Nej till manlig rösträtt!

Kvinnor fick allmän rösträtt i Sverige 1919 – en stor seger för jämställdheten och demokratin. Fem år senare, 1924, fick tyvärr även alla svenska män rösträtt (till och med de odugliga halvfigurer som inte fullgjort sin manliga värnplikt).

Så här i efterhand har feministisk forskning visat att det var ett misstag att ge rösträtt även till svenska män. Och för att stärka demokratin och öka jämställdheten kräver vi feminister nu att rösträtten för svenska män dras in. Jag citerar den kloka feministen Alicia Dickner:

nej till manlig rösträtt

och

Nej till rösträtt för män

Ja, precis som Alicia Dickner konstaterar så finns det helt enkelt inga som helst poänger med manlig rösträtt. Jag tror faktiskt inte att ens de okunnigaste antidemokraterna och näthatarna kan komma på en enda anledning till att män ska få rösta. Så anslut er till Jämställdhetsfeministern och Alicia Dickners kampanj mot mäns rösträtt! Så att det blir jämställt.

Män för Jämställdhet har en ny logotyp
Den feministiska organisationen för svinaktiga män som blivit feminister – Män för Jämställdhet – har en ny logotyp. Jämställdhetsfeministern samarbetar med Män för Jämställdhet för att införa samtyckeslag och avskaffa preskriptionstiden för våldtäkt.

Män för Jämställdhet logga

Äntligen! 16-åriga pojkar som har sex med jämnåriga flickor straffas.
Bra att svenska domstolar äntligen tar i med hårdhandskarna mot 16-åriga pojkar som är tillsammans med 14-åriga flickor. Döm dem till sexuellt utnyttjande av barn, allihop! En våldtäkts- och pedofilstämpel för resten av livet kommer lära dem att inte ha sex med en 2 år yngre person igen. Kanske kommer de inte ha sex mer överhuvudtaget. Då blir det riktigt moraliskt. Och jämställt.

Tagged: , ,

33 thoughts on “Nej till manlig rösträtt!

 1. Jan December 7, 2013 at 2:25 pm Reply

  Visst har feministen Alicia rätt. Att slopandet av den manliga rösträtten sedan skulle innebära att vi skulle ha sharialagar här inom ett par decennier p g a ännu högre invandring är väl en helt annan fråga. För övrigt så har ju svenska feminister visat att det bara är vita, svenska män det är fel på. De muslimska männens kvinnosyn finns inget att anmärka på!

 2. Sören December 7, 2013 at 7:48 pm Reply

  Hur var det med kvinnlig rösträtt? Det var väl kvinnorna i Tyskland som röstade Hitler till makten?!

 3. Pelle2 December 7, 2013 at 9:18 pm Reply

  Tyvärr, har vi duktiga feminister dock inte lyckats med att värva fler än några få procent
  till Kamrat Gudruns Fi.Hur är detta möjligt när ungefär 50% av väljarna är kvinnor ?
  Kan det vara patriarkatet,strukturerna och könsmaktsordningen som förhindrar kvinnorna
  att rösta på den käre ledaren Gudrun ?

  • Jämställdhetsfeministern December 7, 2013 at 11:18 pm Reply

   Men alla riksdagspartier är ju feministiska! Utom kanske KD och SD. Men de gör för det mesta som vi feminister säger ändå.

   Men samtidigt är det viktigt att komma ihåg att vi feminister slår ur underläge – och att Patriarkatet har den politiska och ekonomiska makten.

   • Pelle2 December 7, 2013 at 11:34 pm Reply

    Fast kamrat Gudruns parti är allra mest feministiskt och dessutom mest jämställt eftersom partiledningen väl består av 100% kvinnor ! De andra partierna låtsas bara vara feminister. Med andra ord, rösta på den käre ledaren Gudrun för riktig feministisk politik ;-).

    • Jämställdhetsfeministern December 7, 2013 at 11:46 pm Reply

     Ja det är riktigt att ingen kan överträffa GUDruns skapelse. Men de andra partierna är också duktiga feminister – även om de kan bli mycket bättre. I Vänsterparitiet måste t.ex. den medelålders vite mannen på partiledarposten maka på sig och släppa fram en duktig kvinna.

     • Pelle2 December 8, 2013 at 12:03 am Reply

      Ja, det är verkligen pinsamt att se hur gubbslemmet Jonas klamrar sig fast vid makten i det feministiska partiet V.Ulla Andersson eller Rosanna Dinamarca skulle utan problem kunna bli inkvoterade för att könsmaktsordningen.

 4. Kringla December 8, 2013 at 8:40 am Reply

  Nu måste jag säga ifrån. Detta har stört mig länge och nu frågar jag rakt ut; Vem är det som har designat Jämnställdhetsfeministerns webplats??? Svaret för mig är uppenbart!! En man givetvis! Hur sjutton får det vara så?? Bevisen är uppenbara. För det första, länken till kommentarerna ligger OVANFÖR blogginlägget när den givetvis ska ligga UNDER inlägget. Typiskt patriarkatet att hela tiden smyga in dessa von-oben budskap. Kränkande är ordet! Och för det andra, så typiskt manligt och ostrukturerat; I högerkanten (typiskt män, där fick ni!) finns hänvisningar till blogginlägg månadsvis. En kvinna hade naturligtvis placerat dessa i VÄNSTERkolumnen och dessutom skapat länkar till respektive blogginlägg.
  Jag är verkligen besviken på feministern att du, i en för övrigt utmärkt blogg, har svikit vår kamp.
  Jag utgår ifrån att detta rättas till omgående. Det finns massor av duktiga, kvinnliga webdesigners som både är HBTQ- och genuscertfierade. Klipp kuken!!

  • Amadeus September 7, 2014 at 1:18 pm Reply

   Utmärkt kommentar där kringlan. Jag har läst och uppskattat denna bloggen en längre tid och aldrig reflekterat över det där. Nu ifrågasätter jag om feministern faktist är en god feminist och inte bara en man som försöker ta plats från en kvinna. Tänk vilken skillnad lite genustänk gör!

 5. Rick December 8, 2013 at 1:37 pm Reply

  Det finns en risk för att kvinnor p.g.a. patriarkatets inflytande ändå skulle rösta fel – även om männen saknade rösträtt. Vi måste alltså trappa upp den feministiska kampen och kräva att politiska partier förbjuds försåvitt de inte är exakta kopior av Feministiskt initiativ. Och även i det fallet blir de andra politiska partierna bara överflödiga och kostar skattepengar, liksom val över huvud taget. Vi skulle i stället kunna använda pengarna på mer genusforskning.

 6. David8 December 8, 2013 at 4:38 pm Reply

  Skulle man inte kunna klona Maria Arnholm, Gudrun Schyman och Anna Serner och sätta dem på alla minister- och chefsposter i hela Sverige? Om vi bara skulle styra om de statliga medel som under ett år går till “genus” så tror jag att våra kvinnliga forskare har löst kloningen på 6-9 månader. Sedan är problemet löst för all framtid. Då slipper vi alla äckliga män som tror att de har något att bidra med. 80 % av de män som ändå föds kan vi sätta i en sån där Matrix-apparatur så kan de hålla på och våldta varandra där inne eller vad det nu är män gör när de inte näthatar. Våldtäksmän för jämställdhet kan ta hand om snöröjning kanske någon tänker men det behövs inte för i en feministisk värld så snöar det vara i skidbacken.

 7. […] Jämställdhetsfeministern: ”Nej till manlig rösträtt!” […]

 8. Madame Mim December 9, 2013 at 1:17 am Reply

  Det är först som sist patriarkal härskarteknik att kvinnor ska behöva lyda lagarna, vet ni. -Sa ni att det borde vara “att *även* kvinnor…” där? Nehej, ni har ju inte fattat! Det är MÄNNEN som skrivit lagarna och ändå begås de flesta brott av de dumma männen. Männen är alltså skyddade av att lagen a priori är på deras sida, att lagen har skrivits för dem. Det är dösnack att lagar är något som alla måste lyda för samhällets skull, när lagarna inte ger bra utväxling för kvinnor som Katrine Kielos, Alicia Dickner, Kamrat Gudrun och jag själv så ska de bara knullas i sank!

 9. Jan December 9, 2013 at 7:54 am Reply

  Nu när feminister kommit med så många goda förslag som t ex:

  – nej till manlig rösträtt
  – straffskatt för män
  – inskränkt rättssäkerhet för män m m

  Hur får man då männen att inse att de måste stå tillbaka för jämställdhetens skull. En del män kanske inte omedelbart inser fördelarna med att maka på sig för dubbelt så duktiga kvinnor?

  • Madame Mim December 9, 2013 at 9:44 am Reply

   Om kukar säger jag som Bob Dylan sjöng:: “there ought to be a law against you coming around”. Illa bara att det måste vara en kuk som sa det.

   Kapa alla kukastubbar och ballar och mal ner dem till…nej bränn resterna, så är vi av med problemet sen!

 10. E December 10, 2013 at 12:17 am Reply

  Jag tycker vi avskaffar alla rättigheter för män. Så att det blir jämställt. Pepp pepp.

 11. Feminism i verkligheten | WTF? December 16, 2013 at 3:53 pm Reply

  […] ”Svenska pappors fel att svensk skola är dålig”, ”Nej till manlig rösträtt!”, ”Svenska skolan behöver mer feminism. Björklund levererar!”, ”Maria […]

 12. Jan2 December 21, 2013 at 9:53 pm Reply

  Hoppas verkligen på jämställdhet snart. Fram till 1924 tyckte inte samhället (främst då kvinnorna) att män som inte frivilligt tog på sig rollen att dö för landet var värda att rösta. Sedan dess har det gått sakta fram: männen får ständigt ställa sig i skottlinjen, ta ansvar, fatta obekväma beslut och fostras till tysta och okänsliga familjeförsörjare. Den dag kvinnorna tar samma plats kan äntligen en stor del män, de som inte är drivande, andas ut och ta ett kliv tillbaka.
  Tyvärr lär dom väl bli spottade på av samma grupp kvinnor som föraktar män. Speciellt män dom känner sig starkare än.

  • Mattias January 19, 2015 at 12:48 pm Reply

   Bra sagt!

 13. Tweets från 2013 del 2 | WTF? December 29, 2013 at 1:57 pm Reply

  […] En del skriver alldeles fantastiska saker. Här finns det mer om henne: […]

 14. Tweets från 2013 del 4 | WTF? December 31, 2013 at 3:53 am Reply

  […] Mer om tweeten nedan hittar ni här!: […]

 15. […] Jan Björklund vet att lösningen är ännu mer feminism i svenska skolor. Feminister påpekade att svenska män inte bör ha rösträtt. Studieförbundet Vuxenskolan berättade i ett pressmeddelande om sitt framgångsrika arbete för […]

 16. Astrid January 29, 2014 at 10:11 pm Reply

  Snälla säg att det här är någon form av satir, att ni har drivit med de argumenten som har funnits för att kvinnor inte ska ha rösträtt och vänt om det för att visa hur sjukt det är. Ja, jag är feminist och vill krossa patriarkatet. Som feminist vet jag också att definitionen av en feminist INTE är att hata män, utan att skapa ett jämställt samhälle där ALLA är lika värda och har demokratiska rättigheter.

  • Noger January 30, 2014 at 11:51 am Reply

   Jag förstår att du reagerar. Ibland blir tonläget kanske lite hårt, men en del av oss har tröttnat på att behöva vänta på att Sverige ska bli jämställt. Därför kan det ibland vara motiverat att vara övertydlig. Några aktuella exempel:

   Livslängd: Om det inte fanns genusmedicin skulle vi aldrig komma på tanken att problematisera minskningen i livslängdsskillnad ur ett genusperspektiv. Eller som genusvetaren Goldina Smirthwaite säger: att skillnaden i livslängd minskar lite i vissa europeriska länder: “väcker frågor om kvinnors möjlighet till vård”.

   Wikipedia: 90 procent av det som skrivs på wikipedia är av män. Det säger sig självt att det påverkar kvaliteten. Vi feminister har ju uppmärksammat att pojkar läser mycket mindre än flickor (om man räknar bort faktaböcker, historia, teknisk dokumentation, science fiction mm), alltså skulle kvaliteten öka väsentligt om det var minst 50 procent kvinnor. Eftersom det kvinnliga perspektivet alltid bidrar positivt så tycker jag personligen vi skulle sikta ännu högre, så att det blir jämställt.

   Manliga bastioner: Det patriarkala samhället kryllar av områden där kvinnor är utestängda (de är så många att jag inte orkar lista). Det är självklart för oss att få bort dessa. Det är därför vi kämpar för att öka antalet arenor där kvinnor är välkomna, med hjälp av kvinnliga nätverk, politiska kvinnoförbund, kvinnoavdelningar på gym, kvinnor-kan, tjejvasan, mm. Det är ju lite unket med sammanslutningar som inte släpper in kvinnor.
   Tycker du inte?

  • Jämställdhetsfeministern January 30, 2014 at 11:29 pm Reply

   Nej det är riktiga citat från riktiga feminister.

 17. Astrid February 6, 2014 at 9:08 pm Reply

  Jag kan förstå att det känns trögt. Det är trögt, ibland blir en besviken, ibland ledsen. Jag tror att det ibland kan vara bra att ha kvinnoseparatistiska sammanhang där kvinnor får chans att ta plats, som på feministiskt självförsvar till exempel. Men den demokratiska rösträtten är inte ett sådant sammanhang som vi kan utesluta männen ifrån. Jag trodde det var självklart. Kvinnor ska ha rösträtt, män ska ha rösträtt, transpersoner ska ha rösträtt och alla däremellan.

  Jämställdhetsfeministern: Menar du på riktigt att du vill avskaffa den manliga rösträtten?

 18. […] har tidigare lyft fram kloka feminister som kräver att vi tar ifrån män deras rösträtt. Idag kan alla vi feminister som kämpar för […]

 19. Evindale. May 26, 2014 at 1:55 pm Reply

  Förutsätter att detta är en trollsida. Med kommentarer som;
  “Fast kamrat Gudruns parti är allra mest feministiskt och dessutom mest jämställt eftersom partiledningen väl består av 100% kvinnor !”

 20. Borup May 27, 2014 at 1:00 pm Reply

  Ja, låt oss utrota alla män så att era gener dör ut på grund av att ni inte kan föröka er.

  • Sten Sture May 28, 2014 at 8:06 pm Reply

   Bra ide´.
   När vi då gjort oss av med den hemska biologin kan vi överlevare enkelt konstruera om en hona till en häradsbetäckare som lyckligör alla honorna på löpande band.
   Fast det är ju ändå en sorts mansform, om än konstruerad, vilket inte alls känns bra…

   Ahh, men det har ju alltid kommit fram lösningar på en massa konstiga problem som jag inte har förstått mig på. Vet inte riktigt var de har kommit från men de har ofta hyllats i samband med den där glamourösa Nobelgalan t.ex. Där har det varit en massa pingviner på rad som fått applåder och skaka hand med Kungen som ju kommer att ersättas med Dronningen. Pingvinerna vet jag inte riktigt vem som ska ersätta, hönor kanske?

   Sedan känner jag som nykonstruerad kvinna att alla problem kommer att lösas om vi bara tror på systerskapet tillräckligt starkt!
   Alla de där konstiga, bullrande, luktande, allmännt störande sakerna som de vidriga männen gjorde förut får väl Staten ta hand om åt oss kvinnor fortsättningsvis?
   Det är väl inte mer än rätt för alla orättvisor kvinnor stått ut med i alla tider?

 21. Simon January 19, 2017 at 11:07 am Reply

  Fubar

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: