Franska kvinnor förstår inte sitt eget bästa

När en dagligen ser det omänskliga förtrycket som svenska kvinnor utsätts för är det lätta att glömma att Sverige trots allt är världens överlägset mest feministiska land och att kvinnor i resten av världen har det ännu mycket värre än vad svenska kvinnor har det. Till exempel kvinnorna i Frankrike.

Kvinnorna i Frankrike verkar vid första anblicken ganska glada och välmående. Men det är bara för att de saknar den feministiska kunskap och de genusglasögon som behövs för att förstå hur förtryckta och olyckliga de egentligen är.

Till exempel saknar Frankrike, till skillnad från Sverige, en feministisk jämställdhetsmärkning av film. För att få den feministiska jämställdhetsmärkningen måste en film bl.a. innehålla ett visst antal kvinnor som pratar med varandra, utan att nämna män. Och vi vet ju alla hur mycket denna feministmärkning av film har förbättrat tillvaron för Sveriges kvinnor. Tacka Svenska Filminstitutets  VD  Anna Serner för det!

Svenska Dagbladet har sänt ut den feministiska missionären Hynek Pallas till Frankrike för att uppfostra de okunniga infödingarna där i hur de ska bete sig och tänka enligt den Sanna Feministiska Läran. Men trots att hen förkunnar Gud run Schymans ord så fick Hynek Pallas inte alls det hjältevälkomnande som hen förtjänar i egenskap av feministisk profet. Hynek Pallas berättar nedan själv om mötet med den franska filmstjärnan Audrey Tautou:

När jag träffar Audrey Tautou för att prata om filmen ”Kinesiskt pussel” – uppföljare till succén ”Den spanska lägenheten” från 2002 – undrar jag vad hon säger om den svenska debatten: kan till exempel A-märkt öppna ögonen för en skev kvinnorepresentation? Men efter att ha försäkrat sig om att märkningen inte är ett skämt förklarar Tautou att hon inte tror på sociala pekpinnar och regler för konsten.

– Det är bättre för feminismen att du gör en bra historia än att två personer pratar med varandra. Det är inte så man försvarar kvinnor i film, säger hon och skakar på huvudet.

Som kunnig svensk feminist skakade jag av vrede när jag läste dessa rader. Hur kan Audrey Tautou tycka att svensk feministmärkning av film låter som ett skämt?! Det är ju jättesuperduperviktigt och bra att film feministmärks! Och hur vågar hon ifrågasätta att våra svenska sociala pekpinnar och regler är bra för konsten!?

audrey tautou

Franska kvinnor förstår inte sitt eget bästa och till exempel Audrey Tautou går så långt att hon avfärdar våra fina svenska, feministiska pekpinnar och regler för hur filmkonst ska se ut som “ett skämt”…

Men fransmännen (och kvinnorna) har fått sin varning. På plats i Frankrike, under filmfestivalen i Cannes förra året, varnade Anna Serner resten av världen för följderna ifall de inte genast inför kvinnokvotering och svensk radikalfeminism inom filmbranschen:

Annars kommer filmen inte vara relevant i framtiden.

Ja hon är hård men rättvis, Serner. Det är bara för Audrey Tautou och resten av världen att välja: svensk radikalfeminism eller irrelevans…

Anna Serner

…men vi svenska feminister skickar som tur var ut missionärer för att lära de franska infödingarna att de måste följa våra Feministiska Skrifter. Bland andra Svenska Filminstitutets kloka VD Anna Serner (ovan) som hotar med att resten av världens film kommer att bli irrelevant, om inte svensk radikalfeminism genast anammas av alla.

Advertisements

Tagged: , , ,

48 thoughts on “Franska kvinnor förstår inte sitt eget bästa

 1. Victoria April 17, 2014 at 7:13 am Reply

  Efter att ha följt bloggen ett tag är jag nu övertygad. Det här är ett sarkastiskt skämt och inget annat

  • Jämställdhetsfeministern April 17, 2014 at 7:17 am Reply

   Sarkasm är en manlig härskarteknik och inget som vi feminister tycker ska tillåtas i ett jämställt samhälle.

  • Pelle2 April 17, 2014 at 7:50 am Reply

   Vilken kvinno- och feministhatare du är Viktoria som ifrågasätter en av Sveriges bästa ambassadörer för feminismen, nämligen Jämställdhetsfeministern.
   Jämställdhetsfeministern har vid åtskiliga tillfällen uppmärksammat oss på de fina,feministiska uttalanden som ledande feminister som Maria Sveland,Veronica Palm,Fredrik Virtanen,GudrunSchyman,Anna Serner med många flera har gjort.

   På så sätt har han öppnat ögonen på oss andra så att vi inser att feminismen är den enda vägen till lycka,framgång eller kanske till och med till Nirvana !!

   Pepp,pepp allra finaste feministern 🙂

   • bergersjo April 17, 2014 at 10:31 am Reply

    Fy skäms Pelle2, hur kan du kalla Jämställdhetsfeministern för “han”? HEN ska det vara! Pepp pepp! 🙂

    • Pelle2 April 17, 2014 at 1:24 pm Reply

     Det var mina patriarkala fingrar som ännu inte har blivit tämjda och skrev han av gammal vana 😉 Självlart är Feministern en Hen.

  • blondinballen April 17, 2014 at 10:24 am Reply

   Victoria – du tycker alltså att Schyman, Sveland, Ehrenberg, Lady Dhamer, Kakan Hermansson och de andra kunniga namnkunniga feministerna är värsta skämten. Ja, det måste du tycka för de har precis samma åsikter och resonerar precis på samma sätt som Jämställdhetsfeministern.

 2. Sten Sture April 17, 2014 at 7:24 am Reply

  Tragiskt att det finns så oupplysta människor! Är väl ändå inte så konstigt med tanke på vilken liten ankdamm Tautou lever i på kontinenten.
  Desto mer glädjande att stora förkunnare som Anna Serner gör missionsresor till infödingarna så att de kan upplysas om den rätta läran och få bygga upp det jämställda lyckoriket.

 3. Pelle2 April 17, 2014 at 7:55 am Reply

  Vi måste genast skicka ner flera feminister till Cannes och lära de okunniga fransoserna
  om den enda sanna läran !
  Föreslår att vi skickar Lady Dahmer,Fanny Åström,Jaylazkar,Alicia Dickner,Eva Lundgren och Kakan Hermansson förutom den självskrivna Anna Serner.

  Om inte dessa balanserade och verbala feminister kan lära fransoserna om feminismen så kan ingen göra det 😉

  • Jämställdhetsfeministern April 17, 2014 at 7:14 pm Reply

   Det tycker jag låter som en briljant idé. Att det inte redan gjort visar att Patriarkatet förtrycker Sveriges kvinnor.

  • Ninni April 18, 2014 at 4:01 pm Reply

   Där lär vara mycket arbete att utföra, förstår jag av ditt strålande inlägg. Jag föreslår att dessa upplysta, visa och starka kvinnor får en enkel biljett och livstids feministiskt ambassadörsskap på kontinenten!

 4. rocki April 17, 2014 at 7:56 am Reply

  Det vet väl alla hur kvinnor som inte är svenska feminister är.

  Pepp, peppelipepppepppepp! ❤

 5. Rick April 17, 2014 at 8:06 am Reply

  Jag beökte nyligen det fasansfulla patriarkatet Frankrike.Till min förskräckelse upptäckte jag att det finns ett slags vardagligt spel mellan könen, som jag som sann svensk feminist aldrig skulle kunna acceptera. Det här försätter alla goda svenska feminister i fara, om de mot bättre vetandeu skulle resa till Frankrike. Jag har noterat på jobbet att svenska kvinnor som i strid med feminismens budskap semestrat i Franrike talar om landet i närmast lyriska ordalag och planerar rentav att åka tillbaka. Sådant måste få ett slut. Det ska inte vara möjligt att svenska kvinnor återvänder från Frankrike nynnande på den där “Je ne regret rien” som alldeles tydlig sýftar på patriarkalt sex. Jag föreslår därför en begränsad modell av Åsa Romsons förslag: Franska turistbyrån ska inte längre få sprida sitt patriarkala budskap på svenska nät (inte heller turistbyråer från länder som jag misstänker är en inkörsport till missbruket i Frankrike, såsom Belgien eller Schweiz).

  • rocki April 17, 2014 at 8:26 am Reply

   Skrämmande utveckling! Decennier av hårt, svenskt feministiskt arbete riskerar att omintetgöras. Jag föreslår att vi tillsvidare, tills vi får kontroll över läget, stänger ned Twitter, Facebook, Youtube samt begränsar tillgängligheten till privata bloggar som inte drivs av svenska, kloka feminister. För jämställdhetens skull!

   Krossa patriarkatet!

  • Jämställdhetsfeministern April 17, 2014 at 7:15 pm Reply

   Jag tycker att Sverige borde instifta en lag som förbjuder Frankrike, tills de rättar sig efter våra feministiska värderingar.

 6. Maria April 17, 2014 at 8:46 am Reply

  Volvo förstår inte sitt eget bästa, de har inga snygga tjejer som lockar männen till bilarna:
  http://hd.se/motor/2013/03/14/kvinnor-ska-locka-man-till-bilar/

 7. Maria April 17, 2014 at 8:48 am Reply

  “Journalisten Jonas Fröberg på SvD var en av cirka 50 journalister som var med på en gruppintervju med Fiatkoncernens chef Sergio Machionne. Jonas Fröberg frågade om kvinnorna som poserade vid koncernens bilar.

  – Du måste bo någonstans där kvinnor bär långbyxor och inte har höga klackar. Jag tycker synd om dig, svarade Sergio Machionne och tillade att poserande kvinnor var en del av bilmässornas historia. Till TT:s utsände sa han att biltillverkare, som inte har kvinnor vid bilarna, bara är avundsjuka.”
  Från artikeln ovan.

 8. Rick April 17, 2014 at 8:51 am Reply

  @ Rocki

  Det är ett nöje att ta del av dina visdomar. Dessvärre har du inte på sistone varit särskilt aktiv med att sprida ditt välbehövda anti-franska budskap. Frankrike är ett enda stort hot mot oss svenska feminister, vi som ju utgör ett avant garde (hoppsan, jag försöker utan att lyckas få bort detta super-patriarkala språk ur min jargong – det finns inte ens ett “hen” i språket).

  • rocki April 17, 2014 at 6:17 pm Reply

   Rick: Kritiserar du mig? En kvinna? How dare you?!

   Jag skakar av ilska över denna misogyni!

   • Pelle2 April 17, 2014 at 8:42 pm Reply

    Ja,inte ens på en fristad för oss feminister som Jämställdhetsfeministersa blogg kommer en undan kvinnoförtrycket och misogynin.

 9. Maria April 17, 2014 at 8:55 am Reply

  Alltså, det finns fler missionärer från norr som vill sprida den rätta läran i syd:
  http://www.svd.se/naringsliv/motor/fiatchefen-och-hans-kvinnosyn_7974240.svd

 10. Rick April 17, 2014 at 8:57 am Reply

  @ Maria

  Du har helt rätt. Gudrn Schyman borde stå som värd vid Volvos desk på mässan. Som anti-heterosexuell feminist skulle jag genast köpa en Volvo om en rättroende feminist skulle stå för marknadsföringen.

 11. soundtrack April 17, 2014 at 8:58 am Reply

  Patriarkatet är alltså ännu starkare i Frankrike. Helt sjukt uttalande av Audrey, men det är pga patriarkatet. Hon får en pepp av mig och tillsammans ska vi KROSSA PATRIARKATET!!!

 12. Maria April 17, 2014 at 9:14 am Reply

  Förresten, skulle inte tro att lantlollan, missionär Serner gjorde så stor lycka i Cannes i den där skruden…

  • lavazza1891 April 18, 2014 at 1:40 pm Reply

   Jag kräks på dig och dina kränkande kommentarer. Feminism! Systerskap! Pepp!

 13. Rick April 17, 2014 at 9:27 am Reply

  Dessutom tycker jag som sann svensk feminist att Audrey Tatou inte alls ser bra ut, för sådant är bara patriarkala härskartekniker. Ingen kvinna får av en man bedömas se bra ut ( med undantag av svenska feminister), allra minst Audrey Tatou. Så ni äckliga män som nu tar er en extra titt på bilden av henne som Jämställdhetesfeminsitern publicerade i strikt informativt syfte, gör något annat!

  • Jämställdhetsfeministern April 17, 2014 at 7:17 pm Reply

   Det är riktigt. Bra att du påminner om det: när en man tycker att en kvinna är snygg så är det objektifiering och kvinnoförtryck.

 14. […] Jämställdhetsfeministern: ”Franska kvinnor förstår inte sitt eget bästa” […]

 15. jhlundell April 17, 2014 at 11:07 am Reply

  En måste säga att Jämställdhetsfeministern är ett ljus i detta totala patriarkala mörker som sedan hundratusentals år kedjat fast svenska kvinnor i bottenlöst slaveri (särskilt de senaste 30 åren) och skräckinjagande utsatthet (särskilt myndighetschefer, generaldirektörer, VD’ar och uppburna författare och journalister med höga inkomster och/eller förmögenheter). Pepp!

 16. Victoria April 17, 2014 at 11:56 am Reply

  Ok, ni som undrar varför jag tror som jag gör:
  Först och främst, det finns MÅNGA bloggar liknande denna där ägarna vill få folk kritiska till feminismen genom att uttrycka stereotypa, kontroversiella, manshatande åsikter. Bara för att minska feminismens påverkan hos kvinnor, som blir kritiska.
  För det andra, har skribenten klantat sig rejält här. Att skriva “Hur kan Audrey Tautou tycka att svensk feministmärkning av film låter som ett skämt?! Det är ju jättesuperduperviktigt och bra att film feministmärks! Och hur vågar hon ifrågasätta att våra svenska sociala pekpinnar och regler är bra för konsten!?” anser jag rätt korkat. Är inte detta ironi, vad är?
  Också “Ja hon är hård men rättvis, Serner. Det är bara för Audrey Tautou och resten av världen att välja: svensk radikalfeminism eller irrelevans…” tyder på ironi. Svensk radikalfeminism är för omvärlden totalt oviktigt. Hela inlägget bara dryper av sarkasm, rakt igenom. Se det, tack.
  Och nej, jag tycker inte att ladydahmer, gudrun Schyman etc. är idioter. Men de uttrycker seriösa åsikter, där de spelar på äkta feminism och inte manshat, vilket denna blogg inte gör.

  • Helgelina April 17, 2014 at 12:58 pm Reply

   @Vickan

   Fast nu tycker jag att du är lite hård mot Jämställdhetsfeministern.

   Är inte åsikterna på den här bloggen handplockade direkt från den knivskarpa tungspetsen på våra kloka och världsledande svenska feminister kanske?

   Ge det en chans! Tänk på att det är få förunnat att hålla samma klass som Ladydahmer och Gudrun Schyman. Och vad menar du förresten med att de spelar? Det var det värsta. Vilket påhopp!

   Jag tycker inte att vi ska klandra Jämställdhetsfeministern för att uttrycka någon oberättigad form av förakt mot män. När hen bara upprepar sund och hederlig feministisk förakt mot män. Vi feminister måste hålla ihop och peppa varandra!

  • MiT April 17, 2014 at 8:13 pm Reply
  • Pelle2 April 17, 2014 at 8:38 pm Reply

   Självklart är inte bloggare som Lady Dahmer, Fanny Åström med flera idioter. Det framgår med all tydlighet när man läser sådan här klokskaper:

   Citat Fanny Åström:
   Om jag skulle hata män så mycket som de förtjänar så skulle jag inte ha tid med annat.

   Citat Jenny Blomqvist:
   Jag ber till gud att det skall införas en lag som gör det möjligt för staten att avrätta CIsmän som är jämställdister.

   Citat Samson Wiklund:
   Nu skall jag sova och förhoppningsvis drömma om att machete-döda alla vita män.

   Citat Lady Dahmer:
   Finns bara ett sätt att hantera sexköpare på:avrättning.
   Manshat har egentligen inga konsekvenser.Det kan kännas obehagligt för den enskilde
   mannen men ger inga större effekter än obehag.
   Män är en sjukdom.
   Manlighet är vår största sjukdom
   manshat är självförsvar
   Jag hatar män.
   Fy fan vad jag hatar 8-åriga pojkar.

   Citat Frida:
   Manligheten är ett jävla gissel alltså.Det är väldigt lätt att relatera till Scums frustrationsnivåer.

   Citat Godzilla Hårddisksson:
   kan vi ta det en gång för alla:Det är inte samma sak med hat mot män som hat mot kvinnor.

   Citat Mattias Irving:
   Män är djur.

   Citat Misja de rond:
   Avskaffa män som koncept

   Citat Jasmin Khan:
   Klart som satan att jag hatar män.hur fan kan man inte göra det i detta pissamhälle ?

   Citat Manshatande feminist:
   Alla som vägrar samtyckeslagen är potentiella våldtäktsmän.

   Hur kan man tycka att ovanstående är något annat än seriösa åsikter?

   Om du gör det är du en Breivikare,Nazist och kvinnohatare för att könsmaktsordningen..

 17. Rick April 17, 2014 at 12:09 pm Reply

  @ Victria

  jag tycker att din kritik är central. V i( svenska) feminister måste bli bättre på att påtala att just vi är offer. Audrey Tatou är inte rätt offer eftersom hon inte är svensk. Men är du inte bekymrad över hur svenka kvinnor tilltalas av det patriarkala i Frankrike?

 18. Patrikarkatet April 17, 2014 at 12:53 pm Reply

  Victoria: Tack för att du talar om för oss feminister att Lady Dahmer inte hatar män. Lady Dahmer och manshat ger tillsammans nästan 3000 träffar via patriarkatets sökmotor Google. Dessutom kan man få för sig att Lady Dahmer hatar män eftersom hon erkänner det på sin blogg och på Twitter. Men det stämmer inte, för det är patriarkatet som har hackat hennes konton vid alla dessa tillfällen när manshat har uttryckts.

  Lady Dahmer står för äkta feminism, precis som du skriver.

 19. David April 17, 2014 at 1:11 pm Reply

  “Svensk radikalfeminism är för omvärlden totalt oviktigt.”

  Vad i hela världen menar Victoria med ett patriarkalt och kvinnohatande uttalande som detta? Det är genom feministisk forskning bevisat att den svenska könspolitiken ligger oerhört långt framme, och att det bara är en tidsfråga innan den övriga världen förstår detta och anpassar sin egen politik efter vår. Se bara på den svenska sexköpslagen som gör ett segertåg över världen och inom kort kommer att gälla över hela EU, så snart övriga länder inser värdet av feministisk normerade lagstiftning. Censur och förbud mot porr, sexistisk reklam och den manliga blicken lär snarast följa.

  • Sten Sture April 17, 2014 at 7:49 pm Reply

   Psiiis! Visst ligger svensk genusforskning alldeles på spetsen av internationell särklass. Så är det!
   Det har ibland invänts av ondsinta obildade belackare att svenska genusfusk..eh forskare att de inte pubbar något internationellt. Ah, men! Det är för att den internationella scenen inte på tillnärmelse vis varit beredd på den briljanta nivån som tydliggjorts på senare tid här hemma i sverige.
   Vänta bara, snart kommer den flodvåg av framforskad feminism att erövra hela världen och inta t.ex. Frankrike och liknande provinser i sitt segertåg! Det känner jag!

 20. […] Jämställdhetsfeministern applåderar Virtanen här och kommenterar Pallas mission i Frankrike här. […]

 21. notsure April 17, 2014 at 6:11 pm Reply

  Mycket klokt skrivet!
  Feministisk forskning har tydligt visat att ingen god konst skapas i snuskgubbepatriarkat som Frankrike, Storbritannien, Italien eller USA för att nämna några av de värsta förbrytarnationerna. För att lära dem hur bra konst skapas så är det bäst att vi skickar Cissi Wallin, Lady Dahmer och Kawa Zolfgary då dessa visat enorm kreativitet och kärleksspridning på twitter.
  Vi måste få ordning på infödingarna innan det är för sent!
  Länge leve Gud run!

  • Jämställdhetsfeministern April 17, 2014 at 7:20 pm Reply

   Så sant som det är sagt! Du är klok och besitter mycket feministisk kunskap!
   Gu run välsigne dig!
   Pepp pepp!

  • Madonna May 10, 2014 at 12:11 am Reply

   Om män hade pattar skulle det vara helt rätt att gripa tag i dessa och vrida om dem hårt för att visa dem vad som gäller. Först skulle man naturligtvis ha bakbundit vederbörande män. Vilken lycka att höra dem skrika och stöna när de får känna på sin egen medicin! De tror alltid att de är finare och mycket starkare än oss tjejer bara för att man inte kan hejda dem i en fajt genom att slå dem över brösten, detta är vad som först och främst måste stoppas!!

   Tintin är också ett exempel på kultur som borde krossas utifrån Bechdeltestet, i hela sviten av album finns det knappast en enda scen där två kvinnor talar med varandra om något som inte gäller män. Faktiskt finns det f-n så litet kvinnor i Tintins värld över huvud taget; det är en till 99% manlig värld (och det samma gäller Kalle Anka, Asterix, Fantomen, Läderlappen och många andra sexistiska serier). Helt oacceptabelt!

 22. MiT April 17, 2014 at 8:19 pm Reply

  Meh, ni glömmer ju bort den fantastiska nya generationen skarpa forskare som de tog upp på Vetenskapens Värld! Den absolut skarpaste av dem kom ju från Frankrike, Tabet heter hon ju! Hon bevisade ju att kvinnor är mindre än män för att Patriakatet stulit kvinnornas mat genom årtusendena! Stenhårda bevis från de nya skarpa forskarna från 2000-talet kan man ju inte tala emot!

 23. […] Jämställdhetsfeministern: ”Franska kvinnor förstår inte sitt eget bästa” […]

 24. notsure April 18, 2014 at 7:46 am Reply

  @MiT
  Du är en känd kvinnohatare och du bevisar detta åter igen genom att ironisera över skarpsynt och vis genusforskning.
  Länge har patriarkal forskning påstått att man blir fet om man äter för mycket mat, det genusforskarna i programmet visade är att så inte är fallet. Istället blir man lång och får muskler. Det är därför nu F! tillsammans med genusforskare på Göteborgs Universitet beslutat att den gamla patriarkala termodynamiken skall förbjudas och ersättas av en nyare och fräschare feministisk dito kallad femodynamik. Med den kan alla bli hur muskulösa och långa de vill bara för att de vill. Om det skulle visa sig att detta inte fungerar så beror det på att det finns kvinnohatare som MiT som kritiserar femodynamik.

 25. Andreas Ooka May 6, 2014 at 6:54 pm Reply

  Hej kära jämställdhetsfeministern,

  Tack för din kloka blogg som stärker oss alla i den feministiska kampen.

  Jag har ett stort feministiskt problem. Jag tänkte som så här va, att om vi bara alla i hela världen kommer överens om att vi sätter oss ner och pratar ut om våra feministiska känslor och är ärliga och säger som det är för alla andra länder, skulle ju alla problemen lösa sej. För att könsmaktordningen. Så att det blir jämställt.

  Men vad heter könsmaktordningen på engelska? För när jag försöker med t ex The power of the sexual organs, och känner efter innerst inne, så känns det inte helt… fräscht.

  Och då kan vi ju inte berätta om våran feministiska upplevelse, så vi får förklara hur vi känner det här i Sverige.

  Vet kanske jämställdhetsfeministern eller någon av alla andra feminister här vad könsmaktordningen heter på engelska?

 26. dolf (a.k.a. Anders Ericsson) May 6, 2014 at 8:01 pm Reply

  Genitalia Power Order

 27. […] Aftonbladets Fredrik Virtanen sällade sig till den växande gruppen feminister som offentligt slår fast att det var ett misstag när Sverige 1924 införde allmän rösträtt för män. Endast kvinnor borde få rösta, så att det blir jämställt. Dagens Nyheter slog fast att franska kvinnor inte är speciellt feministiska och därmed vet sitt bästa. […]

 28. […] som arbetar hårt för att åtgärda detta problem. Till exempel Svenska Filminstitutet. Hos Svenska Filminstitutet får du som är kvinna och har fel åsikter gratis råd om […]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: