Feministers och religiösa fundamentalisters viktiga kamp mot klassisk konst

Det är med enorm stolthet och glädje som Jämställdhetsfeministern konstaterar att den svenska feminismen nu flyttar fram positionerna i vårt samarbete med religiösa fundamentalister världen över, för att förbjuda omoralisk konst (dvs klassisk konst där kvinnokroppar inte skyls över med heltäckande kläder).

Den förre amerikanske presidenten George Bush’s ultrareligiöse justitieminister John Ashcroft blev så illa berörd av den statyn Spirit of Justice (se bild nedan) i det amerikanska justitiedepartementet att han lät skyla över den med tyg. För som ni ser så visar den – helt omoraliskt – ett par nakna kvinnobröst.

Spirit_of_justice

John_Ashcroft_Covers_Justice_Statues

Riksdagens vice talman, den klokafeministen Susanne Eberstein (S), ville visa att hon är minst lika duktig som John Aschroft på nakencensur och lät därför plocka ner 1700-talstavlan Juno, av konstnären Georg Engelhard Schröder, som tills nyligen hängde i en av Riksdagshusets matsalar. Här nedan kan ni se denna avskyvärt omoraliska och kvinnoförnedrande tavla.

george engelhard schröder juno 1700

– Jag tycker att det mer är en feministiskt fråga. Det är tråkigt med en barbröstad kvinna när jag sitter på offentliga middagar med utländska gäster. Jag tycker det känns litet svårt att sitta där med män som tittar på oss kvinnor, förklarade Susanne Eberstein.

Vi svenska feminister har nu en gång för alla bevisat att vi står minst lika rakryggade i kampen mot omoralisk konst som de religiösa fanatikerna i USA, Saudiarabien och Afghanistan. Härligt!

Susanne Ebersteins hjältemodiga insats i den feministiska kampen mot den omoraliska barock-konsten firades självfallet av jublande feminister över hela Sverige.

hyllning till Eberstein

Ja ännu en seger för feministers och religiösa fundamentalisters kamp mot omoralisk konst – oerhört grymt! Pepp pepp hurra! Men än är kampen inte slut. Det finns ju otaliga klassiska konstverk spridda över Sverige, där kvinnokroppar helt omoraliskt visas upp. Se t.ex. de hemska och sexistiska statyerna vid Rädmansgatan i Stockholm nedan.

Nils_Möllerberg_Ungdom

IF

Ja det är verkligen fruktansvärt att dessa statyer har tillåtits stå kvar ända tills nu. Ett övergrepp mot Sveriges kvinnor. Men tack vare Susanne Eberstein och andra hjätemodiga feminister med överlägsen moral så kommer dessa statyer snart alla vara nedmonterade och för all tid inlåsta i dunkla källarvalv, som dammiga minnen från en skrämmande, mörk och patriarkal tidsepok.

susanne eberstein väktarrådet mot omoralisk konst

Susanne Eberstein (S), vice talman i Riksdagen, samt överstepräst i det feministiska Väktarrådet mot omoralisk konst.

Advertisements

Tagged: ,

16 thoughts on “Feministers och religiösa fundamentalisters viktiga kamp mot klassisk konst

 1. Anita kleineman December 21, 2013 at 4:59 pm Reply

  Som ultraortodox feminist är det en glädjens dag och för att fira detta har jag och mina vänninor i kvinnogruppen mensgrytan varit iväg till biblioteken här på orten och rivit ur sidor ur böcket där denna patriarkala konst porträterats.

  Hell seger feminister.

 2. Fredrik, Malmö December 21, 2013 at 5:34 pm Reply

  Susanna Eberstein är verkligen en sann Hjälte. Det är på tiden att vi gör upp med konstnärernas objektifiering och exploatering av kvinnokroppen i det offentliga rummet!

  Förresten, stöder Jämställdhetsfeministern de modiga hjältarna i nätverket “Bara bröst” som i åratal kämpat för kvinnors rätt att vistas toppless i Malmös simhallar?

  Kampen för bara bröst i Malmö har förts med syftet att kvinnor ska ha samma rättigheter att klä sig som de vill.preciss som de pojkarna och männen får. http://www.dn.se/nyheter/sverige/fritt-fram-for-bara-brost-i-simhall/

  • Jämställdhetsfeministern December 21, 2013 at 5:40 pm Reply

   Självklart stöder jag – precis som alla andra feminister – nätverket “Bara bröst”. Kvinnor – och då särskilt feministiska kvinnor – har en självklar rätt att gå nakna precis när och var som helst. Allt annat är patriarkalt kvinnoförtryck.

   Men det betyder ju inte att män skulle ha rätt att måla nakna eller halvnakna kvinnor. Eller att män skulle ha någon rätt att titta på de feministiska kvinnor som utnyttjar sin rätt att gå nakna när och var de vill.

   Det tror jag till och med de mest inbitna näthatare förstår.

 3. Fredrik, Malmö December 21, 2013 at 5:54 pm Reply

  Nej, män har ingen rätt att titta på kvinnor. Många feminister har beskrivit hur utsatt och kränkande det är att få den “manliga” blicken på sig.

  Jag tycker att Sanna Ferm i nätverket “Bara bröst” uttrycker det bra när hon säger – ” Det ska inte uppfattas som sexuellt att kvinnor går barbröstade i simhallen, det är inte en sexuell situation”.

 4. bergersjo December 21, 2013 at 7:21 pm Reply

  Poseidon på Götaplatsen i Göteborg och liknande nakna MANLIGA konstverk går naturligtvis bra att vara kvar, för att Könsmaktordningen. 🙂

  • Jämställdhetsfeministern December 22, 2013 at 2:39 pm Reply

   Ja självklart är det så. Det är, precis som du säger, en helt annan sak. För att Könsmaktsordningen.

 5. I-landsproblem | WTF? December 22, 2013 at 11:45 am Reply

  […] Jämställdhetsfeministern: ”Feministers och religiösa fundamentalisters viktiga kamp mot klassisk konst” […]

 6. LM (@BliLiberal) December 24, 2013 at 2:55 am Reply

  Jag vill börja med att tacka Feministern för hens kamp och önska hene en God Jul, självklart utan tomte, julgran, julklappar och annat sådant kvinnoförtryckande trams. Jag gläds över att läsa att Schröders målning tagits ner. Efter att ha satt på mig genusglasögonen ser jag tydligt att kvinnan sträcker sig efter en manslem som lurar strax utanför bild. Sådant beteende är oacceptabelt och rätta mig om jag har fel, får inte avbildas. Jag oroar mig dock fortfarande över att tavlan kanske lagts i något lager och inte förstörts av våra systrar. Vi får aldrig glömma att vi feminister har ett kraftfullt vapen att tillgå i “Damnatio Memoriae”. Om vi kan utradera varje spår av Patriarkal kultur tror jag att vi nått en bra bit närmare jämställdhet.

 7. Hjalmar December 25, 2013 at 2:07 pm Reply

  Självklart så ska endast konst godkänd av feminister få visas i landet!
  Allt annat är manlig ondska och patriarkalt förtryck.- och sådant ska städas undan om så krävs nya feministiska lagar, bokbål samt uppfostringsläger för avvikare. Hell Gudrun!

 8. […] musikverksamheten. I ännu ett fint samarbete med religiösa fundamentalister värlen över, nådde svenska feminister framgångar i kampen mot omoralisk konst. Och året avslutades med att Zlatan kom ut som näthatare och orsakade en allvarlig nationell […]

 9. […] ett par veckor sedan gjorde Riksdagens vice talman, socialdemokraten Susanne Eberstein, ett fantastiskt ingripande för att skydda alla kvinnor som besöker Riksdagen från kvinnoförnedrande konst. Tack […]

 10. […] och mest briljanta feminister. Bland stjärnorna finns namn som Veronica Palm, Ylva Johansson, Susanne Eberstein, Marita Ulvskog, Margareta Winberg, Mona Sahlin och Hillevi Larsson, för att bara nämna några av […]

 11. […] skäl” – Jämställdhetsfeministern ser det hela ur ett vidare perspektiv: ”Feministers och religiösa fundamentalisters viktiga kamp mot klassisk konst” – Lars Anders Johansson skriver en kort men intressant historik över fenomenet: […]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: