Feministisk kunskap: “fler kvinnor dödas av män varje år än av cancer och bilolyckor”

Efter ett sommaruppehåll är Jämställdhetsfeministern nu tillbaka för att lyfta fram ett allvarligt samhällsproblem: feminister har känt efter och kommit fram till att fler kvinnor dödas av män varje år än av cancer och bilolyckor. Fruktansvärt!

Den feministiske twittraren Onkel Preben (eller “Fader Scatman” som han skojsamt kallar sig nedan) är en av alla kloka feminister som känt efter och vet att fler kvinnor dödas av män varje år än av cancer och bilolyckor. Det är feministisk kunskap.

män dödar kvinnor

Trots att kloka feminister alltså känt efter noga och sprider sin kunskap i svensk media, så finns det fortfarande en massa människor som envisas med att istället förlita sig på logik och fakta. Trots att feministisk forskning tydligt visat att logik och fakta inte är annat än manliga härskartekniker. Vi feminister har känt efter att dessa människor saknar kunskap, hatar kvinnor och är Breivikarnazister och kränkta vita män.

Sådana vidriga, hemska kvinnohatare säger bland annat att påståendet att fler kvinnor dödas av män än av män än av cancer och bilolyckor är uppenbart sinnesslött och enkelt kan avfärdas med fakta som tar 10 sekunder för en normalbegåvad 12-åring att googla fram. Och så hänvisar de till fakta från världshälsoorganisationen WHO (en patriarkal hatorganisation för nazistiska Breivikare som vill förtrycka kvinnor). Så här säger siffrorna från WHO om dödsorsaker för kvinnor:

Våld (misshandel, mord etc) dödar 3,7 kvinnor per 100 000.

Trafikolyckor dödar 10,4 kvinnor per 100 000.

Bröstcancer dödar 15,3 kvinnor per 100 000.
Livmoderhalscancer dödar 7,7 kvinnor per 100 000.
Äggstockscancer dödar 4,4 kvinnor per 100 000.
Tjocktarmscancer dödar 9,7 kvinnor per 100 000.
Magsäckscancer dödar 10,5 kvinnor per 100 000.
Lungcancer dödar 11,4 kvinnor per 100 000.

De sex ovanstående cancerformerna tillsammans dödar 59 kvinnor per 100 000.

Ja även om vi utgår från att 100% av alla mord och dråp som drabbar kvinnor utförs av män, så dör flera kvinnor av äggstockscancer, än som dödas av män. Fyra gånger fler kvinnor dör i bröstcancer än som dödas av män. Och så vidare. Enligt fakta från WHO alltså.

Men om vi lägger ihop krig, självmord, mord, misshandel och allt annat där en människa dödar en annan människa (eller sig själv) med flit. Hur blir det då? WHO svarar:

Våld + krig + självmord tillsammans dödar 14,9 kvinnor per 100 000.

Så om man använder fakta och ett minimum av grundläggande logik, så ser man att det dör mångfalt fler kvinnor i cancer och bilolyckor än de kvinnor som dödas av män. Hur man än vänder och vrider på det.

Det är därför vi feminister – som till exempel den kloke Onkel Preben – aldrig använder fakta eller logik. Fakta och logik borde förbjudas. Precis som Onkel Preben så känner vi istället efter hur saker och ting är och sprider det på Twitter, Facebook, feministiska bloggar, SVT, SR, DN och andra feministiska media som finns till för att sprida feministisk kunskap. Feministisk kunskap är motsatsen till fakta!

Så gör som Onkel Preben, Jämställdhetsfeministern och andra feminister: strunta i fakta och logik och fokusera på rätt problem: t.ex. att fler kvinnor dödas av män varje år än av cancer och bilolyckor. Det är feministisk kunskap!

Feminism – för dig som tröttnat på fakta!

grön ungdom sexism

Miljöpartiets Esra Hacimehmet hyllar feministisk kunskap – och visar sitt kunniga och fina hat mot vissa människor på grund av deras hudfärg och kön.

Tagged: , , , ,

26 thoughts on “Feministisk kunskap: “fler kvinnor dödas av män varje år än av cancer och bilolyckor”

 1. Deliverance July 28, 2014 at 8:50 pm Reply

  You’re back!

 2. bergersjo July 28, 2014 at 9:26 pm Reply

  Jag märker att du kallar Onkel Preben för “han” istället för det riktiga ordet hen…

 3. Patrik July 28, 2014 at 9:35 pm Reply

  Du glömmer att cancer i själva verket är Mäns Cancer mot Kvinnor. Män uppfann cigaretten. Män sprider papillomvirus. Män uppfann alkohol. Män har uppfunnit och spridit varje cancerogent ämne, bara för att kontrollera kvinnorna. Medan kvinnor har uppfunnit användbara ting som diskmaskinen och vindrutetorkarna. Allt är patriarkatets fel. Alla män måste bli feminister och be om ursäkt för att de orsakar cancer.

  • Patrik July 28, 2014 at 9:37 pm Reply

   Sist men inte minst: män bör förses med varningstext.

  • Jämställdhetsfeministern July 28, 2014 at 10:04 pm Reply

   Ja cancer är mäns fel. Det har feministisk forskning tydligt visat.

  • Nisse July 30, 2014 at 5:53 pm Reply

   Jag läste en artikel i någon av våra kvällstidningar för en tid sedan där man ondgjorde sig över att fler kvinnor fått problem med alkohol pga lådviner. Naturligtvis identifierde man “männen” som de skyldiga. De var ju de som importerade vinet till landet och tjänade storkovan på de stackars kvinnornas olycka, som var tvungna att ta till alkoholen som tröst för allt dubbelarbetande.

 4. David8 July 29, 2014 at 5:41 am Reply

  Så två vita cis-män på bussen som satt och uppdaterade Wikipedia (eller vad det heter). Så himla äckligt. Trodde jag skulle spy. Borde gjort feministiskt självförsvar på dem. Man kunde se hur de satt med sin fakta och bara hatade kvinnor och kvinnors rättigheter. Nu blir det två månaders terapi hos Fi igen.

  • Jämställdhetsfeministern July 29, 2014 at 5:59 am Reply

   Wikipedia är en unken manlig bastion där män sprider vidrig fakta. Osynliga strukturer hindrar kvinnor från att skriva på Wikipedia. Vi måste genast se till att feministiska kvinnor kvoteras in där!

 5. VM i dildokubb, bara i Sverige | WTF? July 29, 2014 at 6:00 am Reply

  […] Jämställdhetsfeministern: ”Feministisk kunskap: “fler kvinnor dödas av män varje år än av cancer och bilolyckor”” […]

 6. Björn July 29, 2014 at 6:28 am Reply

  Men vänta nu… är inte WHO en patriarkal och manlig organisation? De “fakta” som presenteras är ju dessutom baserad på manligt kodad matematik! IGEN ser vi patriarkatet försöka förminska och ljuga om sitt våld mot kvinnor!

  • Jämställdhetsfeministern July 29, 2014 at 6:39 am Reply

   Precis så! Det är därför feminister som jag och Onkel Preben kampanjar för feministisk kunskap istället för gammal unken patriarkal fakta…

 7. Pelle2 July 29, 2014 at 3:14 pm Reply

  Välkomen tillbaka Feministern !
  Det var verkligen på tiden att du sprider ditt feministiska evangelium till mänskligheten igen :-).
  Fakta och logik borde naturligtvis förbjudas eftersom de är några av patriarkatets starkaste instrument för att förtrycka kvinnan.Det har hela bibliotek av feministisk forskning visat.
  Om du inte håller med om det är du naturligtvis en Breivikare och Nazist som skall förminskas,hånas och bespottas av oss feminister.
  Hell Gud run och krossa patriarkatet !

  • Jämställdhetsfeministern July 29, 2014 at 7:57 pm Reply

   Tack! Ja män ska inte tro att de kan ströva omkring och finnas ostraffat i Sverige. För jämställdhetens skull.

 8. rankov July 29, 2014 at 3:47 pm Reply

  fruktade för ett tag att feministern var på en typiskt unken patriarkal femveckorssemester, men inser till min förtjusning att tiden ägnats åt putsning av genusglasögonen. välkommen tillbaka till barrikaderna!

 9. Ulf July 30, 2014 at 9:51 pm Reply

  Cancer och inte minst bilolyckor är ett patriarkalt påfund påhittat av vita cismän för att ytterligare förtrycka kvinnor. Dessa män åker världen runt med en särskild maskin konstruerad att framkalla just bilolyckor och cancer. Med ett särskilt påmonterbart filter kan dessa cismän dessutom utlösa mäns våldstendenser så att kvinnor misshandlas. Allt detta ingår i den konspiration dessa cismännen har kokat ihop. Upp till kamp kvinnor, cismännen ska krossas. En stor eloge till dig jämnställdhetsfeministern och också till Onkel Preben för att ni påtalat detta uppenbara förtryck. Pepp, pepp

  • rankov August 11, 2014 at 6:44 pm Reply

   cancer och bilolyckor bör självklart klassas som manligt våld, därmed blir onkel prebens påstående ologiskt. alla sätt kvinnor dör på är, med genusglasögon på, glasklart männens fel. kvinnor dör i samhället, skapat av män. hur mycket mer bevis behövs?

 10. Ingmar August 5, 2014 at 8:16 am Reply

  Något som slår mej efter att ha följt genusdebatten, är att feministerna ryckt åt sej tolkningsföreträdet. Således har ”vita heterosexuella män” blivit dom nya syndabockarna. Bovarna i genusdramat.
  Feminist-sidan stöds numera av män som aggressivt bekämpar sina bröder. Genom detta bevisar dom sin godhet, samt att dom är oskyldiga till allt ont som patriarkatet åstadkommit.
  Vi män har har inte på ett bra sätt gjort upp med oss själva – eller skapat oss en modern tolkning av vad manlighet är. Därmed inte sagt att jag anser att genus-feministerna har rätt. Men dom har skaffat sig en stark position, och ska vi kunna plocka ner dom från den positionen måste något nytt hända.
  Vi behöver slipa våra svärd och sluta låta motståndarna definiera problemen. Sluta vara kränkta och arga – skärpa argumenten. För mycket försvar och för lite offensiv i det moderna könskriget.

 11. Berta August 6, 2014 at 1:45 pm Reply

 12. martin August 11, 2014 at 6:06 pm Reply

  Mer feministisk kunskap kommer här: I SvD 11/8 har F!:s riksdagskandidat Linnéa Bruno i en replik insiktsfullt förstått att “Bland högutbildade vet vi att afrosvenska män med svensk examen är mest diskriminerade av alla. Endast en av tre av dem får jobb som motsvarar deras utbildning.” Statistiken som delar in studenter i svarta och vita finns naturligtvis inte, men det viktigaste är ju inte siffror hit eller dit. Så, som med så mycket annan feministisk forskning…Man bara vet….för man har känt efter. Teorier om konjunktur och val av utbildning i förhållande till socioekonomisk bakgrund ser jag som ett patriarkatets uttryck för att nedvärdera rasifierade personer. Som feminist är det viktigt för mig att att se mönstren och strukturerna som ingen annan ser. Och då blir färgade afrikaner, kvinnor och rasifierade personer offer för den gemensamme fienden: mannen. Miljöpartiet var/är helt inne på min linje och ville i: http://www.riksdagen.se/sv/Dokument-Lagar/Forslag/Motioner/Mansroll-och-maskuliniteter_GY02A401/?text=true tillsätta en utredning om män. Man tackar ödmjukast för den typen av initiativ som gynnar samhället, jämställdheten och framför allt skattebetalarna….Och krossa patriarkatet!

 13. Bosse August 18, 2014 at 11:30 am Reply

  Esra Hacimehmet ville hälsa till er alla med hjälp av en bild

 14. […] sin idol och förebild Lady Dahmer. Och feminister kände efter och kom fram till att fler kvinnor dödas av män varje år än av cancer och bilolyckor och spred denna feministiska kunskap på internet. Genom att använda manliga härsartekniker som […]

 15. […] sin idol och förebild Lady Dahmer. Och feminister kände efter och kom fram till att fler kvinnor dödas av män varje år än av cancer och bilolyckor och spred denna feministiska kunskap på internet. Genom att använda manliga härsartekniker som […]

 16. […] verkligheten ofeministisk? Hitta då på fakta som känns rätt och som tydligt bevisar hur sviniga män är och hur hårt drabbade kvinnor är. […]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: