Alice Bah Kuhnkes kamp mot Sveriges pojkar fortsätter

Ungdomsstyrelsen, med den kloka feministen Alice Bah Kuhnke som generaldirektör, lyckades nyligen säkerställa att pojkar och män i Sverige som drabbas av hedersvåld inte får någon hjälp, utan får klara sig bäst de vill på egen hand. Eftersom all hjälp ska gå till flickor och kvinnor. Så att det blir jämställt.

Efter en sådan fantastisk jämställdhetsinsats skulle många jämställdhetskämpar slå sig till ro för en tid och bara mysa och stolt blicka tillbaka på sin bedrift. Men sådan är inte Alice Bah Kuhnke och Ungdomsstyrelsen. Knappt har den sista dörren smällts igen framför de hedersvåldsdrabbade pojkarna, innan Alice Bah Kuhnke sätter tänderna i nästa jämställdhetsproblem. Nu handlar det om att pojkar i Sverige har mage att idrotta mer än flickor – och dessutom ofta i unkna gubbsporter som fotboll och ishockey. Givetvis helt oacceptabelt – och ett problem som vi genast måste åtgärda.

Ungdomsstyrelsen konstaterar att eftersom fler pojkar än flickor idrottar så går det mer pengar till pojkars idrottande än flickors idrottande, eftersom statligt stöd till idrotten finansieras utifrån antal deltagartillfällen. Ja ni förstår vilken oerhörd orättvisa och vilken fruktansvärd patriarkal diskriminering de idrottande flickorna alltså utsätts för. Jag citerar Alice Bah Kuhnke:

I dag debatterar Alice Bah Kuhnke statens stöd till ungas fritid. Studien Fokus 13, som lämnas till Maria Arnholm i dag, visar att killar får största delen.

Statligt stöd till idrotten finansieras utifrån antal deltagartillfällen. 2011 stod killar för drygt 60 procent av dessa. Mest stöd gick till sporter som domineras av killar exempelvis fotboll, innebandy och ishockey.

Antalet medlemmar som finns i de ungdomsorganisationer som Ungdomsstyrelsen ger statsbidrag ökar. Fördelningen tycks dock bli alltmer skev: 2010 var 53 procent av medlemmarna i dessa organisationer killar. 2012 hade siffran stigit till 59 procent.

Vill vi ha ett jämställt Sverige måste vi börja i den verklighet som Sveriges unga lever i.

Jämställdhetsfeministern kan inte annat än nicka instämmande åt Alice Bah Kuhnkes kloka ord. Om pojkar eller män är i majoritet i något sammanhang som kan uppfattas som positivt, då är det – precis som Alice Bah Kuhnke konstaterar – något som är skevt och snarast måste rättas till. Och Jämställdhetsfeministern håller förstås också med om att det är fullständigt fasansfullt att de mest populära sporterna med flest utövare, som fotboll och ishockey, får mer pengar än t.ex. rytmisk gymnastik…

För mig som feminist känns det tryggt att Alice Bah Kuhnke nu tar tag i det fruktansvärda missförhållandet att svenska pojkar idrottar. Förhoppningsvis är hon lika effektiv i sin kamp mot de idrottande pojkarna, som hon var när hon satte de hedersvåldsdrabbade pojkarna på plats. Varför inte applicera precis samma metod på Sveriges idrottsorganisationer: antingen sparkar de ut pojkarna, eller så får de inga stagliga pengar? Eller kanske borde vi helt enkelt förbjuda pojkar att ägna sig åt idrottande i Sverige? Så att det blir jämställt.

alice_bah_kuhnke_2

Alice Bah Kuhnke och Ungdomsstyrelsen tvekar inte inför att bekämpa Sveriges pojkar, var helst de vågar visa sina trynen.

För övrigt kan Jämställdhetsfeministern konstatera att två kränkta, medelålders, vita män denna vecka missbrukat yttrandefriheten och öppet kritiserat feminismen. Det handlar om Tove Lifvendahl och Peter Birro. I väntan på att kritik mot feminismen ska bli olaglig i Sverige, så kan vi glädjas åt att Lifvendahl och Birro säkert får samma kloka feedback som vi feminister ger alla andra nazistiska näthatare som kritiserar oss.

Advertisements

Tagged: , , , ,

16 thoughts on “Alice Bah Kuhnkes kamp mot Sveriges pojkar fortsätter

 1. Pelle2 December 1, 2013 at 11:15 am Reply

  Ja,varje klok feminist inser naturligtvis att det är helt absurt att bidrag till idrotten baseras på antalet utövare.Särskilt om det innebär att pojkar och män får mera bidrag än flickor och kvinnor.
  Det förstår väl alla att det är patriarkatet och strukturerna som hindrar tjejerna från att idrotta lika mycket som pojkarna.

  Jag tycker att vi skall införa kvotering av kvinnor till de mansdominerade idrotterna så att kvinnorna kan få ta del av bidragen.Om inte det fungerar så får vi väl helt enkelt förbjuda dessa idrottsgrenarna och naturligtvis se till att inte tillåta några män att utöva idrotter som nu domineras av kvinnor.Det skulle ju dessutom ha den positiva effekten att männen dör tidigare eftersom de lever ett osundare liv ;-).

 2. Noger December 2, 2013 at 9:14 am Reply

  Idrott och motion är en komplex fråga. Jag brukar rekommendera följande enkla regler:

  1. Fler kvinnor än män motionerar = inget samhällsproblem
  2. Pojkar idrottar oftare i kommunala föreningar = stort samhällsproblem eftersom gruppen pojkar kan gynnas
  3. Att ge alla ungomar exakt samma bidrag = stort problem eftersom det kan missgynna flickor i kostsamma idrotter (ridhus, simhalllar)

  Använder man ovanstående synnerligen konsekventa logik så kan man vara säker på att endast de mest utsatta (kvinnorna) uppmärksammas – och därför jämställdhet.
  Det tror jag alla inser innerst inne?

  Källor:
  1. SCB, “6 idrott och motion”
  2. Undomsstyrelsen, “Mest stöd till killars idrottande, kulturutövande och organisering”
  3. DN, ”Idrottspeng skulle slå mot flickor”

 3. Noger December 3, 2013 at 5:22 pm Reply

  Ungdomsstyrelsen går från klarhet till klarhet:

  “När kvinnor i journalistiken utsätts för hat och hot tar angriparen ofta sikte på utseendet och hotar med sexuellt våld. Fortfarande saknas kompetens att hantera det specifika hat som riktas mot kvinnor. När män i journalistiken utsätts för hat och hot tar angriparen ofta sikte på bristande manlighet och använder våld- och dödshot. Även inom detta område saknas kompetens att hantera det specifika hat som riktas mot män.

  Därför har Ungdomsstyrelsen beviljat 300.000kr vardera till Feministiskt Perspektiv och Sveriges MansLobby för att öka kunskapsläget. ”

  Nej, jag skoja bara med er. Hat och hot mot män är inget problem i Sverige idag, annars skulle det ju lyftas i media, eller hur?
  Värre är det med kvinnohatet, som det ju knappt talas om alls. Med Ungdomsstyrelsens bidrag kan det sättas på agendan på riktigt och hamna i fokus för media. Då vore det väl själva f-n om alla Breivikare inte fattar. Jag menar: Om det inte vore ett stort problem – varför pratas det då om det i media?!
  Det tror jag alla förstår innerst inne…

  Och Sveriges MansLobby finns förstås inte, det vore ju löjligt med en nationell paraplyorganisation som ensidigt jobbar för det mest priviligierade könet.

  Googla “Ny satsning mot hat och hot i redaktionell miljö”

 4. Mangan December 4, 2013 at 9:49 am Reply

  Kan bara citera Sven Wernströms roliga tonårsdeckare “Arrestera Tryckfelsnisse!” från början av 50-talet: “Jag ser inte så bra, men Hammarby borde ju inte göra så här många mål, så det,måste vara fel på sporten.”. 😉

 5. […] mer än alla duktiga, vita medelålders svenska kvinnor! Som t.ex. Maria Arnholm, Veronica Palm, Alice Bah Kuhnke, Kakan Hermansson, Victoria Dyring, Anna Serner och Katrine Kielos – som alla kommit med […]

 6. […] inspiration från Ungdomsstyrelsen och dess duktiga, feministiska generaldirektör Alice Bah Kuhnke, har Studieförbundet Vuxenskolan […]

 7. […] I början av november var Johan Ehrenberg tillbaka för att informera om att män är korkade och skyldiga till allt ont i världen. Ett stort antall svenska journalister behandlades på intensivvårdsavdelningar på sjukhus runt om i landet, för svåra chockskador efter att en reklamaffisch både visat en bild på en spetstrosa och dessutom uppmanat kvinnor att vara snälla mot pappor på fars dag. SR:s feministiska vd Cilla Benkö uttryckte enorm stolthet över SR:s målmedventa arbete för att röka ut alla män ur organisationen. Och när världens blickar riktades mot Filippinerna efter stormkatastrofen, påminde Veronica Palm (S) om vilka som verkligen har det svårt: det vill säga vita, medelålders svenska kvinnor som Veronica Palm (S). Alice Bah Kuhnke är ny generaldirektör för Ungdomsstyrelsen och hon rivstartade med en intensiv kamp för att bekämpa Sveriges pojkar. […]

 8. Alice Bah Kunke | WTF? October 3, 2014 at 9:53 am Reply

  […] men hur hennes syn på jämställdhet ser ut kan man läsa hos Jämställdhetefeministern, ”Alice Bah Kuhnkes kamp mot Sveriges pojkar fortsätter” och ”Stöd till pojkar och män är oacceptabelt!” Läs igenom båda så ser […]

 9. dolf October 3, 2014 at 9:55 am Reply

  För övrigt kan Jämställdhetsfeministern konstatera att två kränkta, medelålders, vita män denna vecka missbrukat yttrandefriheten och öppet kritiserat feminismen. Det handlar om Tove Lifvendahl och Peter Birro.

  Wow, jag som alltid trott att Tove Lifvendahl var en kvinna. Jag var till och med tvungen att googla. Men du har uppenbart rätt, Tove måste vara en transa som lyckas se så kvinnlig ut.

 10. dolf October 3, 2014 at 9:57 am Reply

  Jaha, blockquote funkade tydligen inte här.
  Det var menat att vara så här:
  “För övrigt kan Jämställdhetsfeministern konstatera att två kränkta, medelålders, vita män denna vecka missbrukat yttrandefriheten och öppet kritiserat feminismen. Det handlar om Tove Lifvendahl och Peter Birro.”

  Wow, jag som alltid trott att Tove Lifvendahl var en kvinna. Jag var till och med tvungen att googla. Men du har uppenbart rätt, Tove måste vara en transa som lyckas se så kvinnlig ut.

 11. […] Alice Bah Kuhnke slog också fast att om pojkar är i majoritet i något sammanhang som kan uppfattas som positivt, då är det något som är skevt och snarast måste rättas till. Vidare kämpade Alice Bah Kuhnke hårt mot att de mest populära sporterna med överlägset flest utövare, som fotboll och ishockey, får mer pengar än t.ex. rytmisk gymnastik – eftersom det, enligt Alice Bah Kuhnkes kloka analys inte kan bero på något annat än könsdisrkiminering mot flickor. […]

 12. […] Uppdragen och pengarna kommer att rulla in och du kommer att åtnjuta hög status och regeringen, myndigheter, SVT, SR, DN, Aftonbladet, Expressen och så vidare kommer att stå på kö för att fråga dig om […]

 13. […] För vem är mer lämplig att leda ett feministiskt jämställdhetsarbete än en person som hatar män så mycket att hon spyr så fort hon tänker på dem? Ingen! Det förstår ju också Sveriges kloka kulturminister Alice Bah Kuhnke, som därför inleder ett nära samarbete med Seher Yilmaz och Rättviseförmedlingen, som därmed får en alldeles extraordinär makt över anställningar inom Sveriges kultursfär. Peppeliepp! Alice Bah Kuhnke som ju också tidigar hyllats av Jämställdhetsfemininistern för sina insatser som generaldirektör för Ungdomsstyrelsen, då hon vidtog kraftiga åtgärder för att försämra livet för Sveriges alla tonårspojkar. Så att det blev jämställt. […]

 14. […] Alice Bah Kuhnke (MP) arbetade i flera år hårt och framgångsrikt med att bekämpa Sveriges pojkar och att överösa radikala islamister med skattepengar. Detta arbete imponerade så mycket på […]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: