Veronica Palms lidande

Det har varit mycket prat om stormkatastrofen på Filippinerna under de senaste veckorna. Pengar har samlats in för att hjälpa de som drabbades. Som feminist tycker jag att det är olyckligt, eftersom ungefär hälften av de som bor i det katastrofdrabbade området på Filippinerna är män. Det feministiska hoppet står till att organisationer som Actionaid och Plan Sverige sköter hjälparbetet, så att endast flickor och kvinnor får hjälp. Så att det blir jämställt.

Allt prat om de katastrofdrabbade på Filippinerna stal tyvärr dessutom en stor del av svensk medias uppmärksamhet. Därför var det fantastiskt härligt att se när den duktiga feministen Veronica Palm (S), härom veckan påminde alla om vilka som verkligen lider och har det svårt – det vill säga Veronica Palm (S) och alla andra vita, svenska kvinnor.

Veronica Palm är det synd om

Ja, medan män njuter av sina manliga privilegier på Filippinerna…

…tvingas stackars förtryckta och lönediskriminerade Veronica Palm (S) leva på endast 62 500 kronor i månaden. Hur hon klarar sig på den svältlönen är ett mirakel och i sig ett bevis för vilken stark och duktig kvinna hon är. Ni män som läser det här kan säkert inte ens föreställa er hur det är att överleva med så knappa medel.

Vissa säger att kvinnors något lägre genomsnittslön har att göra med att kvinnor i genomsnitt jobbar betydligt färre timmar i veckan än män och att kvinnor sökt sig till jobb inom branscher där alla vet att lönerna är låga. Det hävdas vidare att kvinnor, som t.ex. Veronica Palm, som jobbar inom höglöneyrken har lika hög lön som de män som gör samma jobb – och betydligt högre lön än de flesta män i Sverige. De människor som gör dessa påståenden hänvisar till statistik från t.ex. SCB, Jämställdhetsombudsmannen och fackföreningarna. Men självklart har de helt fel. För Veronica Palm och andra duktiga feminister har ju känt efter och kommit fram till att vi är diskriminerade och att det är oerhört jättesynd om oss. Och vi har skrivit hela feministiska bibliotek om hur kolossalt synd det är om svenska kvinnor, som alla lever under diskriminering och förtryck. Och därmed är det så och säger man emot så hatar man kvinnor och sympatiserar med norska barnamördare. Punkt.

Jag uppmanar alla att följa Jämställdhetsfeministerns initiativ och samla in pengar till stackars förtryckta Veronica Palm (S) och alla andra svenska kvinnor som är lika lönediskriminerade och lever under lika svåra förhållanden som hon!

Veronica Palm (S), en kunnig och osjälvisk feminist, som för en heroisk kamp till förmån för alla gravt lönediskriminerade och förtryckta svenska kvinnor, som t.ex. Veronica Palm (S). Pepp, pepp!

Tagged: , , , ,

23 thoughts on “Veronica Palms lidande

 1. Pelle2 November 22, 2013 at 10:33 pm Reply

  Ja, självklart är det mest synd om Veronica Palm och hennes feministiska systrar på Södermalm. Tänk att få surfa fram på den patriarkala tsunamivågen i Filippinerna med hjälp av den patriarkala räkmackan.Det vore väl ändå som en försmak av det feministiska
  paradiset.

  Tur att det också finns fina organisationer som plan Sverige som ser till att pojkar håller sig på mattan i de fattiga länderna med hjälp av normkritiska studier av manligheten och de patriarkala strukturerna medans de förtryckta flickorna får studera.

  Pepp,pepp och fett !

  • Jämställdhetsfeministern November 23, 2013 at 10:48 am Reply

   Ja så är det. Veronica Palm – ännu ett gripande kvinnoöde, ännu ett offer för Patriarkatets grymhet.

 2. dolf (a.k.a. Anders Ericsson) November 22, 2013 at 11:06 pm Reply

  Eftersom Veronica Palm jobbar gratis så frågade jag henne när hon kunde komma och städa åt mig. Jag har inte fått något svar än. Men om hon har det så fattigt så kan jag nog bistå med lite välling i alla fall. Om hon gör ett bra jobb.

 3. Pelle2 November 22, 2013 at 11:20 pm Reply

  Men det förstår du väl Dolf att hur dåligt en kvinna än har det så kan hon ju inte utföra hushållsnära tjänster åt en man.Tänk på könsmaktsordningen,strukturerna och patriarkatet ;-).

 4. Malte Skogsnäs November 23, 2013 at 12:46 am Reply

  Hyckleriets första dam!

  • Jämställdhetsfeministern November 23, 2013 at 10:55 am Reply

   Nu är du orättvis! Veronica Palm jobbar faktiskt helt gratis (om man inte räknar med hennes 62 500-kronorslön då förstås). Bara för att hon är kvinna!

 5. […] Givetvis ska man läsa Jämställdhetsfeministerns ”Veronica Palms lidande”! […]

 6. Jan November 23, 2013 at 2:37 pm Reply

  Ska man ta henne på orden så ska hon efterskänka halva novembers och hela decembers lön. Alltså cirka 100 000 kr. Till vem och till vad kan man fråga? Eller så bluffar hon bara…

 7. Mangan November 24, 2013 at 12:34 pm Reply

  Gudrun Schyman, en person som alltid hittar de rätta och väl övervägda orden, förklarade under ett föredrag i Lund på lördagen att världen (och Sverige) knäar under den patriarkala pandemin:

  “Vi är drabbade av en patriarkal pandemi. Fler kvinnor dör av mäns våld än av någon epidemi!”

  http://www.sydsvenskan.se/lund/schyman-talade-om-kvinnovald/

  Ja, talar hon om världen eller Sverige? Det kvittar väl – handlar det om världen i stort så visar hon en betydande förmåga till kreativ bokföring ifall hon nu hävdar att det skulle vara fler dödsoffer för kvinnomisshandel, överfall, trafficking etc än antalet kvinnor som dör av malaria, kolera, influensa eller aids. Om det är Sverige hon syftar på så har vi visserligen inte stora, fritt härjande epidemiska sjukdomar av den arten längre, men cancer eller hjärtsjukdomar dödar i en helt annan skala än de mest envetna hustrumisshandlare eller våldtäktsmän. Men: Gudrun vet att hennes ord är för sakens bästa..

 8. Rick November 24, 2013 at 4:32 pm Reply

  Jag kan inte ens föreställa mig hur det känns att leva på 62 000 kronor i månaden, för jag har aldrig gjort det. Så är det ofta för oss glidare i patriarkatet – vi har ingen aning om kvinnornas situation och saknar helt inlevelseförmåga för sådana som Palm och hennes ekonomiska utsatthet.

  • Jämställdhetsfeministern November 24, 2013 at 6:57 pm Reply

   Ja du som man glider, medan Veronica Palm lider…

   • Mangan November 27, 2013 at 7:36 pm Reply

    Som Trazan Apanson uttryckte det “Han gliiider fram, med djungelns elegans”. Från Palm till Palm….

 9. […] Nobelpris mer än alla duktiga, vita medelålders svenska kvinnor! Som t.ex. Maria Arnholm, Veronica Palm, Alice Bah Kuhnke, Kakan Hermansson, Victoria Dyring, Anna Serner och Katrine Kielos – som alla […]

 10. Tweets från 2013 del 3 | WTF? December 30, 2013 at 2:29 pm Reply

  […] ”Nu jobbar vi gratis…” Kan ni tänka er att någon skulle kunna bräda falskheten som Veronica Palm visar upp här? Tror nog att Palm tjänar mer än åtminstone 95% av alla män i Sverige… […]

 11. […] Och när världens blickar riktades mot Filippinerna efter stormkatastrofen, påminde Veronica Palm (S) om vilka som verkligen har det svårt: det vill säga vita, medelålders svenska kvinnor som […]

 12. Stefan January 12, 2014 at 1:16 pm Reply

  Är denna sidan verkligen en seriös sida? Eller är det meningen att det bara ska verka seriöst men igentligen är det en ” En ding ding värld” Sida? För jag kan verkligen inte avgöra….

 13. dolf (a.k.a. Anders Ericsson) January 12, 2014 at 1:58 pm Reply

  @Stefan
  Jämställdhetsfeministern var en uppskattad feminist i kommentarsfältet på Pär Ströms GenusNytt och har skrivit gästinlägg på GenusDebatten.se (Om du inte känner till GenusDebatten.se föreslår jag att du besöker den och bildar dig en uppfattning om vad den står för, utgå inte från namnet).
  Dra dina slutsatser därifrån.

 14. Stefan January 12, 2014 at 2:45 pm Reply

  @dolf

  Det är svårt att ta något seriöst när dom inleder blogginlägget med:

  “Det har varit mycket prat om stormkatastrofen på Filippinerna under de senaste veckorna. Pengar har samlats in för att hjälpa de som drabbades. Som feminist tycker jag att det är olyckligt, eftersom ungefär hälften av de som bor i det katastrofdrabbade området på Filippinerna är män. Det feministiska hoppet står till att organisationer som Actionaid och Plan Sverige sköter hjälparbetet, så att endast flickor och kvinnor får hjälp. Så att det blir jämställt.”

  Därför som jag undrar om det verkligen är på riktigt

 15. dolf (a.k.a. Anders Ericsson) January 12, 2014 at 3:00 pm Reply

  @Stefan

  …tvingas stackars förtryckta och lönediskriminerade Veronica Palm (S) leva på endast 62 500 kronor i månaden. Hur hon klarar sig på den svältlönen är ett mirakel och i sig ett bevis för vilken stark och duktig kvinna hon är. Ni män som läser det här kan säkert inte ens föreställa er hur det är att överleva med så knappa medel.

  borde väl undanröja alla tvivel, eller …
  Vi är många som uppskattar jämställdhetsfeministerns insatser, men jag tror att du letar efter GenusDebatten.se som kritiserar och ifrågasätter dagens jämställdhetspolitik ur många olika synvinklar (vi är flera skribenter som har sidan tillsammans).

 16. […] och Veronica Palm (S) har tidigare uppmärksammat hur kolossalt synd det är om Veronica Palm, som tvingas klara sig på en lön på endast 62 500 kronor i månaden. Jämställdhetsfeministern […]

 17. Ra(S)i(S)tiska Veronica Palm | WTF? June 18, 2014 at 5:30 am Reply

  […] Jämställdhetsfeministern har ju skrivit om Palm tidigare, ”Veronica Palms lidande” och ”Kvinnodagen: demonstrera för Veronica Palm (S) och andra lika […]

 18. […] par av Sveriges allra duktigaste och mest briljanta feminister. Bland stjärnorna finns namn som Veronica Palm, Ylva Johansson, Susanne Eberstein, Marita Ulvskog, Margareta Winberg, Mona Sahlin och Hillevi […]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: