Johan Ehrenberg: män är korkade och skyldiga till allt ont i världen. Jämställdhetsfeministern instämmer.

Härom dagen publicerade Aftonbladet en ny artikel från journalisten och chefredaktören Johan Ehrenberg. Artikeln är ett av de finaste och mest insiktsfulla brandtalen för jämställdhet som presenterats i Sverige i år. Johan Ehrenberg förklarar här pedagogiskt att män är skyldiga till precis allt som är ont och dåligt i världen och att män helt enkelt är en underlägsen typ av människor. Ja ni hör vilken kunskap och vilket jämställdhetspatos denna man har! I folkbildningssyfte vill Jämställdhetsfeministern därför guida läsarna av denna blogg igenom Ehrenbergs ypperliga artikel, som borde bli obligatorisk läsning på alla högskole- och universitetskurser i Sverige.

Johan Ehrenberg

Johan Ehrenberg, feminist.

Johan Ehrenberg är en av Sveriges kunnigaste manliga feminister och en av landets främsta experter på kollektivt skuldbeläggande. Ehrenberg vet att feministisk forskning har visat att män inte ska ses som individer, utan som en enda stor kollektiv organism – lite som myror i en myrstack, eller kolerabakterier som infekterat en (kvinnas) kropp. Om en man begår ett brott, är därför alla män automatiskt skyldiga till det brottet. Jag citerar:

Män försöker vara osynliga som grupp. Gömma sig. Vi finns inte, vi är bara ”individer”, som man har jag inget ansvar för vad andra män gör…

Exakt. Hur lång tid ska det ta för män att förstå att de inte är individer? Om Johan Ehrenberg våldtar en kvinna – då är alla män ansvariga för den våldtäkten! Det är ju självklart.

Alla män delar ansvaret för våldtäkter och kvinnoförtryck, vi är alla del i denna manliga makt som låter det pågå. Passiva medbrottslingar.

Så sant som det är sagt. Men kom ihåg att det är viktigt att inte blanda ihop det kollektiva skuldbeläggandet av män, med rasisters kollektiva skuldbeläggande av t.ex. invandrare. Att påstå att alla invandrare är ansvariga och “passiva medbrottslingar” ifall en invandrare begår ett brott – det är inget annat än avskyvärd rasism! Eller att påstå att alla kvinnor i Sverige är ansvariga för när en kvinna brutalt mördade två barn i Arboga – det är ju helt orimligt och absurt! För att könsmaktsordningen. Dessutom är ju kvinnor, till skillnad från män, individer. Allt detta förstår Johan Ehrenborg.

Män förmår inte att göra världen bättre är artikelns rubrik. Och redan här kommer Johan Ehrenberg med en lysande insikt, som jag inte tror någon skulle komma på tanken att ifrågasätta. Jag menar, ställ er frågan: har världen blivit bättre sedan medeltiden? Nej, självklart har den inte det. Alla människor skulle, precis som Johan Ehrenberg, mycket hellre vilja ha levat under 1300-talet än i nutiden. Och eftersom män har haft makten i världen är det män som bär ansvaret för att allt bara blivit sämre sedan Gustav Vasas tid. Precis som Johan Ehrenberg säger.

Artikelns brödtext ägnar Johan Ehrenberg åt att rada upp exempel som tydligt visar att män är skyldiga till allt som är ont och dåligt i världen och att män därför omöjligt kan bidra till att göra världen bättre.

På tio år har män lyckats starta flera vanvettiga krig som inte löst något.

Exakt! Här är det omöjligt att argumentera mot Johan Ehrenberg. Jag menar, känner du någon enda man som inte startat minst ett vanvettigt krig under de senaste tio åren? Nej knappast. Om män bara hade lämnat över makten till duktiga kvinnor som Condoleezza Rice, Hillary Clinton eller Margaret Thatcher, så hade vi inte haft några krig i världen.

På tio år har män flabbat bort klimathotet och inte gjort något alls för att ställa om

Återigen presenterar Johan Ehrenberg ovedersägliga fakta. Finns det manliga miljökämpar? Nej. Som alla vet så har världens alla miljöorganisationer grundats av kvinnor och har endast kvinnliga medlemmar och aktivister. Män däremot flabbar bara åt klimathotet, medan alla kvinnor gör allt de överhuvudtaget kan för att ställa om till en miljövänlig livsstil. Som bekant har all miljövänlig teknik också uppfunnits av kvinnor. För det vet Johan Ehrenberg och Jämställdhetsfeministern.

På tio år har män misslyckats med hela privata finanssystemet, det brakade ihop och män beslutade då skicka in ännu mer pengar i bankerna för att … hö, hö… bättre lycka nästa gång.

Ännu en gång presenterar Johan Ehrenberg obestridliga fakta. Så nästa gång du ser en man på gatan – ställ honom till svars och fråga honom varför han orsakade finanskrisen! Han kommer säkert svara att han “löste” det hela genom att stoppa in ännu mer pengar i bankerna. Sedan kommer han utan tvekan säga “hö, hö… bättre lycka nästa gång” – för sådana är de, männen: korkade och hänsynslösa. Och återigen – nej, det går inte att jämföra vårt feministiska skuldbeläggande av alla män för finanskrisen, med att vissa skyller finanskrisen på judarna. Det är en heeelt annan sak. För att könsmaktsordningen. Läs på!

När jag idag skriver om oss män är det med en insikt jag saknade för tio år sen. Jag blir alltmer övertygad om att vi män helt enkelt är mindre intelligenta, vi verkar oförmögna att själva ställa om och göra förbättringar för oss och våra barn.

Här visar Johan Ehrenberg prov på en fantastisk självinsikt, som endast feministiska män har. Johan Ehrenberg är, som alla märker, ofattbart korkad och helt oförmögen att själv ställa om och göra förbättringar för sig och sina barn. Och med insikten att det som gäller för en man gäller för alla män (kom ihåg, män är inte individer!) så dömer Johan Ehrenberg alla andra män efter sig själv. Att det tagit Johan Ehrenberg 10 år att förstå hur korkad han – och därmed alla andra män – är, är ju i sig ett bevis för att han är extremt trögtänkt. Ungefär som ett utvecklingsstört barn

Men hur kan män, trots att de är så korkade, ha all makt i världen? Ja det är en fråga som Johan Ehrenberg ställer sig.

Hur försvarar vi män vår makt?

Och återigen får man anta att Johan Ehrenberg ser till sig själv och sina manliga vänner:

Det är med våld vi behåller makten. Knytnävarna, pengarna och vapnen.

Och nej, det är inte bara på Johan Ehrenberg som denna beskrivning stämmer in. Är du man, så har du makt och du försvarar den genom att använda dina ofantliga mängder pengar, dina knytnävar och dina vapen mot de stackars försvarslösa kvinnorna. Så är det – det har feministisk forskning visat.

Vi kvoterar män i alla sammanhang. (Pengamakten framförallt)
Vi förtrycker med ord, ”jävla hora”, ”lilla gumman”, ”haru mens” osv osv.
Vi förnedrar med sexbilder och hävdar sen att ”har du ingen humor”.

Ja precis så är män. Kan du komma på en enda man som inte stämmer in på den beskrivningen? Nej, självklart inte. För en man räcker det att precis som Johan Ehrenberg döma andra efter sig själv, för att förstå detta. Sedan kommer Johan Ehrenberg tillbaka till sin och andra mäns begränsade hjärnkapacitet:

Vi ignorerar smarta tjejers förslag av den enkla orsaken att vi vet att vi är lite korkade.

Klokt sagt – särsklit för att vara en så korkad varelse.

Nej, det är precis som Johan Ehrenberg säger. Män har aldrig gjort någon god gärning. Män har aldrig uppfunnit något praktiskt, som vi använder i vår vardag. Män har aldrig ritat eller byggt t.ex. hus och städer. Män har aldrig komponerat bra musik. Män har aldrig skrivit bra böcker. Män har aldrig bidragit med kreativa idéer som förbättrat vårt samhälle. Män har aldrig forskat fram mediciner. Män har aldrig tagit fram miljövänlig teknik. Det enda män genom alla tider har gjort, är att – med sina knytnävar, pengar och vapen – förtycka kvinnor . Så är det bara. Jag citerar Johan Ehrenberg:

All förbättring kommer från kvinnor som därför bekämpas.

Det är ovedersägliga fakta, presenterad av människa som brinner för jämställdhet. Men trots det finns det ändå vissa näthatare som envisas med att argumentera emot (t.ex. här, här och här). Otroligt!

Johan Ehrenberg berättar om när han med sina knytnävar och vapen försökte hindra kvinnor från att uppfinna solkraft och vindkraft.

Johan Ehrenberg berättar om när han med sina knytnävar och vapen försökte hindra kvinnor från att uppfinna solkraft och vindkraft.

Advertisements

Tagged: , , ,

17 thoughts on “Johan Ehrenberg: män är korkade och skyldiga till allt ont i världen. Jämställdhetsfeministern instämmer.

 1. Ekvalist November 3, 2013 at 4:45 pm Reply

  Hur kan du hylla en man, jämställdhetsfeministern? Det största problemet jag har med Johan Ehrenbergs faktamässigt oklanderliga artikel är att han är man. Tusen kvinnor har tidigare skrivit exakt samma artikel som Johan Ehrenberg men ändå är det han som får artikeln publicerad i Aftonbladet. Och han blir hyllad, bara för att han är man. Typiskt patriarkatet.

  Johan Ehrenberg borde kliva åt sidan för någon duktig kvinna som kan uttrycka sig minst lika bra som han. Och hans planerade dagstidning, Dagens ETC, har bara 50% kvinnor bland ledarskribenterna – och den ska kalla sig feministisk! Om en tidning ska kunna bekämpa patriarkatet effektivt måste minst 100% av ledarskribenterna vara feministiska kvinnor. Tacka vet jag Feministiskt Perspektiv.

  • Jämställdhetsfeministern November 3, 2013 at 4:51 pm Reply

   Ja du har förstås helt rätt. Men jag vill ändå lyfta fram Johan Ehrenberg som ett föredöme för andra medlemmar av den korkade och underlägsna gruppering vi kallar “män” – eller rättare sagt gubbslem.

   • Ekvalist November 3, 2013 at 6:14 pm Reply

    Om han vore ett föredöme för män så borde han läsa SCUM-manifestet och följa de tydliga instruktionerna där. Om det känns som ett drastiskt steg så kan han följa Sveriges Kvinnolobbys uppmaning att “klippa kuken” först.

    • Jämställdhetsfeministern November 3, 2013 at 7:28 pm Reply

     Jag utgår självfallet från att Johan Ehrenberg har följt Sveriges Kvinnolobbys uppmaning och “klippt kuken”. Annars hade han aldrig kunnat skriva en sådan fin text som denna artikel.

     • Pelle2 November 3, 2013 at 9:19 pm Reply

      Han gjorde ju ett allvarligt försök med sig själv att bli kvinna när han kallade sig Jenny
      fast han verkar inte ha vågat gå hela vägen gemnom att klippa kuken.
      Tråkigt att han inte har tagit konsekvensen av sin insikt att han som man är mindre värd, en förtryckare och helt enkelt en jubelidiot. Med den insikten så borde han ju låtit en kvinna skriva ovanstående text. Han kunde ju ha bett någon av de duktiga feministerna , t.ex Maria Sveland,Gudrun Schyman,Fanny Åström eller Cissi Wallin
      skriva texten åt honom. Då hade han ju dessutom tagit ett steg åt sidan så att ett gubbslem lämnade plats åt en duktig kvinna.

 2. Jan November 3, 2013 at 5:19 pm Reply

  Ja, Johan bör nog börja med att maka på sig och släppa fram en stark kvinna eller så sätta på sig en kjol igen för att vara trovärdig.

  • Jämställdhetsfeministern November 3, 2013 at 5:26 pm Reply

   Klart att det är så, men du får inte glömma att Johan är en man – och män är korkade förtryckare som använder sina knytnävar, sina pengar och sina vapen till att hålla kvinnor borta från makten, eftersom kvinnor står för allt som är gott i världen…

 3. AV November 3, 2013 at 6:37 pm Reply

  Johan Ehrenberg håller på med mansplaining. Alla kvinnor vet redan det där om att män är korkade, men när han säger det blir det plötsligt uppmärksammat. Som han själv säger: män tar alla de bra idéerna från kvinnor.

  Ytterligare en bra sak han tar upp, trots snoppbärare hen är, är det lagvåld vi män använder då vi skyddar våldtäktsmän i vårt juridiska system. Alla som blir anklagade anses inte skyldiga, än mindre alla män. Ett hån mot alla kvinnor!

  Dessutom använder vi ett pengavåld genom regeringen med sjukförsäkringspolitiken, vilken endast drabbar kvinnor. En kvinnohatare och Breivikare skulle här kunna hävda att regeringen består av 13 kvinnliga statsråd och 10 manliga (förra året 12-11) enligt regeringens gruppbild. Därför skulle kvinnor vara medskyldiga till sjukförsäkringspolitiken, men se där hugger han (kan inte vara hon/hen) i sten. För att könsmaktsordningen!

 4. […] ju tydligt visat att män som talar om jämställdhet ska erkänna att de och alla andra män är korkade svin och orsaken till allt som är fel och att allt drabbar kvinnor värst. Den som ifrågasätter det får så klart mycket kritik från […]

 5. […] stöd för tanken att pojkar så tidigt som möjligt ska lära sig om könsmaktsordningen och mäns kollektiva skuld till allt som är dåligt i världen. Ja att en klok kvinna som Doris Lessing älskade, entusiastiskt stödde och peppade på det vi […]

 6. […] att alla män är förtyckande svin och potentiella våldtäktsmän. Ju mer och ju oftare en man erkänner att han och alla andra män äckliga svin som inte gör annat än att slå, våldta och förtrycka kvinnor, samt orsaka alla problem i […]

 7. […] början av november var Johan Ehrenberg tillbaka för att informera om att män är korkade och skyldiga till allt ont i världen. Ett stort antall svenska journalister behandlades på intensivvårdsavdelningar på sjukhus runt […]

 8. […] korkade svin de är och att de är skyldiga till allt som är dåligt och fel i världen (se t.ex. här och […]

 9. […] avslutning kommer här lite kloka ord från kunniga feminister som förkunnar feminismens härliga […]

 10. […] 1: Erkänn! Det första du måste göra är erkänna att du är ett ärkesvin, förtycker kvinnor, förstör miljön och är orsaken till allt ont i […]

 11. Carl-Johan Arbeus September 6, 2015 at 12:46 pm Reply

  Ja tänk sån skit som skrivs…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: