Här är de vita medelålders männen som vill stoppa Sveriges första kvinnliga statsminister

Brasilien, Indien, Storbritannien, Norge, Argentina, Finland, Chile, Tyskland… Det är exempel på länder som alla har eller har haft kvinnliga presidenter/premiärministrar/statsministrar. Men världens överlägset mest feministiska land, Sverige, har fortfarande inte haft en kvinna som statsminister. Är det inte dags att ändra på det? Nej – säger de vita, rika, priviligierade, medelålders maktmännen Stefan Löfven, Jonas Sjöstedt och Gustav Fridolin.

Stefan Löfven, Jonas Sjöstedt och Gustav Fridolin är alla hängivna radikalfeminister som brinner för kvinnokvotering, positiv särbehandling av kvinnor och att tvinga pojkar och män att stå tillbaka, maka på sig och ge sina pengar, ägodelar och jobb till kvinnor. Men det gäller tydligen bara andra män. Själva vägrar Stefan Löfven, Jonas Sjöstedt och Gustav Fridolin – mot bättre vetande – envist att maka på sig och släppa fram duktiga kvinnor. Trots att de har långt mycket mer makt och pengar än nästan alla andra vita medelålders män i Sverige. Stefan Löfvens, Jonas Sjöstedts och Gustav Fridolins beteende är typiskt för den allra värsta sortens hycklande gubbslem som vägrar ge upp sina privilegier. Är de rädda för jämställdhet? Hatar de kvinnor? Njuter de av att förtrycka kvinnor? Tyvärr verkar det så.

Tre vita priviligierade medelålders män

Så här ser de ut: tre självgoda, rika, priviligierade, maktfullkomliga, vita män som vägrar att maka på sig och istället gör allt de kan för att förhindra att Sverige för första gången får en kvinnlig statsminister.

Den 22 mars blir det riksdagsval i Sverige igen. Då kan den blivande moderatledaren Anna Kinberg Batra bli Sveriges första kvinnliga statsminister. Det finns fortfarande tid för de vita medelålders gubbslemmen Stefan Löfven, Jonas Sjöstedt och Gustav Fridolin att ta sitt feministiska ansvar, maka på sig och släppa fram kvinnan Anna Kinberg Batra till statsministerposten. Så att det blir jämställt!

Anna Kinberg Batra

Och här är Anna Kinberg Batra. Kvinnan som de tre vita, priviligierade, mäktiga, rika, medelålders gubbslemmen Stefan Löfven, Jonas Sjöstedt och Gustav Fridolin gör allt för att stoppa – men som ändå kan bli Sveriges första kvinnliga statsminister i mars.

Advertisements

Tagged: , , , , , , ,

24 thoughts on “Här är de vita medelålders männen som vill stoppa Sveriges första kvinnliga statsminister

 1. Anders/AV December 8, 2014 at 7:42 pm Reply

  Nja, det finns ju en möjlighet att MP får en jordskredsseger också. Då får vi se om inte duktiga Åsa Romson tar över rodret. Hon visade redan i Almedalen att hon förstått orsaken till världens problem: vita män. Och vem som alltid är drabbade trots sitt goda miljötänkande: Kvinnor.
  Pepp pepp på det.

  • Inte sexist, men (@intesexistmen) December 8, 2014 at 8:10 pm Reply

   Ja, du har helt rätt Anders/AV. Gissar att det är din fru som dikterar för dig vad du ska skriva, för som karlslok är du okunnig.
   Vi måste komma ihåg att det var ju faktiskt Åsnas heterosexuella man och hans vita snubbar till kompisar som köpte den där förbjudna båtfärgen. För att kvinnor är bättre miljömall. Därför gör män (vita) alltid fel. För att könsmaktsordningen.

 2. Ekvalist December 8, 2014 at 8:04 pm Reply

  Anna Kinberg Batra (M) är dessutom feminist. Vilken valvinnare. Pepp pepp!
  http://www.dn.se/val/nyval-2015/liberal-feminist-kan-bli-var-nasta-statsminister/

 3. Pelle2 December 8, 2014 at 9:29 pm Reply

  Jag är egentligen mest orolig för den vita, priviligierade,medelålders cismannen Jonas Sjöstedt. Hans parti har tagit fram ett program där det tydligt framgår att män skall lämna plats för kvinnor. Han påstår också att han är en feminist. Ändå klarar han inte av att lämna plats för en kompetent kvinna.Han borde skämmas,hålla käften och sätta sig på läktaren.

  Kanske kan den duktiga feministen och vänsterriksdagshenen Linda Snecker lära honom hur han skall bete sig ?Dv.s håll käften och lämna plats för en kvinna !

  Stefan är ju ny som feminist och kommer från det patriarkala Metall. Dessutom är han svetsare vilket är ett patriarkalt, unket och gubbslemmigt yrke. Då kan man ju inte förvänta sig att han skall släppa fram en kvinna.Han behöver lite tid i ett manligt omskolningsläger i regi av Gud run för att bättra sig.
  Gustav Frigolit är ju bara ett av helrören i MP och är delad partiledare med den i praktiken ledande miljökämpen Åsa som vet hur man släpper ut lite gråvatten och fuldiesel i vattnet och luften.
  Han har ju åtminstone makat lite på sig till förmån för Åsa. Hon har ju dessutom,rättmätigt, fått en högre position än Gustav i regeringen. Med andra ord ett relativt föredömligt agerande av Gustav !

  • Jämställdhetsfeministern December 9, 2014 at 9:12 am Reply

   Javisst förtrycker de tre gubslemmen olika mycket. Men alla kämpar hårt för att förhindra att Sverige får en kvinna som statsminister. Det kan inte bero på annat än att de hatar kvinnor och är rädda för att förlora sin makt och sina priviligier. Patriarkatet!

   • Per Westman December 21, 2014 at 4:15 pm Reply

    Javisst är de rädda !!!

    Jag är man och Feminist.

    Jag har jobbat på massor av olika ställen i 24 år, och denna arbetslivserfarenhet har fått mig att inse att: Kvinnor har bättre ledaregenskaper än män. Kvinnor har bättre organisationsförmåga, helhetssyn och fattar smartare beslut än män, speciellt under svåra situationer. Kvinnor får mer gjort än män på kortare tid, de kan ha flera projekt igång samtidigt. Det finns undantag givetvis, men generellt ser det faktiskt ut så.

    ÄNDÅ får kvinnor sällan lika bra yrken och befattningar som män. Och det är för att MÄN är RÄDDA för kvinnor som är smartare och effektivare än dem.
    Skulle kvinnor få samma befattningar som män så skulle de utklassa och konkurrera ut många män och då hamnar ju männen i underläge.

    Därför KONSPIRERAR männen mot kvinnorna. T.ex. ”Ja du Karin, tyvärr får du inte det här jobbet, vi har tillsatt en annan sökande.” Det är ju bara svepskäl för att kvinnorna inte ska komma in i männens grupperingar för då kommer kvinnorna att styra och ställa, och då blir ju männen underordnade kvinnorna. Det är därför gubbslem skapar snoppmakt.

    Patriarkatet är fött ur mäns RÄDSLA för kvinnans överlägsenhet.

    Jag skulle vilja att samhällets företagsledare, chefer, arbetsledare och politiker bestod av MINST 70% kvinnor och MAX 30% män. Då skulle vi kraftigt minska de problem som gubbslemmens rädsla skapat, och vi skulle få ett tryggare, bättre och mer harmoniskt samhälle för ALLA.

    Stefan Löfven, Jonas Sjöstedt och Gustav Fridolin är RÄDDA för Anna Kinberg Batra.

    Jag hoppas att vi får vår första kvinnliga statsminister i mars!

    /Per

  • Jarle July 22, 2016 at 5:57 pm Reply

   Vem skall svetsa då?
   Jag har aldrig hört en mer självgod besserwisser än detta. Är det här budskapet? Männen skall “hålla käft ” och förpassas till “läktaren”, och alla svetsare är “gubbslem.”
   Säg mig hur skall vi komma vidare och göra något nytt om vi ständigt skall upprepa gamla misstag. Handlar det bara om simpel hämd? Eller skall vi bygga något tillsammans? T.ex ett samhälle präglat av rättvisa där varje människa möts av respekt och där alla får en chans! ? (Även om det är en man.)

   Det är patetiskt att vinna populistiska poäng genom att aliennera och smutskasta alla av ett annat kön. Det väcker inga sympatier och är ämnad för de redan troende.

   Nej jag är ingen feminist! Hur skulle jag kunna låta mig begränsas av det? Däremot är jag en humanist och jag hatar orättvisa vare sig det kommer från män eller kvinnor, eller om dess offer är man eller kvinna. Endast genom att befria både män och kvinnor kan vi komma framåt. Börjar vi slåss inbördes kommer vi även i fortsättningen vara den enes eller den andres offer, inbegripna i en strid som ingen av oss kan vinna. En strid med bara förlorare på båda sidor.

 4. Annie December 9, 2014 at 1:03 am Reply

  Det minsta alla dessa vita medelålders kränkta män kan göra är ju att åtminstone följa Jonas Sjöstedts exempel och skaffa sig en äkta tatuering som påminner dem om vilka äkta gubbslem de är http://www.aftonbladet.se/nyheter/article19187285.ab

  • Jämställdhetsfeministern December 9, 2014 at 9:10 am Reply

   Ja det är ett absolut minimum. Men de måsta maka på sig och släppa fram en kvinna!

  • Kristian December 9, 2014 at 1:38 pm Reply

   En får hoppas att det inte är en förberedelse för att snabbt kunna ändra tatueringen från “Fatta” till “Pattar” när han vill ställa sig in hos snubbarna.

   Patriarkatet är aldrig långt borta – ett par streck med tuschpennan i det här fallet.

 5. hej December 9, 2014 at 11:53 am Reply

  haha asså det är detta larviga osammanhängande blabbel som hindrar FI från att komma in i riksdagen

  • Pelle2 December 9, 2014 at 1:34 pm Reply

   Aj.aj.aj. Ännu mera kvinnohat från en okunnig antifeminist och vit kränkt man. Googla patriarkatet,könsmaktsordningen och intersektionaliteten så inser du att de manliga partiledarna ovan är kvalificerade förtryckare och kvinnohatare som inte lämnar plats till en duktig kvinna.
   Om inte Google räcker till så finns det hela bibliotek av genusforskning som visar att vi har rätt.

  • Stefemme December 11, 2014 at 9:33 am Reply

   Vaddå inte komma in i riksdagen?, men om en känner på ett korrekt och feministiskt sätt att att FI ändå kom in i riksdagen så ska inga patriarkala fakta och förtryckande siffror säga annorlunda.. för att könsmaktsordningen!

   Lämna plats din VKM!

 6. Magnus December 9, 2014 at 1:43 pm Reply

  Självklart är det Anna Kinberg och ännu mer Annie Lööf som är just de lejoninnor som alla – alla som stöder kvinnorna i detta land – måste stötta. Annie Lööf är ju verkligt förtryckt, fan vad hon har slitit ändan av sig för att komma fram! Óch så fick hon inte ens en ursäkt när hon päminde Stefan om hur stygg han hade varit mot stackars centern, och hur rätt hon, Annie, hade haft!

 7. Toffelhjältar är de allihopa...allihopa.. December 9, 2014 at 4:49 pm Reply

  Är det inte dags att damma av det gamla goda, talande epitetet “toffelhjälte” igen?
  Kan ersätta manlig feminist och manliga medlöpare till kvinnliga dito.

 8. Rick December 10, 2014 at 7:46 am Reply

  Åtskilliga länder ligger långt före Sverige i den feministiska kampen. Kvinnliga regeringschefer har funnits i bl.a. Pakistan och Bangladesh. Det är hög tid att vi börjar lära oss genusarbete av dem. Inte minst i Pakistan lär det finnas tusentals med experter på könsfrågor och hur dessa handgripligen implementeras.

  • Magnus December 10, 2014 at 8:57 am Reply

   Exakt! och i Pakistan har de dessutom vid tillfälle hängt gamla gubbar med makt, som exempelvis Ali Bhutto. 😉

 9. Stefemme December 11, 2014 at 9:24 am Reply

  Det är så sjukt att se hur hela det svenska rättsystemet backar upp patriarkatet, jag menar om lagen fungerat som den skulle på ett korrekt och feministiskt sätt så skulle Löfven suttit på kåken istället för att hindra oss att få en kvinnlig statsminister,då för det brutala övergreppet mot Annie Lööf https://www.youtube.com/watch?v=toDpmrHdrME

  Nä gubbslem, ge plats nu för kärlekens skull pepp-pepp!

  ps. googla rasifickation, interseksunalitet, våldsförtryckman och stig år sidan för att könsmaktsordningen!!

 10. […] Steg 6: Säg åt andra män att bete sig tvärtemot hur du beter dig Kräv varje dag av andra män att de ska stiga åt sidan, maka på sig, hålla tyst, sluta ta upp plats och lämna sina jobb, sina pengar och tillgångar till kvinnor. Det vill säga säg åt andra män att bete sig precis tvärtemot hur du själv beter dig. […]

 11. […] istället för män (för då blir det ju orättvist). Och självklart älskar statsminister Stefan Löfvén en sådan […]

 12. Jarle Hansson July 22, 2016 at 6:39 am Reply

  Att inte vara en människa, med känslor och patos. Med övertygelse och idealism. Med empati och upprördhet. Med kärlek och ömhet. Är något som männen har patent på!

  Jag vet inte hur man tänker när man demoniserar halva mänskligheten utifrån vilket kön man har. Man gör sig till domare och bödel på bästa “Taliban ” manér och är inte särskild omdömesgill.

  Att du vill ha en kvinna som statsminister är inget fel och det är nog hög tid att det blir så av flera olika anledningar. Tyvärr så ligger både känslan och betoningen på “vita medelålders gubbslem mm” Tendensiösa ord som förtar själva meningen.

  Det bestående intryckt är en ung och hormonstinn tjej som skriver av sig sin ilska och jag tror inte att det var syftet med artikeln.
  Det som man ondgör sig över blir också den nemesis man faller för. Att bli en del av problemet eller lösningen på problemet, det är frågan!

  Att skapa nya fördomar i samma takt som man lägger ner de gamla är vare sig förnuft eller känsla. Männen är inte era fiender. Vi är den andra halvan av mänskligheten och man kan inte bara bortse eller beröva dem varje spår av mänsklighet.

  Tack för ordet 😊
  Jarle

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: