Svenska skolan behöver mer feminism. Björklund levererar!

Den svenska skolans katastrofala resultat i Pisa-studien fortsätter att vara ett av de hetaste debattämnena i media och bland politiker. Vad beror problemet på? Och vad behöver göras?

Som tur var har vi feminister svaret på båda dessa viktiga frågor. Problemet beror så klart på Sveriges män och pojkar. Och lösningen är mer feminism/genus i skolan. Det här är inget nytt för oss feminister, utan något vi har krävt länge. Och bevisen för att vi har rätt är ovedersägliga.

Sverige ligger ju långt före alla andra länder i världen med att införa genus och feminism i skolan. Och sedan genus/feminism infördes i skolorna, så har resultaten bara blivit sämre. Och det är särskilt pojkarna det går dåligt för. Den enda rimliga slutsatsen av detta är att vi så snart som möjligt måste införa mer genus och feminism i svenska skolor! Det förstår alla kunniga feminister med genusglasögonen på. Som t.ex. Natalia Kazmierska, Aftonbladet:

Att klassrummen har blivit för ”kvinnliga” är en förklaring till pojkkrisen. Men den bottnar i mysko biologistiska idéer om att män är skapta på något ­fundamentalt annorlunda vis. Som om de bara kan ta in information om en magister drämmer pekpinnen i katedern.

Ja, att föreslå att det kan vara bra att ha med män någonstans, bara för att de är män, är ju helt klart mysko biologistiska idéer – och ska inte förväxlas med att det är oerhört viktigt att det alltid är minst 50% kvinnor överallt, t.ex. i bolagsstyrelser, i brandkåren, inom polisen, bland nobelpristagare, inom alla ämnen på högskolorna – och så vidare. För att könsmaktsordningen. Det är, som alla vet, oerhört viktigt att kvinnor kvoteras in. Men att det skulle kunna vara ett problem att det knappt finns män i skolorna – det är ju en skrattretande mysko tanke!

Det är feministernas fel, hävdar andra. Att för mycket genustänk gynnat kvinnor på bekostnad av männen i skolan. Mycket tyder på motsatsen – alltså att det är för lite ­genus på schemat.

Just precis. Mer genus på schemat! Där har vi lösningen! Svenska barn får alldeles för lite feminism. För genus och feminism är det enda som kan råda bot på…

…att unga killar klamrar sig fast vid en utdöende, macho mansroll. Många tycker helt enkelt att det är fjolligt att plugga. Den som är läraren till lags, mobbas av grabbgänget. Och ju mer flickorna anstränger sig i ­skolan, desto mer tar pojkarna avstånd från brudig studieflit. Till och med att verka för smart ses som ”omanligt”.

Ja, där knyter Kazmierska elegant ihop säcken. Som duktig feminist så ser hon helheten: problemen i den svenska skolan beror på att de korkade pojkarna envisas med att klamra sig fast vid sin macho-aktiga antipluggkultur. Och då behöver vi, som sagt, ännu mer genus och feminism i de svenska skolorna.

kazmierska klok feminist

Pojkarna är problemet – mer feminism är lösningen. Det förstår en kunnig feminist som Natalia Kazmierska.

Men det är så klart inte bara mörker i den svenska skolan. Vi feminister har all anledning att fira att det ingen annan stans i världen är ett så stort gap mellan flickornas och pojkarnas resultat. Och även om det behövs många, många, många fler, så har vi redan tusentals feministiska lärare och genusarbetare som verkar ute i våra skolor. Som t.ex. den här vardgashjältinnan:

proffsfeminist läxar upp skolpojkar

Ja – hur skulle det egentligen se ut i skolorna om vi inte hade alla duktiga feminister som varje dag läxar upp pojkarna, tvingar dem att maka på sig och lyfter fram flickorna? Det vill jag inte ens föreställa mig. Mer feminister i skolorna är absolut nödvändigt!

hata pojkar

Ja, den som inte hatar 8-årigapojkar hör inte hemma i svenska skolor. Det tror jag de allra flesta svenskar inser och håller med om.

Som tur var har Sverige en feministisk skolminister och en feministisk generaldirektör för Skolverket och de är inte sena att hörsamma kloka, feministiska röster som Natalia Kazmierska, Jämställdhetsfeministern, Lady Dahmer och Pojkuppläxar-Stina. Skolverket har nyss släppt en rapport där det slås fast att genus ska in i alla skolämnen. Äntligen! Räddningen för den svenska skolan är här! Och vilken härlig julklapp till alla oss kloka feminister!

Jan Björklund och Anna Ekström

Vår feministiske skolminister Jan Björklund och vår feministiska Skolverkschef Anna Ekström jobbar hårt för att rensa bort matematik, språk, fysik, biologi, historia och liknande flum från den svenska skolan – och ersätta det med seriösa kunskaper i genus. Klokt. Inte undra på att Björklund är så tvärsäker på att det kommer ge resultat.

Miljöpartiet: Snöfria vägar drabbar kvinnor värst!
Trots att Miljöpartiet och andra feministiska organisationer varje vinter konstaterar att snöfria vägar gynnar män och att kvinnor därmed drabbas värst, så fortsätter det omänskliga snöskottningsförtrycket av Sveriges kvinnor. Precis som Miljöpartiet så frågar sig Jämställdhetsfeministern när vi ska få ett slut på dessa patriarkala snöröjartraktorer som sveper undan snön på våra gator – bara för att förtrycka kvinnor.

Vad har kvinnor för nytta av snöfria vägar? Det frågar sig Miljöpartiet och Jämställdhetsfeministern.

Advertisements

Tagged: , , , , ,

32 thoughts on “Svenska skolan behöver mer feminism. Björklund levererar!

 1. Anders/AV December 10, 2013 at 6:10 am Reply

  Feministern lyfter klokt fram en viktig distinktion. Att föreslå att det finns sätt att undervisa som i genomsnitt passar killar och tjejer olika är unken biologism. Som om pojkarna inte bara kan programeras om att lära sig som tjejerna och släppa sina machoföreställningar, som de odlar för att skilja sig från tjejer. Kazmierska her verkligen läst sin Hirdman om hur män både gör kvinna och man genom att göra kvinna som “icke-man”.
  Nå, däremot är det inte biologism att hävda hur oerhört viktigt det är att få in kvinnor på alla (status-)positioner. Kvinnor har något unikt att tillföra, bara i sin egenskap av kvinna, ett helt eget tänkande, som grabbiga gubbar aldrig kan få. Utan kvinnor kommer alla manliga bastioner förbli unkna genushål, fast i en slibbig machokultur och testosterondimma. När kvinnor uppenbarar sig med sina unika egenskaper ökar både produktivitet och trivsel. Det tål att upprepas: Kvinnors unika egenskaper som män inte kan uppnå är inte biologism.

  När det gäller “Gubbplogat” är det bra att någon verkligen sätter ner foten. Det är just gubbigt att se bilvägar som livsnödvändiga trafikstråk när det är fler kvinnor som åker kollektivt. Bussar, spårvagnar, ambulanser och brandbilar går ju på helt andra vägar än männens skitiga bilar. Det är fullt möjligt att ploga de vägarna och låta bilarnas vägar vänta. Nu kommer kanske en och annan genusblind man hävda att det kommer kosta liv om ambulanser kör fast eller att på de flesta orter ut i landet kör bussar och bilar på samma vägar. Jag säger bara: Ta tunnelbanan!

 2. […] Jämställdhetsfeministern: ”Svenska skolan behöver mer feminism. Björklund levererar!” […]

 3. Jan December 10, 2013 at 6:25 am Reply

  Jag tror att det bara finns en lösning på det här: Separera pojkar och flickor. På så sätt kan inte pojkarna med sin anti-pluggkultur förstöra för de ambitiösa flickorna. Då behöver ju flickorna inte längre stå tillbaka i klassrummet. Problemet blir väl att hitta manliga lärare som kan tygla pojklymlarna. Det finns knappt några manliga grundskolelärare kvar…

  • Anders/AV December 10, 2013 at 6:35 am Reply

   Åhnej! Inga manliga lärare till pojkarna! De kommer bara reproducera sina unkna könsmönster och maskuliniteter. För att pojkarna inte ska växa upp till förtryckare och våldtäktsmän krävs ett gediget arbete för att programmera om dem från samhällets normer och tidigare påverkan.
   Här krävs horder av genuspedagoger och jämställdhetsstrateger. Jag har hittat en gammal sovjetisk instruktionsbok om hur man bygger om omprogrammeringsläger för politiska bortfällningar. Där finns mycket att ta ur.

   • Jämställdhetsfeministern December 10, 2013 at 7:21 am Reply

    Du går från klarhet till klarhet denna morgon! Dina feministiska kunskaper är gedigna.
    Pepp pepp!

  • Lövet December 10, 2013 at 8:03 am Reply

   Jag tror att du är helt rätt ute här Jan: Separera pojkarna och flickorna. Pojkarna är så genomsyrade av anti-plugg-kultur att de självklart skall lyftas ut ur skolan helt och hållet.
   Dessutom har ju genus-forskning visat att dagens skolpojkar sitter på de högst betalda VD-jobben – så skolan behöver inte ta någon hänsyn till dem.

   Genom att eliminera pojkarna kan vi också i ett slag i dubblera lärartätheten och flickorna kommer även att kunna ta dubbelt så mycket plats i klassrummet – även rent fysiskt!

   …vem ringer Björklund?

 4. Rick December 10, 2013 at 7:36 am Reply

  När jag gick i skola i Finland hade vi förstås genus på schemat varenda dag. Dessutom var det inbakat i alla ämnen, så att vi t.ex. fick lära oss att det svar vi kände för i matematiken var lika rätt som något annat. Tack vare detta uppnådde Finland toppositionen i PISA i flera år.

  Nu har den finländska skolan emellertid givit efter för patriarkatets näthatar-attacker och dragit in på genus, så att man numera blivit omsprungen av de östasiatiska länderna som intensifierat sin genusundervisning. I t. ex. Sydkorea tar eleverna extra lektioner i genus utanför ordinarie skoltid bara för att ytterligare insikter. Också runt om i Europa ser vi var man intensifierat genusundervisningen. I polska och estniska klassrum talas det knappt om något annat än genus längre. Sverige ligger långt efter.

  • Jämställdhetsfeministern December 10, 2013 at 7:43 am Reply

   Så sant, så sant! Bara vi inför mer genus-feminism i alla ämnen så kommer resultaten i svenska skolor att stiga som en raket!

 5. Lövet December 10, 2013 at 2:47 pm Reply

  OT: Men den här skribenten är väl ändå alldeles fel ute. http://blog.svd.se/ledarbloggen/2013/12/09/man-allt-kan-ju-inte-vara-en-kvinnofraga/

  Självklart är allt en kvinnorfråga, ja i själva verket är ju allt en kvinnofälla!

  • Jämställdhetsfeministern December 10, 2013 at 7:08 pm Reply

   Ja Maria Ludvigsson är okunnig. Den som har läst på förstår ju att det alltid finns en genusaspekt på allt – och att allt dåligt som händer kvinnor, det drabbar kvinnor bara för att de är kvinnor.

 6. opalgranat December 10, 2013 at 3:47 pm Reply

  Hej alla vänner, jag hittade en av de värsta bloggen som underminerar allting vi feminister står för. Vänligen ta en titt och agera skriftligt. Låt oss se vad är det för utrustning han tror sig ha?

  politikpolisen.wordpress.com

  Låt oss ge honom nya insiktsvinklar.

 7. Pelle2 December 10, 2013 at 7:42 pm Reply

  Tur att vi har det feministiska radarparet Björklund och Arnholm som har insett att alla länder som ligger överst i Pisa-undersökningen självklart har genus och jämställdhet som ett inslag i undervisningen.
  Kända feministiska länder som Finland,Estland,Korea och Polen har på ett spektakulärt sätt lämna Sverige bakom sig tack vare sitt gedigna feministiska arbete.

  Dags att göra din hemläxa Jan och se till att de resterande manliga lärarna lämnar skolan så att det blir jämställt.Dessa lärare kan med fördel ersättas av kloka genuspedagoger
  från den erkänt duktiga och feministiskt inriktade högskolan på Södertörn.

  Jag tycker dock att skolverket är lite veka när de talar om att föra in genus i alla ämnen.
  Alla feminister vet ju att matematik, fysik,biologi,kemi, läsförståelse,historia och samhällskunskap är gamla gubbiga och patriarkala ämnen som vi inte längre behöver ägna oss åt.Fakta är ju också som bekant en patriarkal härskarteknik.
  Det räcker naturligtvis att vi goda feminister känner att saker och ting förhåller sig på ett visst sätt så är det på det sättet.

  Nu återstår bara att skicka ut några goda feminister som Gurdrun Schyman,Yvonne Hirdman,Ingemar Gen(u)s och Tiina Rosenberg på en missionärsresa till andra länder så att även dom kan sluta att lära ut faktabaserade saker och därmed bidra till det patriarkala förtrycket och strukturerna.

 8. soundtrack December 11, 2013 at 12:50 am Reply

  Pepp att våran statsminister tagit in en jämsteldhetsfemminst som kan sammarbeta över blocken . Jåmsteldhet i sitt esse, Kommunisten Dinnamarca och liberalen Arnholm som kan sammarbeta i sitt motstånd mot gubbslemmen, Att svenska pappor är bovarna i skolans förfall lär väl alla hålla med om? detta hoppas jag ingen såger emot. Om någon gör det så vet vi kunniga feminster att ni är vita kränkta män som håller med Anders Bering Breivik. MER GENUS I SKOLAN OMGÅENDE!!. Så kanske pojkarna kan stå tillbaka nån jåvla gång.

  • Jämställdhetsfeministern December 14, 2013 at 11:54 am Reply

   Mycket olyckligt. Feministisk forskning har visat att det alltid är mamman som ska ha ensam vårdnad.

 9. Anonymitet och makt | WTF? December 13, 2013 at 8:59 am Reply

  […] Jämställdhetsfeministern: ”Svenska skolan behöver mer feminism. Björklund levererar!” […]

 10. […] dessa dagar känns det också positivt och hoppfullt att veta att Skolverket och Jan Björklund samarbetar för att införa genus och feminism i alla ämnen i svensk …. På så sätt säkerställer vi att pojkarnas resultat fortsätter att sjunka och därmed kan vi […]

 11. Feminism i verkligheten | WTF? December 16, 2013 at 3:53 pm Reply

  […] pappors fel att svensk skola är dålig”, ”Nej till manlig rösträtt!”, ”Svenska skolan behöver mer feminism. Björklund levererar!”, ”Maria Arnholm (FP) och Jämställdhetsfeministern kräver Nobelpris till […]

 12. […] särskilt för pojkar. Feminister bevisade att detta är de svenska männens fel och skolminister Jan Björklund vet att lösningen är ännu mer feminism i svenska skolor. Feminister påpekade att svenska män inte bör ha rösträtt. Studieförbundet Vuxenskolan […]

 13. […] specialstöd till flickorna i skolan och införa ännu mer genus och feminism i svenska skolor (se här). Jämställdhetsfeministern/Clarusobscurus – Ekvalist […]

 14. […] samtliga skolor.“ Utmärkt! Alla vet ju att det som behövs för att den svenska skolan ska sluta att rasa i PISA-undersökningarna är ännu mer feminism! Självklart måste alla Sveriges flickor få utbildning i hur de kan försvara sig från de hemska […]

 15. […] huvuden ihop och nådde snabbt konsensus om vad som behövs för att rädda den svenska skolan: mer feminism! Du kan läsa den svenska skolutredningen i sin helhet i nedanstående […]

 16. […] får du dessutom en utbildningsminister och jämställdhetsfeminister som verkligen brinner för att trycka ner skolpojkar. Inget annat land har kommit i närheten av att sänka pojkars medelbetyg i skolan som Sverige […]

 17. […] för att exportera den svenska, feministiska genusundervisning som gett fantastiska resultat i den svenska skolan, där gapet mellan flickornas och pojkarnas betyg är större än i något annat land i världen […]

 18. […] och Maria Arnholms (FP) insatser som jämställdhetsminister så lyckades Sverige pressa ner pojkarnas resultat i skolan mer än något annat land i världen. Pojkarnas betyg, resultat och chanser i livet sjunker som […]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: