Vit, medelålders man vägrar släppa makten i (V)

Idag drabbades feminismen i Sverige av ett bakslag, då den vite, medelålders Östermalmsmannen Jonas Sjöstedt ännu en gång spottade jämställdheten i ansiktet, genom att vägra maka på sig och släppa fram en duktig kvinna.

Av alla de feministiska partierna i Sveriges riksdag, vill Vänsterpartiet vara det mest feministiska. Vänsterpartiet är också tydliga med sitt krav att Sveriges män ska maka på sig och lyfta fram duktiga kvinnor. Särskilt medelålders män med vit hudfärg ska bort från ledande positioner i samhället. Det är förstås kloka krav som Vänsterpartiet ställer, men hur trovärdigt blir det, när den som ställer kraven själv är en vit medelålders man på Östermalm?

Varför är Jonas Sjöstedt rädd för jämställdhet?
Vänsterpartister förstår och påpekar så ofta de kan att det är ett oerhört allvarligt problem när vita medelålders män är chefer eller ledare i företag och organisationer. När en man inte håller med om det och vägrar maka på sig, så förklarar en vänsterpartist att det är för att han har en unken kvinnosyn, är rädd för att förlora sina manliga privilegier, är rädd för starka kvinnor, är emot jämställdhet, känner behov av att förtrycka kvinnor, är en vit kränkt man och ett gubbslem. Det gäller ju självklart också för Jonas Sjöstedt.

Jonas-sjöstedt

Jonas Sjöstedt – en vit medelålders man som vägrar maka på sig och släppa fram en duktig kvinna, dvs ett typiskt gubbslem som är rädd att förlora sina manliga privilegier, är rädd för kvinnor och rädd för jämställdhet.

Visst är det bra att Jonas Sjöstedt så ofta påtalar att alla andra män med vit hudfärg i Sverige är ett problem och visst är det bra att Jonas Sjöstedt kräver att alla andra män ska maka på sig och lyfta fram kvinnor. Men det gör inte att Jonas Sjöstedt på något sätt slipper att ta sitt eget ansvar.

Jonas Sjöstedt har ju betydligt mer makt och pengar än nästan alla andra vita medelålders män i Sverige och har därför ett extra stort ansvar att maka på sig och lyfta fram en duktig kvinna. Men han vägrar. Tyvärr.

Tagged: , , , , ,

50 thoughts on “Vit, medelålders man vägrar släppa makten i (V)

 1. Ekvalist January 11, 2014 at 7:58 pm Reply

  Bra talat, och nog sagt. Sjas, Sjöstedt! Maka på sig.

  • Jämställdhetsfeministern January 11, 2014 at 8:02 pm Reply

   Ja, till skillnad från Jonas Sjöstedt så vill Jämställdhetsfeministern se fler kvinnliga partiledare, även i Vänsterpartiet…

 2. Kalle January 11, 2014 at 8:39 pm Reply

  Har FI haft en manlig ledare? Kanske ska det kvoteras in manliga ledare i FI? 🙂

  • Jämställdhetsfeministern January 11, 2014 at 10:00 pm Reply

   Nej, feministisk forskning har tydligt visat att det är kvinnoförtryck att kvotera in män. FI har störst andel kvinnor av alla partier i Sverige – nästan 100% – och är därmed Sveriges mest jämställda parti.

 3. Anders January 11, 2014 at 8:50 pm Reply

  Ja, har FI är ju Sveriges mest feminazistiska parti. När ska de släppa in några män? 😀

  • Jämställdhetsfeministern January 11, 2014 at 10:01 pm Reply

   Ju fler kvinnor, desto mer jämställt. Alltså är FI jämställt.

   • stefan January 12, 2014 at 4:50 pm Reply

    FI: ledare är inte trovärdig, man kan inte hete GUDrun SchyMAN som feminizt.

 4. Foujan Rouzbeh January 11, 2014 at 9:04 pm Reply

  Det kan inte vara jämställt med endast en ledare. Jämställt är det endast när det är exakt 50% kvinnor. Därför måste vi göra som miljöpartiet och ha två ledare. Jag föreslår en svart man och en judisk kvinna. KROSSA PATRIARKATET!

 5. Goran January 11, 2014 at 9:59 pm Reply

  Han kan ju ha ett pigmentproblem och då faller ju fallet i ett annat ljus och då är det ju rätt på något sätt ändå. Men inte jämställt. Två språkhen vore det bästa. Båda kvinnor förstås.

 6. Pelle2 January 11, 2014 at 10:35 pm Reply

  Ja, det är en sorgens dag när inte ens en duktig feminist som Jonas tar konsekvensen
  av sitt ställningstagande mot vita,medelålders män i ledande ställning och avgår.
  För att citera de duktiga kommunisterna i Hoola Bandola “vem i hela världen kan man lita
  på” 😉

  • Jämställdhetsfeministern January 12, 2014 at 10:16 am Reply

   Sorgligt men sant. Om en klok och kunnig feminist som Jonas Sjöstedt visar sig vara ett gubbslem som vägrar maka på sig – det säger ju en hel del om hur hemska andra svenska män är…

 7. Anders/AV January 11, 2014 at 11:34 pm Reply

  I Fagersta styr V med egen majoritet. Ledare för V där är ett medelålders vitt gubbslem. Valberedningen hade klokt föreslagit att han skulle maka på sig och nominerade istället en ung klok kvinna därifrån. Tyvärr röstades han in ändå. Det visar att även ett feministiskt parti som V är fast under ett massivt patriarkalt förtryck och unkna maskulina strukturer. Gubbarna lurar överallt.

  Vi har en lånk kamp, men vi ska krossa patriarkatet och de grabbiga manliga bastionerna.
  Fett med PEPP <3<3<3

  • Jämställdhetsfeministern January 12, 2014 at 10:18 am Reply

   Ja kvinnorna i V är verkligen förtryckta… Jonas Sjöstedt och de andra männen i det partiet borde verkligen skämmas! :/

  • Noger January 12, 2014 at 2:22 pm Reply

   Vi får dock inte klandra de kvinnor som röstade på en manlig kandidat. Felet måste sökas hos någon annan!

   • Jämställdhetsfeministern January 12, 2014 at 2:26 pm Reply

    Ja feministisk forskning har visat att svenska kvinnor inte är ansvariga för sina egna val och handlingar, utan styrs av de Osynliga Strukturerna. Det är alltså Patriarkatets fel.

   • Anders/AV January 13, 2014 at 7:49 am Reply

    Självklart kan man inte klandra kvinnorna, det kan man aldrig. Även i ett parti där stadgarna säger att det måste vara MINST 50% (gärna fler men aldrig mindre utan mycket god motivation) är det fler manliga medlemmar. Jag misstänker att de (männen) lyckats samla sig utan kvinnligt förkläde (se Vs Handbok i Internfeminism) och konspirerat fram att alla röstar in gubbslemmet. Så gör män om de får samla sig ostört. Ryggdunkar, får idéer och kvoterar in varandra.
    Observera att detta på intet sätt kan appliceras på kvinnor inom V. De behöver sina separatistiska arenor där de kan lyfta varandra, utbyta erfarenheter av patriarkalt förtryck och skapa nätverk. För att könsmaktsordningen.

    • Jämställdhetsfeministern January 13, 2014 at 8:13 am Reply

     Så sant, så sant. För att könsmaktsordningen. Ännu ett bevis för att vi alla måste vara vaksamma med män som pratar med varandra.

 8. bergersjo January 12, 2014 at 12:52 am Reply

  Det är tragiskt, men detta visar ju bara ännu tydligare att feminismen är sann: Dvs. även feministiska gubbslem är och förblir gubbslem. Skitstövlar kan aldrig vara annat än skitstövlar och vita kränkta cis-män kommer aldrig att ge upp sina manliga privilegier, även om de öppnat ögonen och blivit medvetna om Patriarkatet. Bloggaren Jaylazkar (“Hysterisk kvinna” på twitter, men det är såklart ironisk och betyder egentligen Duktig och Klok kvinna) säger som det är: Cis-män har inget existensberättigande och borde utrotas.
  Pepp!

 9. Moder Svea January 12, 2014 at 4:41 am Reply

  Bra blogg, ny för mig. Alla dess män borde tvingas genomgå en utbildning med att leva som en kvinna i ett år innan de hade rätten vara man. Bäst vore om de fick ett lågavlönat jobb med många barn att ta hand om samtidigt som man väckte dem på natten på träningslägret och locka dem chefsposter de inte kan ta pga sin egen utbildning, men se får bara se men inte röra vid karriärs stegen. Det skulle få dessa män att förstå hur VI kvinnor har det. Det skulle kunna vara fler årskurser typ ett år kvinnoutbildning då de var typ 5 år, sedan då de är 12 år osv osv.

 10. […] som står i den feministiska handboken klarar de ju inte av själva för vad jag har märkt så valdes Sjöstedt till partiordförande igen. Det var väl inte så viktigt att maka på sig när det handlar om en själv gissar […]

 11. Stefan January 12, 2014 at 12:47 pm Reply

  Ni verkar vara riktigt störda faktiskt.

 12. Stefan January 12, 2014 at 12:49 pm Reply

  Moder Svea: Hur är det du har det som inte en man har det?

  • Anders/AV January 13, 2014 at 7:54 am Reply

   Att begära att en kvinna förklarar sig med fakta och motiverar sitt ställningstagande är patriarkal härskarteknik. Om hon känner sig kränkt, är hon det. Som det står i Vs Handbok i Internfeminism: Om en kvinna kritiserar dig ska du inte direkt börja försvara dig (be om fakta). Det spelar ingen roll om du menade att såra, att hon känner sig sårad räcker. Lyssna på henne, be om ursäkt och gör inte så igen. Plats i korgen!

   • Jämställdhetsfeministern January 13, 2014 at 8:16 am Reply

    Helt riktigt! Du är mycket kunnig.
    Som Jämställdhetsfeminister måste jag f ö lyfta fram och hjälpa till att sprida Vänsterpartiets fantastiska feministiska handbok någon gång snart…

 13. Stefan January 12, 2014 at 2:30 pm Reply

  Nej jag heter Stefan, och vill gärna ha en normal disskution med oliktänkade, hur ser du på det? Läste du mitt inlägg om detta är en seriös sida?

 14. dolf (a.k.a. Anders Ericsson) January 12, 2014 at 2:56 pm Reply

  @Stefan
  gå till GenusDebatten.se för den diskussionen. Jag tror (hoppas) den faller dig i smaken. (Sidan är kritisk till feminism)

  • Kristian January 13, 2014 at 9:11 am Reply

   Stefan,
   Se “Poe’s law.”

 15. Stefan January 12, 2014 at 3:08 pm Reply

  Jag är fruktansvärt kritiskt till denna extrem feminism, därimot absolut för ett jämnlikt samhälle….

  • Ligneto January 12, 2014 at 6:35 pm Reply

   Ett samhälle med män i är aldrig jämställt! 😉

  • Anders/AV January 13, 2014 at 8:18 am Reply

   En paradox. Är man emot sann (extrem som hatarna säger) feminism hatar man kvinnor. Feminism med ett sunt manshat är den ENDA vägen till ett sant jämställt samhälle.

 16. Fredrik, Malmö January 12, 2014 at 5:12 pm Reply

  @Stefan

  Du är en kvinnohatare!

 17. Jan January 12, 2014 at 11:47 pm Reply

  Som kompensation för att Jonas är ett gubbslem så lyckades V idag föra upp en lesbisk feminist till valbar plats till Europaparlamentet. Grattis gumman! <3<3<3. Pepp, peppilipepp!

  • Jämställdhetsfeministern January 13, 2014 at 8:12 am Reply

   Jaaa! Trippelpepp för det! 😛

  • Kristian January 15, 2014 at 10:39 am Reply

   Det finns en LGBT grupp i EU-Parlamentet:
   http://www.lgbt-ep.eu/about/

   Dock är det forfarande ganska ojenomställt då
   * endast 150 av de 766 parlamentarikerna är medlemmar
   * det finns 26 andra grupper (samtliga med färre medlemmar)

 18. Muertosan January 13, 2014 at 8:42 am Reply

  Han skrev “gumman”. Stena honom!

 19. Moder Svea January 13, 2014 at 9:10 am Reply

  Läste att kvinnor kan få barn utan män. Hen har forskat fram en teknik där mannen är överflödig. Om det kommer som ett piller så borde det gå att köpa på apoteket å då slipper hen allt kladdet med sex. Jag utgår från att dessa piller endast producerar flickor för om hen kommer på ett sånt piller så säger det ju sig själv att män är onödiga, Män kan då endast vara något att läsa som kuriosa i historieböckerna, Läsa om hen vill ha en riktigt ond skräck- myskväll med allt i samhället historiskt ont skapat djävulskap.

 20. Moder Svea January 13, 2014 at 9:58 am Reply

  Stefan : Din fråga, “Hur är det du har det som inte en man har det?”

  Feminismen kämpar ju inte för det vi inte har, utan för det alla vill ha och vara, hen det som skiljer mannen från kvinnan är att mannen inte vet vad kvinnan alltid vetat, att hur samhället med harmoni och kärlek skall styras.

  Mannen vet inte vad han vill ha, det är därför han testar så mycket, experimenterar med gränslöshet och död, alkoholism och misshandel, droger, bilrally, spelmissbruk knark, krig, knuffar och sportvåld osv osv, samtidigt tvingas jag som kvinna delta mot min vilja trotts att han bara behöver vända sig mot mig och ja ge mannan sanningen, Det har jag som en inte en man har ,,insikten,,,Stefan,,,insikten,,, tänk dig själv veta att soppan kommer smaka skit innan ens soppan smakar skit,,,,

 21. […] stort minus för Vänsterpartiet är ju förstås att partiet leds av en vit, rik, ultrapriviligierad, medelålders Östermalmsman, som konsekvent vägrar maka på sig och släppa fram en duktig […]

 22. […] ska ledas av en vit, rik, medelålders, ultrapriviligierad, lönnfet Östermalmsman, som vägrar att maka på sig och släppa fram en duktig […]

 23. […] på det? Nej – säger de vita, rika, priviligierade, medelålders maktmännen Stefan Löfven, Jonas Sjöstedt och Gustav […]

 24. […] januari drabbades även feminismen i Sverige av två allvarliga bakslag. Först spottade den vite, medelålders Östermalmsmannen Jonas Sjöstedt ännu en gång jämställdheten i ansiktet, genom att vägra maka på sig och släppa fram en […]

 25. […] januari drabbades även feminismen i Sverige av två allvarliga bakslag. Först spottade den vite, medelålders Östermalmsmannen Jonas Sjöstedt ännu en gång jämställdheten i ansiktet, genom att vägra maka på sig och släppa fram en […]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: