders svenska kvinnor! Som t.ex. Maria Arnholm, Veronica Palm, Alice Bah Kuhnke, Kakan Hermansson, Victoria Dyring, Anna Serner och Katrine Kielos – som alla kommit med fantastiska och helt […]

 9. […] för våldtäkter och bara kvinnor är oskyldiga. Kakan Hermansson förklarade pedagogiskt varför det är bra att hata män och Gudrun Schyman hyllade Kakans insats för […]

 10. […] män inte förstår att våldtäkter är fel. För, som en annan kunnig svensk feminist sagt, så är ju män som utvecklingsstörda barn. Och precis som Mymlan konsterar så är alltså lösningen på våldtäktsproblemet att feminister […]

 11. […] Måste vara höjden av lycka för alla manshatande så kallade feministiska kvinnor i bland annat FI. Gudrun Schyman (FI) lär har kläckt ur sig (rödvinsrus?) att ”manshat är folkbildning”! Jämställdhetsfeministern instämmer. Det kan man läsa på på någon som kallar sig: Jämställdhetsfeministerns blogg. […]

 12. hardhotandhuge May 6, 2014 at 6:01 pm Reply

  Ni är verkligen vedervärdiga alla ni manshatare! Att kollektivt skuldbelägga en grupp människor är egentligen en form av rasism. Är inte ni mot rasism? Hur ser ert drömsamhälle ut? Är det ett samhälle där Gudrun är drottningen, övriga kvinnliga sterila honor arbetare( som sannolikt är gay). Sparar ni några drönare kvar så ni kanske kan fortplanta er? Good luck!

  • rankov May 6, 2014 at 6:30 pm Reply

   drottning? hon är vår allvetande Gud run.

 13. demografen May 29, 2014 at 6:07 pm Reply

  Denna attityd är inte den rätta vägen till ett jämställt samhälle. Snarare misogyni, även om det här skulle vara ett skämt. Gör om gör rätt.

  • demografen May 29, 2014 at 6:10 pm Reply

   skapar snarare misogyni*

 14. […] Som avslutning kommer här lite kloka ord från kunniga feminister som förkunnar feminismens härliga kärleksbudskap: […]

 15. Andreas June 4, 2014 at 12:30 pm Reply

  För det finns absolut inga kvinnor genom historien som gjort något fel utan alla kvinnor har varit änglar. Sedan tycker jag att det är en jävla snoppfest inom religion. Jesus, Buddha, Muhammed m.fl. Jag tycker vi ska skapa en religion med en kvinnlig profet. Sedan att män bara mördar och våldtar, tack för den för det finns absolut inga kvinnor som våldtar och mördar. Jag vill så gärna tro att denna blogg är ett skämt och jag hoppas fortfarande på det, men skulle den inte vara det så kan jag inte begripa hur ni tänker när ni vill möta hat med mer hat. Ja ja släng mer bensin på elden det kommer göra saken mycket bättre. Hur ska vi kunna uppfostra våra barn enligt värdegrunden när det finns hat på båda sidor? Har ni ens läst vad det står i våran läroplan om värdegrunden? Nej, det tror jag inte. Jag älskar Millenium triologin. Den tar upp problem på ett bra sätt för att Stieg visste vad han skrev om. Ni gör inte det. Hade han levt idag hade han nog undrat vad fan ni håller på med och skrivet en ny triologi där den första boken heter “Kvinnor som hatar män”

 16. Peter June 6, 2014 at 4:43 am Reply

  Så om man inte hatar män så hatar man kvinnor?? Dummaste jävla kommentar jag hört!!! Ni hatar väl Jesus med då hoppas jag? Ska man hata något så är det väl religion??? Religion leder till förtryck av kön, folkgrupper och krig.

 17. Annonym June 12, 2014 at 9:35 pm Reply

  “Om jag skulle hata män, vad är så provocerande med det?”
  Det som är prvocerande är att man hatar ungefär 50% av befolkningen och på vilket sätt kan man hjälpa att man föddes som en pojke. Jag är för jämnställdhet men Fi gör det på fel sätt.

 18. Fredrik July 7, 2014 at 12:20 am Reply

  Jodå, det här måste vara ett skämt… så värst mycket sjukare kan det ju inte bli och Kakan….existerar verkligen den vettvillingen?!? Jo jag är säker, denna blogg är ett skämt och en drift med feminister…. eller?

 19. […] initiativ: 10 Gud run Schymans eget parti – det vill säga facit för hur ett bra svenskt parti ska vara. Det är all svensk […]

 20. Tommy September 16, 2014 at 8:53 pm Reply

  Gör en likadan uppräkning med det värsta som kvinnohatare gjort mot kvinnor och lägg den bredvid denna uppräkning. Jämför. Kom med ny analys.

 21. William September 17, 2014 at 6:10 pm Reply

  VAD ÄR DETTA??? DU SOM BEDRIVER DENNA SIDAN MÅSTE SKÄMTA? Stå för om det är dina åsikter eller säg att det är på skämt är du snäll.

 22. […] apostlar och profeter som Lady Dahmer, Lina Thomsgård, Alexandra Pascalidou, Veronica Palm, Kakan Hermansson, Mymlan, Kawa Zolfagary, Kvinnolobbyn, Ida Östensson, Crossing Boarders, Män för Jämställdhet […]

 23. Björn Jonsson November 23, 2015 at 2:35 pm Reply

  Hur kan ni sparka på uteliggarmän!!!! Dem har ju ingenting!!!

 24. Samir trampade i skiten | Genusdebatten December 13, 2015 at 10:53 pm Reply

  […] stjäl friskt citat av Komockan (den typ av kaka som bäst beskriver fröken Hermansson) från jämställdhetsfeministern för 2 år […]

 25. […] Och en feminist – det vill säga en person som tycker att kvinnor ska ha samma rättigheter och möjligheter som män – förstår också att Gud run Schymans ord alltid är Sanningen. […]

 26. […] Burmam hatar likt Zara Larsson män. Gudrun Schyman hatar män, nåt hon tycker är folkbildning. Eve Burman skriver om det på sin tidning, där hon […]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: