Stöd till pojkar och män är oacceptabelt!

Härom veckan uppdagades något fruktansvärt: organisationen GAPF (Glöm aldrig Pela och Fadime) har under flera års tid arbetat för att hjälpa ungdomar som råkat ut för hedersvåld – och de har då givit stöd till alla som behövt det, oavsett hudfärg eller kön.

Något sådant kan självfallet inte tolereras i ett feministiskt land som Sverige, eftersom feministisk forskning tydligt har visat att endast flickor och kvinnor som drabbas av hedersvåld ska få stöd, då ju pojkar och män som utsätts får skylla sig själva. För att könsmaktsordningen.

Som tur va fick Ungdomsstyrelsen, numer ledd av den kunniga feministen Alice Bah Kuhnke, nys om GAPF omoraliska och skadliga verksamhet och ingrep genast med kraft, genom att ställa GAPF inför två tydliga val: antingen slutar organisationen genast att hjälpa hedersvåldsdrabbade oavsett kön och går över till att hjälpa endast flickor och kvinnor, eller så dras de statliga pengarna till organisationen in. Så här skrev GAPF själva inför det extra årsmötet den 15 november:

“Nu bjuder vi in er till extra årsmöte för att revidera de nya stadgarna, från könsneutrala till fokus på kvinnor som målgrupp //. Detta måste vi göra för att fylla Ungdomsstyrelsens kriterier för att bli beviljade organisationsbidrag för kvinnors organisering, som vi har fått de senaste tre åren.”

Ja vi svenskar ska verkligen vara glada och stolta för att vi har duktiga och kloka feminister som Maria Arnholm och Alice Bah Kuhnke, som inte tolererar att skattepengar används för att hjälpa pojkar och män som drabbas av hedersvåld. Endast flickor och kvinnor ska få hjälp. Så att det blir jämställt.

Ungdomsstyrelsen, med dess feministiska generaldirektör Alice Bah Kuhnke, tolererar tack och lov inte att pengar går till att hjälpa pojkar och män som drabbas av hedersvåld – endast flickor och kvinnor ska få hjälp. Så att det blir jämställt.

Ja månadens feministiska ros går till Ungdomsstyrelsen, som verkligen gör allt de kan för att de pojkar och män som har det svårt i samhället inte får någon hjälp. Pepp pepp!

Som tur var finns det många fler svenska myndigheter än Ungdomsstyrelsen som styrs av kunniga feminister. Sida till exempel kunde härom dagen stolt meddela att större delen av Sveriges bistånd till fattiga och krigshärjade länder numer går till att hjälpa enbart kvinnor och till olika genusprojekt. Detta är förstås oerhört glädjande, eftersom feministisk forskning ju tydligt visat att det alltid är kvinnor som drabbas värst när pojkar och män slaktas och lemmlästas i krig – och att bistånd alltid bör gå till kvinnor, eftersom män ju aldrig har bidragit till att bygga upp något samhälle.

Sida berättar också om sin satsning för att stödja befolkningen i Kongo, som lider svårt av fattigdom och ett långt och blodigt inbördeskrig: “jämställdhet (dvs svensk genusteori) i grundskolan”! Och satsningar på kvinnoorganisationer förstås. Eftersom Kongos män ju glider fram på en räkmacka. Och till de som tvivlar på att svensk genusutbildning är vad kongoleserna önskar sig, så har Jämställdhetsfeministern följande kloka ord:

Vad vet kongoleserna om vad de själva behöver? De förstår inte sitt eget bästa. Det är bara vi antirasistiska vita feminister på Södermalm som vet vad de behöver. Och feministisk forskning har visat att det människor som drabbas av krig och svält behöver – det är svensk genusutbildning!

Krig, död, svält och lidande i Kongo. Det löser vi bäst genom att satsa pengar på svensk genusutbildning i Kongos grundskolor.

Tagged: , ,

40 thoughts on “Stöd till pojkar och män är oacceptabelt!

 1. David8 November 29, 2013 at 7:32 pm Reply

  Ja visst är det alltid underbart att bevittna när feminism går från ord till handling. Hur många pojkar kan det vara som drabbas av hedersvåld ändå, hälften på sin höjd. Ändå lika bra att sopa till förtryckarna tidigt så kanske de lär sig något. Vackert av Alice Bah! Det är ju ändå så givet, det säger sig självt att man måste ändra stadgarna så att pojkar som drabbas av hedersvåld inte ska kunna få någon hjälp. Det blir inte mer självklart än så – en no brainer! Vackra fina feminism. Men nu kommer det väl någon näthatare som älskar breivik och tycker att stöd även fortsättningsvis borde vara könsneutralt. Då har man inte fattat någonting och de idioterna kan ju böra med att googla patriarkatet. Ifrågasätta feministisk logik – haha det är som ifrågasätta att jorden är platt.

  • Jämställdhetsfeministern November 30, 2013 at 7:52 am Reply

   Ja, det är härligt att se att en klok, feministisk myndighetschef äntligen trycker till hedersvåldsdrabbade pojkar. Äntligen!

 2. MP är EMOT jämställdhet! | WTF? November 29, 2013 at 7:37 pm Reply

  […] Jämställdhetsfeministern: ”Stöd till pojkar och män är oacceptabelt!” […]

 3. bashflak November 29, 2013 at 8:31 pm Reply

  Ja, usch och fy! De pojkar och män som myglat till sig hjälp mot hedersvåld under dessa år borde bli både återbetalningsskyldiga och bötfällda!

 4. Pelle2 November 29, 2013 at 9:45 pm Reply

  Alice Bah Kunke är en kunnig feminist som har förstått att alla pojkar och män i världen glider fram på den patriarkala räkmackan. Pepp,pepp och fett ;-).

 5. rocki November 30, 2013 at 5:29 am Reply

  Helt rätt om Kongoleserna, för att intersektionalitet.

  Ropen skalla, mer bidrag åt alla (fast inte till pojkar och män, speciellt inte i Afrika där de är jättedumma!). Pepp!

  • Jämställdhetsfeministern November 30, 2013 at 7:56 am Reply

   Ja tänk: andra länder ger sådant som mat, kläder och mediciner – och dessutom till alla som behöver oavsett kön! Tänk så hemskt! När ska de se det feministiska ljuset som vi?

 6. Jan November 30, 2013 at 8:04 am Reply

  Alice Bah Kuhnke har naturligtvis rätt. Pojkar ska straffas eftersom de är mer aktiva i idrotter. Varför inte dra in bidragen till pojkidrott helt och hållet? På så sätt så hamnar ju bidragen där de hör hemma – hos flickorna. För jämställdhetens skull! Hoppas att Alice får en särskilt generös julbonus i år efter väl förrättat jämställdhetsvärv! Pepp!

  • Jämställdhetsfeministern November 30, 2013 at 8:11 am Reply

   Ju just det! Det hörde jag också. Alice Bah är oförtrutlig i sin kamp för att bekämpa Sveriges pojkar på så många fronter som möjligt. Härligt! Pepp pepp!

 7. […] med den kloka feministen Alice Bah Kuhnke som generaldirektör, lyckades nyligen säkerställa att pojkar och män i Sverige som drabbas av hedersvåld inte får någon hjälp, utan får klara sig bäst de vill på egen hand. Eftersom all hjälp ska gå till flickor och […]

 8. Gillis Wiktorsson November 30, 2013 at 11:33 am Reply

  Tror aldrig förr att jag läst sån skit och fördomar som detta innan, är inte män och kvinnor värda lika mycket?!?!?

  • Jämställdhetsfeministern November 30, 2013 at 1:22 pm Reply

   Jasså du ifrågasätter Alice Bah Kuhnke och Ungdomsstyrelsen?

   • G Wiktorsson November 30, 2013 at 1:49 pm Reply

    Jag ifrågasätter i allra högsta grad när man gör skillnad på kön baserat på fördomar. Dessa organisationer borde få sina bidrag indragna TILLS dom visar en större respekt för sina medmänniskor.
    Sådan trångsynthet hör inte hemma någonstans.

    • Malte Skogsnäs November 30, 2013 at 2:28 pm Reply

     Näthatare?

    • Linn December 2, 2013 at 4:36 pm Reply

     Jag håller med dig! Vad håller på att hända? Nu tippar det över på andra sidan istället… Suck!

 9. Jimmy Persson December 1, 2013 at 12:42 am Reply

  Inte direkt oväntat då det känns som att alla som jobbar med feminis etc samt de utpekade i nuvarande debatt är militanta femenister. Tror sig fan att de beteer sig på samma sätt som en bunt rabiata honhundar som inte har en pejling på vad de gör eller säger.

 10. Matz Ridderström December 2, 2013 at 10:49 am Reply

  Killar har det inte helt lätt de heller…speciellt de som är gay. De har att välja mellan att gifta sig för att skydda familjens ¨heder¨ ( förhatliga ord ) eller att ¨komma ut¨ och på så vis klippa all kontakt med sin familj/kultur och försöka skaffa sig ett liv på egen hand. Har träffat så många män i denna situation genom åren, män från bägge alternativen.

 11. acke December 2, 2013 at 1:38 pm Reply

  jäkla trams stöd ska inte räknas i genus. Alice lever nog i underlandet eller fortfarande i Disneydags värld

 12. Simon December 2, 2013 at 2:37 pm Reply

  Om man inser att detta är smörja innebär att ifrågasätter Alice Bah Kuhnke och Ungdomsstyrelsen, så JA! alla dagar i veckan! varför ska inte pojkar och män få hjälp? Dehär har inget med jämställdhet att göra! Jag hoppas med hela mitt hjärta att detta är ett sjukt skämt!

 13. Ulf Holmén January 4, 2014 at 7:08 pm Reply

  Äntligen Alice! Du måste vara den hjältinna jag har letat så länge efter. Genom att på detta sätt fördela hedersvåldet så att denna företeelse lägger lika stor skugga över båda könen, kan vi äntligen säga att också hedersvåldet är likt fördelat mellan könen. Extra bra rutet Alice eftersom ett indragande av bidrag inte bara innebär en besparing för samhället, utan också är ett sätt att se till att denna nödvändiga process påskyndas. Att det sen innebär en extra börda för samhället när män och pojkar drabbas kan vi i statsfeminismens namn inte ta hänsyn till, dessutom kan detta rättas till med lite mansskatt som kamrat Gudrun så listigt har tänkt ut. Fina du jämställdhetsfeministen som äntligen lyfter fram denna underbara nyhet! Pep pep.

 14. Micke August 8, 2014 at 5:45 am Reply

  ??? Är det här på riktigt? Är detta feministernas vilja så ska jag omedelbart sluta stödja dom. Det är ju helt utanför alla jämställdhetsramar att ens komma med såna här uttalanden. Demokrati och jämställdhet är samhällets grundpelare men om feminismen komer med såna här vidriga inlägg och statements så är dom ju knappast bättre än andra motståndare till jämlikhet och folks allmänna välmående. Fy f-n!!!!

 15. Alice Bah Kunke | WTF? October 3, 2014 at 9:53 am Reply

  […] ”Alice Bah Kuhnkes kamp mot Sveriges pojkar fortsätter” och ”Stöd till pojkar och män är oacceptabelt!” Läs igenom båda så ser man hur hennes bidrag till en feministisk regering ser ut. Men […]

 16. Mats October 5, 2014 at 9:15 pm Reply

  “Söktes pengar till kvinnors organisering, så skall pengarna användas till det också, annars finns andra anslagna organisationsmedel att söka” …”Denna missuppfattning kan ha sitt ursprung i att föreningen antog nya stadgar 2013, i vilka verksamheten beskrevs till den grad könsneutralt att föreningens kärnverksamhet föll bort. Denna formulering justerades i nyskriven verksamhetsbeskrivning 15 nov 2013, en mindre, men viktig, formalitet.

  Riksorganisationen GAPF är alltså varken kritisk för att stadgarna blev justerade, eller att de medel som föreningen söker sitt organisationsmedel ur är könsstyrda. Den detalj som föreningen ha en åsikt om, är att det ställs villkor på medlemsregistret för att en organisation skall kunna söka dessa medel, medlemsförteckningen för detta skall bestå av minst 75% kvinnor för att föreningen eller organisationen skall räknas tillhöra kategorin som söker dessa medel. Vi anser att det skall styras av föreningens kärnverksamhet snarare än ett könskvoterat medlemsregister. Riksorganisationen GAPF är och förblir en kvinnoorganisation, men detta är en fråga som skall tas på regeringsnivå, inte hos Ungdomsstyrelsen, som bedriver en uppdragsstyrd verksamhet.

  Den uppgift om att Riksorganisationen GAPF skulle vara kritisk mot Ungdomsstyrelsen är alltså fel, och de påståenden som florerar är missuppfattningar.”

  Det här är alltså inte en höna av en fjäder utan helt korrekt; man könskvoterar och hjälper flickor men inte pojkar.

 17. Ola October 5, 2014 at 9:30 pm Reply

  Man hjälper i huvudsak flickor och kvinnor eftersom det är villkorat i stödet man sökt och fått.

  Om man hade sökt pengar för att främja lantbruk i Västerbotten hade man även då behövt ändra sin verksamhet. Det finns ingen nyhet här. Move along people.

 18. Mats October 7, 2014 at 12:13 pm Reply

  Misandrin i Sverige är så uppenbar när några nyttiga idioter väljer att försvara denna sexism. Man baxnar!

 19. Ni_Är_Så_Roliga October 7, 2014 at 3:27 pm Reply

  Hahahaha “Den kunniga feministen” http://www.tv4.se/nyheterna/klipp/alice-bah-kuhnke-kom-tillbaka-f%C3%B6r-ny-intervju-2981732 Hoppas för eran skull att detta är satir?

 20. […] ungdomar som råkat ut för hedersvåld- oavsett kön. Men det gick inte an för myndigheten! Det är bara kvinnor som ska få hjälp! För att fortsätta få pengar, var GAPF tvungna att ändra sin verksamhetsbeskrivning från […]

 21. Kent October 13, 2014 at 9:34 am Reply

  Va skönt att veta att det snart kommer komma upp ett ledigt jobb,
  ett jobb där man dagligen ska få personer som dessa ut ur landet.
  De kan stå på Iraks gator och dra sina snyfthistorier istället,
  här i Sverige har vi för många av dem.
  Kommer även ansöka om anställningsstöd så jag dagligen kan ge denna
  “gudomliga feminist” örfilar för allt skit hon hittar på.

 22. […] utmärkte hon sig genom sina fantastiska radikalfeministiska gärningar. Till exempel genom att hota hjälporganisationer som arbetar mot hedersvåld med indraget finansiellt stöd, om de inte gen…. Så att det blir […]

 23. […] för sina insatser som generaldirektör för Ungdomsstyrelsen, då hon vidtog kraftiga åtgärder för att försämra livet för Sveriges alla tonårspojkar. Så att det blev […]

 24. Förslag på feministiska spel | WTF? March 6, 2015 at 12:25 pm Reply

  […] fakta du presenterat ovanför så kan Lönespelet också lära dig att du är rätt person att bli generaldirektör så du inte behöver leva i fattigdom […]

 25. […] smygstartade redan härom veckan, då kulturminister Alice Bah Kuhnke (MP) anlitade de marxistiska, rasistiska och radikalfeministiska rasbiologiexperterna från Lina […]

 26. Dai November 21, 2017 at 2:37 pm Reply

  Jag ser så mycket näthat så jag vill spy!
  Men jag fick just en skitbra ide: att man inför manskatt och använder pengarna till att klippa kuken och stödja hedersvåld (endast mot pojkar)!

  • Jämställdhetsfeministern November 27, 2017 at 3:46 pm Reply

   Underbar idé! Skynda dig att söka statligt bidrag för den innan någon miljöpartist hinner före! Pepp!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: