Feministisk årskrönika 2013

2013 var året då Jämställdhetsfeministern började blogga. Här kommer en liten sammanfattning av året som gick, ur ett feministiskt perspektiv.

Inspirerad av Gudrun Schymans återkomst som partiledare för Feministiskt initiativ entrade Jämställdhetsfeministern den svenska bloggscenen den 12 april, under rubriken Jag står inte ut!. Sedan dess har Sveriges pojkar och män – Patriarkatet – fått det hett om öronen.

April
I början av året visade  Expressen och Aftonbladet stort civilkurage när de gick ut och med kraft försvarade kvinnors självklara rätt att knäcka mäns näsben. Och den briljanta journalisten Katrine Kielos bevisade dels att klimatkrisen är mäns fel och att allt annan som är dåligt i världen också är mäns fel. Skådespelaren Lo Kauppi visade samtidigt, med sin pjäs Vita kränkta män, att om man inte tror på Könsmaktsordningen, så är man en sorglig, patetisk, ful loser och en medelålders oskuld och rasist som är rädd att förlora sina vita manliga privilegier.

Maj
I maj presenterade Jämställdhetsfeministern en omfattande feministisk ordlista för att guida alla vetgiriga och kunskapstörstande nybörjarfeminister till att lättare kunna se Sanningen. Under samma månad började de kloka politikerna i Umeå att arbeta för att införa mansskatt, för att utjämna de orimliga löneskillnaderna mellan manliga sophämtare och kvinnliga läkare. Aftonbladets duktiga krönikör Malin Wollin kom med ytterligare argument för varför vi självklart måste införa mansskatt – bland annat därför att kvinnors mens är mäns ansvar. Journalisten Ola Olofsson berättade att han är en riktig skitstövel – och dömde alla andra män efter sig själv.

Juni
I juni deklarerade vi feminister krig mot Danmark, eftersom danskarna vägrar införa svensk statsfeminism som religion. Blan annat skrev den kloka feministen Nina Björk att Sverige inte tolererar danskarnas åsikter och en manlig feminist på DN konstaterade att danskarna måste vara efterblivna, eftersom de i likhet med resten av världen inte rättar sig efter oss svenska feminister. Feminister på Söder beklagade sig över att männen i denna stadsdel inte bara är förtryckande svin, utan dessutom skrämmande asexuella, medan bloggaren Lady Dahmer förklarade att sexuella trakasserier mot en man är att sparka uppåt. Jämställdhetsfeministern förde fram ett krav på att Vänsterpartiets feministiske partiledare, den vite medelålders mannen Jonas Sjöstedt, skulle maka på sig och släppa fram en duktig kvinna.

Juli
I juli berättade Cissi Wallin att män som inte gillar pösbyxor har en unken kvinnosyn. Sveriges journalister var i uppror då det visade sig att ett antal personer hade twittrat plump kritik mot damlandslaget i fotboll och därmed brutit mot God Feministisk Sed, som tydligt stipulerar att plump kritik och glåpord endast får riktas mot fotbollsspelare av manligt kön. Så att det blir jämställt. Jämställdhetsfeministern hyllade Rättviseförmedlingen. Svenska feminister, med Ung Vänster i spetsen, sällade sig till religiösa fundamentalisters kamp för att förbjuda porr.

Augusti
I augusti bidrog Jämställdhetsfeministern till hjälporganisationen ActionAids hjältemodiga kamp för att svenskar inte ska bli faddrar till pojkar i tredje världen, utan endast hjälpa flickor. Tillsammans med Expressens chefredaktör och förtryckta glastaksoffer Frida Boisen lanserade Jämställdhetsfeministern också en nationell kampanj mot snoppmakten. I samarbete med Hillary Clinton förklarade Jämställdhetsfeministern också varför kvinnor alltid drabbas värst när män dör i krig. Alla feminister med självrespekt publicerade en lista med 33 anledningar till varför vi alla ska vara feminister.

September
I september konstaterade den kunniga feministen My Vingren klokt att det ska räcka med att någon någonstans leker med tanken att en man är pedofil, för att samhället ska ta hans barn ifrån honom. Jämställdhetsfeministern hyllade Plan Sveriges fina kampanj för att endast flickor ska få gå i skolan i u-länder, medan pojkarna enbart ska få undervisning i Könsmaktsordningen. Så att det blir jämställt. Jämställdhetsfeministern stöttade givetvis också Svensk Kvinnolobbys Klipp kuken-kampanj.

Oktober
I oktober skakade SVT Vetenskap, med den feministiska vitamininjektionen Victoria Dyring som programledare, om hela vetenskapsvärden, genom att motbevisa evolutionsteorin. Det visade sig att häpnadsväckande genusvetenskapliga rön visat att vi människor ser ut som vi gör för att Patriarkatet ätit upp kvinnors mat. Under samma månad visade annan feministisk forskning att Rwanda är mer jämställt än Sverige. Miljöpartiet, Vänsterpartiet och Sverigedemokraterna önskade omvänd bevisbörda för män och Män för Jämställdhet uttryckte kritik mot att män som anklagas för sexbrott har tillgång till advokater. Jämställdhetsfeministern kunde konstatera att den vite medelålders mannen Jonas Sjöstedt fortsatt vägrade maka på sig och ge plats åt en duktig kvinna – trots kvinnors och feministers rop på jämställdhet. Jämställdhetsfeministern belyste ett mycket allvarligt samhällsproblem: manliga brandmän. Oktober avslutades med att Johan Ehrenberg förklarade varför alla män är ansvariga för våldtäkter och bara kvinnor är oskyldiga. Kakan Hermansson förklarade pedagogiskt varför det är bra att hata män och Gudrun Schyman hyllade Kakans insats för folkbildningen.

Nobember
I början av november var Johan Ehrenberg tillbaka för att informera om att män är korkade och skyldiga till allt ont i världen. Ett stort antall svenska journalister behandlades på intensivvårdsavdelningar på sjukhus runt om i landet, för svåra chockskador, efter att en reklamaffisch både visat en bild på en spetstrosa och dessutom uppmanat kvinnor att vara snälla mot pappor på fars dag. SR:s feministiska vd Cilla Benkö uttryckte enorm stolthet över SR:s målmedvetna arbete för att röka ut alla män ur organisationen. Och när världens blickar riktades mot Filippinerna efter stormkatastrofen, påminde Veronica Palm (S) om vilka som verkligen har det svårt: det vill säga vita, medelålders svenska kvinnor som Veronica Palm (S). Alice Bah Kuhnke är ny generaldirektör för Ungdomsstyrelsen och hon rivstartade med kraftfulla åtgärder för att bekämpa Sveriges pojkar.

December
Ordföranden i Män för Jämställdhet, Tomas Wetterberg, berättade att alla männen i organisationen kan ha våldtagit – men att de tyvärr råkat komma på detta först efter att dessa eventuella brott blivit preskriberade. Pisa-undersökningen presenterades och visade att resultaten i svenska skolor sjunker som en sten, särskilt för pojkar. Feminister bevisade att detta är de svenska männens fel och skolminister Jan Björklund vet att lösningen är ännu mer feminism i svenska skolor. Feminister påpekade att svenska män inte bör ha rösträtt. Studieförbundet Vuxenskolan berättade i ett pressmeddelande om sitt framgångsrika arbete för att få bort pojkar ur musikverksamheten. I ännu ett fint samarbete med religiösa fundamentalister världen över, nådde svenska feminister framgångar i kampen mot omoralisk konst. Och året avslutades med att Zlatan kom ut som näthatare och orsakade en allvarlig nationell kris, genom att säga att herrfotboll håller högre kvalitet än damfotboll.

Advertisements

11 thoughts on “Feministisk årskrönika 2013

 1. Pelle2 January 3, 2014 at 1:53 pm Reply

  Tack Feministern för din oförtröttliga kamp mot patriarkatet och de osynliga strukturerna !
  Får väl säga pepp.pep och fett som vi systrar brukar göra till varandra för att lyfta fram vår enorma kunskap och kompetens så att den inte glöms bort av gubbslemmet.

  Vi får väl inleda det nya året med att försöka se till att den slemmige patriarken Jonas Sjöstedt äntligen lämnar sin plats till förmån för en duktig kvinna.
  Vi kan sedan fortsätta med att se till att Kawa Zofalgary,Anders Westgårdh, Daniel Svedin och Johan Ehrenberg också lämnar över sina platser till en duktig kvinna. I de fallen borde det dessutom bli lättare att få medhåll eftersom de erkänner att de är förtryckare och allmänt dåliga människor enbart pg.a att de är män. Då kan de naturligtvis inte sitta kvar på sina priviligierade platser i samhället.

  Keep up the good work feministern !

  • Jämställdhetsfeministern January 4, 2014 at 12:29 pm Reply

   Ja det finns många gubbslem att attackera – och många kloka feminister att hylla!
   Tack själv och pepp pepp! 🙂

 2. Petter January 3, 2014 at 2:45 pm Reply

  Du gör såå mycket för jämställdheten,forts ditt fantastiska arbete! pepp pepp!

  • Jämställdhetsfeministern January 4, 2014 at 12:29 pm Reply

   Åh tack! Jag ser mig själv som en liten megafon för de stora feministiska tänkarna i vårt land… Pepp pepp!

 3. lilycrowart January 4, 2014 at 12:08 am Reply

  Du är så duktig, finaste du, att du orkar föra den viktiga kampen mot männen och pojkarna!!!! Pepp pepp ❤

 4. Nytt år, ny misandri | Susanna's Crowbar January 4, 2014 at 12:29 am Reply

  […] Läs gärna Ekvalists årskrönika här och Jämställdhetsfeministerns feministiska årskrönika här. […]

 5. Sten Sture January 6, 2014 at 1:35 am Reply

  Vilken fin årskrönika av dig fiiinaste du, feministern!

  Här är en trevlig musiklänk där man kan se hur patriarkatet glider fram på sin räkmacka:

  Kämpa på så kan vi alla få det lika fint som som på videon!

  • Jämställdhetsfeministern January 11, 2014 at 10:54 am Reply

   Ja, som en klok och kunnig feminist på SVT konstaterade förra året, så var andra världskriget en tid då män låg och softade och pruttade i skogen, medan kvinnor slet hårt både i hem och på arbeten. Folkbildning!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: