Nu har det hänt igen!

Det var över 4 år sen senast – men nu har tjejerna fått sämre medelbetyg än pojkarna i en svensk skola. Ja hela tre stycken skolor faktiskt! Fruktansvärd tragedi – och ett tydligt bevis för Patriarkatet. I Borås kommun, där katastrofen inträffat, kämpar alla ansvariga myndigheter nu febrilt för att rätta till situationen, så att pojkarnas betyg åter hamnar långt under flickornas – så som det ska vara i ett feministiskt land som Sverige.

Ja det var i Arabyskolan i Växjö för över 4 år sedan som det uppdagades att flickorna i genomsnitt hade sämre betyg än pojkarna. Tvärtemot alla andra skolor i Sverige, där ju flickorna har klart bättre betyg än pojkarna. Ledningen för Arabyskolan bad då genast om nödhjälp från Skolverket, som självklart genast grep in med 80 000 kronor och ett jämställdhetsarbete för att se till att flickorna skulle få bättre betyg än pojkarna igen. För jämställdhetens skull. Tack och lov fick Skolverkets satsning snabbt önskat resultat och ordningen med dåliga betyg för pojkar och bra betyg för flickor återställdes. Slutet gott allting gott. Pepp pepp!

Men nu, fyra år senare har samma tragedi alltså inträffat igen: pojkarna har i genomsnitt fått bättre betyg än flickorna i ett par skolor i Borås! Så här kommenterar Borås tidning tragedin:

“Nu är det tjejerna som drar ner resultatet på skolorna med de sämsta betygen i Borås. Annars brukar grabbarna betraktas som den svenska skolans stora problem”

Ja det är ju de grabbiga pojkarna som är den svenska skolans problem – pojkar ska betraktas som ett problem och inget annat! Hur kan då en sådan tragedi – att pojkarna inte får sämre betyg än flickorna i hela tre skolor i  inträffa i Sverige 2014!? Joakim Cannerfors, områdeschef på Borås stads utvecklingsenhet, formulerar genast en teori:

“Tar pojkarna så mycket energi från lärarna att flickorna inte ens får någon undervisning?”

Ja så måste det ju vara! Tur att de ansvariga tjänstemännen har genusglasögonen på. Och så här säger Ulf Sjöberg, rektor på en av skolorna där flickorna inte har bättre genomsnittsbetyg än pojkarna – Erikslundsskolan.

“Jag är också förfärad över siffrorna. Vi måste jobba väldigt aktivt med en handlingsplan för att höja dem betydligt. Vi måste ta siffrorna på mycket, mycket stort allvar.”

Ja klart att vi alla blir förfärade över att det finns hela tre skolor i Sverige där pojkarna inte har sämre betyg än flickorna. I ett land som Sverige, med så mycket feministisk kunskap och kärlek, så är det ju helt oacceptabelt att det går bra för pojkarna i någon skola! Nu krävs snabba och radikala insatser för att åtgärda problemet – dvs pojkarna.

Maria Arnholm

Nu krävs akuta krafttag från radikalfeministiska jämställdhetsminister Maria Arnholm (FP) – på hela tre skolor i Sverige har pojkarna inte sämre medelbetyg än flickorna. Oacceptabelt. Ett misslyckande för Jan Björklunds (FP) feministiska kamp för att sänka Sveriges skolpojkar.

Tagged: , , , ,

37 thoughts on “Nu har det hänt igen!

 1. […] Jämställdhetsfeministern tar också upp de allvarliga problemen som de tre skolorna i Borås har ”Nu har det hänt igen!”! […]

 2. Pelle2 September 10, 2014 at 11:55 am Reply

  Ja, det är hemskt att något sådant kan hända år 2014. Feministisk forskning har ju visat att det är ett bevis för att jämställdhet råder i skolan när det går jättedåligt för pojkarna och jättebra för flickorna.
  Den enda lösningen är att införa mera genusvetenskap,normkritik och ett postmodernt angreppsätt på undervisningen. Naturligtvis skall patriarkal,unken och förtryckande fakta
  ersättas med elevens vardagsförståelse om ämnena.Det har ju Moira Von Wright tydligt förklarat.
  Därefter måste vi ta bort gymnastik och annan fysisk aktivitet som riskerar att leda till att pojkarna blir bättre än flickorna.

  Avslutningsvis skall de ju naturligtvis avsätta massor av pengar på särskilda satsningar för att förbättra flickornas skolresultat för att könsmaktsordningen och patriarkatet.

  Hell Gud run och krossa patriarkatet !

 3. bergersjo September 10, 2014 at 12:14 pm Reply

  Jag tror att Problemet Pojkarna lättast tas itu med genom att vi ser till att abortera pojk-foster innan de föds.

  • Jonte September 10, 2014 at 12:47 pm Reply

   Det är lite för tidigt för det ännu, tänk på att yrken som sopåkare och avloppsrensare inte är helt automatiserade ännu.

   • Kristian September 10, 2014 at 3:41 pm Reply

    Dessutom möjligen cis-normativt.
    Kan vi få ett avgörande från feministern, är transkvinnor (alltså ofta födda med Y-kromosom och en sådan där otrevlig sak, ni vet) bra eller otäcka?

    Frågan är väl hur många transkvinnor det finns i skolåldern. Kanske kan man lagstifta bort pojkar helt! Om man definierar barn som “flickor” och “ännu inte förståt att de egentligen är flickor” kanske man kan komma någon vart?

    Kan man ha betyget “Ännu inte Godkänt” i stället för “Icke Godkänt” så borde väl ovanstående fungera också.

    • Jämställdhetsfeministern September 10, 2014 at 8:26 pm Reply

     Spännande frågor för våra genusforskare – som är världsledande. Men klart är att vi ska åtgärda pojkarna med lagstiftning. Så det blir jämställt.

 4. Kristian September 10, 2014 at 2:39 pm Reply

  Aj, aj, aj. Men det finns väl en ganska enkel lösning: ge pojkarna de betyg de har förtjänat. De betygen ligger per definition lägre än flickornas. Se “könsmaktsorning.”
  Sluta dalta med pojkarna genom att släppa in patriarkala påfund som “provresultat.”

 5. michael September 10, 2014 at 3:21 pm Reply

  Självklart är det hemskt jag gissar att det har förekommit någon slags djävulsk patriarkal konspiration på dessa skolar.
  Eftersom duktiga pojkar finns ju inte bara duktiga flickor.

  • Jämställdhetsfeministern September 10, 2014 at 8:25 pm Reply

   Ja hur länge ska vi behöva vänta till alla pojkar i skolan blir underkända?

  • Me September 18, 2014 at 4:36 pm Reply

   “Eftersom duktiga pojkar finns ju inte bara duktiga flickor” var vad jag hade tänkt skriva nåt i stil med!

   Men pressen på flickor och kvinnor som andra (oftast flickor och kvinnor) sätter på dem att vara duktiga flickor och kvinnor (och ALLTID mer högpresterande än pojkar och män i allmänhet!) leder förstås inte alltid till feministisk lycka. Förr eller senare leder den oftast, tvärtom till depression och utbrändhet för alla duktiga, högpresterande skolflickor och yrkeskvinnor.

 6. Anders/AV September 10, 2014 at 4:43 pm Reply

  Orsaken måste vara alldeles för många manliga lärare. De sprider en maskulinitetsnorm om rätt och fel. Det gynnar såklart killarna. Vi vet ju att män håller varandra om ryggen. Nä fler genuspålästa kvinnor som förstår att vardagsförståelse är minst lika rätt som sk fakta. Då ska vi snart kväsa ytterligare ett unket genushål. Har hela bibliotek visat.

  • Jonte September 10, 2014 at 5:28 pm Reply

   Tänk på att skolpojkarnas enorma maktövertag över de kvinnliga lärarna i egenskap av att vara just pojkar kan göra att kvinnliga lärare känner sig pressade att ge pojkarna ett högre betyg än de förtjänar. Det bästa vore om skolverket helt enkelt kunde gå in och sänka samtliga pojkars slutbetyg med en poäng i varje ämne så att det blir helt jämställt!

  • Jämställdhetsfeministern September 10, 2014 at 8:35 pm Reply

   Absolut! vi måste ha fler kvinnliga lärare med större kunskaper i genus!

   • Kristian September 11, 2014 at 8:15 am Reply

    I stället för “fler” och “större” kanske en kan drömma om “enbart” och “endast”?
    Härliga tider, strålande tider.

 7. Soundtrack September 10, 2014 at 5:26 pm Reply

  Och så finns det vissa som menar att patriarkatet inte existerar, pinsammt. Här har ni ju det svart på vitt. Åk till Borås så får ni se själva.

  • rankov September 10, 2014 at 5:51 pm Reply

   har varit i borås, fick mvg bara av att visa upp mig. unket!

  • Jämställdhetsfeministern September 10, 2014 at 8:36 pm Reply

   Ja det är väl där det har sitt högkvarter…

 8. Den Goda September 10, 2014 at 7:44 pm Reply

  Bästa lösningen tycker jag är pojkskatt.
  Pojkarna får helt enkelt sitt satta betyg sänkt med en enhet eftersom de är pojkar och därmed en del av patriarkatet.
  Då kommer tjejerna ikapp utan att behöva anstränga sig och känna press. Vi får inte sätta press på tjejerna, då kan de må dåligt och då riskerar pojkarnas försprång i själmordsstatistiken att minska.

 9. Jan September 10, 2014 at 10:20 pm Reply

  Ska man överhuvudtaget tillåta pojkar att gå i skolan? Den anti-pluggkultur de för med sig försämrar ju bevisligen också resultaten för flickorna. Flickor hindras och störs i sin utveckling av de omogna pojkarna. Pojkarna ska ju inte läsa på universitet i alla fall. Är det inte bättre att mota Olle i grind redan från början?

 10. magkänslan September 11, 2014 at 9:29 pm Reply

  http://www.vaxjo.se/-/VoFAB/Vi-bygger/Fardigstallda-byggen/Centrumskolan/
  Som ni ser kände sig ledningen i Växjö tvugna att stänga Arabyskolan. Vi får se om Borås folkvalda är lika kloka eller envisas med att behålla den nu för evigt befläckade skolan. Det fria skolvalet kommer ju sänka elevantalet på skolan till manliga IQ-nivåer. Hoppas nu bara socialen granskar de föräldrar som fortfarande tillåter sina barn utbildas på skolan.

  • Kristian September 12, 2014 at 8:49 am Reply

   Så fiffigt!

   Jag ser att skolan samtidigt har gått från att vara “högstadium” till att vara “1-6”. Det finns en liknelse att göra här för den som känner sig manad.

   Nej, vänta, “henad,” menar jag förstås.

 11. Ulf September 11, 2014 at 10:10 pm Reply

  Låt oss i feminismens namn införa två betygsskalor, en för pojkar och en för flickor. Den för pojkarna ska ju naturligtvis vara så konstruerad att hur bra de än presterar, ska de alltid erhålla lägsta betyg. För flickor ska det motsatta råda, ju sämre de presterar ju högre betyg ska de ha. Detta är ett system som gagnar jämlikheten och då därskilt tjejerna. Det är därför enligt all feministisk forskning på området rättvist. Pepp pepp

 12. martin September 12, 2014 at 10:23 am Reply

  Man skäms för att vara svensk när man hör talas om patriarkatets landvinningar i skolan. Tre skolor är tre för mycket!

  • Moder Svea September 26, 2014 at 10:42 am Reply

   Som feminist och lärare inom högskolan tycker jag tre skolor, är fem för många.

 13. Moder Svea September 25, 2014 at 9:45 pm Reply

  Detta löses ju på ett enkelt sätt, pojkar frigörs från skolplikten och börjar lönearbeta som 6 åringar för dra in skatte pengar till skolflickor välgång.

  Det är bara ett litet klick i riksdagen så är saken rosa.

 14. WATDAFUCK? October 14, 2014 at 8:59 pm Reply

  Nu är det så att Jag faktiskt går i Skolan och är i 14års åldern (stökåldern) Då jag som skolelev kan säga att vissa flickor arbetar riktigt bra o vissa inte.. Ungefär som pojkar vissa arbetar o vissa inte..men tjejer är lugnare (dem som arbetar då) men det finns dem som inte bryr sig överhuvudtaget o skiter i allt, Men det finns även pojkar som inte bryr sig. Jag har själv väldigt lugn och har genomsnittliga betyg faktiskt och är hyfsat tyst och lugn. Men allt det där ni skriver om att banna pojkar skulle inte hjälpa? det skulle bara vart enklare att banna dom som inte bryr sig om skolan överhuvudtaget? Klasserna skulle bli mkt lugnare isf.
  (Skriven av en feminist som vill ha jämställdhet mellan kvinnor o män och tycker det ska vara en självklar grej i vartenda parti) Svar uppskattas*

 15. En ärlig person som vet vad jämlikhet betyder October 19, 2014 at 6:38 pm Reply

  Oh ja vilket patriarkat vi lever i! Du är ju för löjlig du har inga bevis för dina påstående för dina belägg utan svamlar i mörkret o påstår att det är ett patriarkat som står bakom kvinnliga elevers dåliga betyg! Det du talar om är inte för jämställdhet utan du vill att kvinnor skall dominera över män och då skall du inte använda ord som feminism för du vet inte vad det betyder. Du är en sådan sorglig människa o säga att det är något fel med att det går bra för pojkar visar hur radikal du är som människa och hör då inte hemma i det svenska samhället där vi skall ha jämställdhet.

 16. Pelle2 November 15, 2014 at 8:47 am Reply

  Skulle vilja skriva att nu har det inte hänt. Jag tänker då på att det var alldeles för länge sedan vi såg ett nytt,lysande inlägg från dig vår kära Jämställdhetsfeministern.
  Hoppas verkligen inte att du har lagt av att blogga.Vi är många därute som vill se ett nytt inlägg !
  Det är ju verkligen inte så att det saknas ämnen för dig att ta upp 🙂

 17. […] skull som på en enda dag fick över 77 000 besökare. Dessutom drabbades Sverige av en katastrof: för första gången på flera år fick pojkarna i en svensk skola bättre betyg än flickorna. Ansvariga myndigheter grep självklart genast in på bred front för att åtgärda […]

 18. […] skull som på en enda dag fick över 77 000 besökare. Dessutom drabbades Sverige av en katastrof: för första gången på flera år fick pojkarna i en svensk skola bättre betyg än flickorna. Ansvariga myndigheter grep självklart genast in på bred front för att åtgärda […]

 19. […] aztán megalapozta a Jämställdhetsfeministerns szatirikus, antifeminista véleményét: „Igen egyértelmű, hogy mi mindannyian el vagyunk […]

 20. Noger October 19, 2015 at 12:58 pm Reply

  Mycket bekymrande!

  Nu är det tredje gången på fem år som man identifierat en skola där flickor inte har högre betyg än pojkar! I Habo kommun saknar 24,5 procent gymnasiebehörighet efter nian.

  Det väcker sannerligen frågor om svenska flickors möjlighet till utbildning!

  Att kvinnliga elever konstant missgynnas i den svenska skolan har vi ju vetat länge tack vare den massmedias idoga bevakning, men nu börjar problemen nå epidemiska proportioner! Självklart blir det rubriker och rop efter förändring när dessa flagranta missförhållanden avslöjas gång på gång.

  I Växjö lade man helt sonika ned Arabyskolan – men i Habo kanske man tycker att könsdiskriminering är OK?

  http://www.jp.se/article/mycket-bekymrande/

  • Jämställdhetsfeministern October 21, 2015 at 4:03 pm Reply

   Synnerligen mycket bekymmersamt! Det är ju pojkarna som ska gå ur skolan utan behörighet till vidare studier! Så att det blir jämställt!

 21. […] „Igen egyértelmű, hogy mi mindannyian el vagyunk borzadva attól, hogy van 3 iskola, ahol a fiúk nem teljesítenek rosszabbul, mint a lányok. Egy ilyen országban, ahol annyi feminista tudás és szeretet van ez teljes mértékben elfogadhatatlan” – fejtette ki szatirikus cikkében a véleményét a Jämställdhetsfeministerns. […]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: