Svenska pappors fel att svensk skola är dålig

Härom dagen presenterades den så kallade Pisa-undersökningen, där det framgår att kvaliten i den svenska skolan sjunker som en sten. Inget annat land har försämrats mer sedan förra undersökningen 2009. Vad kan detta bero på? Jo, feministisk forskning har visat att när något är dåligt och blir fel, så är det männens fel.

Den duktiga feministen, läsambassadören, läraren och barnboksförfattaren Johanna Lindbäck har känt efter noga och kommit fram till att det är de svenska männens/pappornas fel att den svenska skolan är dålig och blir allt sämre. Svenska män är nämligen dåliga förebilder för barn, konstaterar Johanna Lindbäck klokt.

Lösningen på problemen i den svenska skolan är alltså att de lata och värelösa svenska männen tar sitt ansvar. Och så ännu mer genuskampanjer och stöd till flickor förstås.

Är du man och bor i Sverige? Då är problemen i den svenska skolan ditt fel. Det berättar feministen Johanna Lindbäck.

En annan klok feminist, riksdagsledamoten Carina Hägg (S), konstaterar i en artikel att kvinnor fortfarande drabbas av mord, våld och hemlöshet. Detta trots att vi feminister länge krävt att mord, våld och hemlöshet självfallet endast ska drabba män.

69% av de som dör av våld i Sverige är män.
75% av alla hemlösa i Sverige är män.
33% av misshandelsoffren i Sverige är kvinnor.

Fruktansvärda siffror.

Jämställdhetsfeministern uppmanar alla läsare av denna blogg att stödja Carina Häggs kamp för att 100% av alla fall av mord, misshandel och hemlöshet ska drabba män. Så att det blir jämställt. 

Carina Hägg (S) kämpar för att mord, våld och hemlöshet endast ska drabba män. Så att det blir jämställt.

Noterade ni förresten kalabaliken och stohejet som infann sig när finansminister Anders Borg klippte av sin hästsvans för några veckor sedan? T.ex. här, här, här och här. Vi som har genusglasögonen på oss ser ju att det är typiskt att media bara fokuserar på finansministerns utseende, istället för vad hon säger – bara för att hon är kvinna. Hade Anders Borg varit en man hade hon aldrig objektifierats på detta sätt. Då hade media lyssnat på vad hon hade att säga. Men bara för att hon är kvinna så skrevs det spaltmeter om hennes utseende. Kvinnoförtryck! Patriarkatet lever i allra högsta grad i det svenska samhället…

Anders Borgs utseende och nya frisyr kommenterades i en uppsjö artiklar i så gott som alla Sveriges dagstidningar och dessutom på tv och i radio. Det hade Anders Borg aldrig behövt utstå om hon vore man.

Och sist men inte minst vill Jämställdhetsfeministern vända sig till er som har invändningar mot att Radiotjänst numer driver in TV-avgift från alla som har mobiltelefon, ögon eller andas inom Sveriges gränser. Hade det inte varit för TV-avgiften så hade inte Public Service kunnat göra feministiska informationsprogram som detta. Här får våra barn och ungdomar, med hjälp av tokrolig pedagogik och feministisk humor, lära sig att det inte finns några som helst biologiska skillnader mellan könen (det har feministisk forskning tydligt visat). Tittarna får också se att de som tror att det finns biologiska skillnader mellan män och kvinnor är korkade, patetiska, medelålders vita män. Feministisk folkbildning när den är som bäst!

Tack vare tv-avgiften kan UR sprida feministisk kunskap, som t.ex. att inga biologiska skillnader mellan män och kvinnor finns och att de som påstår motsatsen är korkade och patetiska vita män.

Tagged: , , , , , ,

22 thoughts on “Svenska pappors fel att svensk skola är dålig

 1. Ekvalist December 5, 2013 at 6:16 pm Reply

  Vilken underbar kamptext! Pepp! Du borde bli kolumnist i någon dagstidning. Död åt maskuliniteten!

  • Jämställdhetsfeministern December 6, 2013 at 8:26 am Reply

   Tack!
   Ja det behövs verkligen många fler arga feminister som skriver kolumner i svenska tidningar!
   Googla Patriarkatet!

 2. David8 December 5, 2013 at 6:20 pm Reply

  Och hon den där Håkan Juholt. Hennes mustasch, var det jättemånga som kommenterade. Det hade aldrig hänt om t.ex Håkan Juholt varit man.

  • Jämställdhetsfeministern December 6, 2013 at 7:25 am Reply

   Ja kvinnor drabbas alltid värst av mediedrevet. Det har svensk feministisk forskning ju visat. Hade Håkan Juholt varit man så hade hon fortfarande varit ledare för Socialdemokraterna.

 3. Petter December 5, 2013 at 7:19 pm Reply

  Jag har varit hemma och sjuk med min tjej och då har vi sett sex and the city filmen och man skulle om man är petig eller kvinnohatare kunna säga att den objektifierar män. Jag som feminist vet inte hur jag ska förhålla mig till den, även fast jag tycker att män alltid objektifierat kvinnor och att det därför är hög tid att kvinnor också får objektfiera männen, för det känner jag och jag tycker inte heller att man ska lägga nån skuld hos kvinnan för dom har det redan så hårt som det är, pepp pepp. Nu vet jag inte om du sett denna film som ändå visar starka kvinnor i storstaden som är fullt kapabla att ta hand om sig själva, pepp pepp. Hur som helst, jag ser dig som ett jämställdhetsorakel och du är så duktig på att se alla de dolda orättvisorna i samhället så jag vill veta hur du tycker jag ska förhålla mig till denna film och fortfarande vara en god feminist???

  /osäker jämställdhetsivrare

  • Anders/AV December 5, 2013 at 7:58 pm Reply

   Filmen kan inte objektifiera män, eftersom det är omöjligt att objektifiera män överhuvudtaget. Feministisk forskning har visat att sk. omvänd sexism mot män är en absurditet. Eftersom kvinnor står lägre på den intersektionella maktstegen är det inte sexism om kvinnor t ex kommenterar en mans utseende, ambition eller status. Hon slår uppåt. Gör motstånd mot det patriarkala förtrycket. Bara pepp och you go girl.

  • Jämställdhetsfeministern December 6, 2013 at 7:28 am Reply

   Män kan aldrig bli objektifierade – för att könsmaktsordningen. Om män ändå skulle bli objektifierade, så skulle det vara bra, för att jämna ut att män objektifierat kvinnor och ätit upp deras mat sedan dinosaurietiden. Här kan du läsa mer:
   https://jamstalldhetsfeministern.wordpress.com/2013/06/06/dagens-feministiska-begrepp-objektifiering/

 4. Pelle2 December 5, 2013 at 9:28 pm Reply

  Jag hoppas att jämställdhetsfeministern blir inbjuden till Södertörns högskola för att föreläsa om den kvinnliga underordningen och förtrycket i det patriarkala Sverige.

  Det kan inte finnas någon feminist som är kunnigare än vår kära jämställdhetsfeminister som varje vecka förser oss med hennes djupa insikter inom genusvetenskapen och feminismen.
  Pep,Pepp och fett fina du :-).

  • Jämställdhetsfeministern December 6, 2013 at 7:31 am Reply

   Åh jag tackar för de snälla orden.
   99% av det jag skriver är ju bara upprepade ord från andra kloka feminister… 🙂
   Pepp pepp på dig!
   Och död åt Patriarkatet!

   • Pelle2 December 6, 2013 at 2:09 pm Reply

    Nu skall du inte vara så kvinnligt blygsam. Hade du varit en man så hade du bara sagt att du vet att du är bäst. Det gör alla män enligt feministisk forskning :-).

 5. Jan December 5, 2013 at 11:44 pm Reply

  Pepp, pepp, Johanna. Naturligtvis är barnens dåliga läskunnighet pappornas fel. Att papporna inte släpps in i barnkammaren av hemmens projektledare (kvinnorna) eller att 90% av lärarna på lågstadienivå är kvinnor saknar naturligtvis betydelse. Allt som är dåligt är männens fel, allt som är bra är kvinnornas förtjänst. Ska det vara så svårt att fatta? Googla patriarkatet för f**n!

  • Jämställdhetsfeministern December 6, 2013 at 7:33 am Reply

   Ja och att resultaten i den svenska skolan började sjunka när vi införde genuspedagogik i skolan är också en slump.

 6. Rick December 6, 2013 at 7:12 am Reply

  De svenska vita medelålders heterosexuella papporna håller på att riva ner den svenska skolan. Tjejerna drabbas förstås värst. Till all lycka finns det pappor på annat håll i världen som tar ansvar för sina ungars skolgång och hela skolväsendet. Vi ser i PISA-undersökningen hur papporna i t.ex. Shanghai, Syd-Korea och Japan prioriterar läsning med barnen framom sena kvällstimmar på kontoret. Här har de svenska papporna mycket att lära.

  • Jämställdhetsfeministern December 6, 2013 at 7:38 am Reply

   Ja det är viktigt att komma ihågt att det är flickorna i den svenska skolan som drabbas värst.

   Och det är riktigt som du säger att papporna i t.ex. Japan är mycket mer jämställda och ansvarsfulla än de svenska papporna. Våra feministiska rasbiologer forskar just nu på exakt hur mycket mer förtryckande och sviniga svenska män med vit hudfärg är gentemot andra män…

 7. Myspysen December 6, 2013 at 9:44 am Reply

  Imorse när jag vaknade kändes livet himla dåligt. Sen tänkte jag på att jag är en vit man som bara frossar i privilegier hela dagarna. Då kändes allt mycket bättre igen. Tack för att du öppnat mina ögon!

 8. Martin December 6, 2013 at 8:06 pm Reply

  Undersökningen visade att pojkar tappat mycket mer än flickor. För 10 år sedan var pojkar sämre i allt utom matematik och naturvetenskap. Nu är de tacl och lov sämre i allt. Hur kan du tycka att det är negativt? Helt jämställt blir det förstås inte förrän alla pojkar blir underkända i alla ämnen.

  • Jämställdhetsfeministern December 7, 2013 at 11:08 am Reply

   Självklart är det inte negativt att flickorna är bättre än pojkar i allt. Ett ämne återstår dock: idrott. Men här pågår en statlig utredning för att säkerställa att flickorna får bättre betyg än pojkarna även där. Skolpojkarna behöver vi inte bry oss om, för de kommer alla att få välbetalda toppjobb. För att Patriarkatet. Det har feministisk forskning visat.

   Det jag som feminist oroas över är ju att den svenska skolan har problem och att resultaten sjunker. För det drabbar flickorna värst! Och det är de svenska pappornas fel.

 9. […] tur var har vi feminister svaret på båda dessa viktiga frågor. Problemet beror så klart på Sveriges män och pojkar. Och lösningen är mer feminism/genus i skolan. Det här är inget nytt för oss […]

 10. Feminism i verkligheten | WTF? December 16, 2013 at 3:53 pm Reply

  […] ”Svenska pappors fel att svensk skola är dålig”, ”Nej till manlig rösträtt!”, ”Svenska skolan behöver mer feminism. […]

 11. […] i svenska skolor sjunker som en sten, särskilt för pojkar. Feminister bevisade att detta är de svenska männens fel och skolminister Jan Björklund vet att lösningen är ännu mer feminism i svenska skolor. […]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: