Nej till manlig rösträtt! (del 2)

Jämställdhetsfeministern har tidigare lyft fram kloka feminister som kräver att vi tar ifrån män deras rösträtt. Idag kan alla vi feminister som kämpar för jämställdhet gjädjas åt att Fredrik Virtanen uppenbarligen läser Jämställdhetsfemisterns blogg och hämtar sina idéer härifrån.

“Låt bara kvinnor rösta, män vet inte sitt eget bästa”
kräver Fredrik Virtanen klokt i rubriken till sin skarpsinta krönika.

Allmän rösträtt för kvinnor infördes i Sverige 1919 – en stor seger för jämställdheten och demokratin. Men fem år senare, 1924, fick tyvärr även alla svenska män rösträtt (till och med de pyttesnoppade oduglingar som inte fullgjort sin manliga värnplikt).
Det var förstås ett allvarligt misstag och det vill kloka feminister som Fredrik Virtanen och Jämställdhetsfeministern nu rätta till.

Fredrik Virtaten argumenterar så bra för vår feministiska sak, att jag lämnar över ordet till honom:

Samhället skulle bli vackrare om män fråntogs rösträtten. Vi vet ju inte vårt eget bästa. Sverige­demokraterna skulle då inte komma in i riksdagen, de rödgröna skulle få hela 58 procent och alliansen bara 37 procent, enligt Statistiska centralbyrån. Kvinnor är vänster, män är höger, generellt. Antagligen därför att kvinnor är mer medvetna om förtryck. En kvinna kan lättare identifiera sig med invandrare, fattiga och utsatta. Kvinnor vet hur det är.

Män har större problem med ­solidaritet eftersom vi haft det enklare. Vi inser inte våra privilegier. Vi blir kränkta om någon tillrättavisar oss.

Kvinnor är klokare än män, visar partisympatierna. Landet skulle bli bättre för alla, även för männen – det är den stora poängen.

Vi förstår inte vårt eget bästa. Då kan, och bör, en domstol omyndigförklara oss.

Så klokt sagt att en blir alldeles rörd. Vilket rättvisepatos! Vilket brinnande jämställdhetsengagemang!
Feminister och rasister står enade i kampen för att vissa sorters människor ska fråntas sin rösträtt. Till slut kommer vi att segra!

Jämställdhetsfeministerns enda invändning mot Fredrik Virtanen är att han trots att han förstår att han borde omyndigförklaras inte makar på sig och lämnar plats till en duktig kvinna! Men det bevisar ju bara att även de duktigaste feministmännen är förtryckande svin, som vägrar maka på sig. Så ni kan ju föreställa er hur hemska alla ickefeministiska män är, som inte erkänner sina förtryckartendenser eller ens förstår att de borde omyndigförklaras!

Fredrik Virtanen

Den vite medelålders mannen Fredrik Virtanen förstår att han, som man, borde bli omyndigförklarad – men han vägrar ändå att ge upp sina manliga privilegier, maka på sig och lyfta fram en kvinna.

Tagged: , , , , ,

31 thoughts on “Nej till manlig rösträtt! (del 2)

 1. MiT April 12, 2014 at 6:26 pm Reply

  Ja Vita Virtanen har ju tidigare poängterat vilka sanslösa privilegier han som vit man har i Sverige. På tiden att han slutar prata och gör slag i saken!

  “Vi kan inte längre sitta med en polare, kolla sport, knäcka några bärs och skoja om blattarna på planen medan hustrun stryker skjortor. Och särskilt inte skoja högt, inte utan en massa tjafs från humorlösa pk-kärringar av bägge könen.”

  Inga dåliga privilegier han har! Och då har han ju bara nämnt de viktigaste, tänk på alla som inte är lika viktiga som de där?

  http://toklandet.wordpress.com/2014/01/25/vita-virtanens-privilegier/

  • Jämställdhetsfeministern April 16, 2014 at 8:50 am Reply

   Ja Fredrik Virtanen är medveten om vilken priviligierad gubbe han är – men han vägrar ändå maka på sig och lyfta fram en dukitig kvinna. Synd. :/

 2. Olof April 12, 2014 at 6:58 pm Reply

  Till synes kloka ord av Virtanen. Men är det verkligen något att glädjas åt? De kommer ju trots allt från en galen babblande idiot (man). Man tappar ju lätt respekten för budskapet när avsändaren presenterar sig så.

  Om de vackra orden ändå skrivits av någon klok, empatisk och duktig person (feminist) hade jag känt mig betydligt bättre till mods.

  Nu känner jag bara patriarkatet, förtryck och slem.

  • Jämställdhetsfeministern April 16, 2014 at 8:52 am Reply

   Lina Thomsgård har ett briljant meddelande till Fredrik Virtanen och andra svenska män:
   “Sluta genast slåss. Spänn av. Sluta snacka sexistisk goja och var inte tysta när andra gör det. Ge lika lön för lika jobb och drick inte så jävla mycket. Håll tyst och lyssna nån gång.”

   • Olof April 16, 2014 at 8:59 pm Reply

    Varde ljus och det var ljus.

 3. […] på som de gör idag, så länge som det anses BRA och duktigt att ständigt hacka på män som korkade journalister/krönikörer/ellervadfanmanvillkalladem gör och så länge som feminister tillåts att sätta agendan för allt sånt här så kommer den […]

 4. Rick April 13, 2014 at 7:21 am Reply

  @MiT

  Bra att du upprepar Virtanens förkunnelser, för jag tvekar ibland i min övertygelse och glömmer bort vilka privilegier jag har. Mitt främsta privilegium som man är alltså rätten att säga dumheter framför TV:n och räkna med strukna skjortor. Det här är enormt. Jag har alltid känt till att jag är privilegierad, men inte så privilegierad. Jag trodde att det handlade om pengar och makt (för det är det enda vi feminister tänder på, jag menar tänker på), men det där med dumheter framför TV:n, det gör livet verkligen värt att leva. Dags att knäppa på burken och säga något korkat och njuta av mina privilegier.

 5. Pelle2 April 13, 2014 at 7:26 am Reply

  Ja,det är ju egentligen självklart att män inte skall ha rösträtt eftersom vi alla är Nazister,Breivikare eller i bästa fall borgerliga.
  Jag hoppas i alla fall att Virtanen frivilligt låter bli att rösta framöver så att han inte röstar på SD som vi alla andra män kommer att göra.Det går ju inte för en klenbegåvad man att rösta på något annat parti och Fredrik har ju insiktsfullt insett att han är en klenbegåvad,empatilös man som inte förstår sitt eget bästa.

  Eftersom han tyvärr är så korkad så kommer han inte förstå att han skall lämna sin plats på AB till en duktig kvinna.Vi borde starta ett upprop där vi kräver att Virtanen lämnar sin plats till förmån för en kvinna och skicka den till chefredaktören på AB.

  Den duktiga feministen Cissi Wallin, som dagligen skriker ut sin längtan efter ett mediejobb,
  kan ju vara en kandidat till jobbet.En annan kandidat kan vara Lina Thomsgård som har insett att kvinnor alltid är bättre kandidater till jobb än män.

  • Jämställdhetsfeministern April 16, 2014 at 8:54 am Reply

   Det verkar som du, Jämställdhetsfeministern och Fredrik Virtanen har blivit bönhörda: Lina Thomsgård har anlitats som krönikör av Aftonbladet och har redan börjat sprida sina briljanta funderingar. Nu gäller det bara att tvinga Fredrik Virtanen att maka på sig! 🙂

 6. bashflak April 13, 2014 at 8:07 am Reply

  Fredrik Virtanen borde maka på sig och lämna plats för en mer kompetent kvinna på ledarsidan. Får jag föreslå Sofie Fahrman?

 7. Peter April 13, 2014 at 8:17 am Reply

  Är det inte Virtanen som är den där mediakändisen som ska ha våldtagit Cissi Wallin? Har han nu kommit till insikt med att det var fel, men skyller det på de patriarkala strukturerna och sin s.k. manlighet istället för att ta personligt ansvar för vad han gjort? Är det därför han tycker att han själv och alla andra med snopp ska förlora sin rösträtt?

 8. Virrig-tanen.... April 13, 2014 at 9:11 am Reply

  Man kan riktigt ana hur Virtanen suttit och gråtrunkat sig till sömns när han insåg att inga av hans krönikor levde/någonsin levt upp till en feministisk standard. Den här krönikan är ett rop på hjälp – sanslöst desperat och förutsägbar – med uttjatade “poänger”. Det här är ett oerhört genomskinkligt försök till att bli accepterad av feminazisterna på twitter. Karln vill få ligga, eller i bästa fall få ett “bra där!” och en klapp på axeln. Virtanen har aldrig varit någon stor feminist. Det är nästan det jag stör mig mest på. Hobbyfeminister som poppar upp precis överallt för att få känna sig som alfahannar när de låtsas stå på kvinnornas sida.
  Sen kommer en ny politisk fluga och feminismen är som bortsprungen för dessa indvidider.

 9. Rick April 13, 2014 at 9:43 am Reply

  Hallå där, Virrig-tanen, vi feministiska män har för länge sedan insett att sex med en kvinna är våldtäkt, för det har Män för jämställdhet tydliggjort. Det är alltså helt otänkbart att Virtanen skulle ha så snuskiga sexuella fantasier om kvinnor som t.ex. samlag. Den man som blir sexuellt attraherad av en kvinna är givetvis en våldtäktsman och behöver feministisk terapi. Ifall någon man mot förmodan känner sexuell lust till en kvinna så är det klokast att genast gå till Jämställdhetsfeministerns blogg för att komma på andra tankar, för här förekommer inte sådana hemskheter, icke sant Jämställdhetsfeministern?

 10. rocki April 13, 2014 at 9:55 am Reply

  Virtanen är cisman och i tillägg vit så han ska bara HÅLLA KÄFTEN!

 11. […] Jämställdhetsfeministern applåderar Virtanen här. […]

 12. lilycrowart April 13, 2014 at 6:42 pm Reply

  Så fint av Virtanen att slå det här viktiga slaget för demokrati och jämställdhet. Virtanen bör genast hedras med att fortsättningsvis få kalla sig för Frederika Virtanen och erhålla Sveriges Kvinolobbys hederspris Guldsaxen. Pepp pepp på dig Jämställdhetsfeministern som orkar föra kampen mot de slemma männen!

 13. Lars April 13, 2014 at 9:53 pm Reply

  Problemet med den s k “pk maffian” är ju inte att de är pk, utan snarare att de inte är pk. Eller så kan man säga att det är väldigt märkliga saker som blivit pk på senare tid. Grundläggande principer om alla människors lika värde läggs åt sidan till förmån för obehagliga resonemang om hur vissa är mer jämlika än andra.

 14. Gummimannen April 14, 2014 at 7:26 pm Reply

  Hurra för denne ensamme kloke man – äntligen börjar Kakans folkbildning bära frukt! 😉

 15. Ulf Holmén April 14, 2014 at 9:42 pm Reply

  Som Gert Fylking skulle ha sagt: ÄNTLIGEN! Dessa karlar har ju förpestat tillvaron länge nog vid det här laget. Otaliga borgerliga regeringar och dessutom SD har de på sitt samvete. Men som Virtanen så fint uttryckte det, nu får det vara nog. Vi vill ju inte bara ha maktmonopol som de feminister vi är, vi vill ju också se till att gubbslemmet inte får för sig att sabotera vårt arbete genom att rösta “fel” och vad kan då bli mer effektivt än att frånta dem rätten att rösta. Väl rutet där Fredrik och tack Jämnställdhetsfeministern för din förträffliga artikel om denna numer uppburna feministiska hjälte. Man kan bli tårögd för mindre. Pepp pepp

 16. bergersjo April 17, 2014 at 11:00 am Reply

  Som man kan jag naturligtvis inte avstå från att mansplaina att ALLA svenska män (eller kvinnor) inte fick rösträtt 1924, då fängelseinterner (vilket ju rimligtvis borde vara ALLA cis-män, på grund av att de allihop våldtar, mördar och misshandlar kvinnor) fick rösträtt först 1937. Därefter insåg jag att inga män någonsin bestraffas för dessa brott, så även om det inte stod på papperet började naturligtvis alla cis-män rösta 1924.
  Kvinnor däremot var det värre för- först 1945 fick en rösträtt om en fick understöd från fattigvården eller var satt i personlig konkurs, vilket ju borde gälla i stort sätt ALLA kvinnor eftersom de på den tiden oftast var ännu fattigare än till exempel Veronica Palm är idag.
  Dessutom var ju alla gifta kvinnor mer eller mindre omyndigförklarade fram till 1989 då detta begrepp avskaffades, så en kan väl säga att gifta kvinnor fick rösträtt 1989?

  Sen har jag en liten fråga också. Att vara pyttesnoppad nog att inte följa den förhatliga, patriarkala manliga våldsnormen att bli soldat, är inte det något BRA?

 17. WATDAFUCK? October 14, 2014 at 5:17 pm Reply

  PLZ STAHP DIZ ODEMOKRATISKA NONSENS!!!
  #jämstlldighetförmänochkvinnor2018

 18. […] Aftonbladets Fredrik Virtanen sällade sig till den växande gruppen feminister som offentligt slår fast att det var ett misstag när Sverige 1924 införde allmän rösträtt för män. Endast kvinnor borde få rösta, så att det blir jämställt. Dagens Nyheter slog fast att franska kvinnor inte är speciellt feministiska och därmed vet sitt bästa. […]

 19. […] Aftonbladets Fredrik Virtanen sällade sig till den växande gruppen feminister som offentligt slår fast att det var ett misstag när Sverige 1924 införde allmän rösträtt för män. Endast kvinnor borde få rösta, så att det blir jämställt. Dagens Nyheter slog fast att franska kvinnor inte är speciellt feministiska och därmed vet sitt bästa. […]

 20. […] kommer de kloka journalisterna på DN, SVT, SR, Metro, Aftonbladet, Expressen, Nyheter24 och andra feministiska media på alla dessa briljanta idéer som de sprutar […]

 21. […] Sedan kom 1900-talet, då briljanta kvinnliga genusvetare startade industrialiseringen. Med den kom stora förbättringar i levnadsstandard för Sveriges befolkning. Men det var också början på en omfattande miljöförstörelse och föroreningar av naturen – och det var männens fel. Särskilt de vita heterosexuella männens. Efter att ha fört en heroisk kamp under 600 år lyckades feministiska kvinnor, trots ett kompakt motstånd från minst 143% av Sveriges män, införa allmän rösträtt för kvinnor år 1919. Fem år senare fick också alla män, även de som inte gjort värnplikten rätt att rösta. Det har i senare feministisk forskning visat sig att det beslutet var ett misstag. […]

 22. abhishek May 14, 2017 at 2:03 pm Reply

  wow ja vi ska göra så alla har lika privilegier så då tar vi iväg alla män rösträtt
  hahahahaha femenism

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: