Alexandra Pascalidou – eller konsten att såga en persons åsikter pga hennes hudfärg

Sveriges Radio sände i veckan ett debattprogram, med rubriken “Hur mycket rasism tål Sverige?”. En av gästerna i programmet, Alice Teodorescu, jurist och borgerlig opinionsbildare, missbrukade tyvärr sin inbjudan grovt, genom att uttrycka åsikter som strider mot svensk radikalfeministisk och intersektionell maktteori. Bara för att man är med i en debatt ska en självklart inte tro att man får uttrycka andra åsikter än radikalfeminism och att Sverige styrs av Osynliga Patriarkala och Rasistiska Strukturer!

Som tur var det den duktiga feministen Alexandra Pascalidou som var programledare för debatten och hon grep snabbt in och satte Alice Teodorescu på plats. Genom att anmärka på Alice Teodorescus utseende, hudfärg, ursprung och kläder, så visade Alexandra Pascalidou enkelt och elegant att Alice Teodorescus åsikter inte ska tas på allvar.

Alice Teodorescu

I en debatt i SR fick Alice Teodorescu fick sina åsikter sågade av programeldaren Alexandra Pascalidou, som inte tyckte att Alice Teodorescu hade rätt hudfärg, utseende, kläder eller ursprung för att kunna tas på allvar. Alexandra Pascalidou kämpar nämligen för jämställdhet och antirasism.

Jag vet vad ni okunniga människor och näthatare tänker: är det inte sexism att, som Alexandra Pascalidou, avfärda en kvinnas åsikter bara på grundval av hennes utseende? Är det inte rasism, att som Alexandra Pascalidou, avfärda en kvinnas åsikter, bara för att hon har en viss hudfärg? Är det inte främlingsfientligt, att som Alexandra Pascalidou, avfärda en kvinnas åsikter, bara med hänvisning till hennes ursprung?

Svaret på alla dessa frågor är förstås nej. Alexandra Pascalidou är feminist och när vi feminister hånar och avfärdar någon på grund av hans/hennes hudfärg, kön, utseende och ursprung, då är det som alla vet antirasism, jämställdhetskamp och mångfald. Frågor på det? Nej, jag tänkte väl det.

Det var med nedanstående ord som Alexandra Pascalidou, i egenskap av programledare, avfärdade Alice Teodorescus helt oacceptabla åsikter (länk):

Jag ska också berätta för våra lyssnare runt om i landet att du står här, du är väldigt vacker, du är väldigt välklädd, du är akademiker, du är jurist, du är vit, du är kristen, du är europé och då kanske man också har en världsbild där rasismen inte är en vardaglig upplevelse.

Märkligt nog blev Alice Teodorescu upprörd över denna kloka och vältaliga tillrättavisning, eftersom hon till skillnad från Alexandra Pascalidou, inte tycker att en persons hudfärg, härkomst och utseende är relevanta argument för att avfärda en människas åsikter. Så här säger Alice Teodorescu:

– Det tycker jag för det första är helt irrelevant information, och för det andra stärker det min tes att de som säger sig vara färgblinda är de som tillmäter färg mest betydelse.

Alice Teodorescu anklagar också Alexandra Pascalidou för att ha varit en partisk programledare som inte ville tillåta andra åsikter än de som Alexandra Pascalidou själv har. Jag citerar Alice Teodorescu igen:

Jag är framförallt kritisk till att man gör en så stor satsning och sen tar in en moderator som är uppenbart partisk.

Alexandra Pascalidou avvisar så klart anklagelsen, genom att konstatera att hennes radikalfeministiska tro på att Könsmaktsordningen och De Osynliga Strukturera styr världen och att vita män därför är överordnade kvinnor och svarta, inte alls är kontroversiell. Jag citerar Alexandra Pascalidou:

Att hävda det är inte partiskt, det är fullkomligt objektivt och neutralt.

Ja där har ni det svart på vitt. Alexandra Pascalidous radikalfeministiska åsikter är inget annat än fullkomlig objektivitet och neutrala fakta. Den som vill ha reda på fullkomligt objektiva och neutrala fakta i en fråga behöver med andra ord bara fråga Alexandra Pascalidou vad hon har för åsikt. Så vi får innerligt hoppas att Sveriges Radio i nästa debatt inte bjuder in någon annan person än Alexandra Pascalidou själv, så kan Alexandra Pascalidou tala om för alla lyssnare hur den fullkomligt objektiva och neutrala Sanningen lyder.

Alexandra Pascalidou aka Fullkomlig Objektivitet

Alexandra Pascalidou, även känd som “Fullkomlig Neutral Objektivitet” kommer i nästa debatt på SR att intervjua sig själv, för att säkerställa att lyssnarna serveras rätt åsikter. Så slipper vi de problem som uppstår när människor med (vad vissa anser vara) diskvalificerande hudfärg, utseende och härkomst uttalar sig i SR.

Eller så kan SR titta på hur SVT – mycket föredömligt – sköter sina jämställdhetsdebatter. När SVT Agenda för några dagar sedan skulle sända en debatt om jämställdhet och feminism bjöd de in representanter för hela spektrat av tillåtna åsikter i svensk media: Gudrun Schyman och Maria Arnholm. En vit, medelålders radikalfeministisk kvinna från Fi och en vit, medelålders radikalfeministisk kvinna från FP. Det är så mångfald och sund, demokratistärkande jämställdhetsdebatt ser ut. En stor eloge och feminist-ros till SVT! Pepp pepp!

Jämställdhetsdebatt på SVT Schyman och Arnholm

I svensk Public Service får alla åsikter och röster komma till tals – från FI-radikalfeminism till FP-radikalfeminism. Här i SVT Agenda i februari 2014. Ja opartiskhet och mångfald är verkligen SVTs signum – så det är klart att du som har en mobiltelefon ska betala TV-avgiften!

Advertisements

Tagged: , , , , , ,

36 thoughts on “Alexandra Pascalidou – eller konsten att såga en persons åsikter pga hennes hudfärg

 1. bergersjo February 8, 2014 at 12:28 am Reply

  Nu vet jag ju att du gör rätt- för att Patriarkatet! Men eftersom jag är man och därmed näthatare, kan jag inte låta bli att mansplaina dig och berätta att här har du faktiskt skrivit “man” istället för “en” på flera ställen, och “hans/hennes” istället för “hens”.

  • Jämställdhetsfeministern February 8, 2014 at 12:31 am Reply

   Haha ja det har du rätt i. Jag gjorde fel. Men det är Patriarkatet och De Osynliga Strukturernas fel att jag gjorde så! Så det var inte mitt fel och mitt ansvar – utan ditt!

 2. Mia. February 8, 2014 at 7:27 am Reply

  Ursäkta om jag inte förstår riktigt men stämmer inte den beskrivningen in ganska bra på Pascalidou själv? Och sen tycker jag faktiskt att maktkvinnor som Pascalidou och Schyman beter sig ganska mycket som de makt(män)niskor de kritiserar. Men ja jag är kanske bara en kvinna som inte sett “ljuset” än.

 3. Rick February 8, 2014 at 8:02 am Reply

  Yttrandefrihet innebär att alla har rätt att säga samma sak.

  Alexandra Pascalidou har helt rätt. Svenska medelålders män såsom Alice Teodorescu ska inte komma och förstöra yttrandefriheten för oss andra.

 4. […] Jämställdhetsfeministern: ”Alexandra Pascalidou – eller konsten att såga en persons åsikter pga hennes hudfärg” […]

 5. Pelle2 February 8, 2014 at 9:51 am Reply

  Det var naturligtvis ett misstag av SR att bjuda in kvinnohataren,Breivikaren och antifeministen Teodorescou som på ett flagrant sätt har angripit feminismen i sina artiklar.

  Tur då att den vältaliga feministen Pascalidou fanns på plats och kunde berätta om intersektionalitetsteorin som naturligtvis inte är något kontroversiellt som hon så riktigt påpekade
  Lite synd bara att Teodorescu är en kvinna med utländsk bakgrund.Det gjorde det ju lite svårare att smeta på henne en överodnad ställning.Men Pascalidou lyckades ganska bra genom att påtala hennes utbildning,utseende,kläder och position i samhället ;-).

  Sr får skärpa sig nästa gång och se till att enbart bjuda in riktiga feminister som GUDrun,Maria Sveland,Tiina Rosenberg,Fanny Åström,Lady dahmer,Jaylazkar,Alicia Dickner, Kakan Hermansson med flera så att det blir jämställt.

  • Jämställdhetsfeministern February 8, 2014 at 9:53 am Reply

   Precis så! Kloka ord som vanligt!
   Pepp pepp!

   • Pelle2 February 8, 2014 at 10:45 am Reply

    Tack feministern 🙂
    Du har förgyllt min lördag med ditt kloka inlägg och när du dessutom ger mig beröm så är lyckan fullständig !
    Pepp,pepp på dig också och fortsätt med dina kloka analyser framöver också 🙂

 6. Gudruns döttrar February 10, 2014 at 2:06 pm Reply

  Titta här Systrar! Vad svenskt näringslivs ordförande säger!
  “Jag vill inte kalla mig feminist!”
  Skandal! ALLA i Sverige måste vara feminister oavsett om de vill eller inte enligt feministisk lag!

  http://www.aftonbladet.se/nyheter/article18332607.ab

  “Jens Spendrup fattar noll om feminism”, skriver Vänsterpartiets partiledare Jonas Sjöstedt
  Ja Jonas borde skicka vänsterpartiets feministiska handbok med expressbud till spendrup. Och sedan själv avgå och ge plats åt en kvinna! Skam! Skam! .

 7. Gudruns döttrar February 10, 2014 at 2:08 pm Reply

  Edit. han är styrelseledamot och inte ordförande i svensk näringsliv. Mitt fel, men lika illa ändå!

 8. soundtrack February 10, 2014 at 2:19 pm Reply

  Att inte Jonas Sjöstedt sa åt honom att maka på sig och släppa fram en duktig kvinna visar att Jonas Sjöstedt måste läsa vänsterpartiets feministiska handbok en gång till. Så kanske han förstår att han ska maka på sig nån gång. Gubbslem!!!

 9. Peppelina Sväjland February 11, 2014 at 6:52 pm Reply

  Det ryktas att den nu aktuella samtyckeslagsutredningen är ett feministiskt sk beställjobb. Det verkar ju helt paranoidt? Bara för att miljöpartiet beställt en utredning madeleine lejonhufvud inför lagändringen.

  Denne Lejonhufvud som själv flitigt propagerar för att den lag hon utrett ska genomföras. oberoende utredare som sagt Det sägs även helt ogrundat att manifestationen som fick partierna att enas att se över lagen hade något andra syften än omtanke om ev brottsoffer. t.ex. säger schyman så här under sitt tal på manifestationen::

  “– Nu är det feminismens genombrott. Nu kommer äntligen den tid som vi kommer att beskriva i historien som då det påbörjades det paradigmskifte som vi så gärna och hett längtat efter, så många jorden över. Då påbörjades den tid då vi slutade se varandra som kön och började se varandra som människor, sa hon.” http://www.aftonbladet.se/nyheter/article18198945.ab

  Ja tänk vad antifeminister brejvikare o näthatare hittar på
  .

 10. Peppelina Sväjland February 11, 2014 at 7:03 pm Reply

  Och hur får då Advokatsamfundets Anne Ramberg uttrycka sig på det här vset?:

  “– Det här är ett exempel på när riksdagens ledamöter inte tar sitt lagstiftningsansvar utan i stället ger efter för populistiska överväganden. Man är populister.”
  http://www.dagensjuridik.se/2014/02/anne-ramberg-politiker

 11. Peppelina Sväjland February 11, 2014 at 7:26 pm Reply

  Här säger vidare den kloka Lejonhufvud att:
  “Om det förhåller sig så illa som det verkar, finns det ett stort behov att använda lagen för att få män att tänka till och lära sig mer om sex – både manligt och kvinnligt. Det gäller också – och inte minst – män som är med och bestämmer, i vårt rättssystem och i politiken.”
  http://debatt.svt.se/2013/10/03/motstandet-mot-samtyckeslag-en-skamflack-for-sverige/

  Det är det lagen är till för som alla kloka feminister förstår, att få män att tänka till om sex. För vi kloka feminister vet ju att vi inte behöver tänka till för vi vet ju allt redan för att könsmaktsordningen

 12. JustMe February 12, 2014 at 6:48 pm Reply

  Peppelina: Vår Gudmoder Schyman försökte ju få gubbslemmet Göran Persson att tänka till: “Ni karlar ska inte tro att ni kan knulla runt hur som helst…”!

 13. Förtryckt östermalmskvinna February 13, 2014 at 10:22 am Reply

  Kolla vad denna kloka feminist skriver: http://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/ehsanfadakar/article18299197.ab
  Den kloke aftonbladetskribenten Ehsan Fadakar skriver:

  “Män våldtar. Män mördar. Män misshandlar kvinnor. Män misshandlar män. Män köper sex. Män slåss på fotbollsmatcher och män kladdar på krogen. Vi kan fortsätta så här i all evighet. Statistiken ljuger inte. Män står bakom alla stora problem i samhället.”

  Man undrar eftersom Ehsan själv är man och nu kommit till insikt om hur män verkligen är, borde han inte överge sitt priviligerade arbete på tidningen åt en förtyryckt syster?

  • Noger February 14, 2014 at 10:20 am Reply

   Äntligen är det någon som tar bladet från munnen och vågar säga som det är: “Män står bakom alla stora problem i samhället.”

   Ett tydligt tecken på att vi lever i ett patriarkat är ju att sådana saker tonas ned i svensk media!
   Som en motpol till allt kvinnoförakt som dagligen strömmar ur media, så vågar modiga Ehsan gå mot strömmen och för en enda gång skull säga något negativt om män.

   Pepp och Fett! – Jag blir så glad när folk tycker precis som jag!

 14. Moder Svea February 13, 2014 at 7:53 pm Reply

  Nä nu får det vara nog.

  Kan inte alla som föds födas som HEN då utplånas ju könen å allt är löst.

 15. Klok analys! February 18, 2014 at 7:23 pm Reply

  Kolla bara denna knivskarpa analys. Hon är arg på en man som sa att hon var vacker för att hon hade inte frågat honom vad han tyckte. Det måste alla män förstå, ni måste vänta på att kvinnan frågar innan ni säger något till henne!

  http://www.metro.se/kolumner/fridah-jonsson-machomannen-breder-ut-sig/EVHnbm!mZG1W98iEeFeY/

  • Jämställdhetsfeministern February 19, 2014 at 11:02 pm Reply

   Ja! Fridah Jonsson är fantastiskt klok. Och hon har helt rätt: män ska hålla käft tills en kvinna frågat efter deras åsikt.

 16. […] beefen kockar de om tillsammans som sagt var. Sa jag att jag gillar Alice Teodoresco och Sakine […]

 17. […] duktiga vänsterfeministerna America Vera-Zavala och Alexandra Pascalidou (även känd under namnet Fullkomlig Neutral Objektivitet) var svenska folkets guidande ciceroner under valnatten och förklarade för tittarna hur […]

 18. […] som har Lady Dahmer som sin idol, utan även andra kända och duktiga feminister. Som Alexandra Pascalidou till exempel. Så här hyllar hon Lady […]

 19. […] som journalist och att uttrycka sina åsikter. Detta trots att den kloka antirasistiska feministen Alexandra Pascalidou i Sveriges Radio i början av 2014 tydligt och högljutt slog fast att Alice Teodorescu har fel hudfärg, fel […]

 20. […] I februari visade den kloka, kunniga och antirasistiska feministen Alexandar Pascialidou varför hon är en av Sveriges överlägset bästa public service programledare, när hon med […]

 21. […] I februari visade den kloka, kunniga och antirasistiska feministen Alexandar Pascialidou varför hon är en av Sveriges överlägset bästa public service programledare, när hon med […]

 22. […] Och doktorsavhandlingen Rum, rytm och resande från Linköpings universitet där det slås fast att järnvägsstationer inte är annat än Patriarkatets knutpunkter och reproducerar Könsmaktsordningen. Avhandlingen undersöker järnvägstationer som fysiska platser och sociala rum ur könsperspektiv. Kimstad pendeltågsstation, Norrköpings järnvägsstation och Stockholms Centralstation ingår i studien. Resultaten visar att järnvägsstationerna reproducerar könsmaktsordningen och att detta påverkar både män som kvinnor som vistas där. I teorikapitlet utvecklade jag hur Ahmed (2011) menar att samhället är normerat efter en vit fientlig blick som rasifierar, exotiserar och ser kroppar som inte uppfattas som vita som ‘främlingar’ eller ‘nyligen anlända’, även om de varit närvarande i rummet under hela sitt liv. I den ovan återgivna händelsen blir det tydligt att även jag använder mig av denna kollektiva blick, som jag lägger på kvinnan. Genom att beskriva henne som ‘svart’ och låta mig hänföras av hennes schal kan jag sägas såväl exotisera som rasifiera henne och betrakta henne likt en färgsprakande exotisk växt i förhållande till övriga närvarande på Norrköpings järnvägsstation. Här kan du läsa mer om denna makalösa doktorsavhandling som tydligt visar vilken nivå svensk forskning håller idag – och som dessutom tydligt bevisar att vi alla kan känna oss trygga i att vi får valuta för de skattehöjningar S-V-Mp-Fi-styret i Sverige och Stockholm beslutat om. Alice Teodorescu-skandalen Säkerligen har ingen undgått att alla på Södermalm – det vill säga Sveriges hela journalist- och kulturelit – under de senaste dagarna kokat av vrede över att Alice Teodorescu har utsetts till politisk redaktör på Göteborgs-Posten. Alice Teodorescu är för visso både ung och kvinna, men hon är inte en troende radikalfeminist, hon har inte svurit trohetsed till Gud run Schyman och hon står till råga på allt till höger om Birgitta Ohlsson och tycker att individer själva ska få styra sina liv. Med andra ord fullständigt oacceptabla åsikter för en svensk journalist. Så inte undra på att Sveriges journalister i samlad tropp nu kampanjar hårt för att få Göteborgs-Posten att ändra sitt beslut. Här kan ni för övrigt läsa om hur den duktiga och antirasitiska elitfeministen Alexandra Pascalidou redan för ett år sedan avfärdade Alice Teodorescu på grundval av hennes hud…… […]

 23. […] har ingen missat att Sveriges Radio och SVT sedan årsskiftet regelbundet börjat sprida rasistiska och antisemitiska budskap till sina […]

 24. […] skulle vi klara oss utan att Alexandra Pascalidou i Sveriges Radio talar om för oss vilken hudfärg, vilket ursprung och vilka k…? Skulle Sverige som nation överleva utan att få höra Alexandra Pascalidou för 37 643 gången […]

 25. bloodborne Pathogens May 27, 2015 at 1:47 pm Reply

  Chance’s Map – Adjacent to the dirt map, with “The Sun is Killing” me graphitized on it.
  Enemies in Bloodborne are quicker and more aggressive aas well,
  and you’ll be facing more enemies at ohce than in the past.

  Terrorism, Theft and Fraud, and Workplace Violence are just soe of the threats your company faces daily.

 26. […] Alexandra Pascalidou är en av de främsta experterna på hur flyktingar är en vinstlott för Sverige. Så här rekommenderar Alexandra Pascalidou i en intervju med Aftonbladet att man ska bemöta myten att flyktingmottagningen skulle kosta pengar: […]

 27. […] några som vi alltid kan lita på att de står upp för hat och hets mot människor utifrån deras hudfärg, kön, härkomst och religion så är det ju Sveriges Radio och Sveriges Television. Därför har […]

 28. […] jag att jag gillar Alice Teodoresco och Sakine […]

 29. […] att bli en radikalfeministisk kommunist – trots att Sveriges Radio och stora tänkare som Alexandra Pascalidou tydligt slagit fast att det är det hon måste bli för att hennes åsikter ska […]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: