Ju fler kvinnor, desto mer jämställt

Många näthatare tror att jämställdhet är när män och kvinnor har samma rättigheter och skyldigheter och ingen diskrimineras på grund av kön. Tycker man så, så är man förstås en vit kränkt man – och förmodligen högerextremist. Bland nybörjarfeminister är det också en vanlig uppfattning att jämställdhet är när fördelningen mellan könen är 50-50. Det är förstås också helt fel. För feministisk forskning har tydligt visat att jämställdheten ökar, ju fler kvinnor det är. Helt jämställt blir det därmed inte förrän man uppnåt 100% kvinnor.

För oss kunniga och pålästa feminister är allt detta självklart, men länge har en skrämmande stor del av Sveriges befolkning levat ovetande om dessa grundläggande fakta. Därför är det med glädje som Jämställdhetsfeministern kan konstatera att allt fler myndigheter, företag, medier och samhällsinstitutioner i Sverige nu uttalat och tydligt har satt upp 100% kvinnor, som sitt jämställdhetsmål. Härom dagen var det Sveriges Radio och tidningen Medievärlden som glatt basunerade ut att de förstått att riktig jämställdhet är 100% kvinnor och att Sveriges Radio och Fritidsresor dessutom nått en bra bit på vägen för att nå detta mål. Så här skriver Medievärlden:

“Sveriges Radio har 59 procent kvinnor i ledningsgrupp och styrelse, och hamnar därmed på andraplats i Veckans Affärers listning.”
“Sveriges Radio kommer på andra plats när Veckans Affärers listar de företag som är bäst på jämställdhet i företagsledningen”

Ja 59% kvinnor är verkligen bra jämställdhet – men vilka tog förstaplatsen? Vilka är bäst på jämställdhet? Jo det är alltså Fritidsresor, med 67% kvinnor! Bara 33% gubbar att röka ut, för att uppnå total jämställdhet där alltså…

Sveriges Radio och dess kloka, feministiska vd Cilla Benkö, är mäkta stolta över att företaget är på god väg att uppnå nollvisionen beträffande män. Så här rapporterade SR:

“Sveriges Radio har 59 procent kvinnor i ledningsgrupp och styrelse. Därmed kommer företaget på andra plats i Veckans Affärers lista över de företag som är bäst på jämställdhet i företagsledningen.”

Och så här säger vd Cilla Benkö:

“Gör man aktiva val så når man jämställdhet. Så enkelt är det”

Kloka ord. Gör man aktiva val, så når man kvinnodominans – dvs jämställdhet. Det är faktiskt så enkelt. Cilla Benkö lägger dock till följande:

“Men för att nå dessa nivåer krävs rätt inställning och ett tydligt fokus”

Ja, för att det ska bli så få män och så jämställt som möjligt, så gäller det förstås att ha en negativ inställning till män och ett tydligt fokus på att rensa bort alla som har fel kön. Annars hamnar man lätt i 50-50-träsket – eller ännu värre, i ett gubbvälde (en majoritet män).

Pepp, pepp till SR för att ni har rätt inställning och fokuserar på att få bort männen ur ert företag! På alla nivåer. Så att det blir jämställt! Med er härliga inställning och ert knivskarpa fokus kommer ni säkert vid nästa undersökning att ha passerat Fritidsresor och knipa förstaplatsen i jämställdhetsligan. 75% kvinnor om ett år kanske? You can do it! Yes you can! You go girl!

 

Cilla Benkö - stolt över att ha jagat iväg männen från SR Foto Björn Dahlin

SR:s feministiska vd Cilla Benkö är väldigt stolt över att SR får allt färre män inom företaget.

Men varför nöja sig med 100% kvinnor som jämställdhetsmål? Jämställdhetsfeministern har glädjen att kunna rapportera att feministiska forskare på genusvetenskapliga fakulteten vid Södertörns högskola, efter intensiv forskning, nu är nära att kunna presentera en organisation med hela 147,2% kvinnor. Sådan jämställdhet har världen aldrig tidigare skådat!

Feministiska forskare på Södertörn är på god väg att uppnå världsrekord i jämställdhet, med hela 147,2% kvinnor. Mångmiljoninvesteringarna inom svensk genusvetenskap bär frukt!

Advertisements

Tagged: , , ,

45 thoughts on “Ju fler kvinnor, desto mer jämställt

 1. enstillaundran November 21, 2013 at 8:55 am Reply

  Underbara nyheter!

  Inspirerande att det kommer att bli möjligt att bli mer än 100% jämställd. Detta öppnar upp för en lukrativ exportindustri där Sveriges jämställdhetsöverskott kan hjälpa andra länder med deras utfasning av män och på samma gång öka Sveriges handelsbalans. Win-win!

  Jämställdhet som nationalekonomisk motor!

  • Jämställdhetsfeministern November 21, 2013 at 8:57 am Reply

   Ja det är riktigt. Svensk ekonomi kommer inom några år helt och hållet vara baserad på export av genusglasögon, feministiska slagord och genusvetenskapligt know-how.

 2. David8 November 21, 2013 at 9:23 am Reply

  Det finns dock smolk i glädjebägaren. Veckans Affärer som är en fin och härligt könsrasistisk publikation säljer bara sämre och sämre. Bedömt finns det fortfarande en klick uppstudsiga män där ute som fortfarande satsar och vill exportera verkstad, lastbilar och mode. Det gäller att genustransformera den verksamheten snarast och slå pojkarna hårdare i huvudet från en ännu tidigare ålder – så att det blir jämställt. För att könsmaktsordningen.

  • Jämställdhetsfeministern November 21, 2013 at 12:05 pm Reply

   Ja det är helt riktigt. Pojkar måste så tidigt som möjligt lära sig att stå tillbaka, veta sin plats och lyfta fram flickor.

   • Per Westman December 21, 2014 at 7:04 pm Reply

    Det enda rätta för att få pojkar lära sig att stå tillbaka, veta sin plats och lyfta fram flickor, är att vi sann rättvis anda förbjuder pojkar att gå i skolan. Enbart flickor ska gå i skolan och lära sig läsa, skriva och räkna. Det innebär att de blivande männen är analfabeter och därmed inte kan bli myndiga, ta körkort eller rösta. Och vi får en Riksdag med 365 kvinnor och överhuvudtaget enbart kvinnliga politiker. Män får göra saker som att städa, diska, plocka skräp och annat slavgöra medan kvinnorna totalstyr samhället. Om man kollar på alla årtusenden av manligt förtryck så skulle männen fortfarande ÄNDÅ stå i skuld till kvinnorna. Så att införa skolförbud för pojkar skulle ändå vara lite plåster på såren till alla kvinnor.

 3. Rick November 21, 2013 at 9:55 am Reply

  Det är typiskt manligt patriarkalt tänk att påstå att 100% är den högsta formen av jämställdhet. Alla äkta feminister vet ju att siffror är sociala konstruktioner och att vi därför, precis som Jämställdhetsfeministern framhåller, kan gå långt över 100%. Vi behöver bara kvotera in 150 % kvinnor, så är vi mer jämställda än när kvinnorna förtrycktes med en blygsam 100 %-ig representation.

  • Jämställdhetsfeministern November 21, 2013 at 12:06 pm Reply

   Ja bort med den stela, förtryckande och patriarkala matematiken.
   I feministisk matematik kan allt hända – och svaret blir alltid rätt, eftersom feministisk matematik alltid bevisar att kvinnor drabbas värst.

 4. David8 November 21, 2013 at 10:14 am Reply

  Intressant poäng Rick! Enbart 100%-ig representation räcker ju inte för att kompensera flera miljoner år av kvinnoförtryck. Allt under 16.000 % är ett skämt! Ett unket patriarkalt skämt med penis.

 5. Rick November 21, 2013 at 11:38 am Reply

  Det där missade jag helt, David8! Nu skäms jag. Klart att kvinnorna måste kompenseras för alla de årmiljoner de inte suttit i börsbolagens styrelser!

 6. Ekvalist November 21, 2013 at 11:43 am Reply

  Goda nyheter! Samtidigt lurar oss patriarkatet att tro att Sverige är världsbäst på jämställdhet inom alla områden. En intersektionell och postkolonial analys visar att svenskarna inte ska slå sig för bröstet alltför mycket. I Lesotho är läskunnigheten 30% högre hos kvinnor än hos män. I Ryssland lever kvinnorna 10 år längre än männen och går i pension fem år tidigare. I Qatar är det mer än 5 gånger så många kvinnor som män som läser vidare efter gymnasiet. Vi har mycket att lära av andra länder. Export av feministisk kunskap utesluter inte import. http://ekvalist.blogspot.se/2013/11/ryssland-qatar-och-lesotho-toppar.html

  • Jämställdhetsfeministern November 21, 2013 at 12:10 pm Reply

   Utmärkt inlägg!
   Ja Sverige har verkligen mycket att lära från Ryssland, Lesotho och Qatar. Om regeringen inte gjort det redan, så borde de snarast skicka ut en svensk delegation till dessa länder, för att ta reda på hur vi kan få våra svenska män att bli analfabeter och dö tidigare. Så att det blir mer jämställt!

  • Pelle2 November 21, 2013 at 6:26 pm Reply

   Det var väl Rwanda som kunde lära oss om hur man ser till att det är flest kvinnor i parlamentet också. Ett sant föredöme för oss feminister.

 7. Jan November 21, 2013 at 12:54 pm Reply

  Det finns faktiskt en hel del institutioner i Sverige som nästan når upp till kravet på absolut jämställdhet (100% kvinnor). Jag tänker på de genusvetenskapliga institutionerna på våra universitet, partiet Fi, landets åklagarämbeten, lärarkåren, prästseminarierna, vårdsektorn, veterinärutbildningarna med mera. Där är man så nära man komma absolut jämställdhet – alltså 100% kvinnor!

  • Jämställdhetsfeministern November 21, 2013 at 3:17 pm Reply

   Ja det finns ett antal arbetsplatser och organisationer som verkligen är föredömen när det gäller jämställdhet och att lyfta fram kvinnor. Samtidigt finns det ju fortfarande ett par unkna manliga bastioner, där män är i klar majoritet. Som t.ex. inom brandförsvaret…

 8. Rick November 21, 2013 at 1:12 pm Reply

  Jomen, Jan, som vi redan konstaterat är 100% kvinnor för lite. Hur ska vi med futtiga 100 % idag kunna kompensera för att det under flera miljoner år inte funnits genusvetenskapliga institutioner. Redan grottmännen förtryckte grottkvinnorna (och knyckte deras käk, dessutom. Annars skulle kvinnorna ha varit stora som hus idag).

 9. […] varför inte Jämtsälldhetsfeministerns inlägg ”Ju fler kvinnor, desto mer jämställt” som tar upp samma fenomen som både mitt inlägg och […]

 10. AV November 21, 2013 at 5:47 pm Reply

  Jag vill klargöra en del som kan missförstås i feministerns text. När feministern menar att det ska vara “kvinnor på alla nivåer” och “överallt” menas givetvis på de nivåer och platser som räknas som fina. De som räknas överhuvudtaget. Vissa manliga bastioner kan med fördel lämnas orörda. Allt som är farligt, smutsigt, obehagligt, har låg status och låg lön kan männen få ha och gubba sig på. Men det är givetvis saker som ligger under en var feminists värdighet att bry sig om. Om män dominerar toppen är det det som räknas. De som är på botten är ju losers, dökött och slem man aldrig någonsin behöver bry sig om. Det är bara en massa negativ manlighet som fått dem dit.

  • Pelle2 November 21, 2013 at 6:22 pm Reply

   För att inte tala om den manliga antipluggkulturen som säkert som amen i genuskyrkan leder till farliga lågstatusyrken.

   • Rick November 21, 2013 at 7:59 pm Reply

    Där sade du det Pelle2! Vi män som präglas av antipluggkultur kan ju knappast ens förväntas få två (korta) ord stavade rätt och om vi mot förmodan skulle lyckas med det så är de ändå i fel ordning.

  • Jämställdhetsfeministern November 21, 2013 at 10:13 pm Reply

   Ja det är förstås helt korrekta påpekanden du gör AV. Pepp, pepp!

 11. kimhzabremersbodega November 21, 2013 at 11:14 pm Reply

  Jag skulle inte klara mig utan dig, Jämställdhetsfeministern!

  • Jämställdhetsfeministern November 22, 2013 at 9:41 am Reply

   Tack! Ja jag är väl lite som en lysande feministisk fyr, mitt i det patriarkala höstmörkret… 🙂

 12. rocki November 22, 2013 at 3:25 am Reply

  Är det sant, 147,2 procent! Vilka fantastiska nyheter, jag vet inte till mig av feministisk lycka. Nu blir det fittfest i dagarna två!

  Pepp!

  • Pelle2 November 22, 2013 at 4:07 am Reply

   Lite södertörnsmatematik gör alltid susen :-). Som Moira von wright hade sagt, om jag känner att en styrelse kan består av 200% kvinnor så kan den det. Om du inte håller med om det så beror det på att du räknar enligt gamla unkna och patriarkala metoder och teorier;-).

   • Jämställdhetsfeministern November 22, 2013 at 9:42 am Reply

    Ja, att påstå att det finns givna, exakta och objektiva svar inom matematiken är att nedvärdera det kvinnliga perspektivet. Så kan vi absolut inte ha det på våra moderna svenska universitet.

  • Jämställdhetsfeministern November 22, 2013 at 9:41 am Reply

   Pepp pepp!

 13. Steffen November 22, 2013 at 5:01 pm Reply

  Det här är ju heeelt fantastiska siffror!
  Nu gäller det bara att få de sista männen att förstå att de måste flytta på sig, för vem vill inte ha jämställdhet?

  Pepp!

  • Jämställdhetsfeministern November 22, 2013 at 8:36 pm Reply

   Ja precis! Och som feminist är jag övertygad om att om vi bara ger tillräckligt mycket information till alla pojkar och män om vilka förtryckarsvin de är – så kommer det till sist att maka på sig.

 14. JanH November 23, 2013 at 12:23 pm Reply

  Igår fick vi en ny världsmästare i schack. Precis som sina föregångare är han man och har ej heller beklagat sig över detta. Hur länge ska vi behöva vänta på att män ska avstå från att göra sitt bästa i schack, så att någon duktig kvinna får chansen att sitta på tronen? Det behövs en enorm upplysningskampanj, så att allmänheten förstår att kvinnor inom schackvärlden diskrimineras när männen håller tillbaka dem. Därtill kan man ifrågasätta den förlegade utgångsställningen med en dam och en kung. Givetvis är kungen obsolet och kan med fördel bytas ut mot en dam.

  • dolf (a.k.a. Anders Ericsson) November 23, 2013 at 1:04 pm Reply

   Man kan förstås inte byta ut kungen mot en dam. Då får man ju två damer som träter på samma sida. skulle aldrig fungera. Och det förändrar ju spelbilden helt, eftersom spelet som det nu är går ut på att skydda egna kungen och döda motståndarlagets kung. Vad blir det nya spelet med två damer på vardera sidan?
   Däremot skulle man ju kunna göra sig av med den obsoleta gubben och sätta dit en skyddsvärd prinsessa istället. Och så blir motståndarlagets prinsessa måltavla för genomförandet av en våldtä… nähä, inte det?

   • Jämställdhetsfeministern November 23, 2013 at 1:22 pm Reply

    I modern jämställd schack borde det ena laget bestå av enbart drottningar i regnbågens färger – som får förflytta sig och göra precis vad de vill. Det andra laget ska bestå av vita, medelålders bönder och kungar.

  • Jämställdhetsfeministern November 23, 2013 at 1:18 pm Reply

   Ja schackmännen måste maka på sig och ta ansvar för allt ont som drabbar kvinnor världen.

 15. bergersjo November 30, 2013 at 9:41 am Reply

  Men om kungen i själva verket är en kvinna i en mans kropp borde hen väl få vara kvar, sålänge hen öppet går ut med sitt kloka genustänk?

  Pepp, pepp och fittaktivism!

 16. […] snälla mot pappor på fars dag. SR:s feministiska vd Cilla Benkö uttryckte enorm stolthet över SR:s målmedventa arbete för att röka ut alla män ur organisationen. Och när världens blickar riktades mot Filippinerna efter stormkatastrofen, […]

 17. […] sagt, feministisk forskning har tydligt visat att jämställdhet är minst 50% kvinnor och att ju fler kvinnor desto mer jämställt blir det. Total jämställdhet och rättvisa uppnås vid 100% kvinnor. Alice Teodorescu måste läsa på […]

 18. […] Radio är kvinnorna i förkrossande majoritet både bland de anställda och bland cheferna. Och Cilla har stolt berättat att satsningen på att öka kvinnodominansen ännu mer kommer att fort…. Så att det blir jämställt. I den här takten kommer SR att nå målet med 100% kvinnor inom ett […]

 19. […] Idag är det kvinnodagen igen – den heligaste högtiden på året för oss feminister! Idag producerar alla radikalfeministiska svenska medier – från SVT till Metro – extra mycket artiklar och inslag om hur kolossalt förtryckta Sveriges kvinnor är och hur viktigt det är att minst 100% av alla svenskar ansluter sig till vår feministiska tro. Som en av Sveriges populäraste feministbloggar vill ju Jämställdhetsfeministern inte vara sämre. Så här kommer en redovisning av hur lång tid det kommer ta, i nuvarande takt, för Sverige att uppnå total feministisk jämställdhet! […]

 20. […] av de mest olydiga invandrarna i Sverige, som vägrar rätta in sig i det ideologiska led som Cilla Benkö och SR så välvilligt stakat ut för dem är ju, som vi alla vet, journalisten Alice Teodorescu […]

 21. […] Kyrkans Tidning har nu äntligen tagit tydlig ställning mot gamla unkna principer som att alla människor ska behandlas lika, oavsett kön eller hudfärg. Istället har Kyrkans Tidning nu anslutit sig till vår fina radikalfeministiska tes att ju fler kvinnor, desto mer jämställt blir det. […]

 22. […] här är några andra fina exempel på SR:s folkbildande journalistik. En stor eloge också till SRs radikalfeministiska vd Cilla Benkö, som under många år medvetet arbetat med att byta ut så många män och ickekommunister på SR […]

 23. […] här är några andra fina exempel på SR:s folkbildande journalistik. En stor eloge också till SRs radikalfeministiska vd Cilla Benkö, som under många år medvetet arbetat med att byta ut så många män och ickekommunister på SR […]

 24. […] jämställt än hos DN kan det knappast bli, kanske någon säger, men då har hen inte räknat med Sveriges Radios radikalfeministiska vd Cilla Benkö som i många år arbetat hårt och målmedvetet för att göra SR helt fritt från män och […]

 25. […] Igår var det kvinnodagen igen – den heligaste högtiden på året för SVT, SR, Metro, DN och alla andra radikala vänsterfeminister! På kvinnodagen producerar vi extra mycket artiklar och inslag om hur kolossalt förtryckta Sveriges kvinnor är och hur viktigt det är att minst 100% av alla svenskar ansluter sig till vår feministiska tro. Som en av Sveriges populäraste feministbloggar vill ju Jämställdhetsfeministern inte vara sämre. Så här kommer en redovisning av hur lång tid det kommer ta, i nuvarande takt, för Sverige att uppnå total feministisk jämställdhet! […]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: