Lina Thomsgård ger kloka och tydliga direktiv till Sveriges alla män

Lina Thomsgård är mest känd för att ha förbättrat världen genom att starta Rättviseförmedlingen, som arbetar med att få företag och organisationer att alltid anlita/anställa rättvist (det vill säga kvinnor) istället för orättvist (det vill säga män). Eftersom Aftonbladet hade för få feministiska krönikörer har Lina Thomsgård nu beslutat att bidra som krönikör till den tidningen. Lina började härom dagen med att presentera tydliga direktiv och ramar för hur män i Sverige ska vara och bete sig:

Ni ska ta jämställdhetspucken.

Ni börjar med att begära pappaledighet och skaffa er en god vän som inte är en man. Sluta genast slåss. Spänn av. Sluta snacka sexistisk goja och var inte tysta när andra gör det. Ge lika lön för lika jobb och drick inte så jävla mycket. Håll tyst och lyssna nån gång. Låt era barn gråta och fostra dem inte till våldsamma män. Krama dem, och lär dem att bete sig anständigt. Bete er anständ­igt själva.

Ja där hör ni alla män! Ni ska göra som Lina säger. Har ni förresten slutat misshandla och våldta era flickvänner och fruar, eller ska Lina Thomsgård behöva befalla er till det också?

Lina Thomsgård

Lina Thomsgård, en av landets främsta experter på feministisk rättvisa och kollektiv skuldbeläggning.

Och ja, det är just till dig – du man som läser detta – som Lina Thomsgård vänder sig. Det tror jag egentligen att alla förstår. Men för säkerhets skull beskriver Lina Thomsgård den typiske svenske mannen och hans privilegier och varför han är perfekt lämpad för att lydigt sprida Lina Thomsgårds feministiska läror:

Men ni har tillträde till omklädningsrummen, mikro­fonerna, styrelseborden, 76 procent av medie­utrymmet och större delen av världens förmögenhet samt en påvehatt, så ni är perfekta för det här.

Ja precis som Lina Thomsgård så känner i alla fall inte jag någon man som inte har tillträde till mikrofoner, styrelsebord, 76% av medieutrymmet och större delen av världens förmögenhet. Och är det verkligen för mycket begärt att du, svenske privilegierade man, delar med dig av din påvehatt till en duktig kvinna? Och när ska Sveriges kvinnor få tillgång till omklädningsrum?

Och nej, när Lina Thomsgård slår fast att män genast ska sluta slåss och förtrycka kvinnor och istället bete sig anständigt, så är det inte alls samma sak som när rasister säger till muslimer att sluta slåss och förtrycka kvinnor och istället bete sig anständigt. För vi feminister har känt efter och kommit fram till att Lina Thomsgård är god. Och briljant.

Björn Lindgren MP älskar manshat

Björn Lindgren (MP) har läst Lina Thomsgårds briljanta beskrivning av män och lovar nu äntligen ta ansvar. Det var på tiden Björn!

Och vi avslutar det här inlägget med lite härlig och peppelipeppande feministmusik till stöd för Feministiskt initiativ. Om det här inte blir årets hit och de här duktiga tjejerna inte får spela på alla sommarens festivaler, så är det ännu ett tydligt bevis för att Patriarkatet förtrycker Sveriges kvinnor.

Pepp pepp!

(en annan version av denna blogpost publicerades tidigare på näthatarbloggen Genusdebatten)

 

Advertisements

Tagged: , , , , , ,

17 thoughts on “Lina Thomsgård ger kloka och tydliga direktiv till Sveriges alla män

 1. Olof April 17, 2014 at 8:47 pm Reply

  “…Och när ska Sveriges kvinnor få tillgång till omklädningsrum?” Ha ha ha!!

  • Jämställdhetsfeministern April 17, 2014 at 8:50 pm Reply

   Ja, det undrar både Jämställdhetsfeministern och Lina Thomsgård. När ska Patriarkatet svara?

 2. David8 April 17, 2014 at 9:04 pm Reply

  Vi män kanske har tillgång till varsin påvehatt. Men det finns inte en endaste man i hela avlånga landet Sverige som skulle få en nanometers utrymme att skriva en så fin krönika om kvinnor. Fina, genomtänkta och allt igenom helt icke-sexistiska krönikor får enbart skrivas om män, av smarta feminister som tappert kämpar i motvind.

 3. […] Jämställdhetsfeministern […]

 4. Sten Sture April 17, 2014 at 9:36 pm Reply

  Det här kan vara det ultimata beviset på att Svenska jämställda kvinnor är klokare och kunnigare än…tja, nu kommer jag inte på något bra exempel men ni förstår säkert hur jag menar?

  Minns ni när den där schlemmiga vita, svenska, medelålders manliga journalisten Karl Johan Karlsson Pyssling skrev det utan motstycke mest kvinnofientliga hatbrev till alla goda kvinnor, om sina kvinnliga preferenser, sins beginning of time?

  Han fick med all rätt ett antal välformulerade invändningar, alla med referenser givetvis, så att han kunde gå hem och googla och läsa på om feminism och vikten av kvinnlig integritet.
  Klokt nog har han hållit k**t sedan dess, antagligen pga studiernas omfattning och de insikter han insupit under dessa.

  Se där ett exempel på hur feminism kan göra underverk med även de mest obildbara illitterater och göra skillnad!

 5. bashflak April 17, 2014 at 11:16 pm Reply

  Fitt med pipp, som vi sajår iei Skeåne

 6. […] Jämställdhetsfeministern 2: ”Lina Thomsgård ger kloka och tydliga direktiv till Sveriges alla män” […]

 7. notsure April 18, 2014 at 8:00 am Reply

  Mycket klokt skrivet av Lina! Efter att jag läst denna kärleksbomb av Lina i den högklassiga tidskriften aftonbladet gick jag genast ner till gymmet och krävde av dem att de skulle omklädningsrum för kvinnor! De sade att de redan hade det på vilket jag svarade dem att hålla käften!
  Jag har också skickat in en motion till riksdagen om att inför en lag om att alla kvinnor som har ett twitterkonto skall bli vd för ett svenskt börsbolag då dessa är de mest förtryckta och därmed är bäst lämpade för jobbet!

 8. Herbert April 21, 2014 at 8:58 am Reply

  Nu har ju männen i Sverige ingen ursäkt längre! Vi har ju fått tydliga direktiv av den kloka och feministiska (samma sak?) Lina Thomsgård! Och om vi tycker att hennes förslag/uppmaningar/order verkar konstiga, rentav huvudlösa – så beror det ju bara på att vi inte är lika kloka och feministiska (samma sak!) som den eminenta Lina!!!

  Och tilläggas måste att för att det ska bli jämställt räcker det inte med att vi delar med oss av vår påvehatt – vi måste självklart lämna över den helt! För det vet vi väl, att det inte kan bli jämställt förrän något är 100% kvinna och 0% man.

  För att könsmaktsordningen. Och patriarkatet.

 9. […] feministisk rättvisa och kollektiv skuldbeläggning) delade ut klara direktiv till Sveriges män. Lina Thomsgård slog bland annat fast att män genast ska sluta slåss och förtrycka kvinnor och …. Och nej – det är inte alls samma sak som när rasister säger till muslimer att sluta slåss […]

 10. […] feministisk rättvisa och kollektiv skuldbeläggning) delade ut klara direktiv till Sveriges män. Lina Thomsgård slog bland annat fast att män genast ska sluta slåss och förtrycka kvinnor och …. Och nej – det är inte alls samma sak som när rasister säger till muslimer att sluta slåss […]

 11. […] bekräfta och hylla allt som de stora feministiska profeterna som Lady Dahmer och Lina Thomsgård säger. Sprid deras ord! Delta i Twitterstormar mot pojkar och […]

 12. […] media- och kulturelitens vardag får vi när den feministiska vänstertidskriften ETC intervjuar Lina Thomsgård, en av Sveriges allra förnämaste feministgurus och skickligaste utövare av kollektivt […]

 13. […] Kanske var det rent av så att det var de kloka orden som fick Rättviseförmedlingens grundare Lina Thomsgård att värva […]

 14. […] Lina Thomsgård sitter bland fittkonsten på Café Femtopia och drömmer om ett utopiskt Sverige där feministiska tvång och förbud råder och individuell frihet avskaffats. Foto Metro. […]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: