Zlatans ord: “att plåga ett kön till underkastelse”

Nu har det gått två dagar sedan Expressen publicerade Zlatan Ibrahimovics avskyvärda uttalande om att damfotboll är sämre än herrfotboll och att det därför bara är dumt att jämföra dam- och herrfotboll. Som om detta inte var fruktansvärt nog, så uttryckte Zlatan alltså även skepsis inför den självklara principen att när en herrfotbollsspelare får en belöning, så ska en damfotbollsspelare automatiskt alltid få en minst lika fin belöning.

Så här 48 timmar senare är Sverige fortfarande ett land i chock och Ibrahimovic har gått från att vara Zuper-Zlatan till att bli nationens fiende nummer 1. Så går det för den som vågar ifrågasätta våra Heliga Feministiska Skrifter!

Men det var skönt att se att Sveriges media och alla andra modiga feminister genast grep in och med enad front vågade stå upp mot den vite, kränkte mannen Zlatan – och ge honom svar på tal. Sådana fruktansvärda övergrepp (alltså som att likt Zlatan säga att herrfotboll håller högre kvalitet än damfotboll) kan ju helt enkelt inte tolereras i ett feministiskt land som Sverige. Här nedan följer ett litet urval från alla de tiotusentals kloka, feministiska svaren som Zlatan fick efter sin hänsynslösa och omänskligt grymma attack.

Zlatanattack 3

Jämställdhetsfeministern kunde inte sagt det bättre själv. Robert Laul – sportjournalist på Aftonbladet – har ju helt rätt i att den som säger att herrfotboll är bättre än damfotboll, den plågar kvinnor till underkastelse. Så är det bara.

Zlatanattack 2

Ja, sorgligt nog har Emir Osmanbegovic rätt: för hundratusentals killar så är det en sanning att herrfotboll är bättre än damfotboll. Fruktansvärt! Och det är den vite kränkte mannen Zlatans fel. Gör som Jämställdhetsfeministern och stöd Emir Osmanbegovics kampanj för att sprida den feministiska Sanningen: att damfotboll håller minst lika hög standard som herrfotboll!

Zlatanattack 1

Jag tror alla svenskar innerst inne håller med Nilla Fischer, fotbollsspelare i damlandslaget: det är verkligen svårt att erinra sig något dummare än Zlatans påstående att herrfotboll är bättre än damfotboll!

Zlatanattack 9

Den kloka Talgbollen har talat: Zlatan är ett sexistiskt gubbslem. Frågor på det? Nej, tänkte väl det. Soft!

Zlatanattack 8

Ja, man måste ju tänka på de katastrofala konsekvenserna av att säga att herrfotboll håller högre klass än damfotboll! Hur kan någon gå så omänskligt hårt åt damfotbollen? Horribelt! Och korkat!

Zlatanattack 7

Ja vi feminister pissar på den jävla, vidriga och överskattade Zlatan. Vi kämpar också mot näthatet.

Zlatanattack 6

Skönt att det finns så många kunniga och vältaliga feminister i Sverige!

Zlatanattack 5

Nej Zlatan har ingen genomtänkt genusanalys, trots att han haft 150 år av förtur och patriarkala fördelar. Till skillnad från de diskriminerade vita feministkvinnorna på Södermalm har Zlatan aldrig behövt kämpa, utan han har fått allt gratis ända sedan sin privilegierade uppväxt i Rosengård. Det har feministisk forskning visat.

Zlatanattack 4

Jaaa hata Zlatan!! Så att det blir jämställt.

Och kloka och kunniga Pia Sundhage, förbundskapten i damlandslaget, har följande att säga:

–Tråkigt och ledsamt för svensk fotboll när en lagkapten uttrycker sig så. Det visar på brister i manlig fotbolls värdegrund.

Ja verkligen. Tycker man att herrfotboll är bättre än damfotboll, då har man verkligen en bristande värdegrund.

Svenska Dagbladets kunnige och feministiske skribent Anders Lindblad konstaterar att Zlatans ilska mot oss feminister är felriktad (ilska mot oss feminister är alltid felriktad, eftersom ilska alltid ska riktas mot män med vit hudfärg). Lindblad utnämner också Zlatan till “årets tomtenisse”, eftersom han har “förnedrande åsikter om damfotbollen”.

Aftonbladets Sanna Lundell konstaterar att Zlatan är en “neandertalare” och att hans ord är “bortom all dumhet”.

Och så har Sveriges främsta fotbollsexpert, det vill säga Moa Svan på Feministiskt Perspektiv, en gång för alla besvarat frågan varför det är rätt att jämföra Zlatan och Lotta Schelin. Schelin har nämligen tagit en medalj i ett dam-mästerskap, konstaterar Moa Svan klokt. Och det har ju inte Zlatan. Alltså är Lotta Schelin en bätte fotbollsspelare. Pepp pepp!

Moa Svan

Moa Svans feministiska forskning avslöjar att Zlatan, till skillnad från Lotta Schelin, inte har tagit medalj i något damfotbollsmästerkap. Alltså är Lotta Schelin den bättre fotbollsspelaren av de två.

Genus-Sverige har talat:
Svenska feminister säger att Zlatan är dum, korkad, överskattad, ett sexistiskt gubbslem som bör få sin kropp skändad, en jävel med bristande värdegrund, en neandertalare bortom all dumhet, ett patriarkalt as som plågar kvinnor till underkastelse och en tomtenisse med förnedrande åsikter. Och dessutom har han inga medaljer från damfotbollsmästerskap…

Advertisements

Tagged: , , ,

37 thoughts on “Zlatans ord: “att plåga ett kön till underkastelse”

 1. Herbert December 27, 2013 at 3:17 pm Reply

  Ja, kan det egentligen sägas bättre? Eftersom vi ju vet (det har feministisk forskning visat) att dam-mästerskap är bättre än herr-, så är du alltså en mer jämställd (och därför bättre) människa om du har en medalj från dam-mästerskap istället för från det där andra mästerskapet. Hur kan jag aldrig ha insett det tidigare?

  • Jämställdhetsfeministern December 28, 2013 at 11:36 am Reply

   Tur att det finns duktiga, ögonöppnande feminister som Moa Svan som avslöjar sanningen!

 2. Sten Sture December 27, 2013 at 5:59 pm Reply

  Förstår ändå inte riktigt detta: menar den där zlattan att det utan motstycke framgångsrika tjejlandslaget i fotboll borde klara sig på egna meriter? Hur skulle det då gå med jämställdhet o jämlikhet? Detta visar att vi har en väldigt lång väg att gå för att nå riktig jämställdhet.

  Jag tycker att han zlattan ska ta åt sig av all berättigad kritik från bättre pålästa skribenter i media. Och läsa på lite själv så förstår han nog hur tokigt det blev. Han är ju själv ändå “rasifierad” och borde begripa bättre än att kacka i eget bo.

  Sen vill jag bara hålla med FPs Moa Svan: “ta en medalj först innan du snackar!”

  • Jämställdhetsfeministern December 28, 2013 at 11:36 am Reply

   Ja självklart ska Zlatan lyssna på oss rasistifierade feminister, be om ursäkt och genast skänka minst hälften av sin lön till Lotta Schelin. Så att det blir jämställt.

 3. Sten Sture December 27, 2013 at 6:10 pm Reply

  Du är ba så bra feministern!!! Löööv you! Pepp på dig fiiinaste, fiiinaste du <3<3<3

 4. Malte Skogsnäs December 28, 2013 at 6:56 am Reply

  Hur många raka ligatitlar i olika världsledande länder hade Zlatan nu igen?

  • Jämställdhetsfeministern December 28, 2013 at 11:33 am Reply

   Häpnadsväckande feministiska forskningsrön, presenterade av Moa Svan, visar att det är irrelevant. Det viktiga är att Zlatan aldrig vunnit ett damfotbollsmästerskap – och därmed är han en medelmåtta.

 5. Magnus December 28, 2013 at 9:07 am Reply

  Anja Gatu, sportchef på den stora tidningen i Zlatans hemstad, levererar ett brandtal som måste vara något av det mest klartänkta och passionerade jag någonsin sett i svensk sportjournalistik.:

  http://www.sydsvenskan.se/sport/anja-gatu—kronika/anja-gatu-zlatan-legitimerar-hatet/

  Hon avslöjar också den förfärande sanningen att hon själv och Sjögran höll på att bli nermejade av Zlatan i hans stora racerbil en mörk natt i Malmö för drygt tio år sedan: ” Therese Sjögran och jag höll på att bli överkörda av Zlatan Ibrahimovic. Elva år tog det att fullborda den överkörningen” står det med fetstil i artikelns ingress, och som sig bör görs Zlatan i fortsättningen till en av näthatets verkliga anförare – även om han själv inte behöver sitta och knacka ner några anonyma inlägg på Flashback eller Genusnytt (vad vi vet i alla fall…) så känner han nog sina pappenheimare.

  Jag borde vara sur över att jag inte prenumerar på Sydsvenskan längre, men av någon anledning är det inte riktigt det jag känner inför denna valkyria.

  • Jämställdhetsfeministern December 28, 2013 at 11:32 am Reply

   Hon är klok och kunnig, Anja Gatu. Jämställdhetsfeministern kunde inte sagt det bättre själv: vi måste hata Zlatan, annars legitimerar vi hatet!

   • Magnus December 28, 2013 at 11:40 am Reply

    Jäpp, att Zlatans relationer till pressen ibland har varit ansträngda visste vi, men att han aktivt stalkar och försöker döda kvinnliga sportreportrar och dito fotbollsstjärnor – fysiskt eller verbalt avrätta dem – var onekligen en nyhet.

 6. T December 28, 2013 at 10:13 pm Reply

  Du är en nu – m.a.o. en näthatare af rang som hänger ut förtvivlade hens-twitterkonton. Nåväl, har någon av ovanstående läst originalartikeln? Föga troligt..

  • Jämställdhetsfeministern December 29, 2013 at 10:26 am Reply

   Ja vi feminister kämpar emot näthat. Det syns tydligt i de kloka, feministiska kommentarerna om Zlatan ovan…

 7. Linder December 28, 2013 at 10:22 pm Reply

  Patetiskt inlägg, patetisk blogg och patetiska åsikter.. “Hata zlatan <3".. Hoppas du skämtar.

  • Linder December 28, 2013 at 10:30 pm Reply

   Ber om ursäkt. Då jag nu lite efterblivet uppmärksammat den uppenbara ironin i bloggen föll den mig totalt i smaken.. Bra jobbat!

 8. Linder December 28, 2013 at 10:23 pm Reply

  Rättar mig själv. Hoppas bloggen är full av ironi som jag av olika skäl inte uppfattar i nuläget.

 9. T December 28, 2013 at 10:44 pm Reply

  Och den där “ramaskri” eller vad hon nu heter som fick en fb-tråd med 4 gulliga kommentarer, förmodligen helt i egen regi – nä, förmodligen inte, men åtminstone vänsterackompanjerat. Hur som helst, människor som henne behövs lika lite som Helle Kleins trötta ledare. Prioritera om, prioritera rätt.Försök dra logiska slutsatser utan att blanda in känsloargument eller typ “Kom igen nu – det är för fasen 2013!” Eh – dra åt helvete.

 10. Magnus December 28, 2013 at 11:16 pm Reply

  T: om det är Natalia Kazmierska du tänker på – ja, för en fem, sex år sedan hade hon varit i första ledet vid ett sådant här anlopp. Och hon lär säkert komma med ett par egna inlägg om Zlatan efter nyår.

 11. T December 28, 2013 at 11:45 pm Reply

  Nej, henne har jag tyvärr bättre koll på. Hon är väl t.o.m. nominerad till något journalistpris? Skrämmande. Nåväl – “ramaskri” tror jag var vad hen kallade sig på twitter. Kanske något annat, vem bryr sig? Henne ska man mest behandla som ett gossedjur, som man spiller te på och skiter i vilket.

  Lika patetisk som resterande icke-personer som försöker trumfa likt den feministiska-ådran.

 12. Maja December 29, 2013 at 4:12 pm Reply

  Hahahaha! Så djävla roligt!Har inte läst din blogg förut! Hittade dig på FB nyss.
  Jag skrev ett litet inlägg i natt om Wegerup..
  http://blogg.vk.se/Mexan/2013/12/29/wegerup-hoppar-in-i-bagarstugan/

 13. Leffe December 29, 2013 at 4:47 pm Reply

  Detta är inte en seriös blogg va?

 14. Nils Jungenäs December 30, 2013 at 10:43 am Reply

  Moa Svan har missat att så kallad “herr”-fotboll är den öppna klassen där alla får delta, män, kvinnor, blinda och döva. Damfotboll däremot är en handikapklass där bara kvinnor får delta. Så fungerar alla idrotter. Om en kvinnlig golfspelare vill pröva sin lycka på herrtouren så får hon det. En person som inte är kvinna får dock inte ställa upp i damklassen. På samma sätt får en fullt frisk inte delta i paralympics osv.

  • Jämställdhetsfeministern December 31, 2013 at 1:08 am Reply

   Nu kommer du dragandes med fakta och observationer av verkliga förhållanden. Typiskt manligt och unket. Borde förbjudas. Moa Svan och Jämställdhetsfeministern har känt efter och kommit fram till att vi har rätt och du har fel och Zlatan är dum.

 15. T December 30, 2013 at 10:56 pm Reply

  “Sluta skämta.

  Det blir sällan roligt när killar skämtar om att tjejer är mindre värda (dom ska få en cykel, när killar med samma meriter får en bil)”

  Något som samma person skrivit.

 16. […] kampen mot omoralisk konst. Och året avslutades med att Zlatan kom ut som näthatare och orsakade en allvarlig nationell kris, genom att säga att herrfotboll håller högre kvalitet än […]

 17. jonas January 10, 2014 at 8:39 pm Reply

  om jag har förstått denna blogg rätt så är ett av ert mål att stoppa näthatet på internet samtidigt sprider du budskapet av hat på nätet själv där du uttalar dig om att vi ska skända Zlatan och att han är ett gubbslem för att han säger att man inte kan jämföra damfotbollens INDIVIDUELLA prestation mot herrfotbollens INDIVIDUELLA prestation. För den delen är det flera kvinnor inom damlandslaget som har uttalat sig liknande om att man inte ska jämföra damfotbollen mot herrfotbollen, men jag antar att ingen bry sig eftersom hon är ju en kvinna. För den delen är det helt självklart att herrfotbollen är på en absolut högre nivå tex: AIK p17 vann över damlandslaget. Självklart känner sig Zlatan kränkt när han jämförs med individer som förlorar mot 17 åriga killar. Jag hoppas verkligen du inser att det du skriver också sprider sig som sanningen hos unga tjejer och visst mycket som skrivs här må vara lärorikt och effektivt eftersom du synliggör vårt patriakala samhälle men för guds skull att sprida till tjejer att vi ska hata alla vita männ är ju rent vedervärdigt. Tycker också väldigt fegt av dig att inte publicera vem du är, lätt att vara tuff bakom datorn

 18. Ida November 13, 2014 at 5:52 pm Reply

  Detta är så vidrigt hur du skriver! Vilken SKYMF mot riktig feminism!

  Jag är för feminism, jämställdhet och inte bara mellan könen! Texter som denna är varför feminism får dåligt rykte eftersom du MISSBRUKAR ordet. Skriv vad du skriver men lämna feminismen utanför för det är skamligt.

  Jag säger inget om Zlatans uttalande, men sättet du skriver det på är vidrigt. Kränkande. Och absolut inget jag står bakom.

  Vill du göra en riktig skillnad i världen skriver du inte på detta sätt. Detta gör dig ofantlig oseriös, barnslig och respektlös.

 19. […] detta må ni berätta Nu är det ett år sedan det hände. Det fruktansvärda. Den nationella katastrof och avgrundsjupa trauma som orsakades av att Zlatan Ibrahimovic julen 2013 sa att herrfotboll håller en högre kvalitet […]

 20. […] en nation i chock, efter att Zlatan i en intervju med Expressen under julhelgen sagt att herrfotboll håller högre klass än damfotboll. Hela Sveriges journalistkår och alla kloka Twitterfeminister avbröt julfirandet för att visa […]

 21. […] en nation i chock, efter att Zlatan i en intervju med Expressen under julhelgen sagt att herrfotboll håller högre klass än damfotboll. Hela Sveriges journalistkår och alla kloka Twitterfeminister avbröt julfirandet för att visa […]

 22. […] kvinnliga fotbollsspelare, eller fotboll som spelas av kvinnor. För det är kvinnoförtryck och näthat. Endast manliga fotbollsspelare får kritiseras och hånas. Så att det blir […]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: