Plocka bort kvinnoförnedrande konst nu! Öppet brev till (S)

För ett par veckor sedan gjorde Riksdagens vice talman, socialdemokraten Susanne Eberstein, ett fantastiskt ingripande för att skydda alla kvinnor som besöker Riksdagen från kvinnoförnedrande konst. Tack vare Susanne Eberstein modiga krav plockades 1700-talstavlan Juno ner från väggen, eftersom den visade nakna kvinnobröst (avskyvärt kvinnoförtryck – se bilden nedan).

Så här sa Susanne Eberstein då:

– Jag tycker att det mer är en feministiskt fråga. Det är tråkigt med en barbröstad kvinna när jag sitter på offentliga middagar med utländska gäster. Jag tycker det känns litet svårt att sitta där med män som tittar på oss kvinnor.

Och den hemska tavlan plockades självfallet bort.

george engelhard schröder juno 1700

Som alla förstår så har ju Socialdemokraterna och Susanne Eberstein helt rätt i att konst som visar nakna kvinnobröst ska plockas ner. Men inte är det väl bara de kvinnor som är lyckliga nog att jobba på eller besöka Riksdagen som ska skyddas mot konst som visar nakna eller halvnakna kvinnokroppar? Nej, alla kvinnor måste ju ha rätt att röra sig på offentliga utan att utsättas för den typ av kvinnoförnedrande konst som Susanne Eberstein befriade Riksdagens kvinnor från. Jämställdhetsfeministern har därför skickat ett mejl både till Susanne Eberstein och Socialdemokraterna och frågat dem när alla statyer och målningar som visar nakna/halvnakna kvinnor ska plockas bort från offentliga platser i Sverige.

Det blir spännande att få se vad Socialdemokraterna svarar, för en vill ju gärna boka in dagen då all kvinnoförnedrande konst plockas bort från våra offentliga platser, så en kan ge sig ut på stan och fira!

IF

Sexistisk staty på offentlig plats i Stockholm. När har Susanne Eberstein och Socialdemokraterna bestämt att den ska plockas bort?

Nils_Möllerberg_Ungdom

Ännu en sexistisk staty på offentlig plats i Stockholm. När har Susanne Eberstein och Socialdemokraterna bestämt att den ska plockas bort?

Kanske känner Socialdemokraterna trycket från Patriarkatet och tvekar därför inför att montera ner all konst med nakna/halvnakna kvinnor i Sverige? Jämställdhetsfeministern uppmanar därför alla feminister att mejla Socialdemokratarna för att visa ert stöd för deras feministiska kamp mot omoralisk konst.

Advertisements

Tagged: , ,

33 thoughts on “Plocka bort kvinnoförnedrande konst nu! Öppet brev till (S)

 1. Steffen January 26, 2014 at 12:59 pm Reply

  Ja, och i Nyköping får de fan för att de vill plocka bort konstverket av en snippa…

  http://nykoping.lny.se/kommunen-angrar-snippmalning-12550/

  Hur patriarket än gör, blir det fel, så klart…:-)!
  Och då kan ju alla kvinnor alltid ha rätt!

  Då blir det ju 50/50 jämställt.
  Det förstår nog alla.

  Pepp!

  • Jämställdhetsfeministern January 31, 2014 at 8:02 am Reply

   Om en förstorar upp ett kvinnligt könsorgan så att det täcker en hel vägg, så är det inte kvinnoförtryck, utan jämställt. Det har feministisk forskning visat.

   • Kristian January 31, 2014 at 12:52 pm Reply

    Och så blev hon anfallen av en KVM också.
    Stå på dig, fittkonstnär!

    • Kristian January 31, 2014 at 3:00 pm Reply

     VKM, menar jag förstås. Det patriarkala tangentbordet får mig att trycka fel.

 2. Pelle2 January 26, 2014 at 2:38 pm Reply

  Som feminist blir jag ju minst lika upprörd av att behöva titta på statyer som avbildar nakna män. Det är ju så typiskt patriarkatet att tvinga de förtryckta svenska kvinnorna att se männens nakna kön när de stackars kvinnorna promenerar på stan.
  När skall den duktiga feministen Susanne Eberstein och hennes kamrater inom Socialdemokratin ta bort statyer,tavlor och bilder på nakna män ?

  • Anders/AV January 26, 2014 at 3:14 pm Reply

   Och det gäller inte bara i Sverige. Här bör Sverige via EU förmå Florens stad att förgöra den vidriga Davidsstatyn av Michelangelo. Även den i Köpenhamn bör smältas ner tillsammans med Den lille havfrue. Bronset kan sedan feministiska konstnärer göra fittkonst av och statyer som bejakar kvinnokroppen på ett feministiskt vis. Hatare kommer här påstå att det blir väl samma nakna kroppar, men de har fel. För att könsmaktsordningen. Om en man gör en staty av en naken kvinna är han ett vidrigt gubbslem. Om en feministisk fittaktivist gör ett utfläkt kvinnokön är det däremot fin normkritisk konst. De som inte förstår det är SDare, Breivikare och kvinnohatare. Så det så!

 3. Anders Senior January 26, 2014 at 5:34 pm Reply

  Ja precis!

  Jag tycker att de enda tillåtna statyer och bystar genomgående borde vara porträtt av goda förebilder och ledande feminister såsom Gudrun Schyman, Maria Sveland etc. Så alla goda medborgare får sig en tankeställare om dessa förebilder, och hur de själva kan försöka efterlikna dem.

  Likt Sovjetunionen och Nordkorea, fast med våra goda och fina feministiska ledare istället!

  Hepp och pepp på er, feministvänner!

 4. Tindra Gudrunsdottiir January 26, 2014 at 6:30 pm Reply

  Systrar! Vi partiet måste nu ta tag och skapa en internfeministisk konststrategi. Manliga konstnärer måste precis som övriga män förbjudas. Men om en kvinnlig konstnär vill måla en man. hur gör vi då? fast så tokiga kvinnor finns väl inte. jag tycker vi helt enkelt förbjuder allt som har med män och göra. sen förbjuder vi allt som inte har med maria o gudrun och några till av oss systrar på östermalm att göra. puss o pepp!

 5. Hjalmar January 26, 2014 at 7:35 pm Reply

  Jämställdhetsfeministern for President!!!11!!!!!11!!!!!!!!
  FETT ME PEPP!!!!!!!!! 😉

 6. Rick January 27, 2014 at 7:44 am Reply

  Feminister av den gamla skolan (det hette visst något annat på den tiden) minns nostalgiskt hur den urspårade konsten samlades för en enda sista utställning under titeln Entartete Kunst, för att sedan försvinna medan värmen från bokbålen skapade en fantastisk gemensakp.

 7. Noger January 27, 2014 at 11:16 am Reply

  Pepp, och tack för ett bra inlägg som vanligt!

  De feministiska principerna är ju så enkla att de inte går att missförstå?:
  -Nakna/avklädda kvinnor= Sexualisering av kvinnor
  -Påklädda kvinnor= Patriarkalt förtryck av kvinnors sexualitet
  -Avbildade kvinnor= Objektifiering av kvinnor
  -Avbildade män= Kvinnlig underordning.

  Förstår man inte dessa enkla regler så heter man nog Breivik i både för- och efternamn!!!

  Om du fortfarande är osäker på en viss en avbildning så rekommenderar jag ett besök hos Genusfotografen.
  Där finns det en växande jätteuppsättning bedömningsregler som förklarar varför den analyserade bilden är förnedrande eller förminskande mot kvinnor.

  • Kristian January 27, 2014 at 1:12 pm Reply

   Bra början, men glöm inte att undersöka vem som gjort verket också.
   Även om kvinnor beställt, bekostat, designat, ritat, utformat och fysiskt skapat och placerat konstverket, så kan det finnas strukturer och patriarkaliska ideer kvar.

   (Den där Breivik Breivik är ingen snäll kille, precis! Var han en pokemon eller misstar jag mig?)

   • Noger January 29, 2014 at 9:28 am Reply

    Ja ingen har sagt att det här med jämställdhet ska vara lätt.

    Ett exempel är det komplexa analysverktyg som används av genusfotografen för att visa att kvinnor är underordnade i bildframställning (fotografier); För en utomstående verkar det så komplext att det nästan är självmotsägande, men för oss genusvetare är det solklart:

    “Om du läst samma böcker som oss så hade du förstått! Vi har inte tid att försöka förklara för någon som inte har samma utbildning som oss!”

    Jag såg att någon hävdade att det komplexa analysverktyg som används av genusfotografen för att visa att kvinnor är underordnade skulle kunna ersättas med ett enda axiom (=kvinnan är alltid underordnad), eftersom resultatet alltid blir detsamma oavsett inparametrar! Det visar bara hur okunniga de är.
    Ungefär som när Kopernikus kastade fram sin “egna” hypotes om det heliocentriska solsystemet: Alla som var något inom astronomi försökte förklara hur fel han hade, men när inte ens hot och sanktioner räcker så tröttnar även den mest pedagogiske att försöka förklara självklarheter för de fåvitska.
    Resultatet: Har du hört någon debattera mot den heliocentriska världbilden på länge? Nej just det – oviljan att ta till sig självklara fakta gjorde att debatten stannade. Man tröttnar helt enkelt på okunnigheten. Tycker du att världen blivit bättre sedan dess?

  • Jämställdhetsfeministern January 31, 2014 at 8:07 am Reply

   Helt riktigt!
   Ska det vara så svårt att följa dessa enkla direktiv?

 8. #fittstim och Hjernevask? | WTF? January 27, 2014 at 1:11 pm Reply

  […] Jämställdhetsfeministern: ”Plocka bort kvinnoförnedrande konst nu! Öppet brev till (S)” […]

 9. David January 27, 2014 at 6:15 pm Reply

  Det enda raka är att förstöra all gammal sexistisk konst och börja om på ny kula. Ett nytt ministerium för tillåten konst borde grundas med genusutbildade experter som förmår att se om ett verk har drag av patriarkala strukturer eller har fördärvats av den manliga blicken. Dessa kan sedan rekvirera konst från godkända feministiska konstnärer att pryda det offentliga rummet med.

 10. Moder Svea January 27, 2014 at 11:01 pm Reply

  Helt rätt.

  Jag och min pudel Bettan var ute i en slottspark och gick en regnig dag i höstas,,, nej förlåt det var nog kvälls sol,, ja så var det,,, och då plötsligt uppenbarade sig en naken pojke i brons stående urinerande mot oss på en upphöjd sockel, pojken urinerade i en bassäng där några helt aningslösa ankor spatserade,,,,med sina barn,,,typ knatte och fnatte,,,, detta oskick att pojkar och män urinerar nakna här och där är djupt upprörande, jag vet att Bettan blev förargad,,,,då hon skällde på ankorna och varnade dem,,,,visst borde Socialdemokraterna kunna få stopp på detta mansurinerande som sker helt ohämat ?

 11. Hulda January 29, 2014 at 6:27 am Reply

  http://www.expressen.se/gt/ska-bli-mer-jamstallt-pa-goteborgs-gator/. Äntligen ! Hur länge har vi kvinnor i Göteborg inte känt oss kränkta av denna orättvisa ! Pepp pepp

  • Kristian January 29, 2014 at 9:19 am Reply

   Skulle tro att det i slutet av 80-talet blev ett par hundra “Olof Palmes Gata” på diverse håll i landet. Det finns att ta av!

 12. Moder Svea January 29, 2014 at 8:56 am Reply

  Hulda On

  Så fint du la upp denna länk.

  Jag inte bara tror utan vet att uppkallades gator i Göteborg enbart efter feministiska medsystrar skulle all otrygghet och våld helt upphöra.

  Feministisk forskning visar att kvinnors namn skapar trygghet och täthet, sedan är det ju självklart så att hade en parad gata som Avenyn i Göteborg haft namnet Ave Maria eller Marianne Ny Ale som namn efter vår allas starka feminist åklagare då hade Göteborgs kravallerna aldrig blivit verklig, i stället för tegelstenar och skottlossning hade vi alla gått hand i hand på Marianne Ny Ale alla vi systrar och bara känt kärlek kärlek kärlek, och gubbslemmet stått hemma med disken, där de höra hemma.

 13. […] Socialdemokraterna: 8 Socialdemokraterna representeras av ett par av Sveriges allra duktigaste och mest briljanta feminister. Bland stjärnorna finns namn som Veronica Palm, Ylva Johansson, Susanne Eberstein, Marita Ulvskog, Margareta Winberg, Mona Sahlin och Hillevi Larsson, för att bara nämna några av partiets många briljanta tänkare. Partiledaren Stefan Löven var tidigare inte känd som en passionerad feminist (och dessutom man och dessutom vit och dessutom medelålders), vilket ju är en oerhört allvarlig brist, men han har tvingats gå feministkurs och har talar nu efter sin omprogrammering ofta om hur viktigt det är att Sverige blir mer feministiskt. I Almedalen t.ex. talade Löfven om hur kolossalt synd det är om Sveriges ofria och förtryckta kvinnor som ju självklart behöver massiva hjälpinsatser. Extra plus får Socialdemokraterna för att de, precis som den kristna extremhögern i USA, gör slag i saken att riva ner all konst där nakna kvinnobröst kan förnimmas. […]

 14. Me September 18, 2014 at 6:10 pm Reply

  Men i så fall säger de här så kallade feministerna emot äkta feminism. VET de inte att kvinnobröstens vårtor ska befrias/avsexualiseras genom att FLER nakna kvinnobröst ska visas upp så att folk vänjer sig vid det? Så att kvinnor äntligen kan få gå barbröstade på badstränderna och i badhusen som männen har fått göra utan att bli antastade med blickar hur länge som heldst!

  Motiveringen för att ta ned den här tavlan: “Jag tycker det känns litet svårt att sitta där med män som tittar på oss kvinnor.” var inte heller så bra med tanke på att den låter självobjektifierande! Men vänta lite nu… kvinnan på målningen ser inte ens ut som de flesta andra kvinnor naturligt ser ut! När jag tittar lite närmare ser den här så kallade kvinnan faktiskt riktigt suspekt ut! Jag menar, kravet på kvinnor att ha stora, otympliga, gärna inplanterade bröst för att få synas är ju förstås också patrialkalt, men vilken kvinna har SÅ små bröst naturligt? Det verkar ju som om konstnären har amputerat hennes naturliga kvinnlighet för att hon mer ska likna en man!!! GJORDE konstnärer kanske sådant en gång i tiden? Nej, nu blir jag riktigt misstänksam…

  • Me September 18, 2014 at 6:16 pm Reply

   Ett sådant skönhetsideal måste ju ha varit det mest patrialkala som nånsin existerat -att kvinnor skulle se ut mer som män för att få synas i offentliga sammanhang!
   Tack och lov att tavlan äntligen är nedtagen i så fall..!

 15. Lina September 28, 2014 at 8:30 am Reply

  jo en vacker oskuldsfull kropp är avskydsvärd för feminister-socialister. De föredrar måla prostituerade visande till barnen fult och perverst målade stora vaginor på skolans väggen.

 16. feminist@realist.se February 10, 2016 at 4:54 pm Reply

  Inlägget är väl ett skämt, eller? Du kan väl inte mena på allvar att det var bra gjort att plocka ner tavlan. Det är ju konst för sjutton!

 17. Jerry February 13, 2016 at 2:12 pm Reply

  Mer kvinnofientlig konst kanske?
  http://metrobloggen.se/anagram/franska-revolutionen/
  Man ser vad man vill se. En tolkning är att hon är en sextrakasserad kvinna som flyr från kåta gubbar.

 18. morfar33 December 28, 2016 at 12:41 pm Reply

  Socialdemokratisk idioti. Naken staty oj oj oj stackars Sossar

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: