Dagens Nyheter har löst problemen i svensk skola!

Internationella undersökingar visar tydligt att kvalitén i den svenska skolan sjunker som en sten. Och ingen annan stans i världen är gapet mellan flickors och pojkars betyg lika stort som i Sverige. Detta trots att inget annat land i världen ens kan mäta sig med Sverige när det gäller feministiska och genusvetenskapliga skolsatsningar.

När det katastrofala resultatet från PISA-undersökningen kom i höstas så insåg de ansvariga feministerna i regering, riksdag, på Skolverket och i media allvaret. De slog genast sina kloka huvuden ihop och nådde snabbt konsensus om vad som behövs för att rädda den svenska skolan: mer feminism! Du kan läsa den svenska skolutredningen i sin helhet i nedanstående tweet.

feminismärlösningenpåallt

Men ingen hade hittills lyckats förklara varför just den svenska skolans resultat sjunker mest av alla i hela världen, trots att det ju bara är just vi i Sverige som har de rätta, feministiska arbetsmetoderna och lösningarna för en bra skola. Tills nu! För nu har alltså Dagens Nyheter efter nogranna efterforskningar hittat svaret: det är inte den svenska skolan det är fel på, utan de internationella mätningarna!

Så enkelt! Så briljant! Om vi bara struntar i PISA-undersökningarna och slutar jämföra oss med andra länder, så ser vi ju att den svenska feministiska skolan är världsbäst och bara blir bättre i takt med att den blir mer feministisk. Sverige har alltså rätt och resten av världen har fel. Som vanligt!

Stort tack till Dagens Nyheter för detta avslöjande.
Pepp pepp!

kristoffer örstadius

Kristoffer Örstadius – här har ni den briljante journalisten som kom på att det inte är den svenska skolan det är fel på, utan på de internationella undersökningar som visar att det är fel på den svenska skolan. Till vardags jobbar Örstadius på Dagens Nyheter.

Tagged: , ,

10 thoughts on “Dagens Nyheter har löst problemen i svensk skola!

 1. Vad är vitsen? | WTF? June 6, 2014 at 11:09 am Reply

  […] Jämställdhetsfeministern: ”Dagens Nyheter har löst problemen i svensk skola!” […]

 2. David8 June 6, 2014 at 10:37 pm Reply

  O Gudrun sade. Tag avstånd från patriarkatet och fräls oss från män, ty feminism är den enda sanning och ljuset i evighet.

 3. […] Jämställdhetsfeministern uppmärksammar att man upptäckt hur man löser skolproblemen […]

 4. Pelle2 June 8, 2014 at 7:25 am Reply

  Ja,det är tur att vi har feminister med superstarka genusglasögon på DN som ser igenom patriarkala saker som statistik och annan fakta.Om vi feminister känner att vi har rätt så har vi det utifrån vår feministiska vardagsförståelse.Det har den fina feministen Moira Von wright af Södertörn berättat för oss.
  Med andra ord så måste dosen av feminism ökas så att den genomsyrar allt från färgen och strukturen på skolans toalettpapper till val av rektor.
  Krossa patriarkatet och hell Gud run.

 5. drdacapo June 8, 2014 at 11:40 am Reply

  Självklart heter lösningen mer feminism! När svensk skola hotas av ett inre sammanbrott efter politikernas valhänta behandling, är det naturligt att se till att understödja den redan gynnade gruppen (flickor) på de missgynnades (pojkarnas) bekostnad för att skapa större rättvisa. Att denna förfördelning av flickor redan nu kan ses på olika universitet och olika institutioner är ju ett utslag av den patriarkala strukturen, inget annat. Pepp pepp och fortsätt kampen för att genomföra det som både är rätt och logiskt omvänt.

 6. Liten June 8, 2014 at 5:47 pm Reply

  Jag förstår inte, varför måste pojkar gå i skolan överhuvudtaget? Alla vet ju att pojkar och män surfar på en räkmacka genom livet och alla män kommer att sluta på en styrelsepost med skitmycket betalt för att göra ingening.

  • Pelle2 June 8, 2014 at 6:32 pm Reply

   Ja, och alla killar är ju en del av antiplugggkulturen så det är ju meningslöst
   att slösa pengar på att försöka utbilda dom.

  • Jämställdhetsfeministern June 8, 2014 at 7:05 pm Reply

   Precis! Väl talat!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: