Att vara manlig feminist

För oss feminister är det ju självklart att fokus alltid ska ligga på kvinnor, att kvinnor alltid ska gå först och att det alltid är kvinnor som ska lyftas fram. Så att det blir jämställt. Men idag tänkte Jämställdhetsfeministern göra ett undantag och prata lite om manliga feminister.

Feministisk forskning har ju tydligt visat att alla män är sviniga förtryckare – och självklart gäller det även män som är feminister. Skillnaden är att feministiska män erkänner vilka korkade svin de är och att de är skyldiga till allt som är dåligt och fel i världen (se t.ex. här och här).

Men hur är det egentligen att vara en helt vanlig feministman? Låt oss titta in en helt vanlig dag hos en manlig feminist!

Talgbollen manlig feminist

Härligt. Och en till:

skämsöverattvaraman

Ja, en sund inställning. Trevligt att se. Men varför vill inte fler män bli feminister? Jo, därför att män är svin! Så klart!

Advertisements

Tagged: , ,

6 thoughts on “Att vara manlig feminist

 1. Rick January 11, 2014 at 2:02 pm Reply

  Den där twittraren som skäms över att vara man och vit och som i stället vill vara en älva eller en enhörning har helt rätt. Jag har sedan länge övergått till att vara just en enhörning, precis så som den där feministiska novisen drömmer om. Den som påstår att man inte kan förvandla sig till en enhörning så där bara har förstås fel, för verkligheterna är olika och jag tillhör inte längre den patriarkala heterosexuella vita manliga svenska (saknas någon svordom?) verkligheten. Det här har forskningen visat. Det är alltså bara att förvandla sig till något annat, t.ex. en älva (passa på att ta en flygtur från hustaket samtidigt, ni f.d. män som förvandlats till feministiska älvor!).

 2. Pelle2 January 11, 2014 at 10:40 pm Reply

  Man kanske kan få lite hjälp på traven i könsbytet med hjälp av de duktiga feministerna i kvinnolobbyn som alltid har en skarpslipad sax för att kunna #klippa kuken 😉

  • Jämställdhetsfeministern January 12, 2014 at 1:07 pm Reply

   Ja jag är säker på att Sveriges Kvinnolobby är redo att hjälpa till. Som de själva säger, så är det ju dags att “klippa kuken”.

 3. Magnus January 13, 2014 at 4:37 pm Reply

  Redan vid mitten av 90-talet visste kunniga kvinnor hur det skulle vara. I en scen i romanen Kyssäkta (1995) av Maria Hörnfeldt (mest känd för att i ett tv-program ha myntat utrycket Jätteproppen Orvar) hittar man en kvinnlig motionscoach som ropar till sitt aerobicsgäng “Män är skit! Män är skit! USCH!!” Pepp pepp, och det är också som pepp det beskrivs i romanen. Scenen är uppenbart inspirerad av hur det kunde låta i verkligheten, i den typen av romaner skrivna av engagerade och rappa journalister slänger man inte in detaljer som ter sig helt surrealistiska och illusionsbrytande, såvida det inte är helt nödvändigt för storyn.

 4. […] 1: Erkänn! Det första du måste göra är erkänna att du är ett ärkesvin, förtycker kvinnor, förstör miljön och är orsaken till allt ont i världen. Feministisk […]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: