Vit priviligierad gubbe talar om för kvinnor vad de behöver

Det här är Bertil. Han är en rik, priviligierad, vit, svensk gubbe. Och feminist. Igår tog han plats i Expressen för att attackera alla andra män i Sverige, eftersom Bertil ser att de är priviligierade förtryckare som tar plats.

Bertil Torekull (MP)

Ytterst få svenska män har haft lika mycket pengar, makt och privilegier som den vite gubben Bertil Torekull (MP), som därför känner sig särkild lämpad att kämpa mot gubbväldet och den priviligerade, miljöförstörande och förtryckande halvan av Sveriges befolkning; männen.

Bertil heter Torekull i efternamn och han är inte bara en vit rik, priviligierad gubbe – utan även en feminist som kandiderar för Miljöpartiet till riksdagen, där han planerar att tillskansa sig makt och ännu en gång ta plats från en duktig kvinna. Att tillskansa sig makt och ta plats från kvinnor är nämligen vad Bertil Torekull sysslat med i hela sitt långa liv (Bertil är 82 år). Och det är uppenbarligen vad han planerar att göra ända fram till sin död. Bertils karriär har ju bestått i att hoppa från det ena tunga chefsjobbet till det andra. Så här beskriver Bertil sin kloka, feministiska agenda:

“Gubbar huka er, här kommer ekofeminismen!”

Härligt! Ja nu är det bara för er män… eh jag menar gubbar… att huka er, för nu ska den rike, vite gubben Bertil tillskansa sig makt och pengar. Igen. Äntligen! Pepp pepp!

Eftersom Bertil är feminist är han också talesperson för Sveriges alla kvinnor. Ja Bertil är jätteivrig att tala om för Sveriges kvinnor vad som är bäst för dem och vad de behöver. Och vad är det då? Jo, att Bertil Torekull väljs in i riksdagen så klart – och att Miljöpartiet sätter stopp för Sveriges tillväxt! Det vet Bertil att Sveriges alla kvinnor innerst inne vill och behöver. Och så behöver de ekofeminism förstås, skriver Bertil. Men vad är ekofeminism då? Jo det kan Bertil berätta:

“Kortfattat kan det definieras som summan av kvinnornas utmaning av patriarkatets (våldsbetonade) underkastningskrav gentemot både kvinnor och natur och den allköniga miljörörelsens strävan att hävda ett grönt = kvinnligt tillväxtbegrepp.”

Oj så klokt skrivet av Bertil! En kan väl utgå ifrån att Bertil ser tillbaka på hur han behandlat kvinnor och natur under sin egen livslånga jakt på ständigt mer makt och pengar – och dömer alla andra män efter sig själv. Klokt. Bra att Bertil också konstaterar att män till skillnad från kvinnor förstör naturen och att grönt tänkande och miljöskydd är kvinnligt.

Jämställdhetsfeministern vill, i Bertil Torekulls anda, här passa på att rikta ett stort tack till kvinnorna bakom gröna uppfinningar som vindkraftverket, elbilen, avloppsreningsverket, tåget, e-posten, återvinningsbart papper, tunnelbanan, vattenkraftsverket, återvinningsbar plast och så vidare. Män skulle aldrig ha bidragit med sådana fina uppfinningar. De bara förorenar, förstör och förtrycker.

Och kvinnorna som grundade miljöorganisationer som Greenpeace, WWF och Naturskyddsföreningen förtjänar också en stor eloge. Särskilt som kvinnorna ju – som Bertil konstaterar – tog fram alla gröna uppfinningar och grundade miljöorganisationerna trots att de ständigt motarbetats av de vita priviligierade gubbarna och deras (våldsbetonade) underkastningskrav. Ja, som Bertil säger:

“grönt = kvinnligt”

Så känner vi feminister att det är. Och vi får alltså medhåll av Bertil Torekull – och han är ju ett av Sveriges allra rikaste och mest priviligierade vita gubbslem, så han borde ju veta.

Bertil Torekull (MP) 2

Bertil Torekull (MP) berättar för Sveriges alla män varför de ska göra precis tvärtemot vad Bertil själv alltid gjort: maka på sig och släppa fram en kvinna.

I sin artikel funderar Bertil också på ifall hans krigiska och miljöovänliga livsstil är något som han och alla andra män föds med, eller om det är något som han som man uppfostrats till.

“Det finns somliga både inom och utom miljörörelsen som hävdar att kvinnorna biologiskt är mer miljövänliga än män men även att tusentals år av socialt konstruerad könsrollsuppfattning “uppfostrat” kvinnorna till en moderligare mer kvalitetsinriktad “jordisk” syn på liv och utveckling och männen till deras mer krigiska motsats.”

Mmm. Ett djupsinnigt och spännande resonemang. Han är klok, Bertil. För att vara man alltså.

Men det är inte slut på visdomsorden i Bertils artikel! Han bjuder också läsaren på en mycket klok och feministisk tolkning av resultatet i EU-valet härom veckan, där ju SD fick ca 10% och Fi fick ca 5%. Bertil säger att det valresultatet var:

“kvinnornas klara triumf över ett gubbvälde lättast symboliserat av de tre vise arroganterna Reinfeldt, Bildt, Borg, oåtkomliga som kentaurer i sin upphöjdhet men också av Gunnar Hökmark i hans outslitliga profil som bunkerns herre.”

Klockren analys. Precis så tolkar Jämställdhetsfeministern också EU-valresultatet. Pepp pepp!

Så återigen:
Huka er gubbar! Den rike, mäktige, vite och priviligierade gubben Bertil Torekull (MP) är här för att tillskansa sig makt och pengar och för att tala om för Sveriges kvinnor vad de vill ha och behöver!

————————————————————————————————————————————

Och här är den vita kränkta mannen Ninni, som tydligen har något emot att SVT uppmanar kvinnor att vara rädda för alla män de ser på gatan.

Tagged: , , ,

18 thoughts on “Vit priviligierad gubbe talar om för kvinnor vad de behöver

 1. Pelle2 June 5, 2014 at 3:36 am Reply

  Ja,det är avskyvärt att en människa som Bertil, som har byggt en karriär på att förtrycka kvinnor, nu vid 82 års ålder fortfarande inte kan lämna plats för en klok kvinna.

  Han har ju dock självklart rätt i att män står för den mesta nedsmutsning av miljön. Kvinnor bor ju inte i hus uppvärmda av kol och olja utan de bor i en grotta utanför. De utnyttjar aldrig bil,buss,flygplan,tåg eller båt och konsumerar ingen el mer än när de lagar mat och tvättar åt män. Om du har sett en kvinna göra det så måste du vara blind.De konsumerar heller ingen mat och köper inga kläder och smink utan de går hungriga,nakna och utmärglade på stadens gator och torg.

  Förstår faktiskt inte hur det kan komma sig att MP har ett manligt språkrör. Borde det inte enbart vara kvinnor så att MP visar att de menar allvar med att bekämpa gubbväldet och det patriarkala förtrycket ?

  • Anders June 5, 2014 at 4:19 am Reply

   Borde vara en trans-man som biologiskt är född som miljövänlig kvinna.

  • Jämställdhetsfeministern June 5, 2014 at 6:55 pm Reply

   Javisst är Bertil avskyvärd i all sin gubbslemmighet. Men tänk då hur kolossalt hemska de ickefeministiska männen är, de som till skillnad från Bertil inte ens erkänner att de är krigiska miljöförstörare som förtrycker kvinnor!

 2. David8 June 5, 2014 at 8:04 am Reply

  Nu blir det ligga av för Bertil, en busslast med mina rödhåriga sistahs är på väg! Kanske möter Kapten Klänning upp framåt eftermiddagen för att delta i festandet. Pepp sa det nerifrån källaren.

  • Jämställdhetsfeministern June 5, 2014 at 6:56 pm Reply

   Och Gud run har lovat honom en busslast oskulder i livet efter detta.

   • David8 June 6, 2014 at 10:21 pm Reply

    Stackars Bertil när det går upp för honom att busslasten är en skock hysteriska manshatare med saxar och tourettes.

 3. David8 June 5, 2014 at 12:01 pm Reply

  Könsrasism är fint och inte alls som annan rasism för att vi feminister sparkar faktiskt uppåt på bl.a pojkarna i skolan, hemlösa och förolyckade på jobbet. Vita män och pojkar ska både avhumaniseras och demoniseras och i just detta fall är det inte rasism utan är ett kärleksbudskap. Den som ifrågasätter vår religion ska tystas med våld (gäller båda kvinnor och män) för vi är GUDruns utvalda folk och står över all sanning, logik, fakta och medmänsklighet. = ett Kärleksbudskap ❤

  Att förbrukningsvaror dör på jobbet är givetvis mindre allvarligt än att kloka kvinnor får ont i ryggen. Det är fin jämställdhet som alla Sveriges myndigheter skriver under på.

 4. martin June 5, 2014 at 2:09 pm Reply

  Ja denne man vet sannerligen hur det är att förtrycka, men fan själv blir ju religiös på ålderns höst heter det.

  Men….jag har upptäckt ett ännu större förtryck…högerhäntas överordning mot vänsterhänta. Högerhänta är fler och starkare och därför normsättare, något som behöver normanalyseras och normkritieras av hänthetsforskare. Särskilt utsatta är medelålders medelklass kvinnor på Södermalm i Stockholm. En klar majoritet av alla högerhänta har dessutom mer i inkomst totalt, är i antal dömda för brott fler och de flesta som regerat genom århundradena har varit högerhänta. Husbonden som bestämde i familjen, med det högerhäntas vålds och normkultur som tillhör hen, har i 90% av fallen varit högerhänt. Vänsterhänta har stillatigandes fått acceptera sin underordning i detta normsystem och de lider i det tysta under förtrycket ännu idag. Ett annat faktum är att högerhänta också tjänar nästan alla pengar i hela världen, och vem har de berikat sig på? Alla vänsterhänta såklart.

  Genom en språkanalys har vi hänthetsforskare identifierat hänthetskodade ord. Även ordräkningsanalyser har ingått i detta så det är lika vetenskapligt som genusvetenskap, frenologi, lamarcismen m.m.
  Exempel:
  Positiva ord, “Ge en rak höger”, “sikta högre”(de sista bokstäverna är omkastade för att förvirra kritiker).
  Negativa ord: “vänstra”, “vänsterprassla”.

  Faktum är också att 90% av alla våldsdåd utförs av högerhänta och begreppet “att ge en rak höger” riktas just mot västerhänta som drabbas av detta extra hårt eftersom de redan är i ett strukturellt underläge. INGEN erkänner detta eller gör intersektionalitetsstudier. Skäms Sverige!

  För att upprepa en sedan länge etablerad sanning:
  Högerhäntas våld mot vänsterhänta drabbar alla och är alla högerhäntas ansvar att stoppa!

  Trista forskare på Brottsförebyggande rådet menar, i strid med det vi “hänthetsforskare” och “genusforskare” VET, att variabler som utanförskap, psykisk ohälsa och fattigdom skapar gärningshen. Trots att vi vet att 90% av allt våld förövas av högerhänta.

  Dessutom borde vi införa en tredje hänthetsgenus. Visst är det onaturligt att man delar in mänskligheten i män och kvinnor men försök att se djupet i den förnedringen som alla vänsterhänta måste känna när det tagit upp en sax för högerhänta…Eller när de tagit fel på höger och vänster och fått känna alla högerhäntas menande blickar. Hänthetsforskare menar med stöd av andra hänthetsforskare att det borde finnas minst fem juridiska hänthetsgenus: cin-högerhänt, cin-vänsterhänt, hänthetsneutral, ambidextriös och queerhänt. Dessa perspektiv måste också in i förskolan så hänthetspedagoger ska vara ett naturligt inslag i verksamheterna.

  Våra ståndpunkter har stött på, och kommer att stöta på, motstånd från alla de som vill bevara den rådande normstrukturen. Man tror knappast att det är 2014 när man hör sådana personer som fiskar i grumliga vatten, som håller sig i under vegetationen, är lite bruna i kanterna och flirtar med mörka krafter. Sådana personer är av samma skrot och korn som stod och hurrade när rasistpartiet kom in i riksdagen 2010, också etablerad sanning av hänthetsforskare. Till skillnad från genusvetenskapen så drabbar hänthetsnormerna alla, högerhänt som vänsterhänt. Vi måste få ordning på detta nu en gång för alla. Så med dessa ord startar jag härmed hänthetsperspektivet som ska ha samma uppmärksamhet, status och självklara plats i diskussioner som genusvetenskap.

  • martin June 5, 2014 at 2:26 pm Reply

   Ett förtydligande…Eftersom fler kvinnor än män är högerhänta så ingår kvinnorna i högre utsträckning i det strukturella förtrycket mot vänsterhänta.

 5. Herbert June 5, 2014 at 2:54 pm Reply

  Alltså, fast nu detta Vita Gubbslem™ kanske kan råka ha åsikter som liknar De Enda Rätta™ så framstår faktum ändå att han ändå är just ett Vitt Gubbslem™.

  Kan alltså en Rättrogen Feminist (godheten förkroppsligad) då ta något han säger på allvar utan att få ett explicit godkännande från Gud run (über alles)?

  • Jämställdhetsfeministern June 5, 2014 at 7:00 pm Reply

   Alla män är svinaktiga och miljöförstörande förtryckare som ska huka sig. Men feministiska män är bättre än andra män för de erkänner i alla fall sin svinaktighet och förtryck.

 6. Rick June 5, 2014 at 6:03 pm Reply

  Jag fastnade speciellt för det här citatet:

  “Kortfattat kan det definieras som summan av kvinnornas utmaning av patriarkatets (våldsbetonade) underkastningskrav gentemot både kvinnor och natur och den allköniga miljörörelsens strävan att hävda ett grönt = kvinnligt tillväxtbegrepp.”

  Vilken tankens klarhet! Vilket stilfullt och flytande språk! Man skulle ju nästan kunna tro att Bertil inte är en man. Vilken enorm visdom att bevara för framtida sekler! När framtidens historiker försöker förstå vår tid kommer Bertil att framstå för dem i samma dager som Cato eller Cicero för oss.

  Detta citat kommer att få pryda dörren till utedasset – bara för att påminna om syftet med besöket där.

  • Jämställdhetsfeministern June 5, 2014 at 7:05 pm Reply

   Håller med. Bertil är verkligen en ordens mästare. En kan verkligen säga att han är en nutida manlig motsvarighet till Cato och Cicero… Fast mycket klokare förstås.

 7. Olof June 5, 2014 at 6:14 pm Reply

  “Detta citat kommer att få pryda dörren till utedasset – bara för att påminna om syftet med besöket där.”

  HAHAHAHA!!!

 8. Vad är vitsen? | WTF? June 6, 2014 at 11:09 am Reply

  […] Jämställdhetsfeministern: ”Vit priviligierad gubbe talar om för kvinnor vad de behöver” […]

 9. Fredrik Toolanen July 21, 2014 at 4:57 pm Reply

  Varför törs inte feminister öppna käften om alla dessa män från stenåldersreligioner som skriker jävla svenne hora efter era döttrar? svar ni är så jävla fega och fåniga så man kan bara skratta åt er.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: