Den feministiska kampen fortsätter

Som ni kanske märkt så har Jämställdhetsfeministern haft en paus på ett par månader, efter att i september ha gått förbi Lady Dahmer som Sveriges mest lästa feministblogg (265 000 besök den månaden). Men den feministiska kampen mot Sveriges pojkar och män (eller gubbslemmen, som vi feminister kallar dem) har självklart fortsatt under den tiden. Här kommer en liten sammanfattning av några saker som hänt under de senaste månaderna, ur ett normkritiskt och feministiskt perspektiv.

Den kända feministiska skådespelerskan Emma Watson höll i september ett rörande, feministiskt brandtal inför FN om hur kolossalt synd det är om henne och alla andra kvinnor i världen, eftersom hon och alla andra kvinnor är förtryckta offer. Som obestridligt bevis för sin tes anförde Emma Watson att hon vid något tillfälle blev kallad för ”bossig” när hon var liten. Emma Watsons feministiska forskning visar att ingen pojke någonsin har blivit kallad för ”bossig” och den enda rimliga slutsatsen som kan dras av att Emma Watson blev kallad för ”bossig” är ju som alla förstår att hon och alla andra kvinnor i världen lever under ett omänskligt förtryck. Emma Watson kräver nu därför att alla världens män genast ställer upp och följer Emma Watsons feministiska direktiv.

Emma Watson opressed rich white woman

Den vita rika skådespelerskan Emma Watson blev kallad bossig en gång – ett tydligt bevis för att hon och alla andra kvinnor i världen är förtryckta och att alla män i världen därför måste följa Emma Watsons feministiska direktiv.

Anna Troberg, partiledare för Piratpartiet, har länge kämpat hårt för att göra om partiet från ett liberalt parti som kämpar för unkna manliga principer som yttrandefrihet, rätten till personlig integritet, rättssäkerhet, ett fritt internet och mänskliga rättigheter till ett modernt och peppigt systerparti till Feministiskt initiativ. Med Anna Troberg vid rodret har Piratpartiet helt koncenterat sig på HBTQ-frågor och på att förklara hur förtryckta vita svenska kvinnor är. Feministisk forskning visar tydligt att detta lett till stora valframgångar för Piratpartiet.

Tyvärr har det visat sig att det finns mörka krafter inom Piratpartiet som motsatt sig Anna Trobergs planer på att göra om Piratpartiet till en kopia av Feministiskt initiativ. Det kan inte bero på annat än att Piratpartiet är fullt av homofoba kvinnohatande nazister, som motarbetar Anna Troberg bara för att hon är kvinna och homosexuell. Det konstaterade Anna Troberg själv när hon nyligen tillkännagav att hon slutar som partiledare. Jämställdhetsfeministern hälsar Anna Troberg välkommen till FI!

PP+FI=sant

Anna Troberg har avgått som partiledare för Piratpartiet efter att hennes försök att göra om partiet till Feministiskt initiativ stött på motstånd. Hon kommer dock fortsätta sitt heltidsarbete med att peppa FI och blogga om hur svårt vita medelålders svenska kvinnor har det.

En mycket glädjande nyhet är i gengäld att studenterna på Kungliga Tekniska Högskolan (KTH) i Stockholm nu indoktrineras i Gudrun Schymans heliga läror och normer – och det på ett både pedagogiskt och skojsamt sätt genom det feministiska a kortspelet Mr Norm.

Och på vår skattefinansierade feministiska sanningstelevision går just nu en ny säsong av Historieätarna – ett program där den kunskapstörstande feministen får sin historiebeskrivning bekräftad. På sitt eget tokroliga sätt visar Erik Haag och Lotta Lundgren varje vecka hur kvinnor i alla tider har haft det kolossalt svårt och slitigt (t.ex genom att laga mat och städa), medan män alltid glidit fram på en räkmacka, slappat och levt i överflöd (t.ex genom att tvingas ut i krig eller arbeta i kolgruvor).

Lotta i Historieätarna berättar om hur svårt kvinnor alltid haft det

Lotta Lundgren i Historieätarna redogör i varje avsnitt för hur kolossalt svårt kvinnor har haft det i alla tider (t.ex. för att de lagat mat) medan män alltid glidit fram på en patriarkal räkmacka och levt i överflöd (t.ex. genom att tvingas ut i krig).

Inget modernt svenskproducerat program är komplett om inte Gudrun Schyman är med i det – så självklart är Gudrun Schyman med även i Historieätarna. Jag menar, hur skulle det annars se ut?
För att säkerställa att SVT uppfyller de tydliga public service-direktiven om partiskhet och osaklighet är Gudrun Schyman även med i andra aktuella tv-produktioner – inte minst den populära frågesporten På Spåret. Här kommer Gudrun Schyman att påpassligt medverka i program som sänds alldeles innan den nyss utlysta extravalet i mars – en viktig påminnelse om vilka Sveriges journalistkår har bestämt att svenska folket ska rösta på.

Gudrun bränner pengar

Gudrun Schyman (FI) är med i de flesta program på SVT, eftersom det ingår i public service-uppdraget att sprida hennes läror.

Gudrun Schyman och andra kloka feminister deltog förstås också i den årliga feministiska höstmanifestationen för kravet att deltidsarbetande kvinnor ska ha minst lika hög lön som heltidsarbetande män. Pepp pepp!

Den kloka riksdagsledamoten Linda Snecker (V) sätter i ett välformulerat tweet fingret på ett av de många problem som vi fortfarande har att lösa i innan vi uppnår jämställdhet i Sverige: manliga riksdagsledamöter får fortfarande uttala sig i riksdagen. Ja ni läste rätt! Det är helt ofattbart, men i Sverige 2014 så får demokratiskt valda riksdagsledamöter fortfarande yttra sig i riksdagen, även om de är män! Och då kan det gå så illa att de till och med har en annan åsikt än Linda Snecker (V). Skandal! Undra på att Linda Snecker (V) är upprörd!

Linda Snecker - män uttalar sig i riksdagen

Linda Snecker (V) upprörs över att män fortfarande tillåts uttala sig i riksdagen – och till och med ha andra åsikter än Linda Snecker (V).

Vi feminister har också nåtts av ett juridiskt glädjebesked! Sveriges justitiekansler har en gång för alla slagit fast att hets mot människor med en viss hudfärg och ett visst kön är helt och hållet i sin ordning. Att justitiekanslern ens uttalat sig om en sådan självklarhet beror på att en person med extremisitiska åsikter om att alla människor har lika värde och ska vara lika inför lagen ifrågasatte Åsa Romsons självkara rätt att offentligt hata och hetsa mot människor utifrån kön och hudfärg.

En feministisk video på Youtube fick under hösten oerhört mycket uppmärksamhet eftersom den visade hur en ung, attraktiv kvinna i extrem åtsittande kläder fick mycket uppmärksamhet från individer av det motsatta könet när hon gick omkring på gatorna i ett visst kvarter i New York. Feministiskt forskning visar tydligt att detta är ett bevis för att alla kvinnor i hela världen är förtryckta och objektifierade offer. Kort efter publicerade kvinnohatande extremister en motsvarande video med en snygg man i åtsittande kläder som gick omkring i samma område väckte ungefär samma reaktioner. Men som varje feminist förstår så var ju den en helt annan sak, för att Könsmaktsordningen.

Den radikalfeministiske vite, priviligierade, medelålders mannen Lars Lindström berättar i en krönika i Expressen att män som inte är feminister är rädda för att förlora sina privilegier. Han räknar också upp några av de otaliga privilegier som svenska pojkar och män har:

Svenska flickor har bättre betyg än pojkar. Tjejer skaffar sig oftare en högre utbildning. Kvinnor lever längre än män. Män kör ihjäl sig och andra oftare. Män super sönder sig mer frekvent. Män har färre nära vänner, och dubbelt så många män som kvinnor tar livet av sig.

Den kloka radikalfeministen och statsvetaren Jenny Madestam twittrade en viktig och ytterst relevant fråga: varför vill inte fler män vara med och hata män i grupp? Dumma män! Ytterligare ett bevis för att män är patriarkala förtryckare!

Jenny Madestam undrar varför inte fler män vill vara med och hata män i grupp.

Ja denna djupa och relevanta frågeställning från Jenny Madestams skarpa hjärna får avsluta detta inlägg. Men Jämställdhetsfeministern är snart tillbaka igen. Sverige hungrar ju efter feminism! Det syns tydligt här på Södermalm.

Tagged: , , , , , , , , , , ,

20 thoughts on “Den feministiska kampen fortsätter

 1. Pelle2 December 6, 2014 at 10:03 am Reply

  Har inte tid att kommentera ditt kloka inlägg på ett ingående sätt just nu men jag vill i alla fall välkomna dig tillbaka till debatten.
  Vi kloka feminister törstar efter mera information om det hemska förtryck som vita,medelålders,kvinnliga politiker,skådespelare,kulturpersonligheter och journalister utsätts för dagligen och stundligen i det patriarkala våldtäktskulturella landet Sverige !

  Och vem är bättre än du, vår käre feminister,att delge oss denna information ?

 2. Treve December 6, 2014 at 10:25 am Reply

  Roligt att du är tillbaka i gammal god form igen Feministern. Dina kloka analyser om kvinnors underordning och mäns överordning, samt ditt patos och engagemang för den feministiska kampen behövs mer än någonsin. Speciellt nu när din kollega Gud run är fullt upptagen med att delta i olika TV-program. Pepp pepp…

  • Jämställdhetsfeministern December 7, 2014 at 5:38 pm Reply

   Tack så mycket! 😀
   Ja det kommer en rad inlägg fram till jul. Vita medelålders svenska kvinnor har det svårare än någonsin – så det är klart en måste engagera sig!
   Pepp pepp!

 3. Moder Svea December 6, 2014 at 11:07 am Reply

  Ååå så underbart du är tillbaka för du & Gudrun & Maria Sveland är mina förebilder.

  På min altartavla finns ni alla tre.

  Jag har gjort en julkrubba skulptur i papier-maché där jag bytt ut Jesus till Gudrun och nedan står bedjande som ett riktmärke för kampen Maria S & även du men hjältinna, dig har jag gjort lite anonym som en symbol så allt gubbslem ska FATTA att vi ser hör och finns var de dessa kvinnohatare gömmer sig.

  Snart kommer mina barnbarn och då ska leka sedelärande genus lekar med krubban.

  Så glad du är tillbaka, kampen blir starkare dag för dag.

 4. En Fisare December 6, 2014 at 12:07 pm Reply

  Det är ett patriarkalt otyg att som man debattera eller ens säga vad han tycker, alla som inte underkastar sig de feministiska lärorna ska hålla käften! Så det blir jämställt!

  Roligt att du är tillbaka!

 5. HataFörKärlekensSkull December 6, 2014 at 12:28 pm Reply

  Äntligen är du tillbaka och sprider manshat! Som en äkta feminist! För kärlekens skull!

 6. Anders Senior December 6, 2014 at 4:55 pm Reply

  Fett pepp på dig!
  Detta var det bästa jag läst på länge i debatten!

  Jag förstår inte varför detta jävla patriarkat har så svårt att bara kliva åt sida, sätta sig ner och hålla käften, du beskriver det ju så klockrent och tydligt liksom!

  Du är såååå bra!

 7. […] Den feministiska kampen fortsätter […]

 8. Pelle2 December 7, 2014 at 5:21 pm Reply

  Linda Snecker har naturligtvis helt rätt.Vi skriver 2014 och fortfarande är det tillåtet för vita,svenska,heterosexuella män att bli riksdagsledamöter. Har vi inte kommit längre i utvecklingen ?
  Dessutom kan de inte hantera det privilegiet utan de använder sin position till att trycka till sin feministiska oppositionskollega genom att inte hålla med henne i allt hon säger.Upprörande är bara förnamnet.
  Vi vet ju alla att män från olika partier aldrig har synpunkter på varandras åsikter utan det är bara hon som kvinna och feminist som skall tryckas ned av gubbslemmet.

  Jag tycker att det har varit alldeles för lite av Gudrun i media.Måtte det bli ändring på det under tiden fram till valet så att vi kan säkra en plats i riksdagen för Gud run !

 9. Kristian December 8, 2014 at 10:16 am Reply

  Tack kära feministern för ditt kärleksbudskap!

  Angående räkmackan ‘gruvarbete’: Visst är det äckligt med alla gubbslem som penetrerar moder jord och stjäl hennes surt förvärvade resurser?

  Vi har i alla fall en feministisk regering (om än ledd av en snubbe) i ett par månader. Alltid något.

 10. Magnus December 9, 2014 at 12:39 pm Reply

  Fanny Åström känns mer och mer som själva skolexemplet på det berömda/beryktade citat från Hjalmar Söderberg som inleds med orden “Man vill bli älskad…”. Det är sällan man ser en debattör som så oförfärat går in för att stoltsera med att hon minsann har mått tjyvtjockt, hatat alla sina ex och haft rejäl ångest, dessutom betett sig riktigt korkat, drygt och packat (något hon numera gärna erkänner så länge det handlar om förfluten tid) ,men att detta på inget vis sätter några frågetecken för allmängiltigheten i hennes analyser av hur män ständigt förtrycker kvinnor. Mera hat! är svaret, och ingen ska tro att de kan ställa några frågor till en riktig feminist! smart, va? Dessutom blir en kvinna förnäm av att hata män, det är en moraliskt stark pose.

  https://twitter.com/sinoes (ständigt nya guldkorn här)

  http://www.arsinoe.se/iden-om-en-enig-feminism-ar-absurd/

  En kommentar till blogginlägget i länken ovan som konstigt (?) nog blev bortfiltrerad; det är svårt att förstå varför. Avslöjar inte slusken som skrev det sig själv?

  “Men egentligen sätter du likhetstecken mellan feminism och den slags kamp som fokuserar på att hata män. Manshatet blir i stort sett primärt, det är det som är det fina i kråksången, eller hur? De kvinnor som “väljer en annan slags kamp” och inte vill ägna sig åt ständig okritisk malebashing kan därmed enkelt definieras som patriarkatets horor, som nyttiga idioter, som kuvade husn****r. Och dessutom har de ju själva valt att svika er feminism. Usch!

  Vem som helst kan se att det du säger i dina rader ovan är att kvinnor som inte blint hatar männen, som inte håller sig inom den feministiska disciplin just du och dina polare vill ha, som kanske till och med (ve och fasa!) trivs i relationer med män – de kvinnorna är förrädare. Mysigt och konstruktivt.”

  Och det är klart at det är Fanny Åström, Sara Stridsberg,. Maria Sveland m fl som bör få definiera vad feminism, förtryck och jämställda villkor är.

  • Jämställdhetsfeministern December 9, 2014 at 8:02 pm Reply

   Fanny Åström är en av våra klokaste feminister. Och att manshat är folkbildning – det har ju Gud run själv sagt!

 11. […] kända feministiska skådespelerskan Emma Watson höll i september ett rörande, feministiskt brandtal inför FN om hur kolossalt synd det är om henne och alla andra kvinnor i världen, eftersom hon […]

 12. […] kända feministiska skådespelerskan Emma Watson höll i september ett rörande, feministiskt brandtal inför FN om hur kolossalt synd det är om henne och alla andra kvinnor i världen, eftersom hon […]

 13. […] en gång fått massor av uppmärksamhet i svensk tv och tidningar? #Heforshe representeras av den vita rika feministiska skådespelerskan Emma Watson från […]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: