Feministisk valguide – val 2014!

Den 14 september är det val. Då ska det avgöras vilka feminister som ska styra Sverige mellan 2014 och 2018. Årets val har alla förutsättningar att bli en sagolik framgång för oss feminister. Eftersom Feministiskt initiativ fick 5% i EU-valet i våras har alla svenska journalister och alla partier dragit den självklara slutsatsen att hela det svenska folket skriker efter mer radikalfeminism och kräver att alla svenska politiker tävlar om vem som kan likna Gudrun Schyman mest.

Trots att Alliansen ligger långt efter i opinionsmätningarna kommer valrörelsen bli mycket spännande. Kommer något block att få egen majoritet? Eller blir Sverigedemokraterna vågmästare? Kommer Socialdemokraterna att kräva ministerposter i den kommande MP-V-Fi-regeringen? Spännande, spännande.

SVTs valvaka EU-val2014C

SVTs Elisabeth Marmorstein firar (helt opartiskt) en feministisk valframgång tillsammans med Gudrun Schyman.

Som en av Sveriges mest lästa feministbloggar har Jämställdhetsfeministern inför riksdagsvalet gjort en feministisk valguide, där vart och ett av de åtta nuvarande riksdagspartierna plus Piratpartiet och Feministiskt initiativ utvärderas och betygsätts. Allt i objektiv, oberoende, modern, svensk, feministisk public service-anda!

Feministiskt initiativ: 10
Gud run Schymans eget parti – det vill säga facit för hur ett bra svenskt parti ska vara. Det är all svensk riksmedia överens om – från Expressen och DN till SVT, SR och Aftonbladet. Och vem (förutom de allra mest inbitna kvinnohatare och rasister) kan ha några invändningar mot ett parti som kräver omskolningsläger för alla män, öppet hyllar AFA och kräver sexualundervisning för alla dagisbarn? Det som gör att Feministiskt initiativ inte får 10++ i betyg är att Gud runs mansskatt inte finns med som förslag i partiets program eller valmanifest. Men vi vet ju sen gammalt var Gud run står i den frågan: klart att vi ska ha en speciell straffskatt för män! Här kan du läsa mer om Feministiskt initiativs partiprogram och många kloka förslag.

Gudrun bränner pengar

Gud run Schyman (FI) bränner pengar i enlighet med god feministisk sed.

Centern: 6
Är du en radikalfeminist som dessutom hatar vargar? Vurmar du också för ohämmad marknadsekonomi  (förutom i vissa sammanhang då kvinnor ska lyftas fram och få specialstöd för att de är kvinnor, för att Könsmaktsordningen)? Då kan Centern vara ett alternativ till dig. Stort plus till Centerledaren Annie Lööf som i en tv-debatt med Gud run Schyman i SVT Agenda klargjorde att hon helt och hållet delar Gudruns syn på världen och skriver under på Feministiskt initiativs alla problemformuleringar. Centerkvinnorna kräver också att kvinnor ska få specialstöd och lyftas fram precis överallt i samhället och kvoteras in i attraktiva yrken för att säkra lika utfall i sann marxistisk anda. Pepp pepp! Centern får dock minus för att de inte lyfter fram feminism tillräckligt ofta (dvs alltid). Och Annie Lööf får ett minus eftersom hon till skillnad från företrädaren Maud Olofsson inte besvarar alla som kritiserar henne med att slå fast att kritiken enbart beror på att hon är kvinna.

annie lööf hyllar gud run schyman

Tre vita, feministiska kvinnor (däribland Centerpartiets Annie Lööf, till höger) hyllar feminismen och Gud run Schyman i SVT.

Folkpartiet: 7,5
Är du en radikalfeminist som håller med Gud run Schyman om precis allting, förutom att du även älskar kärnkraft, massövervakning, Israels utrikespolitik och hårda tag mot arbetslösa? Då är Folkpartiet ett parti för dig. Med Folkpartiet får du dessutom en utbildningsminister och jämställdhetsminister som verkligen brinner för att trycka ner skolpojkar. Inget annat land har kommit i närheten av att sänka pojkars medelbetyg i skolan lika mycket som Sverige lyckats med, under ledning av utbildningsminister Anders Björklund och jämställdhetsminister Maria Arnholm! Den bedriften förtjänar en varm feministapplåd. Folkpartiet är det mest radikalfeministiska alternativet inom Alliansen, men behöver kämpa lite till för att komma upp i samma nivå som Fi, V och MP när det gäller manshat. Och låt dig inte luras av att Folkpartiet kallar sig för ”Liberalerna” – det är bara menat som ett tokroligt och ironiskt skämt. Folkpartiet är ett konsekvent antiliberalt parti.

folkpartiet björklund arnholm

Det radikalfeministiska Folkpartiet Antiliberalerna, med ministrarna Jan Björklund och Maria Arnholm i spetsen, har slagit hela världen med häpnad med sin förmåga att på rekordtid pressa ner svenska skolpojkars betyg till bottennivåer. Stolta men inte nöjda lovar nu Folkpartiet ännu mer genus och feminism i svenska skolor, för att säkerställa att nuvarande utveckling fortsätter.

Socialdemokraterna: 8
Socialdemokraterna representeras av ett par av Sveriges allra duktigaste och mest briljanta feminister. Bland stjärnorna finns namn som Veronica Palm, Ylva Johansson, Susanne Eberstein, Marita Ulvskog, Margareta Winberg, Mona Sahlin och Hillevi Larsson, för att bara nämna några av partiets många fantastiska tänkare. Partiledaren Stefan Löven var tidigare inte känd som en passionerad feminist (och är dessutom man och dessutom vit och dessutom medelålders), vilket ju är en oerhört allvarlig brist, men han har tvingats gå feministkurs och han talar nu efter sin omprogrammering ofta om hur viktigt det är att Sverige blir mer feministiskt. I Almedalen t.ex. talade Löfven om hur kolossalt synd det är om Sveriges ofria och förtryckta kvinnor som ju självklart behöver massiva hjälpinsatser. Extra plus får Socialdemokraterna för att de, precis som den kristna extremhögern i USA, gör slag i saken att riva ner all konst där nakna kvinnobröst kan förnimmas.

8346b-veronica-palm-370

Förtryckta Veronica Palm (S) berättar att Socialdemokraterna bara ger henne lön fram till 15.52 varje dag. Skandal att sådan lönediskriminering av kvinnor förekommer inom Socialdemokraterna år 2014…

Moderaterna: 6
De nya Moderaterna – med finansminister Anders Borg och MUF i spetsen, är för kvotering av kvinnor i alla möjliga sammanhang (till exempel till privata bolagsstyrelser). Statsminister Fredrik Reinfeldt har vid ett flertal tillfällen också uttalat sig mycket kritiskt mot Sveriges män som grupp. Till exempel har Reinfeldt uttryckt sitt motstånd mot att barnbidraget ska delas lika mellan föräldrarna, eftersom Reinfeldt (förmodligen eftersom han dömer andra män efter sig själv) konstaterar att papporna bara skulle slösa bort sin del av barnbidraget på sprit. Det ger så klart feministiska pluspoäng.

Men det finns fortfarande en del gammaldags, unkna moderater som inte är feminister utan istället tycker att alla människor, oavsett kön, ska ha lika rättigheter och skyldigheter. Moderaterna har dessutom avstått från att genomföra flera feministiska reformer (som till exempel kvotering till bolagsstyrelser) trots att de säger att de förstår vikten av att staten bestämmer vilka som ska sitta i privata bolags styrelser. Och det ger ju minuspoäng – så klart. Dessutom är den moderatledda regeringen alldeles för gubbig: bara 13 av 24 ministrar är kvinnor!

Hillevi Engström feminist

Radikalfeministiska biståndsministern Hillevi Engström (M) vet att jämställdhet = majoritet kvinnor. Ju fler kivnnor, desto mer jämställt. Nya Moderaterna.

Kristdemokraterna: 4,5
Kristdemokraterna har en halvhjärtad inställning till feminism. Självklart skulle partiledaren Göran Hägglund aldrig någonsin få för sig att rikta någon kritik mot den heliga radikalfeminismen eller ifrågasätta Gud run Schymans världsbild eller Feministiskt initiativs självklara problemformuleringsföreträde inom svensk politik. Men att avstå från att kritisera oss feminister och helt enkelt (halvhjärtat) bara följa våra diktat och direktiv räcker förstås inte till mer än till betyget 4,5. Dessutom flörtar Kristdemokraterna öppet med den fruktansvärda, kvinnohatande och närmast nazistiska ståndpunkten att människor ska behandlas lika, oavsett hudfärg och kön, och inte kvoteras in och kvoteras bort för att alltid uppnå de utfall som vi feminister har betsämt är bäst.

KD_Hägglund

Göran Hägglund (KD) nöjer sig med att passivt följa våra feministiska direktiv.

Sverigedemokraterna: 4,5
Sverigedemokraterna kallar sig inte feministiska. Vilket givetvis är ett stort minus – och även ett bevis för att de inte tagit avstånd från sitt nazistiska förflutna. Sverigedemokraterna får dock pluspoäng av att de, precis som Feministiskt initiativ, Vänsterpartiet och Miljöpartiet tydligt pekar ut en grupp människor som orsaken till alla problem i det svenska samhället. Tyvärr pekar Sverigedemokraterna dock ut fel grupp. Men om vi feminister bara kan få Sverigedemokraterna att förstå att det är (vita) män och inga andra som är roten till allt ont, så kan de bli lika fina och duktiga som Fi, Mp och V! Ett litet feministplus i kanten får SD också för att de vill återinföra värnplikten bara för män. Plikter/skyldigheter till män och rättigheter till kvinnor är ju en grundpelare inom feminismen.

Jimmie Åkesson

Sverigdemokraterna måste lära sig att det är män – och särskilt män med vit hudfärg – som är orsaken till allt ont och alla problem i samhället.

Vänsterpartiet: 9
Vänsterpartiet har ju under de senaste decennierna trappat ner sin kommunistiska inriktning och istället gått över till en härlig, fräsch och frejdig radikalfeminism. Grunden är dock den samma: politikerna i Vänsterpartiet vet exakt hur samhället ska se ut, exakt hur alla människor ska leva och exakt vad alla människor ska tänka och tycka. Målet med Vänsterpartiets politik är att tvinga alla människor att leva, tänka och tycka precis så som Vänsterpartiets ledning har bestämt att de ska leva, tänka och tycka. Allt och alla ska följa de Heliga Feministiska Skrifterna.

I sin underbara, internfeministiska handbok slår Vänsterpartiet bland annat fast att vi ska vara vaksamma mot män som pratar med varandra, att män är priviligierade och har ett intresse av att kvinnor hålls underordnade, samt att en styrelse bestående av 100% kvinnor är jämställd, men en styrelse med 51% män är kvinnoförtyck.

Det partiledaren Jonas Sjöstedt talar överlägset mest om är hur kolossalt synd det är om svenska kvinnor, att män är roten till allt ont och att män – särskilt då vita medelålders män som Jonas Sjöstedt – ska maka på sig, hålla käft och lämna plats åt en kvinna.

Ett stort minus för Vänsterpartiet är ju förstås att partiet leds av en vit, rik, ultrapriviligierad, medelålders Östermalmsman, som konsekvent vägrar maka på sig och släppa fram en duktig kvinna.

Var vaksam mot män som pratar med varandra

Så här kan de se ut, män som pratar med varandra. Var vaksam mot sådana suspekta figurer – annars tillskansar de sig makten och vägrar sedan maka på sig! Det har drabbat Vänsterpartiet, som har en vit, rik, priviligierad, medelålders Östermalsman som partiledare.

Miljöpartiet: 9
Miljöpartiet med språkröret Åsa Romson i spetsen har till och med slagit fast att vita män inte ens är människor. Äntligen blev det fastslaget av ett svenskt riksdagsparti! På denna punkt är Miljöpartiet faktiskt än mer tydligt än vad Feministiskt initiativ är! Mycket imponerande. Åsa Romsons vackra brandtal i Almedalen är ett av historiens finaste exempel på hur en mäktig politiker tydligt pekat ut en grupp av människor, baserat på kön och hudfärg, som skyldiga till precis allt ont i världen. Endast profiler som Joseph Göbbels, Jean-Marie Le Pen, Pia Kjaersgaard, Jörg Heider kan mäta sig med Åsa Romson på den här punkten. Inte undra på att Miljöpartiet är stolta och tillsammans med Feministiskt initiativ har den svenska journalistkårens fulla stöd.

Språktuben Åsa Romson tar ju också varje chans hon får att förbehållslöst hylla Feministiskt initiativ och det andra röret, Gustav Fridolin blev så glad när Feministiskt initiativ fick ett mandat i Europaparlamentet att han badade med kläderna på i en fontän.

Men även om Miljöpartiet idag mest ägnar sig åt att klumpa ihop och döma människor efter hudfärg, kön och sexualitet, så finns det fortfarande ett och annat rötägg i partiet. Det drar ner betyget. Dessutom är det ju alltid en man och en kvinna som är språkrör för Miljöpartiet – dvs aldrig mer än 50% kvinnor. Kvinnoförtryck alltså. Men Grön Ungdom har lösningen (dvs tillåt två kvinnliga språkrör, men aldrig två manliga)!

grön ungdom sexism

Grön ungdom bjuder på feministisk kunskap. Kärlek!

MP språkrör

Språktuberna Åsa Romson och Gustav Fridolin jublar över att Miljöpartiet tagit ännu ett radikalfeministiskt beslut.

Piratpartiet: 5,5
Piratpartiet har ett enormt problem, eftersom de flesta medlemmarna i partiet är män. Och dessutom vita. Som vi alla vet i svensk media, så visar det tydligt att partiet är synnerligen suspekt, unket, omodernt och inte har något viktigt att säga. Partiet kallar sig, skandalöst nog, officiellt sett inte ens för feministister! Istället har partiet fokuserat på unkna, manliga och suspekta frågor som att försvara yttrandefriheten, att bekämpa massövervakning, varje människas rätt till ett privatliv, rättssäkerhet för alla osv. Piratpartiet var länge det allra minst feministiska partiet i Sverige – men partiledaren Anna Troberg arbetar nu med allt större kraft och beslutsamhet för att också Piratpartiet ska ansluta sig till Den Sanna Läran och rätta sig efter Gud run Schymans och Maria Svelands heliga skrifter.

PP+FI=sant

Anna Troberg, partiledare för Piratpartiet, tycker att Feministiskt initiativ är awesome. Pepp pepp!

Advertisements

Tagged: , , , , , , , , , , , , , , , , ,

14 thoughts on “Feministisk valguide – val 2014!

 1. […] Jämställdhetsfeministern: ”Feministisk valguide – val 2014!” […]

 2. Rick September 3, 2014 at 10:43 am Reply

  För mig är hjärtefrågan i valet svenska medelklasskvinnors utsatthet och olidliga levnadsvillkor. Jag som man glider ju omkring på den ena räkmackan efter den andra och har därför svårt att sätta mig in i det lidande som jag dagligen åsamkar alla kvinnor genom min blotta existens. Nu ska jag dock ta mitt ansvar och gottgöra kvinnorna för att de inte haft rösträtt de senaste tiotusen åren eller så. Tack vare din valkompass inser jag att jag genom att rösta på ett parti, inte så stor skillnad vilket, kan ställa saker till rätta.

  • Jämställdhetsfeministern September 3, 2014 at 10:44 am Reply

   Ja, fast frågan är om svenska män verkligen förtjänar att ha rösträtt…

   • Inte sexist, men (@intesexistmen) September 3, 2014 at 11:03 am Reply

    Va???!? Har svenska män FORTFARANDE rösträtt?? Stoppa männen!! Stoppa dem!!
    Inga män på våra gator!!

   • Rick September 3, 2014 at 11:29 am Reply

    Jomen, om en man röstar på ett av partierna, oberoende vilket, så stöder han ändå den feministiska kampen. Det kan liksom inte gå fel. Därför borde det vara röstplikt för män, dvs. ingen man ska kunna smita från sitt ansvar att rösta på feministisk politik.

    • bergersjo September 3, 2014 at 12:20 pm Reply

     Nu måste jag dock mansplaina och säga som det är. Naturligtvis har du rätt i att alla män borde rösta för att stödja kampen och dessutom stödja demokratin. Om en inte röstar är en ju inte demokratisk och därmed unken i sina värderingar.
     Men samtidigt är det ju så att alla män som röstar följer det unkna patriarkala kvinnoförtrycket, inte sant?

 3. Kristian September 3, 2014 at 2:03 pm Reply

  KD 4,5?
  Underdånigst ber jag få föreslå att feministern är för generös. Hägglund har ju uttryckligen sagt att han inte vill kalla sig feminist, “det räcker med Kristdemokrat.” Nej, du, Göran, det räcker inte.
  Kristdemokrater om några torde veta vad “bot och bättring” betyder.

  20000 medlemmar i F!, tydligen. Hurra, hurra!
  Som jag skrev på patriarkatets högborg Toklanded: Baserat på andra partiers medlemsantal och nuvarande sympatisörer, blir det mellan 3 och 20 procent.

  Om det blir mindre än 20 procent vet vi vad det beror på: cis-lögner och patriarkaliskt valfusk.

 4. Pelle2 September 3, 2014 at 2:22 pm Reply

  Tror att du måste sänka KD,s betyg några snäpp. Dels har de ju en unken, patriarkal,förtryckande,medelålders,heterosexuell man som partiledare och dels hade han fräckheten att i en intervju döma ut Fi,s politik som världfrånvänd och orealistisk eller något sådant.
  Att de dessutom är emot kvotering, och jag tror att jag såg en valaffisch med budskapet jämställdhet och inte feminism, borde brännmärka dom som kättare mot den enda sanna religionen feminismen.
  Även SD borde få ytterligare minuspoäng med tanke på att deras partiledare uppfyller samma kriterier för att bli hatad som Göran Hägglund.Dv.s svensk, medelålders,heterosexuell man.
  För en sann feminist så är ju Fi naturligtvis det enda alternativet. Partiledningen består till nästan 100% av kvinnor och dom vet att man skall hata den vita,svenska, medelålders,heterosexuella mannen. Dessutom har dom den goda smaken att blanda upp det med lite skönt kommunistiskt,genusteoretiskt och postmodernt tänkande.
  Det blir ju heller inte sämre när dom har skaffat sig ett så fint sällskap som AFA. Kanske behövs sådana stormtrupper när de har lagt ner försvaret 😉

  Hell Gud run och krossa patriarkatet !

 5. Peppelina Skajwomhen September 3, 2014 at 2:42 pm Reply

  Riksdag och regering är ju bara patriarkala påhitt.
  Riktiga feminister borde därför bojkotta detta och
  bilda ett eget parlament. Som männen får finansiera
  som straff för att de är just män!

  Sedan kan vi bygga det efterlängtade feministiska riket.
  Vad gör vi med männen då? Ja de får fortsätta att jobba
  och försörja feminister som vanligt fast i en mycket högre
  omfattning kan man säga, minst sagt! peppelipepp systrar!

 6. Någon annan betalar | WTF? September 4, 2014 at 6:00 am Reply

  […] Jämställdhetsfeministern: ”Feministisk valguide – val 2014!” […]

 7. […] Om du fortfarande är osäker på vilka feminister du ska rösta på, så får du vägledning här i den feministiska valguiden för riksdagsvalet 2014. […]

 8. David8 September 4, 2014 at 9:21 pm Reply

  Var inte för kritiska mot Fis finansiering. Offerkoftorna säljer rätt bra och de har “förhandlat” sig till annonsrabatter av gud(run)s nåde hos alla större mediahus. Annie Lööf lär ha tecknat upp sig för michelin-koftan i miljardklassen. Journalister på Aftonbladet hyr hangarer för att få plats med alla sina koftor (finns lite gatsten där också). Det rullar helt klart lite kulor i den verksamheten. Tragiskt dock att se alla män och en hel del kvinnor som fortfarande går till jobbet i T-shirt.

 9. […] Nu krävs akuta krafttag från radikalfeministiska jämställdhetsminister Maria Arnholm (FP) – på hela tre skolor i Sverige har pojkarna inte sämre medelbetyg än flickorna. Oacceptabelt. Ett misslyckande för Jan Björklunds (FP) feministiska kamp för att sänka Sveriges skolpojkar. […]

 10. […] började med den feministiska valguiden ”Feministisk valguide – val 2014!” för att direkt följas av en rekommendation av det näst bästa feministiska alternativet, […]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: