Det här är Public Service! (en hyllning till SVT)

EU-valet förra helgen blev en härlig framgång för Feministiskt initiativ – och också det lite fegare systerpartiet MP. Svensk media, med SVT, SR, Expressen och Aftonbladet i spetsen, deltog entusiastiskt i vårt feministiska segerfirande och fortsätter nu att hylla Fi. Precis som det ska vara.

Fi+MP=sant

Vilket är Gustav Fridolins favoritstycke i Fis partiprogram? Är det att alla Europas män ska omskolas? Att staten ska bestämma exakt vad olika yrken ska ge för lön? Att ingen ska få ha mer än 15 minuter till jobbet? Eller att endast kvinnors arbetsmiljö ska förbättras? Jämställdhetsfeministern tycker som Fridolin: det är svårt att välja bland så många kloka förslag och krav.

SVT har under hela våren gjort en fantastisk folkbildningsinsats genom att varje vecka lyfta fram och hylla Feministiskt initiativ. Helt rimligt med tanke på vilket makalöst bra partiprogram Fi har. Och på SVT:s finfina valvaka rådde nästan total jämställdhet, då nästan alla inbjudna experter var feministiska vänsterkvinnor! Pepp pepp!

SVTs valvaka EU-val2014D

Så här glad och förväntansfull var SVTs reporter Elisabeth Marmorstein när det såg ut som Fi hade fått 7% av rösterna…

SVTs valvaka EU-val2014C

…och Elisabeth Marmorsteins sprudlande glada och vördnadsfulla min visar hur stort det är för en SVT-reporter att få den enorma äran att möta Gud run Schyman i egen hög person! Pepp pepp!

SVTs valvaka EU-val2014B

De duktiga vänsterfeministerna America Vera-Zavala och Alexandra Pascalidou (även känd under namnet Fullkomlig Neutral Objektivitet) var svenska folkets guidande ciceroner under valnatten och förklarade för tittarna hur valresultaten skulle tolkas.

SVTs valvaka EU-val2014A

Här gick det lite snett med jämställdheten och mångfalden i SVT-studion: en högerkvinna (i blått) fick komma till tals och en fet, priviligierad vit man tar plats till vänster i bild. Även public service-solen har alltså sina fläckar. Men till och med i denna sekvens är det är ju trots alltl 75% vita medelålders kvinnor och 100% feminister! Härligt! Pepp pepp!

Men trots det har SVT fått utstå hård kritik! Och människor har på allvar hävdat att det skulle vara någon sorts problem att nästan alla journalister på SVT och SR röstar på MP, V och Fi! Hur kan det komma sig, frågar ni säkert. Jo det måste så klart bero på att det finns folk som inte har läst instruktionen för SVT som Public Service-företag. Som tur var finns den publicerad på SVT:s egen hemsida. Och läser man den så ser man att SVT följer sitt uppdrag till punkt och pricka. Se själv!

SVTs Public Service uppdrag - small

Ja ingen kan på allvar, med trovärdigheten i behåll, påstå att SVT inte följer ovanstående instruktioner näst intill perfekt!

Och alla journalister och experter på SVT var rörande överens om att det faktum att drygt 5% av de svenskar som röstade (50% av de röstberättigade), la sin röst på Feministiskt initiativ är ett solklart bevis för att hela svenska folket skriker efter mer feminism och mer Gudrun Schyman!
Peppelipeppelipeppelipeppelipeppelipeppelipepp!
Och krossa Patriarkatet!

FI retweetar Feministern

Gör som Feministiskt initiativ: retweeta Jämställdhetsfeministerns kloka budskap!

Advertisements

Tagged: , , , , , , ,

19 thoughts on “Det här är Public Service! (en hyllning till SVT)

 1. […] någonsin kan stå för långt till vänster och en aldrig kan få för mycket feminism – det är SVT, vår duktiga Public Service-television! De förtjänar verkligen […]

 2. Pelle2 June 1, 2014 at 10:05 am Reply

  Ja,det är tur att vi i Sverige har vårt eget Pravda i form av SVT och SR som kan delge oss sanningen att FI,V och MP är de enda partierna som är värda att rösta på.
  Naturligtvis är ju då FI det överlägset bästa partiet som vet att det viktigaste att satsa på är ökad lön för kvinnorna.en speciell satsning på den kvinnliga arbetsmiljön och ett genusperspektiv på hela samhället.
  Sedan är det ju inte så dumt att satsa på ofinansierad sänkning av arbetstiden för alla,ofinansierad ökning av a-kassan,nedläggning av den inhemska vapenindustrin, överlåtelse av det väpnade försvaret av Sverige och alla andra länder till FN utan att fråga om de klarar av det och hur det skall finansieras och införandet av 15-minuters samhället
  som innebär att alla skall ha max 15 minuter till skola,arbete och affärer mm utan att tala om hur det skall genomföras.
  Ekonomi och försvar är ju enbart patriarkala saker som vi duktiga feminister inte behöver bry oss om. Om vi känner att våra förslag kommer att fungera så gör dom det. Om du inte håller med om det är du en Breivikare,nazist och kvinnohatare…

  Näst bästa parti är ju naturligtvis dom duktiga kamraterna i V som vill skapa separata rum för kvinnorna att träffas i och att de vill skicka med en kvinnlig genuskommissarie till de sammanhang där en majoritet av män träffas. De har dock grovt misslyckats när de valde
  en medelålders,vit,svensk man boende på Östermalm till partiledare. Det borde naturligtvis ha varit en rasifierad hen från Rosengård..

  Krossa patriarkatet och hell Gud run !

  • Jämställdhetsfeministern June 1, 2014 at 10:12 am Reply

   Ja Fi, V och MP är alla superduperbra. Men Fi är mest radikala och är därför alla bäst. Precis som SVT säger. För feministisk forskning har visat att feminism och vänsterpolitik aldrig kan bli för radikal och det går aldrig att få för mycket feminism!
   Pepp pepp!

 3. Jan June 1, 2014 at 11:30 am Reply

  En skön blandning av unga rasifierade män, unga feminister, förment “neutrala” journalister och karriärpolitiker. Tillsammans hjälper de varandra. Fulländad identitetspolitik. Nästan i klass med UR eller Barnkanalen. Bara rasifierade män och unga kvinnor (med vänsteråsikter) har tillträde. Samtidigt är högsta chefen, grevinnan, moderat så det stänker om det!

 4. The Feminist Method | WTF? June 1, 2014 at 12:16 pm Reply

  […] Jämställdhetsfeministern: ”Det här är Public Service! (en hyllning till SVT)” […]

 5. […] även Susanna Varis, Motpol och som alltid Jämställdhetsfeministern. Och […]

 6. […] Sverige törstar ju efter MER härlig feminizm, det känner vi ju till eftersom vår fina och oberoende Public Service säger det till oss i varje nyhetssändning? De där jävla vita männen […]

 7. […] undra på att SVT-journalisterna inte kunde hålla tillbaka sin sprudlande glädje när Fi och Soraya kom in i […]

 8. […] Jämställdhetsfeministern: ”Det här är Public Service! (en hyllning till SVT)” […]

 9. Magnus June 4, 2014 at 12:08 pm Reply

  Hurra för Kakan Hermansson som snabbt upptäckt att det inte alls är tillräckligt många rasifierade pch feminister som får vara med i årets Sommar! Att Timbuktu inleder spelar ingen roll – han är uppvuxen i en akademisk miljö i Lund och kulturellt svenne redan från start. (Några som jag hörde på bussen hade fräckheten att påstå att det här var den första vettiga deltagarlistan för Sommar på flera år och att redaktionen verkade ha tittat en bra bit utanför Södermalm och mediebranschen, men de var säkert bara gubbsjuka…)

  http://www.svd.se/kultur/kultursvepet-4-6_3627196.svd?sidan=4

  • Jämställdhetsfeministern June 4, 2014 at 10:34 pm Reply

   “Några som jag hörde på bussen hade fräckheten att påstå att det här var den första vettiga deltagarlistan för Sommar på flera år och att redaktionen verkade ha tittat en bra bit utanför Södermalm och mediebranschen”

   Ja det är ju precis det som är problemet. SR ska aldrig titta bortom Södermalm och svensk mediebransch, för då hotas mångfalden och demokratin.

 10. […] här är den vita kränkta mannen Ninni, som tydligen har något emot att SVT uppmanar kvinnor att vara rädda för alla män de ser på […]

 11. Vad är vitsen? | WTF? June 6, 2014 at 11:09 am Reply

  […] Jämställdhetsfeministern: ”Det här är Public Service! (en hyllning till SVT)” […]

 12. […] Som en av Sveriges mest lästa feministbloggar har Jämställdhetsfeministern inför riksdagsvalet gjort en feministisk valguide, där vart och ett av de åtta nuvarande riksdagspartierna plus Piratpartiet och Feministiskt initiativ utvärderas och betygsätts. Allt i objektiv, oberoende, modern, svensk, feministisk public service-anda! […]

 13. […] på vår skattefinansierade feministiska sanningstelevision går just nu en ny säsong av Historieätarna – ett program där den kunskapstörstande […]

 14. […] SVT var som vanligt fantastiska under valrörelsen och valvakan. Bland annat bjöds Alexandra Pascalidou in och fröjdade tittarna genom att för 19 372 gången berätta att Grekland är demokratins vagga. […]

 15. […] SVT var som vanligt fantastiska under valrörelsen och valvakan. Bland annat bjöds Alexandra Pascalidou in och fröjdade tittarna genom att för 19 372 gången berätta att Grekland är demokratins vagga. […]

 16. […] pengarna kommer att rulla in och du kommer att åtnjuta hög status och regeringen, myndigheter, SVT, SR, DN, Aftonbladet, Expressen och så vidare kommer att stå på kö för att fråga dig om de […]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: