Är du man? Då ska du hålla käft och backa!

Som kunnig feminist träffar Jämställdhetsfeministern då och då på vilsna svenska män som frågar hur de ska bete sig, för att accepteras av oss feminister. Det vill säga vad behöver en man göra för att bli jämställd? Irena Pozar, klok feminist och skribent på Nyheter24, har som tur var svaret: en jämställd och bra man ägnar sin tid åt att 1) lyfta kvinnor, 2) backa och 3) hålla käft.

Jämställdhetsfeministern kunde inte sagt det bättre själv och låter därför Irena Pozar utveckla sina direktiv för vad världens alla män ska göra och varför. Jag citerar från Pozars briljanta text:

Hej man!

Ja, irena Pozars uppförande- och aktivitetsdirektiv gäller alla män, utan undantag och kan inte överklagas.

Även om du ger mig plats och tycker att allt jag säger är genialt, hur mycket du än lyfter mig och mina tjejkompisar så kommer det ändå inte räcka för den feministiska kampen. För att uppnå jämställdhet så räcker det inte att lyfta fram kvinnor. Män måste backa, ta ett steg åt sidan och hålla käften.

Ja där har ni det svart på vitt: alla män har en självklar skyldighet att göra allt de någonsin kan för att lyfta Irena Pozar, hennes tjejkompisar och alla andra kvinnor. Så är det bara. Och det behöver väl knappast nämnas att alla män ska tycka att allt Irena Pozar säger är genialt. Eftersom män ju är män och Irena Pozar är en kvinna. Men precis som Irena Pozar säger, så räcker inte det. Inte på långa vägar. Män måste alltså också backa, ta ett steg åt sidan och hålla käften. Irena Pozar har talat och du som man ska lyda.

Att uppmuntra sådant agerande och att agera så själv är inte att förtrycka män

Nej självklart inte! När Irena Pozar ger världens män order om att de ska lyfta henne och hennes tjejkompisar, backa och hålla käft, så är det självklart inte på något sätt att förtycka män. Irena Pozar har nämligen känt efter noga och kommit fram till att du som man har 70% av makten i samhället. Bara för att du har snopp. Kvinnor, som Irena Pozar, Gudrun Schyman, Annie Lööf, Birgitta Ohlson, Maria Sveland, Veronica Palm, Maria Arnholm, Beatrice Ask och Eva Hamilton har alltså inte ens hälften så mycket makt som dig som man. Alltså:

Männen måste backa, stiga åt sidan och hålla käften just av den här anledningen. Ni måste ta från er egen maktpott och ge den till oss. Antagligen kommer ni inte tjäna någonting på det just nu, men i längden tjänar vi alla på jämställdhet. Och det är ni ju för, eller hur?

Jag tror inte att det finns någon man som inte håller med Irena Pozar om detta. Och om det finns män som inte håller med så gör det inget, för vi har ju redan slagit fast att män ska hålla käft. Så att det blir jämställt. Och det är ni ju för, eller hur?

Med det sagt, kvotering och maktfördelning är en vital och stor del av kampen för jämställdhet. Men långsiktig förändring är bara möjlig om vi strävar efter att leva jämställt hela tiden och hela tiden utvärderar och omvärderar våra val, mål och handlingar.

Tänk på det samtidigt som du backar.

Ja där hör du, man: tänk på hur rätt Irena Pozar och Jämställdhetsfeministern har i allt vi säger, samtidigt som du uppfyller dina plikter i samhället – att backa, att lyfta kvinnor och att hålla käft.

irena pozar

Som feministisk kvinna har Irena Pozar en självklar rätt att tala om för alla män hur de ska bete sig: dvs hålla käft, lyfta kvinnor och backa. Pozar konstaterar också klokt att en man som ägnar sitt liv åt något annat än att lyfta kvinnor, backa och hålla käft är emot jämställdhet.

Jämfört med den genialiska feministiska jämställdhetskämpen Irena Pozar så är den moderata riksdagsledamoten Maria Abrahamssons kunskaper om den feministiska tron på nybörjarnivå. Abrahamssons kunskapsbrist är smärtsamt uppenbar i början av den debattartikel som hon skrev härom dagen i Svenska Dagbladet. Här använder hon nämligen matematik (en sorts bluffvetenskap som män hittat på för att förtyrcka kvinnor) för att “bevisa” att vi svenska feminister har helt fel när vi säger att en svensk man i genomsnitt tjänar 3,6 miljoner mer än en kvinna och att detta beror på lönediskriminering.

Jag avstår från att citera Maria Abrahamssons resonemang, eftersom det helt och hållet bygger på logik och fakta – och feministisk forskning har ju som bekant tydligt visat att logik och fakta är skadligt för hälsan.

I slutet av artikeln visar det sig dock tack och lov att Maria Abrahamsson ändå tagit till sig grunderna i svensk radikalfeministisk forskning, då hon konstaterar att den (enligt matematik och fakta) lilla löneskillnad som existerar mellan kvinnor och män kan bero på att män i genomsnitt är bättre på att löneförhandla än kvinnor. Och i klok feministisk anda konstaterar Maria Abrahamsson att när män i genomsnitt är bättre än kvinnor på något, så är det oacceptabel kvinnodiskriminering, som snarast måste åtgärdas. Abrahamsson konstaterar också klokt att kvinnor ska ha minst lika hög lön som män för samma jobb. Därför måste vi självfallet hårdsatsa bara på kvinnor!

En faktor som sannolikt har betydelse för löneskillnaderna – forskning tyder också på det – är att kvinnor ofta är mer blygsamma i sina löneanspråk än män. Dessutom löneförhandlar kvinnor som regel sämre än sina manliga kolleger. Vad som i nutid behövs för att rätta till denna skevhet är att utbilda och hårdträna kvinnor att löneförhandlare bättre så att de får minst lika hög lön som män för lika arbete.
(Maria Abrahamsson, M)

Inte ens Gudrun Schyman eller Jämställdhetsfeministern kunde ha sagt det bättre.

MARIA ABRAHAMSSON, nybörjarfeminist (M)

Maria Abrahamsson (M – nybörjarfeminist) konstaterar klokt att Maria Abrahamsson, i sin egenskap av kvinna, alltid ska ha lika eller högre lön än en man som gör exakt samma jobb som Maria Abrahamsson. För att säkerställa detta förutbetämda utfall kräver Maria Abrahamsson att staten genast ska se till att det hårdsatsas endast på personer med samma typ av könsorgan som Maria Abrahamsson. Så att det blir jämställt. Gudrun Schyman och Jämställdhetsfeministern instämmer och hälsar Maria Abrahamsson varmt välkommen i det varma, radikalfeministiska systerskapet. Pepp pepp!

Till sist en liten påminnelse:
I september är det riksdagsval i Sverige. Då får du som väljare chansen att påverka vilken grupp av radikalfeministiska politiker som ska höja skatten lagom mycket, hårdsatsa på kvinnor, stödja flickor, kritisera män och ansvara för FRA:s massövervakning av svenska folket. Det är med andra ord jätteviktigt att du gör din röst hörd! Din röst gör skillnad. Pepp!

Tagged: , , ,

26 thoughts on “Är du man? Då ska du hålla käft och backa!

 1. Rick March 6, 2014 at 7:29 am Reply

  Så sant, så sant! Nu tänker jag som man ta ett kliv åt sidan och hålla käften. I stället kan någon duktig kvinna lyftas fram här och delge oss förtappade hennes nåds tankar.

 2. Anders/AV March 6, 2014 at 8:12 am Reply

  Bereden väg för Irina! Berg, sjunken, djup, stån opp.
  Hen kommer, hen som fjärran var sedd av mödrars hopp.
  Rättfärdighetens förste, av Gudruns hus den störste.
  Välsignad vare hen som kom i Genus namn.

 3. enstillaundran March 6, 2014 at 10:24 am Reply

  – Hur ska en transperson agera? Ta ett snedsteg åt sidan?
  – Hur ska en man lyfta en kvinna utan att ta på hennes kropp? Finns annars risk för sexuella övergrepp.
  – Hur ska en kvinna som lyfts fram kunna hävda sin förmåga om det krävts en man för att lyfta fram henne? “Bakom varje framgångsrik kvinna står en lyftande man”.

  Frågorna hopar sig men jag är övertygad om att Jämställdhetsfeministern sitter inne med ALLA svar.

  • Jämställdhetsfeministern March 6, 2014 at 10:38 pm Reply

   Ja verkligen viktiga och spännande frågor. Det är sådant som våra världsledande svenska genusvetare forskar på varje dag. För att hitta alla svar måste vi satsa ännu mer pengar på genusforskningen. Och lyfta kvinnliga forskare.

 4. Noger March 6, 2014 at 11:23 am Reply

  “Tänk på det SAMTIDIGT som du backar.”

  Ett subtilt exempel på feministisk humor: Män kan ju inte göra två saker samtidigt; tihi!

  Dessutom bör han nog ta hjälp av en kvinna när det gäller själva backandet. Det är ju allmänt känt att kvinnor är bättre på bilkörning (bland mycket annat!).

  For dummies (dvs män):
  Hon menar förstås “Tänk först, och backa sedan”. Eller om du är cis: “Fatta Man: Backa Nu!!!”

  Pepp och Fett på er…

 5. Goran March 6, 2014 at 2:20 pm Reply

  Förvirrad här. Är det ok att jag sover på en parkbänk eller skall jag lägga mig i snöhögen bredvid?

  • Jämställdhetsfeministern March 6, 2014 at 10:36 pm Reply

   Du ska välja det alternativ som minst stör och kränker kvinnorna som råkar vara i närheten av dig.

 6. michael March 6, 2014 at 4:52 pm Reply

  Helt rätt kvinnor har kvinnor som norm som är goda medans män är onda(enligt feministisk forskning) så vi kan aldrig få riktig jämställdhet förrän även vi män ser kvinnor som norm för jämställdhetens skull.

 7. Rick March 6, 2014 at 4:56 pm Reply

  Det här är en fruktansvärt allvarlig fråga till Jämställdhetsfeministern. Jag klev åt sidan och höll käft, men vad hände? Jo minsann, ingen duktig kvinna lyftes fram, utan i stället tog flera män plats och bredde ut sig. De är dessutom säkert svenska och vita allihop, jag liksom känner det på mig. Vilket elände! Så här kan vi inte fortsätta om vi vill uppnå sann jämställdhet. Alla ni män som kommenterar här ska känna stor skam över att ni nu tagit plats på alla duktiga kvinnors bekostnad. Jag säger: Släpp äntligen fram kvinnorna i jämställdhetsdebatten!

  • Jämställdhetsfeministern March 6, 2014 at 10:34 pm Reply

   Ja det är bara att följa Irena Pozars direktiv. Det räcker, som hon säger, inte att du ägnar all din tid åt att lyfta och stötta kvinnor. Det räcker heller inte att bara backa, hålla käft och maka på dig. Du måste göra båda på samma gång. Hyllar du sedan Irena Pozars genialitet, så får du dessutom en guldstjärna.

 8. Patrikarkatet March 6, 2014 at 8:05 pm Reply

  Irena Pozar har inte läst på tillräckligt om intersektionalism. Hens hudfärg är plågsamt vit och inte ett dugg queer är hen. Hen borde genast backa och hålla tyst så att rasifierade transpersoner får höras mer i debatten.

  • Jämställdhetsfeministern March 6, 2014 at 10:32 pm Reply

   Feministisk forskning har visat att inga har det svårare än vita, svenska, feministiska kvinnor. Rasistifierade feminister kan också kompensera sin vithet genom att påtala att män – och då särskilt män med vit hudfärg – är orsaken till allt ont i världen.

 9. greger March 7, 2014 at 9:23 am Reply

  Det är bra att dessa ord av sanning kommer fram och påvisar skenheligheten i alla dessa “feministiska” män i ledarpositioner; jonas sjöstedt och liknande. Att vara feministisk man och ledare/journalist/ej stum/ha ett jobb/politiker/… är en omöjlighet.

 10. Simon April 2, 2014 at 10:31 am Reply

  Åsikter kring detta?

  http://9gag.com/gag/a6w8orL

 11. […] Vi feminister fattar att kvinnor aldrig någonsin ljuger eller har fel och därmed är alla 120 anmälda våldtäkter automatiskt verkligen våldtäkter som har inträffat. Var får vi siffran 700 ifrån då, frågar sig säkert många okunniga och näsvisa näthatare. Jo, 700 är det så kallade “mörkertalet” – det vill säga det antal våldtäkter som vi feminister vet äger rum i Sverige, eftersom vi har känt efter och kommit fram till att det är så. Så kom inte och be om några “bevis” för att det begås 700 våldtäkter i veckan i Sverige! 700 är en siffra som vi feminister har hittat på och därmed är det sant för vi känner att det är sant. Så håll käft och backa! […]

 12. Alla människor med IQ October 15, 2014 at 12:56 pm Reply

  Ni extremfeminister är fan efterblivna på riktigt. “Är du kvinna? Då ska du hålla käft och in i köket.

 13. […] I mars påminde Nyheter 24:s Irere Pozar om att en en jämställd och bra man ägnar sin tid åt tre saker – nämligen att 1) lyfta […]

 14. […] I mars påminde Nyheter 24:s Irere Pozar om att en en jämställd och bra man ägnar sin tid åt tre saker – nämligen att 1) lyfta […]

 15. […] kommer de kloka journalisterna på DN, SVT, SR, Metro, Aftonbladet, Expressen, Nyheter24 och andra feministiska media på alla dessa briljanta idéer som de sprutar ur sig varje dag? […]

 16. […] du man och har en annan åsikt än Irena Pozar. Då ska du gära som Irena Pozar säger: håll käft och backa! Så att det blir […]

 17. Anders matzen kvinnans slav March 8, 2017 at 1:44 pm Reply

  Självklart ska vi män få lära oss att ni kvinnor ska bestämma stenhårt över oss ynkliga män jag skäms hur ni behandlas jag vill kunna hjälpa er vad som hellst snälla

 18. […] jämlikt. Snarare tvärtom. Vilket den alltid lika kloka Jämställdhetsfeministern har fattat ;). https://jamstalldhetsfeministern.wordpress.com/2014/03/06/ar-du-man-da-ska-du-halla-kaft-och-backa/ Ty transpersoner bör ta ett steg åt sidan, tydligen! Men Irena Pozar verkar inte känna någon […]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: