Kunnig feminist attackerad av brölande näthatare!

Under det gångna året 2013 har vi sett hur kloka och duktiga feminister har attackerats av brölande näthatare. Bara för att de är kvinnor.

Ett typexempel på en sådan attack när den kloka feministiska bloggaren Jaylazkar fick utstå agressiva och hotfulla angrepp från den synnerligen suspekta hatbloggen Tenebrism. Bara för att Jaylazkar är en duktig kvinna som vågar ta plats i det offentliga rummet och dela med sig av sin feministiska kunskap.

Det hela tog sin början en helt vanlig dag på Twitter, när Jaylazkar nämnde att hon förespråkar folkmord på alla världens män (utom transmän). Som feminist kan jag inte tänka mig att någon vettig svensk inte håller med Jaylazkar om att vanliga män (eller cis-män, som vi feminister ibland säger) inte har någon rätt att existera och därför borde utrotas.

folkmordsfeminist

Ja, jag vet vad ni tänker: inte kan det väl i dagens moderna, feministiskt upplysta Sverige, finnas människor som har en annan uppfattning än att män saknar existensberättigande och bör utrotas?

Men jo, tyvärr finns det fortfarande sådana människor: näthatarna. Bittra, patetiska, korkade individer, som på allvar tycker att alla människor – oavsett kön eller hudfärg – är lika mycket värda och därför ska ha samma rättigheter och skydligheter. Med andra ord raka motsatsen till allt vad vi feminister står för.

Tyvärr tillåts sådana personer fortfarande uttrycka sina åsikter på internet och en av dem, bloggaren Tenebrism, missbrukade sin yttrandefrihet genom att urskiljningslöst attackera Jaylazkar. Bara för att hon är kvinna! Precis som alla andra näthatare saknar Tenebrism helt argument mot våra kloka, feministiska synpunkter och hen brölar därför ut sitt hat och sina hot. Jag citerar Tenebrisms avskyvärda och hotfulla svar till Jaylazkar:

Världen befolkas idag av ca 7 miljarder människor. Det är sju tusen miljoner människor. Av dessa är strax över 50 % män. Ett fåtal av dessa män faller inte inom ramarna för begreppet ”cis”, så vi säger 50 % jämnt. Det lämnar oss med 3,5 miljarder män, eller annorludna uttryckt: tre tusen fem hundra miljoner män. Det är kanske mer pedagogiskt att ange talet i siffror? Jaylazkar vill utrota omkring 3 500 000 000 människor.

Vi kan jämföra antalet med till exempel Förintelsen, där omkring sex miljoner judar utrotades. Ett hårresande högt antal döda, men vi måste fortfarande upprepa Förintelsen ca 583 gånger innan vi når det antal människor Jaylazkar vill utrota. Ett antal som dessutom hela tiden stiger i takt med en växande befolkningsmängd.

Ja ni ser själva. Bara mass bröl, hot och kvinnohat. Och ännu ett bevis för att Maria Sveland har rätt när hon skriver att alla som säger emot oss feminister är kvinnohatande, kränkta vita män – och förmodligen nazistiska Breivikanhängare. Inte undra på att mina feministbloggkollegor, som Lady Dahmer och Maria Engelwinge, tycker att Tenebrism borde polisanmälas.

Hur länge ska duktiga, feministiska kvinnor som Jaylazkar behöva stå ut med sådana här övergrepp? Varför gör inte Polisen något? Jo, för än så länge skyddas näthatare som Tenebrism av det allsmäktiga Patriarkatet. Men det ska vi feminister snart ändra på. Vår kamp mot gubbslemmen går vidare!
Pepp, pepp!

PS:
Tro inte på de undersökningar som visar att fler manliga journalister än kvinnliga hotas. Fakta är en manlig härskartenkik. Vi feminister har känt efter och kommit fram till att hot endast drabbar kvinnor – och beror på män som näthatar kvinnor. Alltså precis det som Jaylazkar och tusentals andra duktiga feministkvinnor blir utsatta för.

Tagged: ,

15 thoughts on “Kunnig feminist attackerad av brölande näthatare!

 1. Myspysen December 30, 2013 at 12:22 am Reply

  Sjukt bra artikel, tack för att du lyfter denna viktiga fråga! Sjukt att det fortfarande finns folk som har något emot att utrota alla män! Men tillslut kommer vi att vinna över hatet. Pepp pepp och gott nytt år!

  • Jämställdhetsfeministern December 30, 2013 at 12:32 am Reply

   Åh tack! Jag kan ju dock inte ta äran för dessa kloka idéer, eftersom jag ju bara upprepar vad andra duktiga feminister har sagt. Vi har som tur var många duktiga feminister i Sverige. Ja, tillsammans kommer vi att besegra hatet! 🙂

 2. bergersjo December 30, 2013 at 2:14 am Reply

  Vi feminister kan iallafall glädja oss över att alla vita kränkta män och övriga gubbslem sakta men säkert ändå går mot sin död, oavsett om de vill eller inte. Pepp pepp!

  Tyvärr gör ju även kvinnor och transpersoner det. 😦 Det beror självklart på Patriarkatet.

 3. Petter December 30, 2013 at 5:59 am Reply

  Det är så uppenbart här att såfort en kvinna öppnar sin mun och tar sin plats så är patriarkatet där och tystar hen. Gubbslemen känner nog sig hotade nu när de känner att deras makt glider dem ur händerna. Snart kommer det inte vara ok för dem att våldta och misshandla kvinnor som det nu är under patriarkatet, pepp pepp!

  Sen kan jag inte annat än drömma mig bort till tiden efter mannen dött bort och bara tänka mig vilken underbar plats det kommer vara. En plats helt utan förtryck, misshandel(grov iaf), mord(kvinnor mördar bara män de ggr det händer typ), patriarkala normer, skogsskövling, utfiskning mm mm mm. Jag blir alldeles tårögd…..

  • Jämställdhetsfeministern December 30, 2013 at 7:20 pm Reply

   Ja feministisk forskning har tydligt visat att världen skulle vara en fantastisk och problemlös plats, om det inte vore för män.

 4. Eric December 30, 2013 at 9:07 am Reply

  Pepp på dig klokaste du ; )

 5. Magnus December 30, 2013 at 11:08 am Reply

  Åååh…pepp pepp peppippepp pepp pepp. Finaste peppigaste pepp pepp peeeeeeeppppp!!!!!!!! Pepp! Peppeppeppeppeppeppeppepp!!!

  Patriarketet cisnormativa manlighetsnorm måste tillintetgöras och ett trangressivt strängteoretiskt kvinnokvantum ersätta det narrativet i diskursen som gäller idag.
  (citat Judith Butthole)

  • Jämställdhetsfeministern December 30, 2013 at 7:22 pm Reply

   Judith Butthole är en av mina favoritförfattare. Som de flesta andra feminister så läser jag förresten bara böcker av kvinnliga författare. Så att det blir jämställt.

 6. dolf (a.k.a. Anders Ericsson) December 31, 2013 at 2:13 pm Reply

  feministern, en världsnyhet för dig, det första feministiska programmeringsspråket c+= (c-plus-equality, “The World’s First Feminist Programming Language”) har nu skapats med godbitar som bland annat femsort.Xe – en feministisk sorteringsrutin.
  De som känner till de patriarkala programmeringsspråken C och C++ får sig en välförtjänt tankeställare här. Snart är den manliga dominansen inom IT ett minne blott. Jag återger koden till femsort här, men misstänker att risken är stor för att formateringen blir fördärvad så att den blir oläslig, gå i så fall till länken.
  Jag har också kommenterat hos Expressen – från röda jättar till väpnade revolutioner | Tanja Bergkvists Blog, men kommentaren hänger och väntar på att bli släppt, men för den som är intresserad kommer det säkert att uppstå en diskussion bland de hatiska antifeministerna där.
  femsort.xe:

  /*
  * The concept of ‘sorting’ things has long been a cornerstone of
  * patriarchal discrimination against women and PoC. To ‘sort’ objects
  * according to some percieved ‘value’ is morally wrong and oppressive.
  * Therefore a truly feminist algorithm cannot be based upon comparing
  * values of ‘objects’. Feminist sorting algorithms have to take various
  * things into consideration: gender, race, the program’s feelings and
  * the current make-up of the objects to be sorted. To implement this,
  * we use a progressive stack with added affirmative action.
  */

  #consider
  #consider
  #consider
  #consider
  #consider

  xe womain(xe *Unique_person[])
  {
  CheckPrivilege(); //Always check your privilege
  CheckPrivilege(); //Better check it twice
  xe sorted_unique_people=progressive_stack(xe *Unique_person[]); //construct the
  //progressive stack
  among (person p : Unique_person) {
  maybe(p.gender==male && p.orentation==het_cis_scum) {
  yell(‘RAPE RAPE RAPE RAPE!!!!!’);
  crush(p); //Use the function crush in Dworkin.Xir to discard the oppressor
  ENDMISOGYNY
  perhaps_and_equally_valid {
  ynt q = accepts(guilt_feel(p.oppression)); //measure the oppression level according to
  //the function guilt_feel in feelings.Xir
  sorted_unique_people[q]=accepts(p); //assign every wonderful person a place in the new stack
  ENDMISOGYNY
  maybe(feels==right) {
  affirmative_action(&sorted_unique_people) //If the progrym feels like it, it will
  //use affirmative action to make the sorting more fair.
  //The actual affirmative action algorithm is poorly understood,
  //but DON’T MESS WITH IT! IT IS FAIR!
  ENDMISOGYNY
  ENDMISOGYNY
  return sorted_unique_people;
  ENDMISOGYNY

 7. Radikalfeminism | WTF? January 2, 2014 at 1:10 pm Reply

  […] Jämställdhetsfeministern: ”Kunnig feminist attackerad av brölande näthatare!” […]

 8. Kristian January 9, 2014 at 1:23 pm Reply

  Ja, det är bedrövligt, den så kallade “yttrande”-friheten. “Förtrycksfriheten” snarare!

  Borde inte detta gå att automatisera? Vi vet ju vilka som är bra. Med lite programmering kan en snabbt se om någon inte håller med.
  Sedan kan polisen få listan, och så kan de åka och hälsa på. (Kan eventuellt läggas på anbud, till exempel AFA sköter ju detta på ett utmärkt sätt.)

  (Beklagar att min kommentar kommer så sent, det är den där patriakala högtiden som kom emellan.)

 9. allahuakbar July 13, 2015 at 8:27 pm Reply

  kvinnor ska laga mat och städa

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: