Därför är vi feminister rasande på Belinda Olsson och #Fittstim

Alla har säkerligen noterat att vi feminister tuggade fradga av vrede efter att första delen av Belinda Olssons programserie Fittstim – min kamp sändes förra veckan i SVT. Jämställdhetsfeministern var förstås en av alla kloka feminister som knappt kunde andas på grund av all upprördhet. Ja alla rättrogna svenska feminister, från kända giganter som Gudrun Schyman, Moa Svan och Maria Sveland till de okända men kloka Twitterfeministerna uttryckte vår djupa bestörtning över det inträffade.

Fittstimilska1

Fittstimilska2

Fittstimilska3

Fittstimilska4

En hel del okunniga människor frågar sig dock varför vi feminister är så fruktansvärt arga på Belinda Olsson och som Jämställdhetsfeminister känner jag att det är mitt ansvar att svara på den frågan.

Feministisk forskning har tydligt visat att vi feminister är de enda som ser och förstår Sanningen. Allt vi feminister säger och gör är därmed alltid rätt och gott.  Därför kan vi aldrig någonsin tolerera att någon ifrågasätter något vi säger, gör eller har gjort. Att ifrågasätta oss feminister är alltid ett oerhört allvarligt brott. Och den som gör sig skyldig till detta brott, måste självklart straffas. Hårt.

Belinda Olsson är förvisso en radikal feminist, precis som Gudrun Schyman, Maria Sveland och Jämställdhetsfeministern. Men i Fittstim – min kamp framkommer det att Belinda inte förbehållslöst hyllar oss moderna feminister, så som en ska göra. Till exempel tycker Belinda att vi borde fokusera mer på hur kolossalt synd det är om Sveriges kvinnor, eftersom de väljer att jobba inom andra branscher än män och därmed i genomsnitt har lägre inkomster. Belinda går så långt i sina hädelser att hon frågar sig om dagens feminism har spårat ur i sina prioriteringar.

Belinda är alltså förvisso ingen näthanande Breivikare, som t.ex. Zlatan eller Pär Ström. Hon har inte vacklat i sin tro på Patriarkatet och De Osynliga Strukturerna. Men hon har ändå ifrågasatt Gudruns och den heliga Maria Svelands ord – det vill säga Sanningen. Och det kan som sagt inte tolereras.

Ingen – jag menar INGEN – har rätt att ifrågasätta våra heliga feministiska skrifter. Då blir det fatwa.

Belinda-Fittstim

Belinda Olsson är inte en tillräckligt rättrogen feminist. Må Gudrun förlåta dina synder Belinda!

En av förra veckans klokaste, finaste och mest hyllade sågningar av Belinda Olsson stod Marimba Roney för i Aftonbladet. Redan i inledningen berättar Marimba den gripande historien om hur hennes systerdotter en gång fick ta emot ett glåpord av en man på tunnelbanan, bara för att hon bar en väska med texten:  ”Mannen – en biologisk olycka?”.  Att feminister inte kan gå omkring och skylta med det budskapet utan att få mothugg är, precis som Marimba Roney så klokt konstaterar, ett tydligt bevis för att feminismen verkligen behövs – och behöver bli mer radikal.

Och nej alla näthatare: det hade inte alls varit samma sak ifall en rasist hade gått omkring med en väska med texten: ”Svarta – en biologisk olycka?”.  Skillnaden är att vi feminister har känt efter och kommit fram till att vårt hat är rätt och bra. För att Könsmaktsordningen. Det är dessutom bevisat, genom feministisk forskning.

Marimba

Marimba Roney konstaterar att radikal feminism verkligen behövs eftersom feminister fortfarande inte kan säga att män är en biologisk olycka utan att få mothugg.

Slutligen vill Jämställdhetsfeministern lyfta fram ett bra exempel på hur en feministisk man ska vara – det vill säga skämmas över att han är man och ta varje tillfälle i akt att berätta för omvärlden om vilka förtryckande, värdelösa svin alla män är. Jag pratar om hockeyspelaren Johan Forsberg, som bjöd på följande kloka ord härom veckan:

“Jag tycker synd om heterosexuella kvinnor som typ måste dejta män”

för att

“Män som struktur är sämst. Faktiskt. De ligger i princip bakom allt dåligt i världen”.

Jämställdhetsfeministern håller helt och hållet med: det är oerhört synd om den tjej som eventuellt måste dejta Johan Forsberg. Jämställdhetsfeministern utgår dock från att Johan Forsberg självklart tar sitt ansvar för att ingen människa ska behöva genomgå ett sådant omänskligt trauma och att Johan Forsberg därmed aldrig dejtar en kvinna.

Johan Forsberg hockeyfeminist

Varning alla kvinnor: människor som Johan Forsberg är sämst och ligger bakom allt dåligt i världen. Det säger till och med Johan Forsberg själv.

Och så en glädjande nyhet: tydligen har Jämställdhetsfeministerns kloka argument och kunskaper nu börjat ge resultat till och med i näthatarnas unkna kretsar!

Advertisements

Tagged: , ,

18 thoughts on “Därför är vi feminister rasande på Belinda Olsson och #Fittstim

 1. Bokförslag | WTF? January 22, 2014 at 10:55 am Reply

  […] Jämställdhetsfeministern: ”Därför är vi feminister rasande på Belinda Olsson och #Fittstim” […]

 2. michael January 22, 2014 at 1:42 pm Reply

  Belinda att hon inte förstår att kritiskt tänkande om feminismen när man är feminist är fel,då går man genast i fiendens ledband en patriarkal onkel Tom kan man säga.
  Att hon inte förstår att feminism inte är som vilken ism som helst utan mycket större och finare.
  Själv förstod jag hur dom som har astma känner när jag såg programmet,fick själv andnöd nej usch och fy.

  • Jämställdhetsfeministern January 22, 2014 at 10:00 pm Reply

   Ja det är riktigt att feminism är långt mycket större och finare än alla andra ismer. Det har ju feministisk forskning tydligt visat.
   Det är okej med kritiskt tänkande inom feminism, men det är ju viktigt att kritiken riktas mot pojkar och män – och sådana som Belinda, som inte hyllar allt vi feminister gör.

 3. Kristian January 22, 2014 at 1:50 pm Reply

  Fatwa och blockgulag!

  Det finns en lista som cirkulerar på internet lite här och var:
  http://www.holysmoke.org/cos/liberty.htm
  Listan handlar om hur grupper kan fås att fungera i medlemmarnas intresse – “they are simply items to scan periodically in assessing the health of yourself and your group”. Den bör läsas på rätt sätt, och för att göra det behöver en ordentligt på genusfötterna.

  Till exempel:
  * “Is independent thought discouraged?”
  Gudruns och Svelands ord skola lydas.

  * “Is differing opinion considered dissent?”
  Ja, självklart. Är du inte med oss är du mot oss, eller ännu värre, en jämställdist.

  * “Is obedience honored above reason?”
  Läst och begrunda Svelands ord. Sedan behöver du inte ställa den frågan.

  Själv kommer jag inte längre då jag bara har grundkursen.

 4. Bella Gudrunsdottiir January 22, 2014 at 2:04 pm Reply

  Nu börjar det äntligen hända systrar! Det nästnäst finaste partiet Miljöpartiet vill genomföra samtyckeslagen basrad på en utredning av den kloka feministen Madeleine Lejonhuvud.
  Denna kloka kvinna som gjort mycket för oss feminister bl.a. genom hennes uttalande om utredningen om för sexbrott oskyldigt dömda män. Som vi alla feminister vet finns ingen oskyldig man. Pepp pepp systrar!

  • Jämställdhetsfeministern January 22, 2014 at 10:11 pm Reply

   Du tog orden ur munnen på mig: det finns inga oskyldiga män! Låt oss hoppas att Miljöpartiet får gehör för sin politik, så vi får många, många, många fler män i fängelse!

 5. Bella Gudrunsdottiir January 22, 2014 at 2:14 pm Reply

  BTW.
  Du är ett geni Jämstäldhetsfeministern! Du för kampen på ett så bra sätt! Pepp!

 6. Rick January 22, 2014 at 4:16 pm Reply

  Jämställdhetsfeministern lyfter fram något riktigt viktigt mot slutet av inlägget, nämligen att det måste vara alldeles fasansfullt för de utsatta svenska kvinnorna att nu dessutom vara tvungna att dejta sina förtryckare sedan flera miljoner år. Jag kan inte begripa att jag trots mina starka genusglasögon helt har missat den här frågan.

  Dejting borde bara få ske i mansfria miljöer så att deltagarna kan känna sig säkra på att inte bli våldtagna (vilket i stora drag är det enda svenska män kan). De genusvetenskapliga instiutionerna borde genast börja forska i frågan hur man kunde få bort männen från kvinnornas dejting. Kunde man kanske inrätta någon motsvarighet till en spermabank? Ett förslag vore att ordna så att den dejtande kvinnan ensam sätter sig på en restaurang och får middagen betald via det offentliga. Då behövs ju inte mannen längre medan kvinnan får dejta i lugn och ro.

  • Sten Sture January 22, 2014 at 9:24 pm Reply

   @Rick
   Generellt har du naturligtvis helt rätt! Svenska kvinnor har alltid rätt att dissa män.
   Sedan finns det ju särfall där kvinnor råkar vara intresserade av riktiga män och då
   är de givetvis helt rättfärdigt att dejta dessa (och låta dessa män betala!). Det är det som är jämställdhet!

   Sedan är det förstås så som du säger att det vore bättre om kvinnor slapp beblanda sig med uschla män när de dejtar och kopulerar och istället kunde göra som jungfru Maria, eller var det Aisha? Pappa staten bör stå för fiolerna.

   • Rick January 24, 2014 at 8:31 am Reply

    Där sade du det, Sten Sture! Den nya dejtingstilen för moderna svenska kvinnor: Jungfru Maria-dejten. Detta har kvinnorna drömt om i 2000 år! Kommunen bekostar dejten med någon helig ande och vips är kvinnan gravid utan att ha behövt bli befläckad av läskiga svenska (våldtäkts)män.

  • Jämställdhetsfeministern January 22, 2014 at 10:12 pm Reply

   Ja det är kloka ord. Nu lyfte jag ju bara fram vad hockeyfeministen Johan Forsberg sa. Så det är hen som ska ha äran! 🙂

 7. Per January 23, 2014 at 7:07 am Reply

  Feministisk Fitwa! Ikväll fortsätter det… 🙂

 8. Magnus January 23, 2014 at 9:05 am Reply

  Den alltid kloka och kringsynta Mona Masri kommenterade Belinda Olssons tv-serie på DN Kultur och skrev att feminismen ”kan aldrig gå för långt”. Hen hänvisar till en av sina förebilder, den amerikanska svarta feministen bell hooks (ja, det stavas så), som naturligtvis är ”en av vår samtids skarpaste tänkare”. Bara det bästa duger åt Masri och hennes systrar.

  Om man letar upp profeten på Wikipedia finner man att Hooks, i öppningen till sin bok ”Killing Rage” med stolthet ”states that she is “sitting beside an anonymous white male that [she] long[s] to murder” because he was complicit in a boarding pass misunderstanding that resulted in the harassment of her black, female friend”. Vi har inget annat än vår solidaritet, som svenska Nynningen en gång sjöng, men då handlade det om vita män som strejkade på fabriken.

  Dessutom pikar Masri med ett överlägset leende Belinda för att denna utgår från sin egen person och sitt ego – konstigt nog utan att MM ser att de avskärmningar och det trånga, djupt subjektiva perspektiv hon pekar på är ännu tydligare i hennes egen metod. Vänta, hamnade jag fel nu.-.?

 9. […] Jämställdhetsfeministern – Därför är vi feminister rasande på Belinda Olsson och #Fittstim […]

 10. dod February 6, 2014 at 11:41 pm Reply

  LOL

 11. […] sedan tilläts radikalfeministen Belinda Olsson sända en programserie kallad Fittstim, i vilken Belinda förrådde sina medsystrar i kampen mot Patriarkatet, De Osynliga Strukturerna […]

 12. […] sedan tilläts radikalfeministen Belinda Olsson sända en programserie kallad Fittstim, i vilken Belinda förrådde sina medsystrar i kampen mot Patriarkatet, De Osynliga Strukturerna […]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: