Studieförbundet Vuxenskolan bekämpar pojkar och män

Veckans feministiska pepp pepp-ros går till Studieförbundet Vuxenskolan.

Studieförbundet Vuxenskolan

Studieförbundet Vuxenskolan har noterat att det är en majoritet pojkar och män inom förbundets musikverksamhet  – vilket ju självklart är helt oacceptabelt och ett enormt jämställdhetsproblem. Som tur var består ledningen för studieförbundet av duktiga feminister, som har tagit tag i problemet.

Med inspiration från Ungdomsstyrelsen och dess duktiga, feministiska generaldirektör Alice Bah Kuhnke, så har Studieförbundet Vuxenskolan nu aktivt börjat arbeta för att röka ut de skadliga pojkarna och männen ur musikverksamheten, samt att ge extra stöd och uppmuntran till flickor och kvinnor. På vissa håll i landet – t.ex. i Ronneby – har förbundet redan uppnått en 50/50-fördelning i musikverksamheten. Men tro inte att Studieförbundet Vuxenskolan nöjer sig med det. Nej, nu är visionen att uppnå 70% tjejer i all musikverksamhet! Och när jämställdhetskämparna inom Studieförbundet Vuxenskolan väl nått dit, så är ju vägen inte alls lång innan total jämställdhet – 100% tjejer –  uppnåtts.  Jag citerar ur Studieförbundet Vuxenskolans stolta pressmeddelande:

De avdelningar som satsat på en egen handlingsplan med särskilda satsningar är de som kommit längst och i senaste numret av SVs tidning Impuls (www.impuls.nu) berättas exemplet Ronneby där musikverksamheten nått 50/50. Visionen, säger Johan Svedberg verksamhetsutvecklare på plats, är att nå målet 70 % tjejer i all musikverksamhet.

Ronneby är ett av flera goda exempel runt om i landet som visar att man med en medveten satsning kan nå resultat. Norrköping, Västerås och Sundsvall är andra exempel på orter som nått förändring genom bl.a. kurser i ljudteknik för tjejer, läger m.m.

– Jag hoppas förstås att Blekinge ska inspirera fler SV-avdelningar till att våga satsa ännu lite högre och maxa sin vision. Nu är det bara att köra vidare säger Renée Weberitsch.

Härligt Studieförbundet Vuxenskolan! Den som medvetet satsar enbart på tjejer och stänger ute killar uppnår snart resultat i det feministiska jämställdhetsarbetet. Precis som ni säger så är det bara att köra vidare på den inslagna vägen, så slipper ni snart killar inom musikverksamheten. Så att det blir jämställt. Pepp, pepp!

Killar är inte välkomna i Studieförbundet Vuxenskolans jämställda musikverksamhet. I en övergångsfas tolereras dock en andel på högst 30% killar.

Advertisements

Tagged: , , ,

15 thoughts on “Studieförbundet Vuxenskolan bekämpar pojkar och män

 1. Fredrik S December 15, 2013 at 12:59 pm Reply

  Det är klasskillnad på de olika Studieförbunden. Studieförbundet Vuxenskolan är helt klart bäst. Jämför t ex med det uppenbart sexistiska patriarkala Stufiefrämjandet som tillhandahåller gratis replokal till orkestrar med minst 50% flickor. Jag menar – vad är det för j-a jämställdhet? Det innebär ju att förtryckande pojkar får hjälp när de, som feministisk forskning tydligt visat, bör bestraffas, eller åtminstone förbjudas. Det är tydligt att patriarkatet kvoterat in män till alla ledande positioner hos Studiefrämjandet. Detta måste stoppas!
  Riktig jämställdhet innebär att endast orkestrar med 100%, minst (gärna 110%), flickor får gratis replokal!
  För att könsmaktsordningen.

  • Jämställdhetsfeministern December 15, 2013 at 1:04 pm Reply

   Helt riktigt! Och jag känner och delar din smärta och vrede.
   Vissa studieförbund är dock så fruktansvärt hemska att de fortfarande behandlar alla människor lika – oavsett kön eller hudfärg. Avskyvärt!

 2. lilycrowart December 15, 2013 at 2:34 pm Reply

  Äntligen! Men asså…borde man inte förbjuda pojkar att gå på musikutbildningar?? Ska dom ens få äga instrument?? Jag menar, dom kan ju faktiskt sitta hemma o lära sig att spela, inte så jämställt, eller hur? Om vi ska ha jämställdhet, 110 % tjejer och kvinnor på t ex festivalscener så kan vi ju inte ha killar som kan spela?? Tack för super inlägg fina du Pepp pepp

  • Jämställdhetsfeministern December 16, 2013 at 7:55 am Reply

   Jo självklart borde man det!
   Att förbjuda pojkar att gå på musikutbildningar är något som Jämställdhetsfeministern tidigare krävt. Och att förbjuda pojkar att äga musikinstrument är ju ett fantastiskt jämställdhetsinitiativ!

   • Lövet December 18, 2013 at 1:50 pm Reply

    Förbjud. pojkar.

 3. Anders/AV December 15, 2013 at 3:09 pm Reply

  Alla vet ju att killar som spelar musik kommer glida på en gigantisk räkmacka in på festivalspelningar och stora konserter. De klarar ändå sig själva och kvoterar in varandra i sina unkna genushål. De behöver givetvis inte stöd av ett studieförbund. Feministisk forskning har visat att alla killar som startar garageband blir stora rockidoler. Därför behöver vi lyfta tjejer att spela. De kämpar på utan något som helst stöd och möts av ett massivt motstånd. Föreställningen att kvinnor inte kan spela musik. Detta kvinnohat genomsyrar hela samhället, vilket vi vet genom att det finns hela bibliotek med berättelser hur detta motstånd känns i varenda cell i kroppen.
  En kvinnohatare skulle här kunna invända att resonemanget med killar som klarar sig själva och tjejer som behöver lyftas skulle vara kvinnoförnedrande. Att det skulla vara förminskande att inte se tjejer som starka och kapabla att själva starta garageband. Inget kunde vara mera fel. För att könsmaktsordningen! Och patriarkatet. Med sina osynliga strukturer som slingrar sig in i tjejernas medvetande som tentakler gör de tjejerna svaga. Därför bör minst 100%, ja helst 150% av alla platser för spelande ungdomar gå till tjejer. Så många procent finns inte, sa Pomperipossa, men se det gör det. Om man använder feministisk matematik och inte den maskuliniserade logiska matematiken. Det carnoandrologocentriska samhället har bara lurat i oss att vi måste äta kött, vara logiska och ha män.

  En annan kvinnohatisk vinkel kunde vara att andra delar av studieförbundens verksamhet domineras av kvinnor, t ex keramik och handarbete. Så även i samhället och därför borde studieförbunden i konsekvensens namn ha minst 70% av dessa platser vigda åt män. Detta är självklart fel eftersom kvinnor behöver sina säkra zoner. Miljöer där de inte behöver göra sig till i könsspelet och kan vara fria från manligt osynligt förtryck. Män behöver inga egna zoner eftersom de då kan få idéer och odla maskulinitet. Tvi vale! För att könsmaktsordningen.

  • Jämställdhetsfeministern December 16, 2013 at 7:57 am Reply

   Helt riktigt! Det märks att du är påläst och kunnig – och har utmärkta genusglasögon!
   Pepp pepp!

 4. Kvinnomänniska | WTF? December 16, 2013 at 7:37 am Reply

  […] Jämställdhetsfeministern: ”Studieförbundet Vuxenskolan bekämpar pojkar och män” […]

 5. Feminism i verkligheten | WTF? December 16, 2013 at 3:53 pm Reply

  […] Jämställdhetsfeministern: ”Svenska pappors fel att svensk skola är dålig”, ”Nej till manlig rösträtt!”, ”Svenska skolan behöver mer feminism. Björklund levererar!”, ”Maria Arnholm (FP) och Jämställdhetsfeministern kräver Nobelpris till svenska kvinnor”, ”Studieförbundet Vuxenskolan bekämpar pojkar och män” […]

 6. Kristian December 16, 2013 at 8:33 pm Reply

  Dags för andra områden att hänga på. Sport, tillexempel: fotboll, bandy, hockey – det är garanterat minst 50% pojkar där. Rekommenderar att fyra olika mått införs:
  * Pengar – hur mycket pengar har sporten fått. Då menar jag givetvis inte bara statliga bidrag utan även all den privata sektorn spenderar
  * Antal utövare – Här föreslår jag att vi går efter länge eller vikt. Pojkar tar onödigt mycket plats vilket måste
  * Utrymme
  * Tid – kombineras med antal utövare.

  I samtliga fyra mått vill vi ha 70% flickor/kvinnor till att börja med. Sedan lägger vi på en procentenhet var tredje månad.

  Det går att få bort pojkarna! Tjejer plus lagstiftare plus media kan!

  • Noger December 19, 2013 at 11:11 am Reply

   Farligt:
   Om man använder andelen satsade pengar per utövare som ett mått på jämställdhet så finns det en väldigt stor risk att kvinnor blir diskriminerade i takt med att andelen utövande pojkar minskar!

   Ekvationen: P/A
   (P=total mängd pengar som satsas på pojkar) (dividerat med) (A=totalt antal utövande pojkar) visar tydligt att om antalet utövande pojkar går mot noll, så blir kvinnor oändligt diskriminerade!
   (Om man dividerar med noll så går kvoten mot oändligheten)

   Det optimala om vi vill undvika att kvinnor blir diskriminerade är alltså om vi kan behålla en (1) utövande pojke i Sverige, men samtidigt minska det ekonomiska stödet (helst till noll)!

   För vi vill ju inte diskriminera kvinnor. Det tror jag alla håller med om?!

   • Kristian December 19, 2013 at 12:56 pm Reply

    Bra att du såg det.
    Ja, glömde division med noll. Får fundera på det. Tacksam för ytterligare synpunkter.

 7. Rick December 19, 2013 at 7:57 am Reply

  @Kristian

  Du är något stort på spåren. Kunde vi inte förenkla det hela till ekvationen

  Flickors tid * antal flickor = pojkars tid * antal pojkar

  Om vi har 10 flickor och 100 pojkar så får flickorna i gengäld tio gånger så mycket tid. Då blir det lika.

  • Kristian December 19, 2013 at 10:57 am Reply

   Jo, det kan nog förenklas.
   Men vi får inte glömma pengarna – pojksporter som hockey kan vara dyra. Vad sägs om minst en häst per komplett hockeymundering?

 8. […] ännu mer feminism i svenska skolor. Feminister påpekade att svenska män inte bör ha rösträtt. Studieförbundet Vuxenskolan berättade i ett pressmeddelande om sitt framgångsrika arbete för att få bort pojkar ur […]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: